HERTHAN Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Επειδη η δεη κοντευει να γινει συνεταιρος σε οτι κι αν κανουμε μηπως γνωριζει κανεις την συγκεκριμενη λαμπα Link. Την εχει παρει κανενας να μας πει. Αν και η τιμη ειναι σαν να παιρνεις εξοχικο στις λαμπες, τουλαχιστον να κανει δουλεια και να μην ερχονται οι λογαριασμοι φουσκωμενοι. Αν την εχει και γνωριζει κανεις ας μας πει.
Ntinaras Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 σοβαρα τωρα? θα αγορασεις λαμπα 46 ευρω απο το eshop για να κανεις τι?
Jason13 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 τι προσφερει 12W? 2000w? αα ναι τοτε παρτην για κανα μεγαλο εξωτερικο χωρο!! Sent from my iPhone using Insomnia
HERTHAN Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δεν ειπα οτι θα την παρω γι'αυτο ρωταω αν ειναι καλη και τι κανει. Μπορει να κανει κι αλλα κολπα για να εχει τοσο.......! Αν ειναι να την παρω δεν θα δωσω τοσα λεφτα να την παρω απο eshop. Εχει κι αλλου περτικαλιες. Κι αν ειναι να γλυτωνω τα μισα απο το ρευμα ναι θα την παρω.
panos2171 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Τα φωτα αν δεν τα εχεις ασκοπα ανοιχτα δεν καινε πολυ ρευμα, αυτα που καινε ειναι κουζινες, θερμοσιφονες, PC...
HERTHAN Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Οκ δεν την παιρνω θα ζω στα σκοταδια. Ευχαριστω παντως για την πληροφορια οτι αν σβησω τα φωτα ειναι εγγυημενη οικονομια γιατι μεχρι τωρα τα ειχα παντα ανοιχτα. Χαζομαρα κανουν που βγαζουν τετοιες λαμπες και γενικως οποιεσδηποτε λαμπες. Δεν θα επρεπε να υπαρχουν λαμπες. Lights Out....................................!
gatokoritso Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Άργησες αλλά μπηκες στο νόημα χαρούμενα σκοτάδια!
bluesattack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Εγω θα ηθελα να μου πει καποιος (σορυ για την σφηνα ε ) ποσα w πρεπει να ειναι ο λαμπτηρας οικονομιας για να εχω το φως το αληθινο (και οχι μιζερο , κακομοιρο ) που βγαζει μια κατοσταρα πυρακτωσεως .Αν εχετε να προτεινεται και μαρκα ...
leftermann Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Οκ δεν την παιρνω θα ζω στα σκοταδια. Ευχαριστω παντως για την πληροφορια οτι αν σβησω τα φωτα ειναι εγγυημενη οικονομια γιατι μεχρι τωρα τα ειχα παντα ανοιχτα. Χαζομαρα κανουν που βγαζουν τετοιες λαμπες και γενικως οποιεσδηποτε λαμπες. Δεν θα επρεπε να υπαρχουν λαμπες. Lights Out....................................! γελάω... δεν θα γλυτώσεις και πάρα πολλά από τις λάμπες οικονομίας. Κάτι θα γλυτώσεις, αλλά όχι και πολύ. Και με σβηστές λάμπες, μην περιμένεις να γλυτώσεις τον μισό λογαριασμό. Και εννοείται ότι η λάμπα αυτή είναι πανάκριβη. Υπάρχουν πολύ φτηνότερες και εξίσου οικονομικές σε κατανάλωση...
IOSTEFO Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Οκ δεν την παιρνω θα ζω στα σκοταδια. Ευχαριστω παντως για την πληροφορια οτι αν σβησω τα φωτα ειναι εγγυημενη οικονομια γιατι μεχρι τωρα τα ειχα παντα ανοιχτα. Χαζομαρα κανουν που βγαζουν τετοιες λαμπες και γενικως οποιεσδηποτε λαμπες. Δεν θα επρεπε να υπαρχουν λαμπες. Lights Out....................................! Πες μου πόσες ώρες θα την ανάβεις για να σου πω σε πόσα χρόνια θα κάνεις απόσβεση, κ.τ.λ. http://www.bespaarbazaar.nl/philips-myambiance-ledlamp-dimbaar-a60-12w-60w-e27-p-1701.html
BritGreek Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Όταν μια κατοστάρα οικονομική είναι περίπου 30w αν δεν κάνω λάθος, πώς ακριβώς του λέτε ότι δεν θα γλιτώσει λεφτά; Φίλε, άκουσέ με, θα δεις μεγάλη διαφορά στο λογαριασμό σου αν έχεις μεγάλο σπίτι και ανάβετε πολλά φώτα. Υπάρχουν καινούργιες οικονομικές με 20ευρώ, οι οποίες αποδίδουν 200w και καίνε σαν 60άρες. Εγώ έχω τέτοιες σε όλο το σπίτι. Τρεις είναι οι λύσεις που βοήθησαν εμένα: inverter κλιμαστιστικό, οικονομικές λάμπες και ηλιακός νέας γενιάς. Όταν έρχεται η ΔΕΗ 80 ευρώ λιγότερα, έχει διαφορά. Τουλάχιστον για μενα έχει. Και αν έχεις οικογένεια, με παιδιά, μαγειρέματα, θερμοσίφωνες κλπ, ό,τι γλιτώνεις καλό είναι και η απόσβεση γίνεται σαφώς πιο γρήγορα. Απλά να πάρεις αυτές που είναι στριφτές και όχι τις κλασικές οικονομικές. Αποδίδουν περισσότερο και πιο έντονο φως (με μεγάλη διαφορά) και είναι πιο κομψές. Α, και κάτι άλλο. Για dimmer υπάρχουν πολύ λίγες. Οι απλές οικονομικές δεν κάνουν.
PCharon Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Η λάμπα αυτή στο eshop που κοίταξες HERTHAN είναι πολύ ακριβή διότι είναι τεχνολογίας LED. Έχει λίγο μικρότερη κατανάλωση από αντίστοιχη «οικονομίας» και «ζει» για πολύ-πολύ περισσότερες ώρες λειτουργίας, περισσότερα αναβοσβησίματα κι έχει και μικρότερο χρόνο έναρξης. Υποτίθεται δηλαδή πως θα βγάλει τα λεφτά της λόγω μεγάλης αντοχής στο χρόνο. Σε ένταση φωτός η Philips τη δίνει ως αντίστοιχη μιας λάμπας πυρακτώσεως 60 W. ΑΛΛΑ, πρόσεξε όμως, η συγκεκριμένη λάμπα που είδες είναι χρώματος 2700Κ. Δεν είναι δηλαδή απλά «ζεστό» χρώμα αλλά σχεδόν κίτρινο. Οπότε ίσως να μη σου κάνει για την εφαρμογή που τη θες. http://www.ecat.lighting.philips.com/l/lamps/led-lighting-systems/led-lamps/master-ledbulb/929000182402_eu/ Η ερώτηση περί αντίστοιχης 100W του συμφορουμίτη bluesattack είναι πολύ εύστοχη. Απ'όσο έχω καταλάβει μας σερβίρουν αντιστοιχίες Watts πυρακτώσεως-οικονομίας του τύπου 1:5 που δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Όποιος αντικαθιστά πυρακτώσεως με την υποτιθέμενη αντίστοιχη πιστεύω το βλέπει αμέσως. Περισσότερο ισχύει η αναλογία 1:3 με 1:4 (ανάλογα τα ποιοτικά/κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του λαμπτήρα πέρα από τα Watts και ανάλογα τα ζητούμενα Watts που αντικαθιστάμε). Κάποια στιγμή που πρόσεξα την απάτη με την αντιστοιχία ψάχτηκα λίγο στο διαδίκτυο, διαπίστωσα πως όντως παίζει αυτό το θέμα και γι αυτό καλό είναι να αναζητούμε τα lumens, δηλαδή πραγματική ένταση φωτός. Τυπικά μια πυρακτώσεως 100W έχει 1400 lumens. Ενώ μια 20W οικονομίας που τη σερβίρουν δήθεν αντίστοιχη έχει μόνο 900 lumens δηλαδή ουσιαστικά σαν 70W πυρακτώσεως. Πιστεύω πως μία οικονομίας ~30W θερμού χρώματος καλύπτει σωστά μια 100W πυρακτώσεως. Επίσης έχει σημασία και το χρώμα, διότι αν βάζεις μερικές φορές οικονομίας ψυχρού κι όχι θερμού φάσματος σου δημιουργείται η ψευδαίσθηση πως είναι αρκετά δυνατές, όμως ούτε είναι, ούτε είναι ξεκούραστες και υγιεινές για εσωτερικό χώρο διαβίωσης. Σε dimmerable φάση, έχω μία Megaman που είναι από μόνη της dimmerable αλλά όχι με εξωτερικό dimmer. Αναβοσβήνεις το διακόπτη εντός δευτερολέπτων και αυτόματα με το εσωτερικό της κύκλωμα αλλάζει κλίμακα (20-16-10-6 Watt κάτι τέτοιο νομίζω, μετά κάνει κύκλο). Δε ξέρω αν υπάρχει και dimmerable που να δουλέυει με τα dimmers για τις πυρακτώσεως.
greekparot Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Για ένα σαλόνι είναι προτιμότερο να είναι προς το κίτρινο χρωμα η λαμπα εξοικονόμησης ή λευκό; Έχω δει κ τα 2 χρώματα αλλα δεν ξέρω ποιο είναι το λιγότερο κουραστικό.. Sent from my iPhone using Insomnia
arianos16 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Συγνωμη πιστευεις οτι τα φωτα σου καταναλωνουν πολυ ρευμα? απλα βαλε τις απλες λαμπες οικονομιας και θα εισαι μια χαρα... Αμα θες να κανεις οικονομια αλλου ειναι οι τροποι και οχι στις λαμπες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα