Tsiou Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Αυτή η λάμπα δουλευει και σε φυσιολογικό dimmer. Απλα υπολόγιζε οτι βρήκες αντικαταστάτη μίας 60Watt.
Haldol Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Όπως σου είπαν ήδη, η λάμπα αντιστοιχεί σε περίπου 60W μιας απλής λάμπας πυρακτώσεως. Φυσικά και δεν αξίζει να την αγοράσεις. Η τεχνολογία των LED λαμπτήρων είναι ακόμα ανώριμη. Τόσο από άποψη τιμής (πολλαπλάσιο κόστος σε σχέση με τις CFL [«λάμπες οικονομίας»]) όσο και από άποψη απόδοσης, μιας και ακόμα δεν έχει καταφέρει κανείς να παράγει σωστό φωτισμό με LED. Με πολύ λιγότερα χρήματα (υπολόγισε 8€ έως 15€ για ποιοτικές λάμπες) θα πάρεις μία λάμπα CFL στα 20-23W και θα κάνεις τη δουλειά σου.
Porg Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Για ένα σαλόνι είναι προτιμότερο να είναι προς το κίτρινο χρωμα η λαμπα εξοικονόμησης ή λευκό; Έχω δει κ τα 2 χρώματα αλλα δεν ξέρω ποιο είναι το λιγότερο κουραστικό.. Προσωπική άποψη, το λευκό είναι πιο δυνατό και καλύτερο για κουζίνα @HERTHAN πήρα philips tornado rapid start σε διάφορα watt, warm και cool. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, στις προτείνω.
Haldol Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Και εμένα με έχουν αφήσει ικανοποιημένο οι Philips Tornado. Θα ήθελα λίγο πιο γρήγορο άναμμα η αλήθεια είναι (π.χ. σαν τις Philips Master PL-Electronic) αλλά για τα λεφτά τους είναι εξαιρετικές.
Porg Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δεν ξέρω καθόλου τις Master PL-Electronic (πόσο κοστίζουν; ) οι tornado που γράφουν rapid start στην συσκευασία δίνουν απτην αρχή ένα 80% αν θυμάμαι καλά.Καμιά σχέση με τις κλασσικές που θέλουν χρόνο για να πιάσουν απόδοση. Στο praktiker μάλιστα τις είχε προσφορά σε συσκευασία των δύο στα 8-9Ε
Haldol Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Το πόσο κοστίζουν... άστο! Σχεδόν τα διπλά από άλλες λάμπες... Ενδεικτικά είχα πάρει από το Makro μία τέτοια (33W - 2,200 lumens) για περίπου 14€. Έχω 5 × 12W από αυτές τις Philips Tornado στο σαλόνι μου. Μπόλικο φως, πάνω από 3,000 lumens σύνολο αν θυμάμαι καλά. Αλλά δε ξεκινούν αμέσως. Φαίνεται δηλαδή ότι με το άναμμα βγάζουν αρκετά λιγότερο από το full τους. Δε ξέρω αν είναι 80% ή λιγότερο, αλλά η διαφορά είναι ασθητή. Εντάξει, όχι ενοχλητική, αλλά το καταλαβαίνεις. Κάτι no-name λαμπτήρες αντίστοιχης ισχύος που είχα πιο παλιά δεν έκαναν τίποτα μόλις πάταγες το διακόπτη. Άναβαν και στο χώρο είχες... σκοτάδι. Για περίπου 2-3 λεπτά. Ε, αυτό δεν ανεχόταν. Από την άλλη, οι Philips Master PL-Electronic έχουν ένα lag περίπου 1 δευτερόλεπτο μέχρι να ξεκινήσουν. Δηλαδή πατάς το διακόπτη και για κάποιο χρόνο δε γίνεται τίποτα. Αλλά μετά ανάβουν στο 100%. Σίγουρα λέω πολύ, αλλά δε καταλαβαίνεις διαφορά στην ένταση του φωτός μεταξύ μιας λάμπας που μόλις άναψε και μίας που καίει μισή ώρα.
status Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ψώνισε 5-6 ledάτες λάμπες από ebay, που τις έχουν και φθηνά να δεις ποια σου αρέσει.
HERTHAN Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Αυτες αξιζουν για αγορα? Link Ή πρεπει να ειναι καμια καλη μαρκα? Ποιες ειναι οι καλυτερες μαρκες?
pournaras Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Led δε θα επαιρνα ακομη, δεν εχω δει ακομη καποια που να με ικανοποιει. Παντως για την ωρα επειδη εκανα μια εξορμηση να βαλω ολες τις λαμπες μου με οικονομικες, πηρα απο το lidl με 1,5 και 2 ευρω σε προσφορα διαφορες και εκανα τη δουλεια μου.
status Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Αυτες αξιζουν για αγορα? Link Ή πρεπει να ειναι καμια καλη μαρκα? Ποιες ειναι οι καλυτερες μαρκες? Σου λέω, βρες 3-4 και ψώνισε τις, διαφορετικές, διαφορετικές cadelες κλπ, να δεις ποια σου αρέσει. Led δε θα επαιρνα ακομη, δεν εχω δει ακομη καποια που να με ικανοποιει. Παντως για την ωρα επειδη εκανα μια εξορμηση να βαλω ολες τις λαμπες μου με οικονομικες, πηρα απο το lidl με 1,5 και 2 ευρω σε προσφορα διαφορες και εκανα τη δουλεια μου. Αναλόγως τι θες να φωτίσεις, έχω πάρει 3, δεν είναι πυρακτώσεως, σε καμία των περιπτώσεων, εγώ απλά τις θέλω για να έχω φως στο δωμάτιο, έχω πάρει και ένα Ledάτο φωτιστικό από το πλαισιο και ότι τζάμι για ανάγνωση. Το φωτιστικό γραφείου του οποίου ο λόγος
HERTHAN Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Led δε θα επαιρνα ακομη, δεν εχω δει ακομη καποια που να με ικανοποιει. Παντως για την ωρα επειδη εκανα μια εξορμηση να βαλω ολες τις λαμπες μου με οικονομικες, πηρα απο το lidl με 1,5 και 2 ευρω σε προσφορα διαφορες και εκανα τη δουλεια μου. Εχω οικονομικες λαμπες στο σπιτι εδω και 10-15 χρονια. Συγκεκριμενα εχω μια που δουλευει με καθημερινη χρηση περιπου 4 ωρες απο το 1994. Γι'αυτο εκανα αναφορα απο την αρχη για led γιατι πιστευα οτι θα ειναι πιο οικονομικες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα