nakostyphoon Δημοσ. 25 Μαΐου 2003 Δημοσ. 25 Μαΐου 2003 Έχω το παρακάτω σύστημα και θέλω να κάνω bios update. Ξέρει κανείς πώς κάνω δισκέτα επαναφοράς του Bios;
Gabriel Δημοσ. 25 Μαΐου 2003 Δημοσ. 25 Μαΐου 2003 όταν λές δισκέττα επαναφοράς τι εννοείς? Μπορείς αν θέλεις να γράψεις τη rom σε μια δισκέττα (αφόυ το κατεβάσεις από το Net πρωτα) και μετά είτε κατα το POST όταν δείς δηλ τη πρώτη boot up screen πατάς Alt+F2 και σε βγάζει σε awdflash utility,μετά ακολουθείς τις οδηγίες.Το αρχείο που σώζεις στη δισκέττα έχει extension .awd. Αν θές μπορείς να φτιάξεις boot disk και να γράψεις μέσα τα *.awd (το rom file) και το utility (AFLASH.EXE). Το πιο εύκολο είναι με το Asus Update utlity και ενώ είσαι connected,βρίσκει,εφόσον υπαρχει,το νεο bios και το περνάει.
salig Δημοσ. 25 Μαΐου 2003 Δημοσ. 25 Μαΐου 2003 @ nakostyphoon : Μάλλον αναφέρεσαι σε μία δυνατότητα των ASUS motherboards που λέγεται "CrashFree BIOS". Εγώ έχω την A7V8X-X και έχει αυτή τη δυνατότητα. Αν λοιπόν εννοείς αυτό, μιλάμε για την περίπτωση επαναφοράς του BIOS στην περίπτωση που αυτό καταστεί corrupted και δεν ξεκινάς ούτε με clear... Από το manual της δικής μου βρίσκω ότι πρέπει να έχεις μία boot disk με το utility AFLASH.EXE και προφανώς στην ίδια ή σε άλλη το BIOS. Τότε, λέει το manual, ανοίγεις το PC και όταν σε προτρέψει βάζεις τη δισκέτα και ξεκινάς από εκεί και ακολουθείς τη διαδικασία BIOS update. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό λειτουργεί και για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω να το μάθω διότι δεν θέλω να βρεθώ ποτέ με corrupted BIOS. Ελπίζω να βοήθησα.
pusher Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Έχω μία ASUS P5AD2-E Premium. (Δε νομίζω βέβαια ότι το μοντέλο έχει σημασία. Όλες οι ASUS πάνω κάτω την ίδια διαδικασία θα ακολουθούν στο BIOS Update.) Λοιπόν η ερώτησή μου: Αν κάνω αναβάθμιση στο BIOS της κάρτας θα χαθούν οι ρυθμίσεις που έχω κάνει στο BIOS και θα αντικατασταθούν με τις default;
Θοδωρής Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Έχω μία ASUS P5AD2-E Premium. (Δε νομίζω βέβαια ότι το μοντέλο έχει σημασία. Όλες οι ASUS πάνω κάτω την ίδια διαδικασία θα ακολουθούν στο BIOS Update.) Λοιπόν η ερώτησή μου: Αν κάνω αναβάθμιση στο BIOS της κάρτας θα χαθούν οι ρυθμίσεις που έχω κάνει στο BIOS και θα αντικατασταθούν με τις default; To σίγουρο ειναι οτι μετα το update θα χρειαστει να μπεις στο bios και να κάνεις ενα load default.
pusher Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 To σίγουρο ειναι οτι μετα το update θα χρειαστει να μπεις στο bios και να κάνεις ενα load default. Μάλιστα! Δηλαδή θα χαθούν. Α και που 'σαι Θοδωρή, σ' ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση!
pusher Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Υπάρχει τρόπος να κρατήσω τις ρυθμίσεις (π.χ. αν ήμουν στα Windows θα έπαιρνα ένα screenshot) ώστε αν δε θυμάμαι κάτι να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα;
MrSeanKon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Κάπου είχα δει ένα link όπου κατέβαζες ένα υποτυπώδες πρόγραμμα και κρατούσε τις ρυθμίσεις (όχι όλες όμως για ορισμένες έπαιζε) κι έτρεχε σε MSDOS περιβάλλον. Όμως δε θυμάμαι οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι χαρτί και μολύβι ή χρήση κάμερας να κάνεις screen capture το BIOS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.