xreokopia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 καλο το να προσπαθεις με εξυπναδες να το παιξεις καποιος αλλα δυστηχως μερικες φορες αποτυγχανεις.. Μιλας για χρηματικο ποσο σε ιδρυμα ανθρωπιστικο? μα καλα τωρα εισαι σοβαρος? ποτε δεν δινουμε χρηματικο ποσο σε ιδρυματα γιατι τα βαζουνε στην τσεπη τους.(ουπς τα σκυλια δεν θελουν λεφτα..χαχαχα) τελος παντων θα διαλεγα οτι εχει ποιο πολυ αναγκη. καταρχας σε ανθρωπιστικο ιδρυμα δινεις ρουχαλακια 2-3 ηδη υγιεινης κλπ κλπ και εισαι αρχοντας..αυτα που οντως τους χρειαζονται και οχι ΧΡΗΜΑ. στα σκυλια πας και παιρνεις 2 τσουβαλια τροφη αμα εχουνε αναγκη για μια στεγη πας και βοηθας να φτιαχτει η αν εχεις καποιο γνωστο για τπτ ξυλα πας και τα παιρνεις εσυ τα δινεις και τελος.. τροφη σκυλου-γατας να σου παει 30 ευρω 30Kg? μπορει και με λιγοτερα αν το παρεις χονδρικα με αυτα θα περασουν 2 μηνες 10 σκυλια..και δεν χρειαζονται τπτ παραπανω και φροντιδα. ο ανθρωπος θελει και τα ρουχα του και την θερμανση του και το σπιτι του και την τηλεοραση του και τα παιχνιδια του αν ειναι μικρο παιδι.. συγκρινεις ανομια πραγματα.. ξανασκεψου πριν πεις κατι σε παρακαλω. Αλλες οι αναγκες του ανθρωπου αλλες του ζωου αλλες του φυτου. και μια επαναληψη στα λογια ενος σωστου ανθρωπου. Να "το παιξω καποιος" στη πλατη καποιου που εχει προβλημα να κατανοησει οτι αλλο οι ανθρωποι και αλλο τα ζωα?... οχι δα. Καταλαβα οτι βρεθηκες σε δυσκολη θεση και δε μπορεσες να απαντησεις στο ερωτημα. Δυστυχως υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που προτιμουν περισσοτερο να ταιζουν ζωα παρα ανθρωπους που εχουν αναγκη:/ O συγκεκριμένος οδηγός για καλή του τύχη οπως λες ηταν μόνος του στον δρόμο. Αυτο που τον πείραξε περισσότερο είναι μην τον χαρακτήριζαν κακό οδηγό.(Ξερεις στην Ελλάδα είμαστε ο καθένας γαματοι οδηγοί,εραστές,μάγκες,τσιφτες καραμπουζουκλήδες). Που πρεπει να ηταν και κακος οδηγος γιατι τετοιο σκύλο τον βλέπεις εκτος αμα κοίταζε κάνα δελτίο στοιχήματος. Τον αδερφό μου τον έφερα γιατί οπως έδρασε αυθόρμητα αυτος με το να βρίζει τον σκύλο έδρασα και γω αυθόρμητα με το να βρίζω την στραβομάρα του. Τσαμπουκάδες σε παιδάκι που έχει τα μισά του χρόνια δεν έπρεπε να περάσουν.Θα του μάθαινε και την αγάπη για τα ζωα...Ένας λόγος παραπάνω. Στην τελική αντίδραση πολιτισμένου ανθρώπου είναι αυτή για τον σκύλο και για τον 15χρονο; Αντί να κοιτάξει οτι την έβγαλε φτηνά και δεν έγινε καμία χοντρή μ@λ@κια έπρεπε να κάνει ετσι; Και μένα μου χουν συμβεί σκηνικά στον δρόμο αλλά εκεί φαίνεται η παιδεία που χει ο καθένας. Καλα ολα αυτα εκ του καναπεος, αλλα να δουμε πως θα αντιδρασεις αν σου πεταχτει ξαφνικα ενα σκυλι μπροστα σου και κινδυνεψεις να σκοτωσεις ή να σκοτωθεις.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Να "το παιξω καποιος" στη πλατη καποιου που εχει προβλημα να κατανοησει οτι αλλο οι ανθρωποι και αλλο τα ζωα?... οχι δα. Καταλαβα οτι βρεθηκες σε δυσκολη θεση και δε μπορεσες να απαντησεις στο ερωτημα. Δυστυχως υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που προτιμουν περισσοτερο να ταιζουν ζωα παρα ανθρωπους που εχουν αναγκη:/ Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα και δεν χρειάζεται να τα τονίζουμε. Σαφώς και αν κάποιος θα πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στη διάσωση ενός ανθρώπου και ενός ζώου (σε μια στιγμή κινδύνου ας πούμε), θα επιλέξει τον άνθρωπο. Αλλά αν έχει τη δυνατότητα προφανώς επίσης θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει και τους 2. Μην υπερβάλλουμε απλά για να τη λέμε ο ένας στον άλλο. Υπάρχει όμως και μια βασική διαφορά ανάμεσα στον 'ανθρωπο και σε ένα ζώο! Ο άνθρωπος έχει ανεπτυγμένη νοημοσύνη και μπορει να συντήρηθεί μόνος του ή να αναζητήσει την τροφή του ή να προστατευθεί γενικώς, ενώ ένα ζώο έχει πολύ λιγότερες επιλογές και πιθανότητες επιβίωσης ειδικά αν είναι κατοικίδιο που έχει μάθει να ζει μαζί με τον 'ανθρωπο και να εξαρτάται από αυτόν (το λέω για να μη μου φέρεις κάνα παράδειγμα για κανα λιοντάρι κλπ...) Οι υπερβολές γενικώς και οι ακραίες απόψεις (από όλες τις πλευρές), δεν προσφέρουν κανένα αποτέλεσμα. Καλα ολα αυτα εκ του καναπεος, αλλα να δουμε πως θα αντιδρασεις αν σου πεταχτει ξαφνικα ενα σκυλι μπροστα σου και κινδυνεψεις να σκοτωσεις ή να σκοτωθεις. Το φυσιολογικό είναι να αντιδράσεις το ίδιο είτε σου πεταχτεί μπροστά σου ένα σκυλί είτε ένα παιδάκι που θα τρέξει να πιάσει την μπαλα του. Και στις 2 περιπτώσεις θα κάνεις ότι μπορείς για να το αποφύγεις. Βέβαια έχουμε μια κατηγορία από προβληματικούς οδηγούς (το λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ) που θα επιλέξουν να πατήσουν το γκάζι αν δουν οτιδήποτε μη ανθρώπινο στο δρόμο τους...Για αυτές τις περιπτώσεις "ανθρώπων" η λύση που προτείνω είναι λίγο ακραία και δεν θα την περιγράψω για ευνόητους λόγους...
*Kezar* Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Να "το παιξω καποιος" στη πλατη καποιου που εχει προβλημα να κατανοησει οτι αλλο οι ανθρωποι και αλλο τα ζωα?... οχι δα. Καταλαβα οτι βρεθηκες σε δυσκολη θεση και δε μπορεσες να απαντησεις στο ερωτημα. Δυστυχως υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που προτιμουν περισσοτερο να ταιζουν ζωα παρα ανθρωπους που εχουν αναγκη:/ αμα ειναι ''ανθρωποι'' σαν εσενα προτιμω να ταισω τα ζωα παρα ενα ατομο του ειδους σου. για σκεψου πρωτα φιλε μου τα λαθη που εχει κανει η ανθρωποτητα..τα λαθη που εχεις κανει εσυ... σε γενικο παραγοντα και μετα συγκρινε μου τα ζωα με τους ανθρωπους. οτι χειροτερο υπαρχει στον πλανητη ειναι η ανθρωποτητα..αυτοι τα καταστρεφουν ολα. (να φανταστω οτι μεγαλωσες με το γνωστο τροπο? μη παιδακι μου μην ακουμπας το σκυλι ειναι κακο?) αχ κατακαημενοι.. τα ζωα σας πειραξανε.. δεν κοιτατε τα μουτρα σας λεω εγω.
aris1986 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Καλα ολα αυτα εκ του καναπεος, αλλα να δουμε πως θα αντιδρασεις αν σου πεταχτει ξαφνικα ενα σκυλι μπροστα σου και κινδυνεψεις να σκοτωσεις ή να σκοτωθεις. Τι να πω;Δηλαδή σώζομαι κύριε δικαστά άμα μου χει τύχει και εχω κατέβει απο το αμάξι, κοίταξα το γατί αν το πάτησα και αν είναι καλά καθώς έχω κοιτάξει απο πρίν ηδη τον καθρέφτη ανα έρχεται κάνα μηχανάκι την ώρα του φρεναρίσματος να μην τον ξαπλώσω κάτω; Τα βρισίδια και οι τραμπουκισμοί στα ζώα και στα παιδιά είναι για τους "Ούγκαλους". Για μένα. Τώρα για σένα μπορεί να βγαίνεις σαν τον Steven seagal μετά απο τέτοιο σκηνικό και να τους δέρνεις όλους.
xreokopia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Εσυ φιλε μου αυθορμητως δε βριζεις ποτε και κανεναν? Εισαι παντα τερας ψυχραιμιας βρεξει-χιονισει?... αμα ειναι ''ανθρωποι'' σαν εσενα προτιμω να ταισω τα ζωα παρα ενα ατομο του ειδους σου. για σκεψου πρωτα φιλε μου τα λαθη που εχει κανει η ανθρωποτητα..τα λαθη που εχεις κανει εσυ... σε γενικο παραγοντα και μετα συγκρινε μου τα ζωα με τους ανθρωπους. οτι χειροτερο υπαρχει στον πλανητη ειναι η ανθρωποτητα..αυτοι τα καταστρεφουν ολα. (να φανταστω οτι μεγαλωσες με το γνωστο τροπο? μη παιδακι μου μην ακουμπας το σκυλι ειναι κακο?) αχ κατακαημενοι.. τα ζωα σας πειραξανε.. δεν κοιτατε τα μουτρα σας λεω εγω. Ρε φιλε ειναι ντροπη να ταυτιζεις το πατερα σου με τα τετραποδα, πως αλλιως να στο εξηγησω? Γιατι με αποκαλεις... ανθρωπο εντος εισαγωγικων? Εχω πει κατι που σε πειραξε ή κατι κακο? Επισης, σχετικα με τη παρενθεση σου, να σου πω οτι εγω δηλωνω φιλοζωος. Δεν φτανω ομως ποτε στις ακροτητες των παθολογικα "φιλοζωων", γιατι ποτε δε θα στερουσα φαγητο απο ανθρωπο για να το δωσω σε ζωα, οπως θα εκανες δυστυχως εσυ.
aris1986 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Εσυ φιλε μου αυθορμητως δε βριζεις ποτε και κανεναν? Εισαι παντα τερας ψυχραιμιας βρεξει-χιονισει?... Είπα το γαμημένο και κιτρίνισα. Δεν βγήκα να το κλωτσήσω και να κάνω θεατριλίκια στο δρόμο. Άλλο να βρίσεις και άλλο να κάνεις κομπλεξικά πράγματα όπως έκανε ο εν λόγω ουγκαλος όπως είπα στα προηγούμενα post. Στην τελική και παιδάκι να με βρίζε αφού θα ηρεμούσα και θα του εξηγούσα τι παίζει όταν οδηγάς. Δεν θα το έσπρωχνα.
xreokopia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Ειπαμε, ολα αυτα εκ του καναπεος και νηφαλια ειναι καλα. Να σε δω ομως πως θα αντιδρασεις οταν σου ανεβει το αιμα στο κεφαλι. Φανταζεσαι να χαθει μια ανθρωπινη ζωη για ενα σκυλι?
^Deadly_Sin^ Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Τα ζωα καλα ειναι. Οι ανθρωποι που εχουν μανια με τα ζωα εχουν προβλημα. Τα σκυλια ειναι τα σκυλια που γνωριζουμε σημερα επειδη ο ανθρωπος μεσα απο μακροχρονιες διασταυρωσεις τους εδωσε τα χαρακτηριστικα που ηθελε. Εκανε μεσα απο διασταυρωσεις ρατσες απο τσομπανοσκυλα πχ για να τον βοηθανε, εκανε κυνηγοσκυλα κτλ. Το υπερλατρεμενο σου κανις/τεριε/περιε ειναι καλο και αγαπησιαρικο γιατι καποιος ανθρωπος πριν απο πολλα χρονια το επαιξε Θεος στην εξελιξη του και το καταξεσκισε γονιδιακα. Για να εχεις λοιπον εσυ αυτο το σκυλο σκεψου ποσες αποτυχημενες διασταυρωσεις εγιναν (καταδικασμενα σε θανατο φανταζομαι). Παραθετω απο adespoto.gr "Εκτρέφουμε τα σκυλιά για να έχουν συμπεριφορές που θέλουμε εμείς, οι άνθρωποι, όπως οι φύλακες, τα κυνηγόσκυλα, τα τσοπανόσκυλα. Τα σκυλιά συντροφιάς επίσης εκτρέφονται για να είναι γλυκά και χαδιάρικα, για να ζουν στο σπίτι κ.ο.κ." Σαν να λεμε "Αγαπαω τη γυναικα μου τη Μαρια, εχει εκτραφει για να εχει τη συμπεριφορα που θελω". Ωπα, δεν ακουστηκε καλα αυτο ε? Για τους σκυλους ομως ειναι καλο να οριζεις τη φυση τους...Λιγο περιεργο δεν ακουγεται αυτο απο καποιον που αγαπαει τα σκυλια? Οι σκυλοι ηταν και ειναι εργαλεια δουλειας ή για διασκεδαση, αναλογα τη ρατσα. Για να δουμε ποσο θα αγαπας τα σκυλια αν παρεις ενα μη εξημερωμενο ειδος στο σπιτι σου. Παρε ενα λυκο ή ενα αγριοσκυλο Αφρικης και μετα πες οτι αγαπας τα σκυλια γιατι τωρα δεν αγαπας τα σκυλια, αγαπας τις ρατσες σκυλων που ο ανθρωπος εφτιαξε. Φυσικα, δεν λεω με τιποτα οτι η κακομεταχειριση των ζωων ειναι καλο! Απλα δεν μπορω τις αποψεις του στυλ "τα ζωα ειναι πιο καλα απο τους ανθρωπους". Ο πιο καλος φιλος του ανθρωπου (και ο χειροτερος συναμα) ειναι ο ανθρωπος. Αν θεωρει καποιος καλυτερο του φιλο ενα σκυλο τοτε εχει ψυχολογικο προβλημα που δεν του επιτρεπει να ενταχθει στη κοινωνια.
aris1986 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Ειπαμε, ολα αυτα εκ του καναπεος και νηφαλια ειναι καλα. Να σε δω ομως πως θα αντιδρασεις οταν σου ανεβει το αιμα στο κεφαλι. Φανταζεσαι να χαθει μια ανθρωπινη ζωη για ενα σκυλι? Στην καρεκλα γραφείου ειμαι. Σε τετοια περιπτωσ μετρανε τα αντανακλαστικα. Τα ζυγίζεις στο μυαλο σου σε 0,5 sec και δρας αναλογα με καποια απώλεια που θα ακολουθήσει. Τετοια σκηνικά ειναι να ΜΗΝ σου προκύψουν. Εσυ θα με γρουσουζέψεις στο τελος...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Τα ζωα καλα ειναι. Οι ανθρωποι που εχουν μανια με τα ζωα εχουν προβλημα. Τα σκυλια ειναι τα σκυλια που γνωριζουμε σημερα επειδη ο ανθρωπος μεσα απο μακροχρονιες διασταυρωσεις τους εδωσε τα χαρακτηριστικα που ηθελε. Εκανε μεσα απο διασταυρωσεις ρατσες απο τσομπανοσκυλα πχ για να τον βοηθανε, εκανε κυνηγοσκυλα κτλ. Το υπερλατρεμενο σου κανις/τεριε/περιε ειναι καλο και αγαπησιαρικο γιατι καποιος ανθρωπος πριν απο πολλα χρονια το επαιξε Θεος στην εξελιξη του και το καταξεσκισε γονιδιακα. Για να εχεις λοιπον εσυ αυτο το σκυλο σκεψου ποσες αποτυχημενες διασταυρωσεις εγιναν (καταδικασμενα σε θανατο φανταζομαι). Παραθετω απο adespoto.gr "Εκτρέφουμε τα σκυλιά για να έχουν συμπεριφορές που θέλουμε εμείς, οι άνθρωποι, όπως οι φύλακες, τα κυνηγόσκυλα, τα τσοπανόσκυλα. Τα σκυλιά συντροφιάς επίσης εκτρέφονται για να είναι γλυκά και χαδιάρικα, για να ζουν στο σπίτι κ.ο.κ." Σαν να λεμε "Αγαπαω τη γυναικα μου τη Μαρια, εχει εκτραφει για να εχει τη συμπεριφορα που θελω". Ωπα, δεν ακουστηκε καλα αυτο ε? Για τους σκυλους ομως ειναι καλο να οριζεις τη φυση τους...Λιγο περιεργο δεν ακουγεται αυτο απο καποιον που αγαπαει τα σκυλια? Οι σκυλοι ηταν και ειναι εργαλεια δουλειας ή για διασκεδαση, αναλογα τη ρατσα. Για να δουμε ποσο θα αγαπας τα σκυλια αν παρεις ενα μη εξημερωμενο ειδος στο σπιτι σου. Παρε ενα λυκο ή ενα αγριοσκυλο Αφρικης και μετα πες οτι αγαπας τα σκυλια γιατι τωρα δεν αγαπας τα σκυλια, αγαπας τις ρατσες σκυλων που ο ανθρωπος εφτιαξε. Φυσικα, δεν λεω με τιποτα οτι η κακομεταχειριση των ζωων ειναι καλο! Απλα δεν μπορω τις αποψεις του στυλ "τα ζωα ειναι πιο καλα απο τους ανθρωπους". Ο πιο καλος φιλος του ανθρωπου (και ο χειροτερος συναμα) ειναι ο ανθρωπος. Αν θεωρει καποιος καλυτερο του φιλο ενα σκυλο τοτε εχει ψυχολογικο προβλημα που δεν του επιτρεπει να ενταχθει στη κοινωνια. Και τα ζευγάρια με οικονομική άνεση επιλέγουν ορισμένα βασικα χαρακτηριστικά για τα παιδια που θα κανουν... Και βασικα δεν το θεωρώ και κακο. Τα ψυχολογικά προβλήματα ανθρωπων που δεν μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία, συνήθως προέρχονται ΑΠΟ την ίδια την κοινωνία. Εδω συζητάμε γενικώς σχετικά με το ποια θα έπρεπε να ειναι η σταση μας απεναντι στα ζώα.
akpe Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Όσο και να το θέλαμε μερικοί, το ζώο που περνάει τον δρόμο δεν φταίει σε τίποτα. Please, σκυλί είναι. Το να κατεβούμε κάτω και να το αρχίσουμε στην παναγία και το ξυλίκι είναι απλά μια απόδειξη της υποτιθέμενης ανωτερώτητας που νοιώθουμε απέναντι στα ζωα, χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω. Ναι, λογικό είναι να χάσουμε την ψυχραιμία μας, το θέμα είναι γιατί την χάνουμε τόσο εύκολα με το τετράποδο αλλά αν βγεί απο στόπ κανένας δίμετρος μποντυμπιλντεράς θα κάνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μην την χάσουμε; Απλό, την χάνουμε εκεί που μπορούμε. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τα γατόσκυλα, αλλά και με την ξανθιά που έβγαλε νύχτα το δίπλωμα και τον παππού που το έβγαλε μαζί με την Βέμπο. Και αφήστε τις ακρότητες ρε παιδιά. Παραδείγματα του τύπου "αν πέθαινε σκυλί ή άνθρωπος τι θα διάλεγες" είναι άτοπα. Δηλαδή αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα στον Kim Jong Il και τη Λούση, εσύ θα διάλεγες να σώσεις τον Kim;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα