Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όταν λένε στα Ελληνικά βιβλία ιστορίας ότι είχε γίνει συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης και όχι σφαγή του Ελληνισμού..απο τους ίδιους τους "Έλληνες" τί είναι αυτό παραποίηση της ιστορίας μας δεν είναι;

Καταπάτηση των δικαιμάτων ολόκληρου έθνους στην ιστορική αλήθεια.

Η ελευθερία έκφρασης και ιστορικής αλήθειας καθημερίνα λιγοστεύει και διαμορφώνεται όπως θέλουνε κάποιοι που παίρνουν τις αποφάσεις για εμάς..χωρίς εμάς..κατά την άποψη μου.

Επεξ/σία από Tritton
Δημοσ.

Παραποίηση της ιστορίας είναι επίσης η παράλειψη αναφοράς στο πως έφτασαν να "συνοστίζονται" στο λιμάνι της Σμύρνης. Εκτός κι αν πιστεύεις πως ο ελληνικός στρατός είχε φτάσει έξω απο την Άγκυρα, μοιράζοντας ρόδα.

Δημοσ.

Παραποίηση της ιστορίας είναι επίσης η παράλειψη αναφοράς στο πως έφτασαν να "συνοστίζονται" στο λιμάνι της Σμύρνης. Εκτός κι αν πιστεύεις πως ο ελληνικός στρατός είχε φτάσει έξω απο την Άγκυρα, μοιράζοντας ρόδα.

Καμία παράλειψη αναφοράς δεν έχει το πως έφτασαν, αν έχεις να παραθέσεις κάτι που δεν αναφέρεται δώσε μας και μία παραπομπή για να δούμε ποιά είναι η παράλειψη ακριβώς κι όχι να δημιουργείς εντυπώσεις μόνο.

EDIT

Σε κανένα ιστορικό βιβλίο δεν αναγράφετε ότι ο Ελληνικός στρατός πήγε εκδρομή στην Μ. Ασία.

Αλλά αυτό που θέλεις να πείς δεν κατάλαβα.."με το μοιράζοντας ρόδα"..εκτός κι αν στο ιστορικό βιβλίο που διάβασες το έγραφε έτσι και έχεις κάποια ένσταση.

Δεν καταλαβαίνω επίσεις την μονομερή ευθυξία σου για τους γείτονες..κι όχι για τους Έλληνες.

Δημοσ.

Αντε παλι; Γιατι ποιος ισχυριστηκε οτι βρεθηκαν μεχρι την Αγκυρα με το σταυρο στο χερι. Πολεμο ξερουμε οτι εκαναν. Πιο γλαφυρη λεξη δυσκολα. Πολεμουσαν..αποκρυψη ιστορικης αλξθειας καμια. Τωρα αν εσυ το αποδεχεσαι η οχι. Αλλο.

Δημοσ.

Και ύστερα εγώ αναρωτιέμαι ποιάς ιδεολογίας Έλληνες έγραψαν τα νεο-Ελληνικά βιβλία της ιστορίας μας. :confused:

Ζήτω η ελεύθερη έκφραση λοιπόν..

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως ο ινσομνιαΚ δείχνει εμπάθεια. Απλά τονίζει ενα γεγονός που προσωπικά τουλάχιστον στο σχολείο δεν το διδάχτηκα ποτέ as-is. Μουλωχτά, στα ψιλά γράμματα και γεμάτο "ναι, αλλά".

Propaganda at it's finest.

Τόσο αυτό όσο και τα περι συνωστισμού νομίζω συνιστούν παραποίηση της ιστορίας. Το θέμα είναι πως κάθε λαός λίγο ή πολύ παραποιεί την ιστορία προς όφελός του. Προπαγάνδα, εθνικοφροσύνη, προσωπολατρεία, πείτε το όπως θέλετε. Αλλά συμβαίνει, πολύ περισσότερο από όσο θα θέλαμε.

Πίσω στο θέμα μας, shall we? ^_^

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως ο ινσομνιαΚ δείχνει εμπάθεια. Απλά τονίζει ενα γεγονός που προσωπικά τουλάχιστον στο σχολείο δεν το διδάχτηκα ποτέ as-is. Μουλωχτά, στα ψιλά γράμματα και γεμάτο "ναι, αλλά".

Propaganda at it's finest.

Τόσο αυτό όσο και τα περι συνωστισμού νομίζω συνιστούν παραποίηση της ιστορίας. Το θέμα είναι πως κάθε λαός λίγο ή πολύ παραποιεί την ιστορία προς όφελός του. Προπαγάνδα, εθνικοφροσύνη, προσωπολατρεία, πείτε το όπως θέλετε. Αλλά συμβαίνει, πολύ περισσότερο από όσο θα θέλαμε.

Πίσω στο θέμα μας, shall we? ^_^

Να μου πείς και σε ποιό βιβλίο ιστορίας τα λεέι μουλοχτά και στα ψιλά γράμματα όπως λές γιατί παραπομή καμία δεν βλέπω παρά την ιδεολογία σου μας λές απλά.

Όσο για το λαό που παραποιεί την ιστορία του εμείς βλέπω πως την παραποιούμε ις βάρος μας για κάποιους λόγους..

Ακόμα γράφω στα ελληνικά! 1/4 ακόμα καταλαβαίνει τι εννοώ. :-)

Ελληνικά μπορεί να γράφεις..αλλά "Ελληνικά" δεν μιλάς κι όπως επίσεις δεν μου απαντάς σε ξεκάθαρα ερωτήματα..

Δημοσ.

Dude, έχω τελειώσει το λύκειο εδώ και 10 χρόνια, περιμένεις να έχω ακόμα τα βιβλία μου και να θυμάμαι κιόλας παραπομπές; :P

Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, σου λέω απλά τι διδάχθηκα και τι όχι.

Δημοσ.

Tritton, εγώ θυμάμαι ξεκάθαρα γραμμένη τη φράση "απελευθέρωση της Μικράς Ασίας" σε βιβλίο ιστορίας που διδάχθηκα. Δυστυχώς πάνε χρόνια, δε θυμάμαι ποιας τάξης ήταν.

Και κακά τα ψέμματα, η εντύπωση που αφήνουν τα σχολικά συγγράμματα για αυτό το ζήτημα είναι πως όποτε βρισκόμασταν σε αμυντικό πόλεμο, ήμασταν οι λιγοστοί ήρωες που όρθωσαν ανάστημα στον πανίσχυρο εχθρό -όταν μας καύλωσε να πάρουμε την Άγκυρα, "τα Ελληνικά στρατεύματα προχώρησαν ως εκεί" με όλους τους επιθετικούς προσδιορισμούς να έχουν ξαφνικά εξαφανιστεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Dude, έχω τελειώσει το λύκειο εδώ και 10 χρόνια, περιμένεις να έχω ακόμα τα βιβλία μου και να θυμάμαι κιόλας παραπομπές; :P

Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, σου λέω απλά τι διδάχθηκα και τι όχι.

Σ' ευχαριστώ για τα επιχειρήματα σου.

Tritton, εγώ θυμάμαι ξεκάθαρα γραμμένη τη φράση "απελευθέρωση της Μικράς Ασίας" σε βιβλίο ιστορίας που διδάχθηκα. Δυστυχώς πάνε χρόνια, δε θυμάμαι ποιας τάξης ήταν.

Και κακά τα ψέμματα, η εντύπωση που αφήνουν τα σχολικά συγγράμματα για αυτό το ζήτημα είναι πως όποτε βρισκόμασταν σε αμυντικό πόλεμο, ήμασταν οι λιγοστοί ήρωες που όρθωσαν ανάστημα στον πανίσχυρο εχθρό -όταν μας καύλωσε να πάρουμε την Άγκυρα, "τα Ελληνικά στρατεύματα προχώρησαν ως εκεί" με όλους τους επιθετικούς προσδιορισμούς να έχουν ξαφνικά εξαφανιστεί.

Με το εγώ θυμάμαι μια φράση και μόνο απο το βιβλίο δεν μπορούμε να συζητήσουμε συγκεκριμένα.

Πάντως μου κάνει εντύπωση πως δε σχολιάζετε καθόλου τον συνωστισμό..

Επεξ/σία από Tritton
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για τα επιχειρήματα σου.

Παρακαλώ.

Όταν μου βρείς και εσύ κάπου γραμένο το οτιδήποτε σχετικά με το γιατί τα Ελληνικά στατεύματα έφτασαν πιο πέρα και από το Εσκισεχίρ, please share ;)

Με το εγώ θυμάμαι μια φράση και μόνο απο το βιβλίο δεν μπορούμε να συζητήσουμε συγκεκτιμένα.

Πάντως μου κάνει εντύπωση πως δε σχολιάζετε καθόλου τον συνοστισμό..

Για τον συνωστισμό τι να σχολιάσουμε; Υπάρχει κάποιος που δεν γελάει η κλαίει με το εν λόγω κεφάλαιο;

Εκτός αν λατρεύεις τόσο πολύ το τσουβάλιασμα, πάω πάσο.

Δημοσ.

Με το εγώ θυμάμαι μια φράση και μόνο απο το βιβλίο δεν μπορούμε να συζητήσουμε συγκεκτιμένα.

Πάντως μου κάνει εντύπωση πως δε σχολιάζετε καθόλου τον συνοστισμό..

Τι να σχολιάσουμε για το συνωστισμό; Μαλακία ήταν, μαλακιωδώς εγκρίθηκε. Τι άλλο;

Κατά τα άλλα, θα πρέπει να αρκεστείς στη μνήμη μου και την εντύπωση που μου δημιούργησαν 12 χρόνια εκπαίδευσης, δεν έχω και δε μου περισσεύει κάτι παραπάνω. Αν για σένα ήταν ξεκάθαρο καθαρά από τη σχολική ύλη ότι μεγαλύτερη μαλακία δε μπορούσαμε να κάνουμε και ότι ήταν ξεκάθαρα επιθετικός και επεκτατικός πόλεμος, μαγκιά σου.

Δημοσ.

Παρακαλώ.

Όταν μου βρείς και εσύ κάπου γραμένο το οτιδήποτε σχετικά με το γιατί τα Ελληνικά στατεύματα έφτασαν πιο πέρα και από το Εσκισεχίρ, please share ;)

Για τον συνωστισμό τι να σχολιάσουμε; Υπάρχει κάποιος που δεν γελάει η κλαίει με το εν λόγω κεφάλαιο;

Εκτός αν λατρεύεις τόσο πολύ το τσουβάλιασμα, πάω πάσο.

Την εμπάθεια σου για την Ελλάδα την καταλάβαμε συνέχισε να εκτίθεσαι..

Τι να σχολιάσουμε για το συνωστισμό; Μαλακία ήταν, μαλακιωδώς εγκρίθηκε. Τι άλλο;

Όχι το γιατί εγκρίθηκε δεν σου κάνει εντύπωση;

Το θεωρείς προσβλητικό και παραποίηση της ιστορίας για τους Έλληνες ή όχι;

Ποία κέντρα αποφασίζουν ακριβώς για την παραποίηση της ιστορίας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...