DDevil Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 νά προσέξεις παρα πολύ τό εξής , μπορεί νά σού πεί θά σε αποζημιώσω π.χ. μέ 600 euro γιά νά φύγεις κ αν δεχτείς αυτός θά μπορεί νά εχει ειδοποιήσει τήν αστυνομία οτι τόν εκβιάζεις κ θά εχουν προσημιώσει τά νούμερα τών χαρτονομισμάτων κ θά σέ πιάσουν οταν θά σού δίνει τά χρήματα μετά γιά εκβιασμό ... (συνέβη σέ φίλο πρίν 5-6 χρόνια αλλά τό επαιζε εξυπνος ο @αλάκας κ ενώ τού λέγαμε ολοι οτι ειναι παμπόνηρος ο ιδιοκτήτης κ νά μήν δεχτείς τήν πάτησε ετσι ακριβώς ) αν σού γίνει αυτή η πρόταση νά ρωτήσεις γνωστό σου δικηγόρο γιά τό τί νά κάνεις Ο εκβιασμος ποιος ειναι ακριβως? τι εκβιασμο θα ισχυριστει δηλαδη αυτος στους αστυνομικους?
ΣΤΑΜΑΤΗΣ7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Χαιρετώ κι εγώ με τη σειρά. Είμαι καινούργιος στη κοινότητα την οποία παρεπιπτώντος βρίσκω απύθμενα ενδιαφέρουσα. Είμαι φοιτητής σε επαρχιακή πόλη στην οποία μισθώνω ακίνητο 4 μήνες. Έχω υπογράψει διετές συμβόλαιο με ελάχιστο χρόνο παραμονής το 1 έτος...ωστόσο εγκρίθηκε απ το υπουργείο παιδείας η αίτησή μου για μεταγραφή στην πόλη κατοικίας των γονιών. Υπάρχει διάταξη του νόμου που να μου επιτρέπει να σπάσω το συμβόλαιο ή είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω τους εναπομείναντες για τη λήξη του συμβολαίου μήνες..;
zio10 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Χαιρετώ κι εγώ με τη σειρά. Είμαι καινούργιος στη κοινότητα την οποία παρεπιπτώντος βρίσκω απύθμενα ενδιαφέρουσα. Είμαι φοιτητής σε επαρχιακή πόλη στην οποία μισθώνω ακίνητο 4 μήνες. Έχω υπογράψει διετές συμβόλαιο με ελάχιστο χρόνο παραμονής το 1 έτος...ωστόσο εγκρίθηκε απ το υπουργείο παιδείας η αίτησή μου για μεταγραφή στην πόλη κατοικίας των γονιών. Υπάρχει διάταξη του νόμου που να μου επιτρέπει να σπάσω το συμβόλαιο ή είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω τους εναπομείναντες για τη λήξη του συμβολαίου μήνες..; Έκανες κουβέντα και σου είπε να πληρώσεις; Αν όχι κάνε πρώτα μια κουβέντα, δεν είναι ανάγκη να ψάχνουμε νόμους για οτιδήποτε, μπορούμε απλά να συμφωνούμε σε κάποια πράγματα μεταξύ μας. Αν είναι και φοιτητούπολη σιγά μη του μείνει ξενοίκιαστο!
aristos12 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Ο εκβιασμος ποιος ειναι ακριβως? τι εκβιασμο θα ισχυριστει δηλαδη αυτος στους αστυνομικους? γιά νά φύγω από τό σπίτι θέλω τόσα λεφτά η μού τά δίνεις κ φεύγω η μένω μέχρι νά τελειώσει τό συμβόλαιο (αυτό εκβιασμός δέν λέγεται ? )
DDevil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 γιά νά φύγω από τό σπίτι θέλω τόσα λεφτά η μού τά δίνεις κ φεύγω η μένω μέχρι νά τελειώσει τό συμβόλαιο (αυτό εκβιασμός δέν λέγεται ? ) Οχι δε λεγεται εκβιασμος. Διοτι υπάρχει ενα συμβολαιο που έχει υπογραφει και έχει ισχυ 2 χρονια. Βασικα η πραγματικη ισχυ του συμβολαιου ειναι 3 χρονια ασχετα τι γράφει το μισθωτήριο. Ο ενοικιαστης θα πληρώσει την αναποφασιστικότητα του ιδιοκτητη? θα την πληρώσει ο ιδιος ο ιδιοκτήτης. Διοτι αν ηταν έτσι ο ενοικιαστης θα πηγαινε να βρει κανεναν πιο σταθερο συνεργάτη που δεν θα του έλεγε στο 3μηνο "Ξερεις τελικα αλλαξα γνωμη θέλω να μεινω μέσα και πρεπει να φυγεις." Ποιος σου ειπε εσενα πως αμα το ήξερε αυτο ο ενοικιαστης θα έκανε συμβολαιο? οι μετακομισεις δεν ειναι και το πιο ευχαριστο πράγμα. Τι γραφει το συμβολαιο κυριε? 2 χρονια ωραιααα... εγω για τοσο έχω κάνει τα κουμάντα μου οτι θα μεινω εδω. Εσεις τι μου λετε ξαφνικα οτι πρεπει να φυγω? ωραια θα πληρωσεις την μετακομιση , τα μεσιτικά που έβαλα , το βάψιμο που έκανα και την εγγυηση του καινουργιου ειδαλλως θα παμε δικαστικα και θα βγαλει τη τιμη το δικαστηριο. Κατσε ρε μάγκα επειδη δηλαδη κάποιοι δεν έχουν αρχες και τσίπα και θέλουν να κάνουν μλκιες πρεπει οι υποιλοιποι να μην απαντησουν? δεν γινονται αυτα. Αμα καποιος δεν ειναι έτοιμος να νοικιάσει το σπιτι και το γράφω για να το δουνε και ορισμένοι ιδιοκτητες απο εδω μεσα εεε μην μπαινει στη διαδικασια να εξαπατά και να κοροιδευει κοσμο και να ταλαιπωρει τον κάθε ενοικιαστη δεν ειμαστε μπαλάκια. Τεσπα νταξει οποιος δεν καταλαβαινει θα τη βρουμε την άκρη στα δικαστηρια. Δε βαριέσαι αφου κάποιοι ειναι παιδάκια και θέλουν τις διαφορες τους να τους τις λύνουν οι δικαστές αντι να κάτσουν να συνεργαστούν και να αποδεχθουν οτι φταινε οι ιδιοι και αρα πρεπει να αποζημιώσουν κανενα προβλημα θα πληρώσουν και τα δικηγορικά. Έκανες κουβέντα και σου είπε να πληρώσεις; Αν όχι κάνε πρώτα μια κουβέντα, δεν είναι ανάγκη να ψάχνουμε νόμους για οτιδήποτε, μπορούμε απλά να συμφωνούμε σε κάποια πράγματα μεταξύ μας. Αν είναι και φοιτητούπολη σιγά μη του μείνει ξενοίκιαστο! Ναι υπάρχει αλλα για τους δημοσιους υπαλληλους άρθρο 613 Αστικος Κώδικας (ΑΚ) αν μετατεθεί ο δυ τοτε μπορει να σπάσει το συμβολαιο χωρις καμια αξιωση απο τον εκμισθωτή.Ο ένας λογος ειναι αυτος ο άλλος λογος ειναι σε περιπτωση που απειλειται η υγεια του μισθωτή απο κάποιο υγειονομικό κινδυνο. http://www.spitogatos.gr/gr/articles/symvoules_protaseis/misthosi-katoikias-kai-sychna-erotimata/3 Ο μισθωτής μπορεί όμως να καταγγείλει μια αστική μίσθωση πριν την συμβατική της λήξη ΜΟΝΟ στις εξής περιπτώσεις: α) αν δεν του παραχωρήθηκε η χρήση ή αν του αφαιρέθηκε αργότερα (βλ.585 ΑΚ) β) αν η χρήση του μισθίου συνεπάγεται σπουδαίο κίνδυνο της υγείας του μισθωτή ή των συνοικούντων οικείων του (βλ. 588 ΑΚ), γ) αν ο μισθωτής είναι δημόσιος υπάλληλος και μετατεθεί (άρθρ. 613 ΑΚ) δ)στις μισθώσεις εφ` όρου ζωής ή συμβατικού χρόνου πέραν της 30ετίας, αν πέρασε 30ετία (βλ. 610 ΑΚ). Επίσης έχει κριθεί νομολογιακά ότι ο μισθωτής μπορεί να αποχωρήσει αν συντρέχει "σπουδαίος λόγος".
zio10 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Ναι υπάρχει αλλα για τους δημοσιους υπαλληλους άρθρο 613 Αστικος Κώδικας (ΑΚ) αν μετατεθεί ο δυ τοτε μπορει να σπάσει το συμβολαιο χωρις καμια αξιωση απο τον εκμισθωτή.Ο ένας λογος ειναι αυτος ο άλλος λογος ειναι σε περιπτωση που απειλειται η υγεια του μισθωτή απο κάποιο υγειονομικό κινδυνο. Εννοούσα μήπως δεν χρειαστεί να τα ψάξει αυτά, να συνεννοηθούν ότι θα φύγει και να λήξει έτσι το θέμα.
DDevil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Εννοούσα μήπως δεν χρειαστεί να τα ψάξει αυτά, να συνεννοηθούν ότι θα φύγει και να λήξει έτσι το θέμα. Ναι αρκει να τον βάλει να υπογραψει μια απλη υπευθυνη δηλωση οτι δεν θα έχει κάποιες αξιώσεις στο μέλλον και να την επικυρώσουν σε ενα αστυνομικο τμήμα εγω αυτο θα προτεινα. Για αρχη , μπορει ομως να ρωτουσα εναν δικηγορο και να μου έλεγε οτι δεν ειναι υποχρεωτικο αρκει να μπορεις να αποδειξεις αν κάποια στιγμη αυτος στο μέλλον κινηθει δικαστικά και σου κάνει αγωγη οτι εκεινη τη περιοδο έφυγες για αυτο το σοβαρο λογο. Οποτε θα εφευγα χωρις να του ζητησω να υπογράψει τιποτα. Τεσπα εμενα ο σκοπος μου θα ηταν να καλυπτομαι σε καθε περιπτωση αμα εγω ήμουν καλυμένος δεν θα ειχα θεμα. Πρεπει να φυλάς και λιγο τον (_)_) σου αν και οταν προκυψει η στραβη διοτι ειναι περιεργοι οι καιροι.Αν αυτος μετα απο ενα διαστημα ενω του ειπε ολα οκ δεν πειραζει φυγε νευριάσει επειδη δεν βρισκει να νοικιάσει το σπιτι και του κάνει αγωγη? τι γινεται? πως θα ειναι καλυμένος ο άλλος? Σε αυτη τη περιπ[τωση βεβαια δεν ξερω τι γινεται με την εγγυηση αν θα του πει οτι θα την κρατησει και αν δικαιούται να την κρατησει ο ιδιοκτητης. 1
DDevil Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Ξέρει κανεις αμα έχει δικαιωμα να αφαιρεσει απο το μισθιο ο ενοικιαστης ποσό που έχει να κανει με δαπανες που κανονικα θα έπρεπε να πληρώσει ο ιδιοκτητης? πχ συντηρηση στα σώματα. Ο ιδιοκτητης λειπει και ο γιος του που μιλησαμε προχθες δεν ειναι προθυμος να το κάνει ειπε θα έρθει ο πατερας του να τα πληρώσει οταν έρθει.... εγω του ειπα οτι τα θέλω τώρα αλλιως θα τα αφαιρεσω απο το ενοικιο. Θα ρωτησω και εναν δικηγορο βεβαια κανεις καμια αποψη πανω σε αυτο? αν ειναι και νομικος ακομα καλυτερα.
zio10 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Ξέρει κανεις αμα έχει δικαιωμα να αφαιρεσει απο το μισθιο ο ενοικιαστης ποσό που έχει να κανει με δαπανες που κανονικα θα έπρεπε να πληρώσει ο ιδιοκτητης? πχ συντηρηση στα σώματα. Ο ιδιοκτητης λειπει και ο γιος του που μιλησαμε προχθες δεν ειναι προθυμος να το κάνει ειπε θα έρθει ο πατερας του να τα πληρώσει οταν έρθει.... εγω του ειπα οτι τα θέλω τώρα αλλιως θα τα αφαιρεσω απο το ενοικιο. Θα ρωτησω και εναν δικηγορο βεβαια κανεις καμια αποψη πανω σε αυτο? αν ειναι και νομικος ακομα καλυτερα. Έχω ακούσει ότι μπορείς να τα αφαιρέσεις από το ενοίκιο (να έχεις την απόδειξη εννοείται). Το θέμα είναι αν είναι κάτι απαραίτητο να γίνει ή ο θεωρείς εσύ απαραίτητο, εκεί δεν ξέρω τι γίνεται. 1
DDevil Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Έχω ακούσει ότι μπορείς να τα αφαιρέσεις από το ενοίκιο (να έχεις την απόδειξη εννοείται). Το θέμα είναι αν είναι κάτι απαραίτητο να γίνει ή ο θεωρείς εσύ απαραίτητο, εκεί δεν ξέρω τι γίνεται. Αμα δεν το έκανα θα ψοφουσα απο το κρυο ηταν συντηρηση που επρεπε να γινει φυσικα εχω και την αποδειξη.
zio10 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Αμα δεν το έκανα θα ψοφουσα απο το κρυο ηταν συντηρηση που επρεπε να γινει φυσικα εχω και την αποδειξη. Τότε απ'όσο ξέρω είσαι καλυμμένος, δεν μπορεί να σου πει κάτι. Αλλά περίμενε να σου πει και κάποιος άλλος. 1
DDevil Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Τότε απ'όσο ξέρω είσαι καλυμμένος, δεν μπορεί να σου πει κάτι. Αλλά περίμενε να σου πει και κάποιος άλλος. Θα ρωτησω δικηγορο θα ξαναδιαβάσω και το ιδ.συμφωνητικο μολις ξαναπάω στο σπιτι.Οποιος ομως έχει να προσθέσει τον ευχαριστω για το χρονο του.
gregdel Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ξέρει κανεις αμα έχει δικαιωμα να αφαιρεσει απο το μισθιο ο ενοικιαστης ποσό που έχει να κανει με δαπανες που κανονικα θα έπρεπε να πληρώσει ο ιδιοκτητης? πχ συντηρηση στα σώματα. Ο ιδιοκτητης λειπει και ο γιος του που μιλησαμε προχθες δεν ειναι προθυμος να το κάνει ειπε θα έρθει ο πατερας του να τα πληρώσει οταν έρθει.... εγω του ειπα οτι τα θέλω τώρα αλλιως θα τα αφαιρεσω απο το ενοικιο. Θα ρωτησω και εναν δικηγορο βεβαια κανεις καμια αποψη πανω σε αυτο? αν ειναι και νομικος ακομα καλυτερα. Δεν κατάλαβα τι έκανες; Τι εννοείς συντήρηση στα σώματα; Τι είδους σώματα; Θερμοσυσσωρευτές;
DDevil Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δεν κατάλαβα τι έκανες; Τι εννοείς συντήρηση στα σώματα; Τι είδους σώματα; Θερμοσυσσωρευτές; Ενω άναβε απο πάνω ο διακοπτης του καλοριφέρ δεν έδινε θερμοτητα στα σώματα .... και πηγαμε κάτω στο λέβητα με εναν ειδικο που φωνάξαμε και πάτησε ενα κουμπάκι στο λέβητα και μετα ειπε οτι ρυθμισε και τις θερμοκρασιες.
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Θεωρητικα παντα μπορει να σου ζητησει μισθωματα μεχρι να ληξει το συμβολαιο (εγω δεν θα το εκανα) αλλα δεν νομιζω να το κανει γιατι θα του παρει χρονια , εξοδα , αμφιβολη αποφαση δικαστηριου αφου εχεις και λογο που το κανεις και αποδυκνυεται και μεχρι να ληξει το υπαρχον συμβολαιο δεν μπορει να το νοικιασει ξανα . Καλυτερα αν δεν παραλαμβανει τα κλειδια να τα παραδωσεις με δικαστικο επιμελητη . Σε δικη μου περιπτωση που ο γιος περασε ΤΕΙ Κοζανης πριν 5 χρονια και μετα τα Χριστουγεννα δεν θελησε να συνεχισει συμβιβαστικα με τον ιδιοκτητη του εδωσα τρια μισθωματα και καναμε ιδιωτικο συμφωνητικο οτι δεν εχει αλλη αξιωση. Οι νομικοι του forum ας με διορθωσουν αν δεν τα λεω καλα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα