akpe Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Πρέπει δηλαδή να συμφωνώ με οτιδήποτε αποφασίζει και πράττει η χώρα μου; Αν κατακρίνω μια απόφαση ή ένα γεγονός δείχνω εμπάθεια. Μάλιστα.
insomniaK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Τι συζητάμε τώρα; Πως η υλοποίηση της μεγάλης ιδέας δεν ήταν επεκτατικός πόλεμος ή πώς οι στρατιώτες του μεσοπολέμου δεν έσφαζαν και δε βίαζαν; Ή μήπως αρνούμαστε ακόμα και ότι οι Τούρκοι της Σμύρνης ξεκίνησαν το αντάρτικο, διότι το κωλάντερο τους είχε γίνει πιατάκι του "ελληνικού" καφέ από τους καλούς, δουλευταράδες και Χριστιανούς Έλληνες που τυχαία άκμαζαν την ίδια περίοδο, στην ίδια περιοχή και με τα ελληνικά στρατά να τους στηρίζουν με 20.000 στρατιώτες; Από που προερχόταν ο συγκεκριμένος πλούτος; Α ξέχασα, ο πλούτος πάντα έρχεται με τον σταυρό στο χέρι και ποτέ με εκμετάλλευση. Λοιπόν, διότι κάποιοι μπερδεύονται, ούτε τον συνωστισμό υπερασπίζομαι, αλλά ούτε και τις αγαθές προθέσεις των βενιζελικών στρατευμάτων ή τη μη γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτό που λέω ξεκάθαρα, είναι πως τα βιβλία της ιστορίας γράφονται για να κολακευσουν το κοινό τους, ανεξάρτητα πλευράς. Είμαστε εκτός θέματος κι επίσης δεν προτίθεμαι να προσπαθήσω να πείσω κανέναν πως να μελετά την ιστορία, εδώ 12 σχολικά χρόνια απέτυχαν (ή αν προτιμάτε, πέτυχαν στην αποχαύνωση) με ένα ποστ σε ένα φόρουμ ενός τυχαίου θα δει ο οποιοσδήποτε τυφλός;
Lucifer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Όχι το γιατί εγκρίθηκε δεν σου κάνει εντύπωση; Το θεωρείς προσβλητικό και παραποίηση της ιστορίας για τους Έλληνες ή όχι; Ποία κέντρα αποφασίζουν ακριβώς για την παραποίηση της ιστορίας; Είναι παραποίηση. Δε θεωρώ πως πρέπει να διδάσκεται, αλλά δε θεωρώ πως πρέπει να πάει και φυλακή ο/η συγγραφέας.
akpe Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Βασικά αν θυμάμαι καλά από την ειδησεογραφία εκείνης της περιόδου, έγινε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και αποφάσισαν να ξεκινήσουν αφαιρώντας/παραποιώντας υποτιθέμενα "προσβλητικά" αποσπάσματα από τα σχολικά βιβλία των δυο χωρών. Απλά εμείς όχι μόνο βγάλαμε στην απ'έξω το σφάξιμο, τις λεηλασίες και τα ρέστα, αλλά το ωραιοποιήσαμε κι'όλας, τι καλά.
Tritton Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Είναι παραποίηση. Δε θεωρώ πως πρέπει να διδάσκεται, αλλά δε θεωρώ πως πρέπει να πάει και φυλακή ο/η συγγραφέας. Ο/Η συγγραφέας μπορούμε να υποθέσουμε πως έχει κάποιες άλλες ιδέες όχι και τόσο φιλο Ελληνικές..αλλά πρίν εκδοθεί το βιβλίο κάποιοι απο το κράτος θέλω να πιστεύω πως τα αξιολογούν..αυτά τα κέντρα είχα στο νού μου όταν σου έκανα την ερώτηση. Ρητορική ερώτηση πιό πολύ ήταν. Τώρα βέβαια αν κατηγορηθώ για παραποίηση στοιχείων ως απλός πολίτης θα πάω φυλακή..άλλοι που παραποιούν την ιστορία ενός έθνους δεν πρέπει να πάνε..τώρα το γιατί δεν το καταλαβαίνω αλλά είναι άποψη σου.
akpe Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Υπεύθυνος για την έκδοση και φαντάζομαι και για τον έλεγχο των βιβλίων είναι ο ΟΕΔΒ, ο οποίος υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας. Τρέχα γύρευε είναι η όλη υπόθεση. Tritton δεν νομίζω να πας φυλακή έστω και σαν απλός πολίτης. Το θέμα της Γαλλίας είναι αρκετά συγκεκριμένο. Το πολύ πολύ να ακούσεις κράξιμο, και αυτό απο μικρή μερίδα πολιτών. Δυστυχώς δεν έχουν απομείνει και πολλοί που ενδιαφέρονται για την ιστορία μας ώστε να θιχτούν με τον οποιοδήποτε τρόπο.
Lucifer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Τώρα βέβαια αν κατηγορηθώ για παραποίηση ως απλός πολίτης θα πάω φυλακή..άλλοι που παραποιούν την ιστορία ενός έθνους δεν πρέπει να πάνε..τώρα το γιατί δεν το καταλαβαίνω αλλά είναι άποψη σου. Είπα εγώ να πάει ο οποιοσδήποτε μέσα; Κάποιος απ'τους 2 μας δεν καταλαβαίνει τον άλλο, καλού-κακού πάω ύπνο, είμαι και πτώμα.
saya Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Τι να σχολιάσουμε για το συνωστισμό; Μαλακία ήταν, μαλακιωδώς εγκρίθηκε. Τι άλλο; Κατά τα άλλα, θα πρέπει να αρκεστείς στη μνήμη μου και την εντύπωση που μου δημιούργησαν 12 χρόνια εκπαίδευσης, δεν έχω και δε μου περισσεύει κάτι παραπάνω. Αν για σένα ήταν ξεκάθαρο καθαρά από τη σχολική ύλη ότι μεγαλύτερη μαλακία δε μπορούσαμε να κάνουμε και ότι ήταν ξεκάθαρα επιθετικός και επεκτατικός πόλεμος, μαγκιά σου. Eλα Χριστε και παναγια και 12 αποστολοι, μ αρεσει που τα λες και με στομφο. Ποιος ειπε καλε μου οτι δεν ηταν επιθετικος επεκτατικος πολεμος; Ξερεις και για να απελευθερωθουμε απο τους Τουρκους πολεμο καναμε. Και για να παρουμε οσα εδαφη πηραμε το ιδιο. Πολλα εθνη εχουν κανει πολεμους. Εδω μιλαμε για γενοκτονιες. Οχι για απλο πολεμο . Εξυπνο παιδι εισαι μπορεις να καταλαβεις την διαφορα. Οκ; Δεν κατηγορουν τους Τουρκους επειδη δεν θελαν τους Αρμενιους στην περιοχη η για τον πολεμο για γενοκτονι τους κατηγορουν. Ξερεις τι θα πει αυτο; Μαζευανε ολο τον κοσμο απο ρτα αρμενικα χωρια και τον πηγαινανε για σφαγη.Στον πολεμο γενικα υπαρχουν αγριοτητες απο απλους στρατιωτες. Μπορει καποιος να κλεψει η να βιασει. Η γενοκτονια ηταν επισημη πολιτικη του κρατους. Καταλαβες λοιπον ποια ειναι η διαφορα απο το και οι δικοι μας στον πολεμο βιαζαν;
tsifotis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ειλικρινα δεν λεω τα παρακατω ως εξυπναδα, αλλα μηπως το θεμα να γινει split, να βγαλει και μικρα spin-off; Αλλιως ας γινει μια αναθεωρηση του τιτλου σε "Ελευθερια Εκφρασης και υποκειμενικοτητα, πατριδογνωσια, ιστορικη καταγραφη και αντικειμενικοτητα Featuring λοιποι προβληματισμοι. Ή εναλλακτικα θα μπορουσε να αποτελει θρεντ που κλειδωνεται χωρις να παραβιαζονται κανονες forum, απλα λογω αδιεξοδου. Δεν λεω ωραιο θεμα αλλα μου μοιαζει με zapping στην τηλεοραση (τι θυμηθηκα ε; )
pamelouketo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ειλικρινα δεν λεω τα παρακατω ως εξυπναδα, αλλα μηπως το θεμα να γινει split, να βγαλει και μικρα spin-off; Αλλιως ας γινει μια αναθεωρηση του τιτλου σε "Ελευθερια Εκφρασης και υποκειμενικοτητα, πατριδογνωσια, ιστορικη καταγραφη και αντικειμενικοτητα Featuring λοιποι προβληματισμοι. Ή εναλλακτικα θα μπορουσε να αποτελει θρεντ που κλειδωνεται χωρις να παραβιαζονται κανονες forum, απλα λογω αδιεξοδου. Δεν λεω ωραιο θεμα αλλα μου μοιαζει με zapping στην τηλεοραση (τι θυμηθηκα ε; ) Δεν είσαι και τόόόσο νέος στο inso,δεν μπορείς να νοιώσεις τη μαγεία; έτσι,ακόμα και ο εμπαθέστατος μπορεί να την ανθιστεί πως και δεν ξεκολάω από δω μέσα...
gnsX Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 γενικά ρε παιδί μου,δεν είναι κάπως να ανοίγει θέμα για ελευθερία έκφρασης όταν το Insomnia δεν την επιτρέπει;Και μάλιστα απο moderator; λέω γω τώρα
panagos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Here we go again.. Οκ εγώ ψηφίζω να αλλάξει ο τίτλος σε: Ελευθερία έκφρασης σε δημόσιους χώρους.
Lucifer Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 gnsX, έχει συζητηθεί ήδη το θέμα. saya, δεν έγινε ποτέ σύγκριση, απλώς αναφέρθηκε επιπλέον αυτό, μαζί με τον "συνωστισμό" ως δείγμα παραποίησης ιστορίας και (ενδεχομένως) ως αίτιο να ποινικοποιηθεί κάτι τέτοιο. Θα πρότεινα να τροποποιήσεις δραστικά το ύφος γραφής σου, μιας και δεν συμβαδίζει με την ικανότητα αντίληψής σου, όσο αυτό μπορεί να διαφανεί από το λαμπρό σου μονοπάτι στο forum.
insomniaK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Σάγια, γω περιμένω τις συνταγές σου με φωτογραφίες δικέσ σου να μαγειρευεισ στο αντίστοιχο θέμα.
saya Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 gnsX, έχει συζητηθεί ήδη το θέμα. saya, δεν έγινε ποτέ σύγκριση, απλώς αναφέρθηκε επιπλέον αυτό, μαζί με τον "συνωστισμό" ως δείγμα παραποίησης ιστορίας και (ενδεχομένως) ως αίτιο να ποινικοποιηθεί κάτι τέτοιο. Θα πρότεινα να τροποποιήσεις δραστικά το ύφος γραφής σου, μιας και δεν συμβαδίζει με την ικανότητα αντίληψής σου, όσο αυτό μπορεί να διαφανεί από το λαμπρό σου μονοπάτι στο forum. Τρια πουλακια καθονταν στην ακρη στο ποταμι.. Οκ, ας ειμαστε λιγο σοβαροι, λογικα αν βαλουν προστιμο σε καποιον γιατι ειπε την αποψη του αν παει σε ευρωπαικα δικαστηρια θα αθωωθει. Και αυτο το ξερουν. Ως τροπο πιεσης κατα της Τουρκιας το κανανε..νομικα δεν στεκει νομιζω. Ηθικα σου ειπα. Εχουν ολοι το δικιο τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα