Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η μονη περιπτωση κατ'εμε, να παει κατι στραβα, ειναι να μην εχεις το πισι πανω σε UPS και να κοπει το ρευμα, τη στιγμη που κανεις το update.

αν σου κατσει, τρεχα παιξε ΤΖΟΚΕΡ!!!!!!!! :-D

δεν ειπες ποιο Bios εχεις τωρα?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δέν έχω ολοκληρώσει ακόμα πλήρως το σύστημα αυτά που γράφω στην υπογραφή έχω μόνο απλά επειδή θέλω μόλις έχω τα πράγματα να τελειώνω με τέτοιες δουλειές ρωτάω απο τώρα

Για άλλη μία φορά... Τσέκαρε το quote μου :-)

Δημοσ.

1 δεν χρειαζεται να βαζεις τα BIOS ενα-ενα. δεν υπαρχει λογος. το τελευταιο stable -παντα- BIOS περιεχει ολες τις αναβαθμισεις-διορθωσεις των προηγουμενων.

2 εγω update εκανα παντα απο τα win, με τα εργαλεια των εκαστοτε εταιριων. δεν ειχα ποτε προβλημα! απλα το αναφερω. σιγουρα απο οτι λενε, το USB flash ειναι πιο σιγουρο.

το @BIOS το χρησιμοποιεις αν χρειαζεσαι να αλλαζεις συχνα ρυθμισεις στο BIOS, χωρις να κανεις reboot! το εχω βαλει.

ποιο ΒΙΟΣ εχεις τωρα?

Εδω κανεις λαθος Cab.Ενας βασικος λογος που βγαινουν bios updates ειναι για να διορθωθουν καποια hardware incompatibilities με συγκεκριμενους τυπους hardware.Ουκ ολιγες φορες, βγαινει το καινουργιο bios φτιαχνει αυτες αλλα μπορει να δημιουργησει καποια προβληματα αλλου τυπου.Για αυτο λενε οι εταιριες παντα,να μην κανει κανεις bios update αν ολα λειτουργουν καλα,η αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος.

Επισης αλλος ενα λογος που συμβουλευουν να κανουμε update βημα,βημα ειναι οτι αν δημιουργηθει καποιο προβλημα σε ενα configuration ενω πριν δεν υπηρχε,ειναι πιο ευκολο για το τεχνικο τμημα της εταιριας να καταλαβει τι ακριβως στο νεο bios update δημιουργησε το προβλημα και να το διορθωσουν ευκολοτερα και γρηγοροτερα.

Γι αυτο εγω μολις κανω bios update ,μετα αφου μπω στα windows, τρεχω εφαρμογες,prime 95,games,κτ.λ. για 10 λεπτακια ετσι για ενα γενικο τεστ οτι ολα ειναι καλα.

Σε γενικες γραμμες,εχεις δικιο οτι υπο νορμαλ συνθηκες δεν ειναι απαραιτητο το βημα-βημα,αλλα αν δεν το πιστευεις ριξε μια ματια στο google να δεις ποσες φορες καινουργια bios updates εχουν φτιαξει παλια προβληματα,δημιουργωντας καινουργια.:-D

Οποτε οπως λενε οι Αμερικανοι : ''better safe than sorry.''

Δημοσ.

Λοιπόν αποφάσισα θα το κάνω 1 προς 1 και απο usb και στην τελική τί διάολο έχει και το backup bios... Αλλά ας δούμε πρώτα τί bios θα έχω :confused: Ευχαριστώ παιδιά :mrgreen:

Δημοσ.

Μονο βεβαιωσου οτι εχεις σταθερο ρευμα για αυτο το ενα λεπτο που παιρνει να κανει update γιατι αν υπαρξει διακοπη ρευματος δεν ισχυει η εγγυηση.

Δημοσ.

Εδω κανεις λαθος Cab.Ενας βασικος λογος που βγαινουν bios updates ειναι για να διορθωθουν καποια hardware incompatibilities με συγκεκριμενους τυπους hardware.Ουκ ολιγες φορες, βγαινει το καινουργιο bios φτιαχνει αυτες αλλα μπορει να δημιουργησει καποια προβληματα αλλου τυπου.Για αυτο λενε οι εταιριες παντα,να μην κανει κανεις bios update αν ολα λειτουργουν καλα,η αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος.

Επισης αλλος ενα λογος που συμβουλευουν να κανουμε update βημα,βημα ειναι οτι αν δημιουργηθει καποιο προβλημα σε ενα configuration ενω πριν δεν υπηρχε,ειναι πιο ευκολο για το τεχνικο τμημα της εταιριας να καταλαβει τι ακριβως στο νεο bios update δημιουργησε το προβλημα και να το διορθωσουν ευκολοτερα και γρηγοροτερα.

Γι αυτο εγω μολις κανω bios update ,μετα αφου μπω στα windows, τρεχω εφαρμογες,prime 95,games,κτ.λ. για 10 λεπτακια ετσι για ενα γενικο τεστ οτι ολα ειναι καλα.

Σε γενικες γραμμες,εχεις δικιο οτι υπο νορμαλ συνθηκες δεν ειναι απαραιτητο το βημα-βημα,αλλα αν δεν το πιστευεις ριξε μια ματια στο google να δεις ποσες φορες καινουργια bios updates εχουν φτιαξει παλια προβληματα,δημιουργωντας καινουργια.:-D

Οποτε οπως λενε οι Αμερικανοι : ''better safe than sorry.''

Η ουσια ειναι αυτη και συμφωνω 100%...!

το οτι μπορει τα νεα BIOS να διορθωσουν παλια ποβληματα και να δημιουργησουν αλλα, παλι ισχυει. και αυτο γιατι η εξελιξη της τεχνολογιας δεν σταματαει ποτε!

αλλωστε τα ιδια τραβαμε και με τους drivers των καρτων γραφικων! καθε νεος που βγαινει, διορθωνει καποια παλια προβληματα, αλλα μπορει να δημιουργησει νεα!!

βεβαια εκει, ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα, αλλα ο κανονας ισχυει!!

δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως ομως.

αμα ο αλλος εχει το μικροβιο της αναβαθμισης, τι να κανουμε?

για μενα οι μονοι λογοι αναβαθμισης του BIOS, ειναι

1 προβληματα σταθεροτητας του συστηματος και

2 αναβαθμιση σε νεοτερο επεξεργαστη.

αλλος λογος δεν υπαρχει!!

Δημοσ.

Άν πέσει το ρεύμα και πάθει corrupt το bios δεν θα τραβήξει απο το backup για διόρθωση ;;;;

Εγώ ΑΝ κάνω update θα κάνω για να υποστηρίζει τον 960Τ... Όπως λεέι και στο σαιτ της Gigabyte :shifty:

Δημοσ.

Άν πέσει το ρεύμα και πάθει corrupt το bios δεν θα τραβήξει απο το backup για διόρθωση ;;;;

Εχεις το δευτερο bios αλλα τιποτε δεν ειναι σιγουρο.Γιατι εχεις προβλημα με διακοπες σημερα?

Μην φοβασαι τοσο πολυ,απλα σου εφιστουμε την προσοχη.Ειδικα τωρα με το κρυο,πεφτει μρικες φορες το ρευμα.

Δημοσ.

Jimie, πρακτικα, δεν εχω ασχοληθει με αυτη τη διαδικασια, γιατι δεν μου εχει τυχει ποτε να χτυπησει το BIOS.

σιγουρα ομως εφοσον εχει DUAL BIOS, θα μπορεσεις να μπουταρεις με το 2ο, και μαλλον να διορθωσεις το αλλο!

Δημοσ.

Εγώ ΑΝ κάνω update θα κάνω για να υποστηρίζει τον 960Τ... Όπως λεέι και στο σαιτ της Gigabyte :shifty:

Οκ προχωρα γοργα και κατα 99,9999% που λεει και το Detol δεν θα εχεις προβλημα.:lol:

Δημοσ.

Εγώ και στο άλλο το PC είχα Dual-Bios και μία φορά που έκανα υπερβολικό oc και κατέστρεψα το main έκανε ποστ και στο ποστ έγραψε κάτι για recovery και μετά όλα μέλι-γάλα.

Και για διακοπές ώς τώρα δέν είχα καμία εδώ και 5 μήνες. + Θα τον έχω πάνω σε πολύπριζω ασφαλείας --> συνδεδεμένο σε πρίζα ασφαλείας ( L O L )

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

συνεχίζει κανείς με τη συγκεκριμένη μητρική..??

είχα λίγο καιρό να κάνω update το bios και θυμάμαι ότι έπαιζε μια beta έκδοση Που στην περιγραφή έλεγε ότι θα βελτίωνε και την εκκίνηση..

σήμερα που το θυμήθηκα, μπήκα στο site, είδα ότι είχαν βγει τελικά 2 ενημερώσεις (f11, f12) εγώ είχα την f10 αλλά στην εκκίνηση του συστήματος, δεν βλέπω καμιά διαφορά..

Δημοσ.

δεν βλεπω να λεει κατι για βελτιωση εκκινησης!

F11 = Add VRM MOS protection

Support Opteron 3280 CPU

F12 = Modify ET6 function

εγω ειμαι ακομα με το F9..!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...