Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

stavi ευχαριστω για το κειμενο σου και την εμπειρια σου :wub:

ρε εσυ αυτη ειναι πιο δυσκολη και απο την ιατρικη (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8

παρακαλώ.

Ναι είναι πιο δύσκολο, αλλά όταν βγαίνεις από τη σχολή μπαίνεις αυτόματα σε δουλειά και τότε που είχα δώσει εγώ, εμπαινες λες και είχες ήδη 9 χρόνια υπηρεσίας, δηλαδή τα δύο χρόνια στη σχολή ισοδυναμούσαν με 9 χρόνια προϋπηρεσίας..

Μη νομίζεις ότι θα ταλαιπωρηθείς λιγότερο ψάχνοντας κάτι άλλο.. καλό κουράγιο

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο το καιρο εχω ξαναμπει στο μυαλο μου το θεμα των σπουδων και θελω να μου απαντησετε σε 1-2 ερωτησεις.

Εδωσα πανελληνιες το 2004 (γενια του 86') και περασα στο Τμημα Εφαρμοσμενων Μαθηματικων Ηρακλειου Κρητης οπου τελειωσα το 2009 την σχολη (ορκιστηκα το 2010) με μ.ο πτυχιου 6.0 :cry: , το 2010 πηρα το proficiency (ενταντικα 6μηνων) και τωρα τελος 2011 τελειωσα το φανταρικο μου και ειμαι και εγω σε ευρεση εργασιας οπως ολος ο κοσμος.

Μιας και βλεπω οτι δουλεια δεν μπορω να βρω, διοτι εχω κανει πανω απο 50 βιογραφικα οπου μπορειτε να φανταστειτε, ακομα και ασχετα με το αντικειμενο σπουδων μου και απαντηση καμια, σκεφτομουνα να μην χανω τσαμπα το χρονο μου και να δοκιμασω να συνεχισω για 2ο πτυχιο.

1η ερωτηση: Το 2004 ειχα βγαλει κοντα στα 15.000 μορια. ισχυουν ακομα αυτα τα μορια ? πως μπορω να εισαχθω σε μια σχολη ? γινεται με βαση τα μορια μου η ειναι το λεγομενο 10% σε αυτες τις περιπτωσεις και τι χρειαζεται να κανω ?

2η ερωτηση: Θελω να μου γραψετε μερικες σχολες οπου κατα κυριο λογω δεν χρειαζεται να δωσεις κατατακτηριες αλλα να σε δεχονται με το βαθμο πτυχιου, αν και στην δικη μου περιπτωση το εξαρακι ειναι απαγορευτικο :shifty: η να μου προτεινετε σχολες που να πιστευετε οτι μπορω να εισαχθω διαβαζοντας τα 3 μαθηματα που χρειαζεται και να ειναι σχετικες με αυτο που εχω σπουδασει (μην τα βρω τελειως μπαστουνια) και να εχετε ακουσει οτι δεχεται αρκετο κοσμο απο κατατακτηριες εξετασεις. Μπορω να δωσω κατατακτηριες σε ΤΕΙ ?

PS: εχω φαει χυλοπιταρες για μεταπτυχιακο, υποθετω λογω βαθμου.

PS2: θελει κανενας να με προσλαβει ^_^ ?

Πανελλήνιες με το 10% δεν μπορείς να δώσεις. Το καλύτερο για σένα πιστεύω είναι κάποια σχολή ομοειδούς αντικειμένου με αυτό που σπούδασες που θα κάνεις λίγα μαθήματα οπότε θα έχει το πολύ 2-3 έτη. Και μάλλον θα πρέπει να δόσεις γραπτές κατατακτήριες γιατί με βαθμό πτυχίου 6 πολύ δύσκολο. Εγώ είχα πάει πριν 2 χρόνια να δώσω με βαθμό πτυχίου στο τμήμα ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Πειραιά και ο πρώτος που πέρασε ήταν με 9.5 από κάποια θεωρητική σχολή (κοινωνιολογίας νομίζω...), φέτος θα δώσω για ΑΣΠΑΙΤΕ.

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα κοίτα για κανα Master...και λιγότερο είναι και πας σε +1 εκπαιδευτική βαθμίδα. Είναι σίγουρα καλύτερο να έχεις Master απο 2ο πτυχίο (τουλάχιστον σε θέμα προσωπικού σου marketing :P). Μάλιστα σε 3 χρόνια μπορείς να κάνεις 2 Master αντί για ένα απλό πτυχίο σε 4. Φυσικά θα δώσεις και περισσότερα λεφτά...

Δημοσ.

Αυτο το καιρο εχω ξαναμπει στο μυαλο μου το θεμα των σπουδων και θελω να μου απαντησετε σε 1-2 ερωτησεις.

Εδωσα πανελληνιες το 2004 (γενια του 86') και περασα στο Τμημα Εφαρμοσμενων Μαθηματικων Ηρακλειου Κρητης οπου τελειωσα το 2009 την σχολη (ορκιστηκα το 2010) με μ.ο πτυχιου 6.0 :cry: , το 2010 πηρα το proficiency (ενταντικα 6μηνων) και τωρα τελος 2011 τελειωσα το φανταρικο μου και ειμαι και εγω σε ευρεση εργασιας οπως ολος ο κοσμος.

Μιας και βλεπω οτι δουλεια δεν μπορω να βρω, διοτι εχω κανει πανω απο 50 βιογραφικα οπου μπορειτε να φανταστειτε, ακομα και ασχετα με το αντικειμενο σπουδων μου και απαντηση καμια, σκεφτομουνα να μην χανω τσαμπα το χρονο μου και να δοκιμασω να συνεχισω για 2ο πτυχιο.

1η ερωτηση: Το 2004 ειχα βγαλει κοντα στα 15.000 μορια. ισχυουν ακομα αυτα τα μορια ? πως μπορω να εισαχθω σε μια σχολη ? γινεται με βαση τα μορια μου η ειναι το λεγομενο 10% σε αυτες τις περιπτωσεις και τι χρειαζεται να κανω ?

2η ερωτηση: Θελω να μου γραψετε μερικες σχολες οπου κατα κυριο λογω δεν χρειαζεται να δωσεις κατατακτηριες αλλα να σε δεχονται με το βαθμο πτυχιου, αν και στην δικη μου περιπτωση το εξαρακι ειναι απαγορευτικο :shifty: η να μου προτεινετε σχολες που να πιστευετε οτι μπορω να εισαχθω διαβαζοντας τα 3 μαθηματα που χρειαζεται και να ειναι σχετικες με αυτο που εχω σπουδασει (μην τα βρω τελειως μπαστουνια) και να εχετε ακουσει οτι δεχεται αρκετο κοσμο απο κατατακτηριες εξετασεις. Μπορω να δωσω κατατακτηριες σε ΤΕΙ ?

PS: εχω φαει χυλοπιταρες για μεταπτυχιακο, υποθετω λογω βαθμου.

PS2: θελει κανενας να με προσλαβει ^_^ ?

Μόνο πανελλαδικές μπορείς να ξανά δώσεις γιατί έχει καταργηθεί το 10% πλέον . Καλή επιτυχία σου εύχομαι .

Δημοσ.

φέτος θα δώσω για ΑΣΠΑΙΤΕ.

βρε αδερφε στην ΑΣΠΑΙΤΕ μπαινεις με πανελληνιες . υπαρχει τροπος να μπεις και με κατατακτηριες ? μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες τι σκοπευεις να κανεις και γενικως τι παιζει :whistle:

Δημοσ.

βρε αδερφε στην ΑΣΠΑΙΤΕ μπαινεις με πανελληνιες . υπαρχει τροπος να μπεις και με κατατακτηριες ? μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες τι σκοπευεις να κανεις και γενικως τι παιζει :whistle:

σαφώς και μπορείς, υπάρχει τον Μαϊο μια διαδικασία με μόρια που παίρνεις, βέβαια λένε πρέπει να έχεις τρελά προσόντα αλλά δεν χάνω τίποτα να κάνω μια αίτηση γιατί έχω ακούσει οτι μπαίνουν και άτομα με χαμηλό βαθμό.

Δημοσ.

κατατακτήριες η πανελλήνιες για ποια σχολη θες?

σίγουρα το master είναι καλύτερη επιλογή αλλα και για εκεί πρέπει να είσαι ψαγμένος..όχι κάνω master για να βρω απλά δουλειά..σπουδές η δουλειά στη κύπρο σκέφτεσαι? γενικότερα ξέρει κάποιος να μας πει για τις σπουδές εκεί τι παίζει

Δημοσ.

σαφώς και μπορείς, υπάρχει τον Μαϊο μια διαδικασία με μόρια που παίρνεις, βέβαια λένε πρέπει να έχεις τρελά προσόντα αλλά δεν χάνω τίποτα να κάνω μια αίτηση γιατί έχω ακούσει οτι μπαίνουν και άτομα με χαμηλό βαθμό.

ΑΣΠΑΙΤΕ βγαίνει προκήρυξη τον Ιούνιο, ήθελα και εγώ να πάω σαν Ηλεκτρολόγος TE αλλα δεν έκανα αίτηση φέτος γιατί δεν είχα πολλές ελπίδες και θα έχανα τσάμπα 70 ευρώ.

Αν θες να πας θα πρέπει να ξέρεις ότι για να έχεις ελπίδες θες να βγάλεις 30 μόρια τουλάχιστον, οποτε θέλει πτυχίο με σχετικά καλο βαθμό αλλα πέρα από αυτό θέλει 2 ξένες γλώσσες και γνώση υπολογιστών (πιστοποιητικό) ή να έχεις μεταπτυχιακό.

Δημοσ.

Αν τελικά αποφασίσεις για πανελλήνιες είναι από 10-28 φεβρουαρίου οι δηλώσεις... Γιατί εγώ που ήθελα να δώσω πέρυσι πήγα κάπου Απρίλιο και το 'χάσα το θέμα. :)

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

είμαι 30 χρονών, άνεργη εδώ και 1 χρόνο. Είμαι γραφίστρια και τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ σοβαρά

το να δώσω πανελλήνιες. Βέβαια πρέπει να ομολογήσω πως φοβάμαι να μπς στη διαδικασία για θεωρώ οτι είμαι μεγαλή για κάτι τέτοιο. με ενδιαφέρει η ιατρική ή η ψυχολογία. Αν προχωρήσω θα βγώ από τη σχολή στα 40 μου. Θα ήθελα να ακούσω μια γνώμη πάνω στο θέμα. Γενικά η άποψη μου είναι οτι πρέπει να κυνηγάμε αυτό που θέλουμε. Αλλα μήπως ειναι μάταιο να το κυνηγήσω τώρα ?

Δημοσ.

Όταν κάτι το θες πραγματικά και είναι το όνειρό σου κτλ, δεν είναι μάταιο.

Από κει και πέρα, αναφέρεις ότι είσαι άνεργη ένα χρόνο, άρα υποθέτω πως θες να αλλάξεις αντικείμενο για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης.

Γνώμη μου:

• Ψυχολογία = άνεργη στην Ελλάδα.
  • Ιατρική = καλά 40+ και πολύ διάβασμα.

Δημοσ.

30 + 4 τουλάχιστον χρόνια η σχολή = 34 τουλάχιστον.

Και να πεις ότι έχεις ένα επάγγελμα που δεν έχει ζήτηση...

Η γνώμη μου είναι να πας για πιστοποιήσεις κάθε είδους. Η Ιατρική ΛΕΝΕ ότι έχει λεφτά. Δεν έχει πλέον. Εκτός και εάν γίνεις Ιατρικός Επισκέπτης, αλλά ΙΕ μπορείς να γίνεις και χωρίς να είσαι γιατρός. Το μόνο που έχει η Ιατρική, πλέον, είναι ότι θα μπορείς να λες ότι είσαι γιατρός και να χαίρονται συγγενείς και φίλοι και να σε θαυμάζουν που είσαι γιατρός (αν και αυτό θα εκλείψει, αμήν και πότε). Χώρια ότι πλέον για να κάνεις ειδικότητα πρέπει να περιμένεις αρκετό καιρό. Άρα, 30 + 6 τουλάχιστον χρόνια η σχολή, +3 τουλάχιστον για την ειδικότητα + 2 τουλάχιστον για το αγροτικό = 41 τουλάχιστον για να αρχίσεις να στήνεις το ιατρικό σου γραφείο.

Δεν θες και άλλα 3 - 5 χρόνια για να πιαστείς (εάν τα καταφέρεις) στην αγορά; = 44 - 46 τουλάχιστον.

Η ψυχολογία είναι καλή αρκεί να την κυνηγήσεις με φυλακές και υποστήριξη "δύσκολων" κοινωνικών ομάδων. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα μπορέσεις να το κάνεις γιατί όταν θα έρθει η ώρα θα είσαι 34 (στην καλύτερη) και θα έχεις να ανταγωνιστείς ανθρώπους γύρω στα 22 - 23. Οπότε, για στήριξη σε φυλακές θα πάρουν εσένα ή κάποιο νέο; Ειλικρινά δεν ξέρω.

Γραφιστική όμως από την άλλη, μπορείς να ασχοληθείς σε εφαρμογές internet για την σχεδίαση, σε γραφεία (για τεχνικά σχέδια), σε brochures και διαφημιστικά (=διαφημιστική εταιρεία) και γενικά σε οτιδήποτε μπορεί να έχει σχεδίαση και Η/Υ μέχρι και σε εταιρείες που κάνουν εκτυπώσεις banners και αφίσες.

Όπως το βλέπω εγώ, τα έχεις βρει δύσκολα με αυτό που διάλεξες και προσπαθείς να καταφύγεις σε επαγγέλματα που θεωρείς ότι έχουν λεφτά. Το οποίο, και εάν θεωρήσει κανείς ότι τα καταφέρνεις, δεν θα σε κάνει καλή επαγγελματία γιατί θα κάνεις το συγκεκριμένο για τα λεφτά και μόνο.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

είμαι 30 χρονών, άνεργη εδώ και 1 χρόνο. Είμαι γραφίστρια και τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ σοβαρά

το να δώσω πανελλήνιες. Βέβαια πρέπει να ομολογήσω πως φοβάμαι να μπς στη διαδικασία για θεωρώ οτι είμαι μεγαλή για κάτι τέτοιο. με ενδιαφέρει η ιατρική ή η ψυχολογία. Αν προχωρήσω θα βγώ από τη σχολή στα 40 μου. Θα ήθελα να ακούσω μια γνώμη πάνω στο θέμα. Γενικά η άποψη μου είναι οτι πρέπει να κυνηγάμε αυτό που θέλουμε. Αλλα μήπως ειναι μάταιο να το κυνηγήσω τώρα ?

10 χρονια για μια σχολη...? :confused:

Δημοσ.

10 χρονια για μια σχολη...? :confused:

Ιατρική λέει.

Άρα 6+ χρόνια για τη σχολή + αγροτικό + ειδικότητα πας περίπου στα 12 χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...