Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγα σημερα το απογευμα στον οδοντιατρο για καθαρισμο δοντιων και τα ουλα μετα απο

αφαιρεση πετρας ματωσαν.

Τωρα δεν βγαζουν αιμα αλλα φοβαμαι να καπνισω ακομα.

Μηπως ξερει κανεις αν κανει ή οχι να καπνισω?

Δημοσ.

παντα ματωνουν τα ουλα. δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα. στην λευκανση δεν πρεπει να καπνισεις νομιζω.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι ουσιαστικα στον καθαρισμο αφαιρειται η πετρα "κατω" απο τα ουλα, γιαυτο και αυτα χαλαρωνουν, αρχικα τουλαχιστον.

Οποτε ναι ματωνουν πιο ευκολα -δοκιμασε να τα ζορισεις στο πλυσιμο-, αλλα μετα στρωνουν, ισως και περισσοτερο απο πριν.

Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας νομιζω. :)

Επισης, γιατι δεν κανεις ενα τηλεφωνακι στον γιατρο σου αυριο?

Δημοσ.

Καπνισε. Ο καθαρισμος θα σου αφαιρεσει μονο την πετρα που εχει γυρω απο τα δοντια. Φυσικο ειναι μεχρι τωρα τα ουλα να καλυπταν ολο το φασμα του δοντιου-πετρας. Τωρα εχει μεινει κενο αναμεσα στα ουλα-δοντια το οποιο με τις μερες τα ουλα θα το καλυψουν, αυτη ειναι η φυσικη τους λειτουργια,

Δημοσ.

Εγω δεν θυμάμαι ποτε να μου έχει πεί ο ορθοδοντικός να μην καπνίσω και έχω κάνει άπειρα πράγματα στα δόντια μου λόγω κάποιον ατυχιών (πχ. συναυλία mayhem)... Και πάντα ρωτάω πριν φύγω γιατι είναι το πρώτο πράμα που θέλω να κάνω.

Μόνο για φαΐ μου είχαν πεί για μισή ώρα όταν μου είχαν βάλει μία γέφυρα. Αλλα τσιγαράκι θυμάμαι να στρίβω στην πόρτα.

Δημοσ.

Αν σου έκανε και γυάλισμα μετά την αφαίρεση πέτρας για να μην κολλήση ο καπνός στα δόντια θα πρέπει να περιμένεις γύρω στις 1μισή με 2 ώρες εξαρτάται απο τη μέθοδο που τυχόν έχει εφαρμόση.

Αν δε σου έκανε καθόλου γυάλισμα μετά τον καθαρισμό καπνίζεις όποτε θέλεις.

Δημοσ.

Καπνισε ανετα, κι εγω εκανα προσφατα καθαρισμο και πριν φυγω την ρωτησα και μου ειπε ναι δεν υπαρχει προβλημα.

Απλα το θεμα ειναι οτι επειδη μετα τον καθαρισμο με ψεκασε με ενα γαματο "σπρευ" με αρωμα φραουλα ηταν τοσο γαματη η γευση που το τσιγαρο ηταν αηδια. Καμια ωρα μετα ηταν καλα..

Δημοσ.

ο καθαρισμος ποσο παει? καλυπτεται απο βιβλιαρια δημοσιου? βασικα δεν εχω καποιο προβλημα στα δοντια μου αλλα σκεφτομαι να κανω εναν

Συνήθως 50-60 ευρώ παίρνουν, τώρα ανάλογα και τον γιατρό, παίζει να βρεις και πιο φτηνά, παίζει και πιο ακριβά, αλλά οι πιο πολλοί κοντά στο 50ρικο είναι.

Να πας να κάνεις, κανονικά 2 φορές τον χρόνο θέλει και σε γλυτώνουν από πολύ σοβαρότερα προβλήματα στο τέλος, πέρα από το αισθητικό μέρος του πράγματος.

Δημοσ.

Καθαρισμο και ενα σφραγισμα (που ειχε αρκετη δουλεια) 100 ευρω μου πηρε .

Εμενα μου ειπε πως αν περιποιεισαι σωστα τα δοντια και μια φορα

τον χρονο να πας για καθαρισμο θα εισαι ενταξει.

Δημοσ.

Να πας να κάνεις, κανονικά 2 φορές τον χρόνο θέλει και σε γλυτώνουν από πολύ σοβαρότερα προβλήματα στο τέλος, πέρα από το αισθητικό μέρος του πράγματος.

Εγω πάντως πήγα μετά απο 2,5 χρόνια για καθαρισμό και ο ορθοδοντικός νόμιζε οτι είχα κάνει πρίν κανα 2μηνο. Δεν είχα τίποτα σχεδόν, οπότε φαντάζομαι οτι παίζει απο άνθρωπο σε άνθρωπο καθέ πότε πρέπει να κάνει καθαρισμό. Και μην φανταστείτε τρελό πλύσιμο, 1-2 φορές την ημέρα και χωρίς νήμα κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...