tsifotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Παλι μπλεξαμε διαφορετικα θεματα. Οπως τα περισσοτερα πραγματα στην ελλαδα ετσι και το ποτο ειναι υπερτιμημενο (νοικια, εφοριες, ικα κλπ) αλλα ειναι ΚΑΙ αυτο απο τα πραγματα που ΑΝ θελεις πληρωνεις (πως να το κανουμε, δεν ειναι βασικο αγαθο). Οσον αφορα τη νοθεια, τις περισσοτερες φορες νομιζω ο κοσμος την παρεξηγει. Για τι baileys και ursus μπομπα εχω ακουσει δεν λεγεται. Σιγουρα οι δημοφιλεις ουισκαρες φανταζουνε επιφοβες αλλα αν θελετε πιστεψτε με, οταν θεωρειτε οτι ανακαλυψατε μπομπα κατα πασα πιθανοτητα κανετε λαθος. Μιλαω για νοθευμενα (ξυλοπνευμα κτλ) οχι ΦΤΗΝΑ ΠΟΤΑ πχ η no nome βοτκα του μεγαλου σουπερ μαρκετ ή κατι 5λιτρους σακους με αλκοολ της πλακας που ναι μεν ειναι ΑΠΑΤΗ οταν πασαρεται για Stoli αλλα δεν αποτελει μπομπα ουτε κινδυνο. Εχω ακουσει γκρινιαρηδες ποτακηδες να ορκιζονται για μπομπα βοτκα σε μεγαλο κλαμπ ενω εχω περιμενει στην ουρα αποθηκης καβας τον ιδιο ιδιοκτητη του κλαμπ (δεν γνωριζομαστε) να παραγγελνει ντανες απο serkova (που ουτε πολυ φτηνη ειναι ουτε πολυ κακη). Ακομα και και να μπορουσανε να εισαγουνε οι επιτηδειοι απο εξωτερικο (πχ στην ιταλια το 700αρι gordon's gin εχει 8,5ευρω στο μαρκετ, μην μιλησω για βαλκανια...) θα ητανε κομπλε, ποσο μαλλον να μπλεξουνε με παραγωγους νοθευμενων δηλητηριων που διωκονται). Παρ' ολα αυτα δεν παιρνω ορκο πχ ισως ειναι κατι μαγαζια σε πιτσιρικοαγαπημενα νησια τυπου Ιος για τα οποια δεν εχω παει για να ειμαι ειλικρινης, απλα εχω ακουσει οτι πονανε τα ματια απο την αηδια που σερβιρουνε. Επισης οι μαρτυριες σ' αυτα τα μερη για ντηλερια που διαλαλουνε χυμα την χασισοπραματια τους στο δρομο με κανει σκεπτικιστη ως προς το κατα ποσο τρεμουνε το νόμο.
alex_ole Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Ξέρουμε ή έστω έχουμε διαίσθηση, για το πώς έχει προκύψει το "μπόμπα" σαν λέξη για να χαρακττηρίσει τα νοθευμένα ποτά. Μήπως από την καλύτερη απόδοση του νοθευμένου ποτού όταν αυτό χρησιμοποιείται σε αυτοσχέδιους μηχανισμούς.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μιλαω για νοθευμενα (ξυλοπνευμα κτλ) οχι ΦΤΗΝΑ ΠΟΤΑ πχ η no nome βοτκα του μεγαλου σουπερ μαρκετ ή κατι 5λιτρους σακους με αλκοολ της πλακας που ναι μεν ειναι ΑΠΑΤΗ οταν πασαρεται για Stoli αλλα δεν αποτελει μπομπα ουτε κινδυνο. έχεις δίκαιο εδώ, κι εγώ όταν αναφέρομαι σε μπόμπες βάζω και αυτήν την κατηγορία μέσα. Πάντως αν είσαι σταθερός σε ένα ποτό μπορείς να διακρίνεις την αυθεντικότητά του
Star_Light Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Ποια η γνώμη σας για την Αίγλη στην Αθηνα? (Κηφισια - ΜΠουρναζι....) κτλπ
kazak-hool Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 μα και στα σουπερ μαρκετ μπορει να υπαρχει η μπομπα . και με ολο το σκεπτικο παντου μπορει να υπαρχει η μπομπα παραλληλα δεν μπορεισ να ξεχωρισεις το νοθευμενο. Δεν καταλαβαινω οταν λεει καποιος οτι η τιμη αντικατοπτριζει την αυθεντικοτητα του ποτου.
kage Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 http://www.diatrofi.gr/index.php/food/food/item/231-%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%86-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82 http://www.inout.gr/showthread.php?t=44412 http://www.fibrephotonics.com/news_more.asp?news_id=31 «Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ποτά που προέρχονται από τις πρώην ανατολικές χώρες, τα οποία περιέχουν αλκοόλη του εμπορίου με λίγο καραμελόχρωμα. Αυτό το ονομάζουν ουίσκι. Οι προσμείξεις του είναι πολύ επικίνδυνες: προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, γαστρεντερικές διαταραχές και εάν καταναλωθούν σε μεγάλη ποσότητα γαστρορραγίες. Στη δεύτερη κατηγορία αποστάζουν βιομηχανικά υγρά, χρώματα ή μπογιές, παίρνουν την αλκοόλη και φτιάχνουν τζιν και τεκίλα. Είναι επίσης πολύ επικίνδυνα, γιατί οι τοξικές ουσίες από τα χρώματα προκαλούν πονοκεφάλους, βλάβη στον εγκέφαλο, κώμα ακόμη και τον θάνατο Ο κ. Κατσαρός εξηγεί ότι ο θάνατος λόγω νοθευμένου ποτού μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης: «Τα ''καθαρά'' ποτά περιέχουν αιθυλική αλκοόλη, ενώ τα νοθευμένα μεθυλική αλκοόλη ή ξυλόπνευμα.Οταν η μεθυλική αλκοόλη μεταβολίζεται παράγονται ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη, οι οποίες είναι τοξικές και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατο.Συχνά ευθύνονται για μη αναστρέψιμες βλάβες, όπως βλάβη στο οπτικό νεύρο - έως και τύφλωση, εγκεφαλίτιδες, βλάβες στο νευρικό σύστημα, τρεμούλες, προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης». ================================================ η αληθεια ειναι οτι το κερδος πια ερχετε απο βαλκανια. που οι παραγγελιες ερχονται χωρις παραστατικα κτλ. -τωρα να παιρνουν ακομη και απο εκει νοθευμενα ενω τα κανονικα ειναι τσαμπα ειναι αλλο θεμα-
Lucifer Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Είναι καλό να αναφέρουμε σε ποια μαγαζιά δίνουν μπόμπες ώστε να μην πηγαίνουμε εκεί Cirkus. Νοθευμένη βότκα γαμώ το σπίτι. Ζήτησα συγκεκριμένη μάρκα, είδα να τη βάζουν απ' το μπουκάλι, πριν τελειώσω το 3ο ποτήρι ήμουν έτοιμος να τα αδειάσω όλα. Τώρα αν στο Χ μπουκάλι βάζουν την Ψ μάρκα, δε μπορώ να το ξέρω, αν και αυτό νοθεία το θεωρώ.
Chrisxxx Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Ουτε και γω ξέρω πόσα χρόνια έχω να πιω κατι πέρα από μπυρα σε μεγάλα μπαρ - κλαμπ - παρτυ κλπ.. Η μονη περιπτωση να πιω καπου ποτό πλεον είναι να ξέρω το μαγαζι.
green gordon Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Εξωτερικο παιζει αυτο το φαινομενο?
margaritagr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δεν υπαρχει χειροτερο απ το να πιεις μπομπα.. Εχεις βγει να διασκεδασεις, να πιεις ενα ποτακι και σου γ@μανε και τον οργανισμο και τη νυχτα. Αυτο που παιζει επισης παρα πολυ ειναι σε ποτα που μπαινουν σε χαμηλο ποτηρι, να βαζουν ενα καρο παγακια για ν ανεβει η σταθμη. Η μαγκια θα ταν να καταλαβεις οτι πινεις μπομπα, να μην εχει τελειωσει το ποτο σου και να καλεσεις επι τοπου αστυνομια.
tsifotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Cirkus. Νοθευμένη βότκα γαμώ το σπίτι. Ζήτησα συγκεκριμένη μάρκα, είδα να τη βάζουν απ' το μπουκάλι, πριν τελειώσω το 3ο ποτήρι ήμουν έτοιμος να τα αδειάσω όλα. Τώρα αν στο Χ μπουκάλι βάζουν την Ψ μάρκα, δε μπορώ να το ξέρω, αν και αυτό νοθεία το θεωρώ. Αυτος που θα βαλει μια φθηνη μαρκα ειναι απαραδεκτος επαγγελματιας κι απατεωνας. Αλλα επικινδυνη για την δημοσια υγεια νοθεια δεν ειναι. Παραμενει νοθεια να πουλας carefour cola για Coke αλλα δεν σε να κανει "ετοιμο να τα αδειασεις ολα". Δεν κυκλοφορει ποτο επισημα στο εμποριο που να θεωρειται επικινδυνο. Αντιγραφω απο ΕΝΕΑΠ Νοθεία - ποια είναι η αλήθεια Είναι γεγονός οτι ακούγονται συνέχεια ιστορίες για νοθευμένα ποτά, αποκαλούμενα "μπόμπες", που κυκλοφορούν κυρίως στα σημεία νυχτερινής διασκέδασης. Είναι αλήθεια ότι ο περισσότερος κόσμος πιστεύει σε αυτή την φημολογία. Είναι αυτή η πραγματικότητα όμως ; Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους, βεβαιώνουν ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα νοθείας αλκοόλ στη χώρα μας και τα «μη κανονικά δείγματα» βαίνουν συνεχώς μειούμενα. Το Γενικό Χημείο του Κράτους χαρακτηρίζει ως «μη κανονικά δείγματα», όχι μόνον τα νοθευμένα αλλά και αυτά που έχουν ξεθυμάνει, έχουν διαφορά στις ετικέττες κλπ. Επειδή το θέμα της νοθείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, στα παρακάτω κεφάλαια θα ενημερωθείτε για τα διάφορα είδη νοθείας και τις συνέπειες που αυτές μπορεί να έχουν τόσο στην υγεία σας όσο και στην τσέπη σας. Το ενθαρρυντικό συμπέρασμα είναι ότι η νοθεία στην Ελλάδα περιορίζεται κυρίως σε φθηνότερες τουριστικές περιοχές ή σε μέρη με περιστασιακή πελατεία, με κυριότερη μορφή νοθείας αυτή του περιεχομένου των επωνύμων φιαλών με φθηνότερα ποτά. Τα λίγα κρούσματα νοθείας βέβαια θα πρέπει να εκλείψουν εντελώς. Το ζητούμενο αναμφισβήτητα είναι η κυκλοφορία και διάθεση στους καταναλωτές μόνο γνήσιων και καλής ποιότητας προϊόντων και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί ή μη φορείς. Τι είναι η απομίμηση Η απομίμηση είναι το ποτό που έχει παρασκευασθεί σε ποτοποιϊα με άδεια από το Γενικό Χημείο του Κράτους και με οινόπνευμα νόμιμο και ελεγμένο. Αυτά αναφέρονται ως «τύπου» ουίσκι, «τύπου» τζιν, «τύπου» τεκίλα κλπ. και διατίθενται σε συσκευασίες των 3 και 5 λίτρων. Πολλές φορές σε φθηνές τουριστικές περιοχές χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν επώνυμα μπουκάλια ποτών. Τα ποτά αυτά δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία γιατί έχουν παραχθεί με νόμιμο οινόπνευμα, αλλά είναι πολύ κατώτερα σε γεύση και ποιότητα από τα επώνυμα. Ο καταναλωτής υφίσταται φυσικά εξαπάτηση αλλά τουλάχιστον ακίνδυνη για την υγεία του. Φυσικά και μπορεί να το χαρακτηρίσει ως «μπόμπα», αλλά δεν είναι. Σε πιθανό έλεγχο το δείγμα θα κριθεί «ως μη κανονικό». Μη επώνυμες μάρκες Είναι τα ποτά «όχι τύπου», αλλά ουίσκι, τζιν, βότκα κλπ, τα οποία παρασκευάζονται από μη επώνυμες ελληνικές ή ξένες εταιρίες. Τα ποτά αυτά είναι βεβαίως πολύ φθηνότερα από τα επώνυμα. Έχει παρατηρηθεί το ξαναγέμισμα επώνυμων φιαλών με κάποιο τέτοιο ποτό, αλλά συνήθως σε φθηνότερες τουριστικές περιοχές. Τα ποτά αυτά δεν είναι καθόλου επικίνδυνα, η μόνη εξαπάτηση ως προς τον καταναλωτή είναι οικονομικής φύσεως, διότι πληρώνει αυτό που επιθυμεί και έχει παραγγείλει και σερβίρεται κάτι διαφορετικό. Επίσης το δείγμα αυτό εάν ελεγχθεί θα κριθεί «ως μη κανονικό». Επιμενω, φωτια και τσεκουρι στον "επαγγελματια" που πουλαει βοτκα Ρουσαλη για grey goose στον πρωτοετη που θελει να εντυπωσιασει το γκομενακι. Αλλα δεν απειλει την δημοσια υγεια¨, ουτε χαλαει στομαχια. Εξωτερικο παιζει αυτο το φαινομενο? Για πολιτισμενο κοσμο δεν εχω κατι υποψιν αλλα διαβαζα προσφατα... 143 οι νεκροί στην Ινδία μετά από κατανάλωση τοξικού αλκοόλ Δεκεμβρίου 16, 2011 Μυρτώ Κελεσίδου Στους 143 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην Ινδία μετά την κατανάλωση τοξικού ποτού σε δώδεκα χωριά. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτη ωστόσο ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται συνεχώς. Χιλιάδες παραμένουν στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση. Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι πέθαναν στο σπίτι τους από φόβο μήπως και συλληφθούν από την αστυνομία σε περίπτωση που πάνε στο νοσοκομείο. Κάποιοι άλλοι αψήφησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης με αποτέλεσμα να βρουν τραγική κατάληξη. Στα χέρια της Δικαιοσύνης Οι θάνατοι από τοξικό αλκοόλ δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στην Ινδία. Για το λόγο αυτό μόλις την περασμένη βδομάδα δημιουργήθηκε μια νέα νομοθεσία η οποία καταστεί παράνομη την κατασκευή και πώληση τοξικών ποτών και τιμωρεί τους παραβάτες με θάνατο. Η κυβέρνηση της Δυτική Βεγγάζης διέταξε ποινική έρευνα για το συμβάν συλλαμβάνοντας μέχρι στιγμής δέκα άτομα. Ο αρμόδιος υπουργός Μαμάτα Μπανέρτζη ανακοίνωσε πως θα δοθούν αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων δηλώνοντας: «Θέλω να υπάρξει ισχυρή δράση εναντίον όσων κατασκευάζουν και πωλούν παράνομα οινοπνευματώδη ποτά.» Από τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό τέσσερις ζυθοποιίες έχουν λεηλατηθεί. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι ρίχνουν ευθύνες στις τοπικές αρχές κατηγορώντας τες για αδιαφορία και δωροδοκία. αστα να πανε!
kage Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 στο εξωτερικο συνηθιζετε πρωτα να κατεβαζουν χαπι και μετα νερο.οποτε οχι δεν εχουν θεμα με νοθεια
kanesaxo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Αυτο με τις μπόμπες δεν το καταλαβαίνω πραγματικά. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Ενα μπουκάλι τζόνι (τη μοναξιά σκοτώνει), το εθνικό ποτό του νεοέλληνα. Κόστος κάβας για το κατάστημα; ας πούμε 10ε. 12 ποτά περίπου το μπουκάλι με 7ε το ποτό = 84ε - κόστος μπουκαλιού 10ε = 74ε "κέρδος" (ας μη μπλεξουμε δεη,νοικια,σερβιτορους). Κόστος μπουκαλιού μπόμπα. Χωρίς να γνωρίζω, θα πώ μισή τιμή = 5ε. Οπότε ομοίως, 84ε - 5ε = 79ε. Ας κάνει κατανάλωση 100 μπουκάλια το βράδυ. Δηλαδή για 500ε κέρδος, χαλάει κάποιος το όνομα του; Αυτό δε καταλαβαίνω...Ασε που με ποτά μπόμπα,πίνεις ένα και γίνεσαι κομμάτια,ενώ με καθαρά ποτά πίνες και 2ο,άρα περισσότερα έσοδα.
pournaras Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Αυτο με τις μπόμπες δεν το καταλαβαίνω πραγματικά. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Ενα μπουκάλι τζόνι (τη μοναξιά σκοτώνει), το εθνικό ποτό του νεοέλληνα. Κόστος κάβας για το κατάστημα; ας πούμε 10ε. 12 ποτά περίπου το μπουκάλι με 7ε το ποτό = 84ε - κόστος μπουκαλιού 10ε = 74ε "κέρδος" (ας μη μπλεξουμε δεη,νοικια,σερβιτορους). Κόστος μπουκαλιού μπόμπα. Χωρίς να γνωρίζω, θα πώ μισή τιμή = 5ε. Οπότε ομοίως, 84ε - 5ε = 79ε. Ας κάνει κατανάλωση 100 μπουκάλια το βράδυ. Δηλαδή για 500ε κέρδος, χαλάει κάποιος το όνομα του; Αυτό δε καταλαβαίνω...Ασε που με ποτά μπόμπα,πίνεις ένα και γίνεσαι κομμάτια,ενώ με καθαρά ποτά πίνες και 2ο,άρα περισσότερα έσοδα. Κοστος μπουκαλιου 20-25 (και οχι 10 ) Αρα κερδος απο τη φτηνη απομιμηση 10-15 ευρω. Στα 100 μπουκαλια ειναι 1500 ευρω. Το "πινεις και 2ο" γινοταν καποτε στο Τεξας. Σημερα με τα χρηματα που υπαρχουν... ενα και πολυ ειναι. Οποτε γιατι να δωσει στον πιτσιρικο το "καλο" αφου ετσι κι αλλιως, ενα θα πιει, κι αυτο με καποιο αναψυκτικο.
kanesaxo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Nτάξει,ειπα μια τιμή στη τύχη...17.45 βλέπω κάνει το τζόνι για το κόσμο, οποτε με τη κατανάλωση των μαγαζιών, κάνα 15ρι πες (χονδρική). Οπως και να έχει η κουβέντα, γι'αυτο πίνω το ποτό μου σπίτι (δε συμφέρει κιόλας έξω ) και προτιμώ οταν βγαίνω να πίνω μια μπύρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα