ΡΙΑΜΑΡΙΑ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 γεια σας παιδια.!!! ειμαι καινουρια στην παρεα και χρειαζομαι την βοηθεια σας.!!! σκεφτομαι να περασω με πανελλαδικες εξετασεις στο εμπορικο ναυτικο και θελω να μαθω αν τα 6μηνα ταξιδια ειναι υποχρεωτικα και για τις γυναικες.!!! αν ναι..η συγκεκριμενη εκπαιδευση γινεται μονο στο εξωτερικο.????????
panosno1com Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Τα ταξιδια ειναι υποχρεωτικα για ολους τους σπουδαστες. Πραγματοποιεις 2 ταξιδια ως δοκιμος/δοκιμη πλοιαρχος (ή μηχανικος) κατα τη διαρκεια της 4της φοιτησης. Συγκεκριμενα, κανεις στο 2ο και στο 4ο εξαμηνο . Η εκπαιδευση εν πλω , δλδ στα καραβια, μπορει να γινει σε οποιοδηποτε καραβι ειναι συμβεβλημένο με το ΝΑΤ (Ναυτικο Απομαχικο Ταμειο, καπως ετσι) και ειναι πανω απο 750 κορους για τους πλοιάρχους και καποιας ιπποδυναμης για τους μηχανικους. Μη σε φοβιζουν τα ταξιδια ως δοκιμος , εξαλλου αυτη ειναι η δουλεια του αξιωματικου , εκτος και αν θες την Πλοιαρχων λογω Λιμενικου Σωματος , δεν ξερω τι παιζει ,γι αυτο το θεμα. http://yen.gr/ (ειναι κατεβασμενο αυτο τον καιρο αλλα ειναι το site του υπουργειου) επισης τσεκαρε και το naftilia.gr για παραπανω πληροφοριες . ΥΓ. νομιζω οτι μπορεις να κανεις την πρακτικη/δόκιμη υπηρεσια και στην ακτοπλοΐα
Haldol Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Φυσικά και είναι υποχρεωτικά για όλους. Για ποιο λόγο να μην είναι υποχρεωτικά και για τις γυναίκες; Τουλάχιστον από όσα ξέρω, δεν υπάρχει κάτι σε τέτοια ταξίδια που να τα κάνει απαγορευτικά για μια γυναίκα.
papajo_r Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 εγώ λέω καλύτερα να το ξανασκεφτείς.... μην σε θαμπώνουν τα λεφτά ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος στον κόσμο δεν πρόκειται να σε πληρώνει και μάλιστα πλουσιοπάροχα για να κανεις κάτι εύκολο! ποσο μάλλον οι εφοπλιστές! Εσύ ως γυναικα (ειδικά μηχανικός) θα έχεις δυσκολίες στο να βρείς δουλειά... γιατί το "εκπαιδευτικό " ταξίδι ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ μην φαντάζεσαι πως θα κανεις σεμινάρια με κάποιον δάσκαλο μέσα στο καράβι! και μάλιστα κακοπληρωμένη δουλειά! τα ποντοπόρα (αυτά που ανοίγονται σε μεγάλες θάλασσες πχ πηγαίνουν κίνα, καναδά κτλ) ίσως είναι λίγο καλύτερα αλλα και εκεί δεν χαρίζουν καστανα! επίσης ΕΣΥ θα πρέπει να βρείς εταιρία για να κανεις το εκπαιδευτικό ταξίδι δεν είναι τα πράγματα αυτόματα = θα τριγυρνάς στα γραφεία και θα παρακαλάς να σε πάρουν. Αν δεν βρεις δουλειά μενεις στο ιδιο 6μηνο! Οι σχολες Ε.Ν αν και θεωρητικά (βάση του περιεχομενου της ύλης των βιβλίων του κάθε μαθήματος) είναι μεν συγκρίσιμες με αυτή της ανωτατης εκπαίδευσης όμως κανεις δεν νοιάζεται ούτε διδάσκουν πια καθηγητές πολυτεχνείων και λοιπόν σχολών περιωπής... γενικά είναι ένα μπάχαλο που το διαχειρίζονται βαριεστημένοι ανειδίκευτοι δημόσιοι υπάλληλοι (δεν μιλάω για τους καθηγητές-που και αυτοί όμως δεν αποτελούν την αφρόκρεμα του είδους) κοινώς αν δεν καταβάλεις προσωπικό ζήλο και αν δεν ασχοληθείς ακόμη και εκτος ωρών διδασκαλίας με το αντκείμενο και κυρίως αν δεν λιώσεις κατα την περιοδο των εκπαιδευτικών ταξιδιών μην περιμένεις να μάθεις και τίποτα απότην σχολη... όπως μπήκες έτσι θα βγείς απλά θα έχεις και ένα χαρτί χωρίς αντίκρισμα... για να μην σου πω για την αδιαφορία των περισσοτερων εφοπλιστών την εξαθλίωση του επαγγέλματος και τον τεράστιο ανταγωνισμό από τους αλλοδαπούς που γίνανε περισσότεροι από τους έλληνες... Αν αφιερώσεις την ζωή σου,δουλέψεις πολύ σκληρά και κανεις μεγάλη προσωπική προσπάθεια θα έχεις ένα πολύ καλο μιστό και ίσως δεις και τον κόσμο (λέω ίσως γιατί τώρα πια τα περισσότερα καραβια δεν κάθονται πολύ στα λιμάνια) όταν τελειώσεις την σχολη θα παίρνεις ~4.000 και όταν θα γίνεις περίπου 30+ (και εφόσον κανεις τα παραπάνω) θα έχεις μιστό κατά μέσο ορο 10.000 τον μηνα (αν δεν αλλάξουν τα πράματα) αλλιώς αν θες να ζήσεις αυτό που λέμε φοιτητική ζωή ξεχνα το ναυτικό!για το καλο σου...
Pantelwolf Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 παπατζο, οι γνωστές σου υπερβολές. Για ποιο λόγο θεωρείς οτι θα πάει μηχανικός και όχι καπετάνισσα; Και δε λες μια δουλεια με 2-3 χιλιάρικα το μήνα στα 19 σου ειδικευόμενος, και αξιωματικός, κακοπληρωμένη μη χέσω. Ας πάει και σε γκαζάδικο. Αν έχει τα κότσια θα είναι άρχοντας εκει μέσα. Δε θα κάνει ματσακόνι, στη γέφυρα θα είναι. Το μόνο που ισχύει είναι οτι τώρα με την κρίση πολλοί έχουν θυμηθεί τα φυλλάδιά τους και έχουν μειωθεί οι θέσεις. 1
papajo_r Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 oh please .. τι θα πει "οι γνωστες μου υπερβολές" γνωριζόμεθα? Αν δεν με καταλαβαίνεις δεκτόν, πες το. Έχεις λιγότερες/περισσότερες γνώσεις πάνω στο θέμα που σχολίασα δεκτόν. Αλλα μην μου λες ότι υπερβάλλω γιατί αν κάνω κάτι όταν ποστάρω είναι να ζυγίζω καταστάσεις και να προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός. Αν ο αναγνώστης δεν το αναγνωρίζει αυτό προφανώς δεν κατάλαβε την συλλογιστική μου πορεία! πράγμα που δεν είναι κακό, άνθρωποι είμαστε.. κακό είναι όμως σαν δεύτερο βήμα του παραπάνω να βγάζει κάποιος βιαστικά συμπεράσματα και ταμπέλες! πιστεύω πως κάτι τέτοιο θέλει μεγάλες δόσεις έπαρσης και γιαυτο το χαρακτηρίζω ως κακό. Όταν έχω να πω κάτι που νομίζω ότι ισχύει το λέω όπως είναι και όχι μεσοβέζικα λόγω διπλωματίας για να αρέσω! Δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. μπορεί βεβαια κάποιες φορες να λέω κάτι για να εκμαιεύσω κάτι άλλο, αλλα αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Στο θέμα μας, δεν κατάλαβες τι λέω! Δεν το έδεσσα κόμπο ότι θα πάει μηχανικός απλά σχολίασα ότι στην περίπτωση που πάει τα πράματα είναι πιο δύσκολα!(απ΄το να πηγαινε για πλοιαρχος) μετά δεν έχεις προφανώς ιδέα περί της κατάστασης λοιπόν ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ παίρνει 1000-~1800 μηνα στο πρώτο ταξίδι και 1400-~2300 στο δεύτερο... αυτό γίνετε γιατί το κράτος επιδοτεί μεγάλο μέρος του μιστού!(κάπου στα 700-1000/μηνα νομίζω Πρακτικά όμως κοιτάνε να σε πάρουν με βασικό μιστό χωρίς extra (= ~900 για το πρώτο και ~1300 για το δεύτερο) πολλές φορες σε παιρνουν ως σπουδαστή (και όχι δόκιμο) οποτε παίρνεις ~700 + ότι extra μπορεί να μην έχεις αλλα όλα τα αλλα έξοδα είναι κανονικά (εισφορές) οι οποιες είναι 300-500 (αφαίρεσε τα αυτά από τον μιστό να δεις τι μένει) και από πάνω έχεις έξοδα διαβίωσης (extra ρουχισμό γιατί ο παρεχόμενος δεν αρκεί) φαγητό (αν δεν σαρεσει η γαλέρα-κουζίνα- χωρια που κάποιοι σε χρεώνουν ακόμη και γιαυτο) είσαι αξιωματικός? στα χαρτιά πολλές φορες ναι στην πραγματικότητα είσαι το στραβάδι (λαδάς καθαριστής στο μηχανοστάσιο, μούτσος στην κουβέρτα) και μιλάμε για δουλειά όχι αστεία !(τις γυναίκες δεν τις ζορίζουνε το ίδιο αλλα είναι ένας λόγος που δεν τις προτιμούν κιόλας)+ 0 κοινωνική ζωή+ ωράρια "ανορθοδοξα" ειδικά στην ανάγκη πλοίου! δουλεύεις κάθε μέρα πολλές φορες! βεβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις των καλών εταιριών + καλών πλοίων (το ένα δεν συνεπάγει πάντα το άλλο) όπου θα είναι περισσότερο εκπαιδευτικός ο χαρακτήρας της απασχόλησης και καλά τα λεφτά! αλλα αυτό είναι ιδανική περίπτωση προϋποθέτει τύχη,αριστη εικόνα ως σπουδάστρια και κοννέ. και ένας προγραμματιστής με το που τελειώσει το πανεπιστήμιο μπορεί να δουλέψει σε στελεχιακή θέση πχ στην microsoft με 800.000+$ τον χρόνο αλλα δεν είναι και το σύνηθες! το σύνηθες είναι να πάει στο πλαίσιο να ξύνει πισάκια για ~700 ή κάτι ανάλογο... edit: τώρα το είδα.. φυσικά θα ματσακονισει! και θα βάψει! και θα σφουγγαρίσει! Σε lpg (γκαζάδικο) θα έχει χαλια διαβίωση (οσμές που σε βάθος χρόνου θα επηρεάσουν αρνητικά την υγεία της) και θα κινδυνεύει η σωματική της ακεραιότητα παραπάνω απότι σε αλλου τύπου πλοία.. και επαναλαμβάνω δεν δίνει κανεις extra χρήμα τζάμπα πάντα υπάρχει λόγος... τέλος γιατί να πάρει ο άλλος ένα στραβάδι και να του δίνει έστω 600(πες + 700 απότην επιδότηση ) και να μην δώσει 600 σε έναν φιλιππινέζο έτοιμο αξιωματικό 3ής κλάσης? Στην TV ωραίο είναι το clip που παίζεται το ίδιο και αυτα που λένε οι εφημερίδες...ελληνικοί ναυτιλία κτλ στην πραγματικότητα όλα είναι γύρο από το πως θα βγάλει η εταιρία μέγιστο κέρδος με ελάχιστο κεφαλαιο..
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ο πλοίαρχος δεν θα κάνει ματσακόνι ούτε ιδιαίτερα βρώμικες δουλειές, αυτά θα τα κάνουν οι ναύτες που και θα βάψουν και όλα. Με την κρίση τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα όσοι βγάζουν φυλλάδιο(ναύτες) και ψάχνουν να μπαρκάρουν. Όσοι βγαίνουν από ακαδημία(αξιωματικοί) έχουν και αυτοί αυξηθεί αλλά όχι τόσο πολύ. Πάντως η ΑΕΝ είναι από τις επιλογές που έχουν αρκετά καλή απορρόφηση(σε σχέση με τις άλλες σχολές τουλάχιστον) και άμεση. Επίσης τα λεφτά είναι αρκετά καλά ανα περιπτώσεις, αλλά θα δουλεύεις. Εγώ προτείνω να πας και να μην το πολυσκεφτείς. Είναι μια δουλειά που είναι διαφορετική από τις άλλες γιατί κάνεις ταξίδια, έχεις υποχρεώσεις, φοιτητική ζωή ξέχνα την κτλ, αλλά μην κολλάμε εκεί. Τα αρνητικά που αναφέρει ο απο πάνω δεν ξέρω γιατί τα λέει, ισχύουν σε ένα βαθμό αλλά υπερβολές, μην τα ακούς. Εγώ προτείνω να πας 2
papajo_r Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 ο πλοίαρχος δεν κάνει ματσακόνι... ο δόκιμος πλοίαρχος που καμια σχέση με πλοίαρχο δεν έχει... ΚΑΝΕΙ.-(βασικό καθήκον είναι να βοηθα τον λοστρόμο στην εργασία του!) οποιος δεν ξέρει καν την διαφορα μεταξύ υπάρχου και υποπλοιάρχου (ή παρόμοιες εύκολες διαφορες) καλύτερα ας μην δίνει καθοριστικές συμβουλές σε ένα παιδί,κορίτσι που ακόμη ψάχνεται ... επειδή ας πούμε του πάνε λόγω κρίσης άσχημα τα οικονομικά και λέει στον εαυτό έτσι αυθαίρετα "αχ να ήμουν ναυτικός θα την είχα ωραία τώρα" το ναυτικό δεν είναι τα ποιήματα του καββαδία...ούτε πηγή πλούτου! ασχέτως αν κάποιοι πλούτισαν από αυτό! δεν είναι όλες οι δουλειές για όλα τα άτομα και σίγουρα τα λεφτά δεν είναι το παν! όλα έχουν το αντίτιμο τους ειδικά στον κόσμο του εμποριου! μην, σκεπτόμενοι την υπεριδανικη περίπτωση, πάρουμε μια απόφαση η οποία θα καθορίσει το μέλλον μας.
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δεν έχεις πει έναν ουσιαστικό λόγο για να μην πάει κάποιος. Εγώ στα υπέρ βάζω τα καλά λεφτά και την καλή απορροφητικότητα. (έχει και άλλα ωραία η δουλειά). Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. [και στις μέρες μας περισσότερο]
papajo_r Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 φυσικά και δεν ανέφερα κάποιο λόγο για να ΜΗΝ πάει... γιατί πολύ απλά δεν θα το αποφασίσω εγώ αυτό! Εγώ απλά της περιέγραψα την πραγματικότητα πίσω από τα διαφημιστικά και τις κουβεντούλες των μανάδων στις γειτονιές!τώρα το αν πάει η όχι δικό της θέμα Απεναντίας εσύ (σα να αποφάσισες για αυτή) της λες να πάει στηριζόμενος σε μια εικόνα που έχεις και που δεν ισχύει! τουλάχιστον όχι κατά κανόνα. 1
Chrisxxx Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Παπατζο καλα όλα αυτά που λες, αν κ κάπως υπερβολικά, αλλα έχεις δει τι γίνεται στη χώρα γενικά; Πραγματική ανεργια να φτάνει πανω απο 20% κ τον μέσο πρώτο μισθό να πέφτει σε λίγο στα 400-500 ευρω με όσα πτυχία θες... Sent from my iPhone using Insomnia
panosno1com Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 o papajo καλα τα λεει, νταξει ισως να τα λεει με πομπωδης και πολυ υπερβολικο λογο , αλλα σαφως κ ο δοκιμος θα κανει ματσακονι , θα πρεπει να τρεχει απο δω κ απο κει να συμπληρωσει το βιβλιαρακι που θα του δωσουνε και ολα αυτα. Βεβαια εαν κατι το γουσταρεις τοτε το υπομενεις ή εστω το προσπαθεις με ζήλο . Για μενα οσο ειναι καποιος με λιγα χρονια υπηρεσιας δεν πρεπει να κοιταει τα χρηματα αυτα καθ'αυτα αλλα να ειναι σε καλους κ συνεργασιμους αξιωματικους ωστε να μαθει οσο το δυνατον μπορει κ οταν γινει αποκτησει λιγα χρονια υπηρεσιας να προσπαθει να βελτιωνει ή να συμπληρωνει/επεκτεινει τις γνωσεις του ...
halvas0000 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Υπ'οψην ότι θα δουλεύεις για 6 μήνες τον χρόνο άρα αν θες να μαζέψεις λεφτά και να φύγεις υπολόγισε το μηνιάτικο δια 2 ανα χρόνο...
kostas-GR-2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 παιδια καλησπερα θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση σχετικα με το εμπορικο ναυτικο .Πως γινεται μεσο Α.Ε.Ν να περασει καποιος στο λιμενικο και αν γινεται ειναι ευκολο?
someone- Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 παιδια καλησπερα θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση σχετικα με το εμπορικο ναυτικο .Πως γινεται μεσο Α.Ε.Ν να περασει καποιος στο λιμενικο και αν γινεται ειναι ευκολο? πρεπει πρωτα να μπεις α.ε.ν. να αποφοιτησεις και οταν βγαλει προκυρηξη για το λιμενικο και πληρεις τις προυποθεσεις κανεις τα χαρτια σου. πιστευω αν τελειωσεις τη σχολη, με καλο απολυτηριο, καμια ξενη γλωσσα και καλο φανταριλικι εισαι μεσα αν και ο ανταγωνισμος πλεον ειναι τεραστιος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα