Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

saya, η παιδεία είναι κάτι ανώτερο από τις σπουδές και τα πτυχία....

έχει να κάνει με το πόσο είσαι σε θέση να αντιληφθείς τη θέση του άλλου, πόσο είσαι σε θέση να λύσεις τις διαφωνίες σου πολιτισμένα, πόσο μπορείς να συμβάλλεις στην πρόοδο, και να προσφέρεις στο γενικό καλό, πόσο κοινωνικοποιημένος είσαι, και πόσο έχεις τη δυνατότητα να χειριστείς με ωριμότητα μια κατάσταση και όχι σαν πρωτόγονος άνθρωπος..

Σίγουρα οι δύο μετάβλητές παιδεία και μόρφωση είναι ανάλογες, ωστόσο όμως είμαι σίγουρη ότι πολλοί σπουδαγμένοι δε φτάνουν ούτε στο μικρό δαχτυλάκι κάποιους αγράμματους αλλά σοφούς αν8ρώπους..

Δημοσ.

τη μπούρκα Σταύη, τσεμπέρι φοράνε και οι Γαλλίδες γιαγιάδες...

απαγορεύσαν στις μουσουλμάνες να φοράνε στο πανεπιστήμιο μαντήλι στα μαλλιά..

Δημοσ.

@FilipposMD η μαγική φράση είναι: μερος της ιστορικής έρευνας

@Lucifer ξαναδιάβασε όλο το κείμενο, ίσως πρέπει να δεις και τα προηγούμενα μν για να καταλάβεις

Σημ. Δεν είναι δικό μου το κείμενο, συμφωνώ με την άποψή του

Δημοσ.

τη μουσουλμανική μπούργκα όχι οποιοδήποτε τσεμπέρι/μαντήλι

ναι οκ, απλά 8έλω να πω ότι μόνο τα μαλλιά τους κάλυπταν όχι όλο το πρόσωπο και παρόλαυτά τους το απαγόρευσαν. Αν κάλυπταν όλο το πρόσωπο, όπως είπε και ο Λούσι, είναι για λόγους ασφαλείας..

Αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, συμφωνώ :-P

Η μπούργκα είναι πολύ ταπεινωτική.. Φανταστείτε, να υπάρχουν, που σίγουρα 8α υπάρχουν, πανέμορφες γυναίκες, αι8έριες υπάρξεις, με όμορφα χείλη, γυαλιστερά μαλλιά, σαγηνευτικά μάτια, όμορφες κατάμαυρες βλεφαρίδες.. και να είναι καλυμμένες κάτω από πανιά σαν να είναι σκουπίδια..

αλλά μου δημιουργείται αυτή η συγχύση που ένιωσε και ο Λουσι, αν και ο τελευταίος είναι πιο σίγουρος γι'αυτό που νιώθει.

Δημοσ.

Ερωτηση:

Ποιος οριζει την ηθικη σε νομικα θεματα; *

Ποια ειναι ΟΡΙΑ της εξυβρισης;

της ασεβειας νεκρου;

της σατιρας;

της ιδεολογιας;

της συκοφαντικης δυσφημισης;

της ελευθεριας αποψης;

της ανεκτικοτητας σε ηθη και θρησκειες;

της εθνικης ασφαλειας;

της ρατσιστικης συμπεριφορας;

της ατομικης επιλογης;

Νομιζω οτι στεγανα δεν υπαρχουνε. Οσο και να το παλεψουμε καποιες εννοιες δεν μπορουνε να συνυπαρξουνε!

πχ για την μπουργκα . Ο luci βρισκει θεμα εθνικης ασφαλειας (σωστο; σωστο!)

Ενας μουσουλμανος το βρισκει ρατσισμο εναντιον του αφου τουλαχιστον προς το παρον ειναι απειροελαχιστα τα δειγματα εκμεταλευσης της μπουργκας για εγκληματικες ενεργειες (σωστο; ε σωστο κι αυτο ρε γμτ)

Αλλο πιο τραβηγμενο παραδειγμα ειναι να θελω να φωναξω σε μια κηδεια ποσο ψεμμα ειναι ο Ιησους και ποσο καθαρμα ητανε ο νεκρος. Οκ σιγουρα ακομψο αλλα γιατι να διωκομαι; ελευθερια αποψης! (κλεισιμο ματιου, την ελλειψη στεγανων αναφερω μη με πειτε σκατοψυχο κτλ)

*κι αν διαφωνουμε με τα υπαρχοντα τι κανουμε;

Δημοσ.

νομίζω τα είπες όλα πριν με αυτό:

καποια πραγματα μενουνε στην διακριτικη ευχερεια της κοινωνιας οπως καλως ή κακώς εκφραζονται απο τις αρχες που τις εξελεξαν

και η κοινωνίες αλλάζουν και προσαρμόζονται στην εποχή τους

ναι οκ, απλά 8έλω να πω ότι μόνο τα μαλλιά τους κάλυπταν όχι όλο το πρόσωπο και παρόλαυτά τους το απαγόρευσαν.

αυτό δεν το 'ξερα. Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να φορέσει οποιαδήποτε μαντήλα στις σχολές;

Δημοσ.

Ποια είναι η δική σας άποψη; Θεωρείτε πως κάποιες απόψεις πρέπει να είναι ποινικά κολάσιμες; Θεωρείτε πως η "προσβολή" κάποιων πραγμάτων, όταν αυτή γίνεται λεκτικά/φραστικά μπορεί να αιτιολογεί την απαγόρευση έκφρασης των πραγμάτων αυτών;

4. Να παραμένουν εντός του θέματος του forum, των ενοτήτων και των θεμάτων. Τα αμιγώς πολιτικά μηνύματα απαγορεύονται.

Lucifer, πλάκα κάνεις, έτσι;

Δημοσ.

No love, αναφέρομαι σε δημόσιους χώρους. Όπως είναι μια ΧΩΡΑ. Σε ιδιωτικούς, αν ο κανόνας είναι να σκύβω και να με πηδάνε, ή θα σκύψω να με πηδήξουν, ή θα αποχωρήσω.

Έχω επιλογή σαναλέμε.

Δημοσ.

No love, αναφέρομαι σε δημόσιους χώρους. Όπως είναι μια ΧΩΡΑ. Σε ιδιωτικούς, αν ο κανόνας είναι να σκύβω και να με πηδάνε, ή θα σκύψω να με πηδήξουν, ή θα αποχωρήσω.

Έχω επιλογή σαναλέμε.

Νομιζω δινεις πατημα να ξεφευγουμε σε αλλα μονοπατια.

Με λιγα λογια μπορω να απαρυθμισω και σχολιασω τα κακως κειμενα της κυβερνησης Παπαδημου/Πασοκ/Νδ/Λαος; Δεν εχω επιλογη παρα να τα δεχτω! Προκειται για μια ΧΩΡΑ (!)

Στην τελικη βρε lucifer, τι προβληματιζεσαι; αφου ως moderator (οχι εσυ προσωπικα αλλα η ιδιοτητα σου) αντιπροσωπευει το απολυτο παραδοξο* του "κοιτα εχουμε κανονες ισους για ολους. Στο πως θα εφαρμοστουνε/ερμηνευτουνε/δεν στρογγυλευτουνε/αδικησουνε βαζω και το πραγματικο μου γουστο, και αμα σ' αρεσει. Τελος"

*το παραδοξο ειναι οτι ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

καθε φορα!

κι οταν δεν;

'πομονη!

Δημοσ.

Με λιγα λογια μπορω να απαρυθμισω και σχολιασω τα κακως κειμενα της κυβερνησης Παπαδημου/Πασοκ/Νδ/Λαος; Δεν εχω επιλογη παρα να τα δεχτω! Προκειται για μια ΧΩΡΑ (!)

Μπορείς, σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο. Στο forum δεν μπορείς, όπως και στο σπίτι μου (ιδιωτικός χώρος) μπορώ πχ να μην επιτρέψω την είσοδο σε γαύρους, σε gays και σε Εβραίους. Είμαι ρατσιστής, ομοφοβικός και κομπλεξικός; Ναι. Είναι σπίτι μου όμως και βάζω μέσα όποιον θέλω. So simple.

Δημοσ.

Νομιζω δινεις πατημα να ξεφευγουμε σε αλλα μονοπατια.

Στην τελικη βρε lucifer, τι προβληματιζεσαι; αφου ως moderator (οχι εσυ προσωπικα αλλα η ιδιοτητα σου) αντιπροσωπευει το απολυτο παραδοξο* του "κοιτα εχουμε κανονες ισους για ολους. Στο πως θα εφαρμοστουνε/ερμηνευτουνε/δεν στρογγυλευτουνε/αδικησουνε βαζω και το πραγματικο μου γουστο, και αμα σ' αρεσει. Τελος"

Μ; Εννοώ πως οι κανόνες του forum, είναι οι κανόνες ενός χώρου: α) ιδιωτικού β) προσβάσιμου ως επιλογή και όχι ως ανάγκη.

Σε όποιον δεν αρέσουν, δεν μπαίνει.

Όπως σε όποιον δεν αρέσει το "σπίτι μου δεν καπνίζουμε μέσα" ή πάει και δεν καπνίζει μέσα, ή δεν πάει σε αυτό το σπίτι.

Όπως σε όποιον μπαίνει σε ένα μαγαζί και το τάδε ποτό κοστίζει Χ ευρώ, αν θες το πληρώνεις, αν δε θες, φεύγεις απ' το μαγαζί.

Μια (δημοκρατική) χώρα απ' την άλλη, (θα έπρεπε να) είναι ο ορισμός του δημόσιου.

Και προφανώς για να παραμείνει εξίσου δημόσια, και όχι τσιφλίκι του καθένα ή της κάθε μίας ομάδας, οφείλει να έχει κανόνες, νόμους και θεσμούς.

Μπορεί να είναι "άμα σκοτώσεις ή κλέψεις, σε γάμησα". Μπορεί να είναι "αν μαζευτείτε πάνω από 3 άτομα ή είσαι έξω απ' το σπίτι μετά τις 20:00, σε γάμησα".

Και μπορεί να είναι "αν πεις δυνατά ότι η Χ γενοκτονία δεν έγινε, σε γάμησα".

Το τελευταίο, είναι απ' αυτά που δε θεωρώ πως έχουν θέση στους "κανόνες" μιας χώρας.

Ενός forum, ή ενός σπιτιού, ναι. Του μέρους που ΕΧΩ το σπίτι μου (ή το forum μου!), ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...