Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα τηλ σε εξειδικευμένο κατάστημα και μου είπαν ότι χρειάζεται να συμφωνήσει το 51% και δυστυχώς αυτό ισχύει και για την περίπτωση που θέλω να αποχωρίσω από το τρέχον σύστημα θέρμανσης της πολυκατοικίας και να βάλω ανεξάρτητο σύστημα θέρμανσης. Από το κατάστημα μου είπαν ότι δε με συμφέρει και καλό θα ήταν αν συμφωνούσαν και οι υπόλοιποι να αλλάζαμε από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο. Επειδή μου ήρθαν τα κοινόχρηστα και έχω πάθει λίγο σοκ - έκαψα 7,5 ευρώ / ημέρα δηλ περίπου 225 ευρώ μόνο για τη θέρμανση - θα κάνω μια κρούση στους υπόλοιπους και βλέπουμε. Το έχω σταθερά στους 20.5 - 21 βαθμούς, αερίζω κάθε μέρα και άναψε μόνο 28 ώρες, δηλ λίγο λιγότερο από 1 ώρα την ημέρα (κόστος δηλ περίπου 8 ευρώ την ώρα). Έκαψα φυσικά τις περισσότερες ώρες από όλους γιατί από ότι έχω καταλάβει λόγο της κρίσης οι υπόλοιποι έχουν μειώσει πολύ την κατανάλωση πράγμα που δεν μπορώ να κάνω γιατί αφενός έχω μωρό και αφετέρου δεν θέλω - δεν μου αρέσει καθόλου να είναι το σπίτι παγωμένο. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι όσο πιο λίγο θέρμανση χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι τόσο επιβαρύνομαι εγώ που τη χρησιμοποιώ. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις αλλά δυστυχώς δε βλέπω να γίνεται κάτι σε μια πολυκατοικία που οι ένοικοι δεν ενδιαφέρονται για τη θέρμανση, φανταστείτε ότι με παρόλο το κρύο που έκανε τον Ιανουάριο το διαμέρισμα πάνω από εμένα είχε 0 ώρες και με μικρά παιδιά στο σπίτι. Επίσης το να συμφωνήσουν να αφήσουν το κορόιδο που κρατάει το νερό του καυστήρα ζεστό όλο το 24ωρο να βάλει ανεξάρτητη θέρμανση πιστεύω ότι το ξέρουν ότι δεν τους συμφέρει.

Δημοσ.

το διαμέρισμα με τις 0 ώρες που λες, προφανώς ζεσταίνεται με κάποιον άλλον τρόπο. Ίσως κλιματισμό, αερόθερμα, καλοριφέρ λαδιού, κεροζάν, κάτι. Εννοείται ότι για τις 0 ώρες του, κάτι πλήρωσε κι αυτός για πετρέλαιο (τα πάγια που λένε). Το ίδιο θα κάνεις κι εσύ, αλλά αντί για κεροζάν θα βάλεις αέριο. Το μόνο πρόβλημα είναι να περάσει η παροχή αερίου στο μπαλκόνι σου.

Όσοι δεν καίνε καθόλου, εννοείται ότι τους συμφέρει η κατάργηση της κεντρικής. Πληρώνουν ένα ποσοστό από το πετρέλαιο που καις εσύ, χωρίς να κάψουν οι ίδιοι καθόλου.

Κατά την γνώμη μου, ψάξε εναλλακτικούς τρόπους να ζεσταθείς, γιατί όσο εσύ καις και οι άλλοι δεν καίνε, θα βλέπεις εξωφρενικά νούμερα στα κοινόχρηστά σου.

Δημοσ.

toulinos,γιατι δεν κανετε μια συνελευση και να δειτε αν σας συμφερει να χρησημοποιησετε φυσικο αεριο αντι πετρελαιο.

Δεν ξερω τι τιμη εχει σημερα,αλλα θελω να πιστευω οτι θα ειναι φθηνοτερο.

Δημοσ.

το διαμέρισμα με τις 0 ώρες που λες, προφανώς ζεσταίνεται με κάποιον άλλον τρόπο. Ίσως κλιματισμό, αερόθερμα, καλοριφέρ λαδιού, κεροζάν, κάτι. Εννοείται ότι για τις 0 ώρες του, κάτι πλήρωσε κι αυτός για πετρέλαιο (τα πάγια που λένε).

Αυτό που με προβληματίζει τώρα και από μια έρευνα που έχω κάνει σε φόρουμς είναι μήπως έχει βρει τρόπο και ζεσταίνει τα σώματά του χωρίς να γράφει ο μετρητής του και "μας το παίζει" ότι δεν ανάβει. Ακόμα και αν δε το κάνει όμως, δε νομίζω ότι πρέπει να στεναχωρηθώ κι όλας που πληρώνει πάγιο, έχει ένα διαμέρισμα "φούρνο" από κάτω του και ένα αρκετά ζεστό από πάνω του και αυτός επωφελείται με αυτό τον τρόπο. Στην τελική και εγώ χρεώνομαι παραπάνω από τα διαμερίσματα των ακραίων ορόφων της οικοδομής (1ου και 6ου) γιατί αυτοί έχουν συντελεστή απωλειών θερμότητας (έχουν μεγάλη διαφορά στην ωριαία χρέωση).

toulinos,γιατι δεν κανετε μια συνελευση και να δειτε αν σας συμφερει να χρησημοποιησετε φυσικο αεριο αντι πετρελαιο.

Θα την κάνω την προσπάθεια αλλά είναι μια περίοδος που όλοι μας δυσκολευόμαστε πολύ οικονομικά άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Θα φέρω ειδικό πρώτα από εταιρία να με ενημερώσει για το κόστος και θα τους το προτείνω. Μας έπιασε η κρίση, τι να κάνουμε?

Θα την κάνω την προσπάθεια αλλά είναι μια περίοδος που όλοι μας δυσκολευόμαστε πολύ οικονομικά άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Θα φέρω ειδικό πρώτα από εταιρία να με ενημερώσει για το κόστος και θα τους το προτείνω. Μας έπιασε η κρίση, τι να κάνουμε?

Δημοσ.

το μόνο για το οποίο θα μπορούσες να στεναχωρηθείς, είναι το ότι ΕΣΥ πληρώνεις ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΟΥ για να ζεσταθείς. Αν οι άλλοι πληρώνουν λίγα ή πολλά, με μηδέν η με χίλιες ώρες, με συντελεστές ή χωρίς, ουδεμία σημασία έχει, για μένα.

Είναι πανεύκολο να κλέψει κάποιος θέρμανση αν θέλει. Αλλά δεν είναι και δύσκολο να τον πιάσεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...