Voodooman Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Έχω έναν intel postville και εναν μηχανικό δίσκο. Σύντομα θα πάρω ένα Z68 mobo και βλέπω ότι ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι το Smart response. Ο SSD μου υπεραρκεί ως χωρητικότητα, έχω όλα μου τα προγράμματα και ένα-δυό παιχνίδια εκεί και μου περισσεύουν και 30 GB. Τα υπόλοιπα δεδομένα που έχω στον μηχανικό είναι κυρίως media, δεν έχω ανάγκη για γρήγορη πρόσβαση. Τί να κάνω, να αφήσω την κατάσταση όπως έχει (SSD για λειτουργικό/προγράμματα/παιχνίδια και μηχανικό για αποθήκη) ή αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσω το SRT;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Αυτή η τεχνολογία σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις μέρος του ssd σου (έως 64GB) ως cache του μηχανικού. H intel ισχυρίζεται ότι έτσι ο μηχανικός γίνεται μέχρι και τέσσερις φορές γρηγορότερος (σ αυτόν στήνεις και το λειτουργικό). Εδώ τα λέει αναλυτικά: http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z68ma-d2h-b3rev_10/download/manual (δες το pdf 1.1mb που αναφέρεται μόνο σ αυτήν την τεχνολογία) Το συμπέρασμά μου είναι ότι δεν μπορείς να κρατήσεις την εγκατάσταση των windows που έχεις στον ssd και απλά να δώσεις τα ελεύθερα 30 ως cache. Στην ουσία κάνεις ένα ιδιότυπο raid του ssd με τον μηχανικό.
Voodooman Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, το κατάλαβα πώς δουλεύει. Ουσιαστικά θα είναι σαν να έχω έναν δίσκο εφάμιλλο-ας πούμε-του Momentus XT. Το format δεν είναι το πρόβλημα μου, φαντάζομαι ότι ούτως ή άλλως δεν θα την γλιτώσω. Αξίζει όμως αυτό από θέμα επιδόσεων; Μάλλον όχι, αν κάποιος δεν έχει ανάγκη από 500 γρήγορα GB.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Tι να σου πω? Ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του διαφορετικά. Εγώ ας πούμε δεν το ενεργοποίησα.
Voodooman Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2012 Ε ναι, αυτό ρωτάω. To smart response κάνει πιο γρήγορο τον μηχανικό, αλλά το όλο σετ δεν θα γίνει γρηγορότερο από ό,τι αν ήταν μόνος του ο SSD, σωστά;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Σωστά γιατί ακόμα και να ισχύει αυτό το 4Χ που λέει η intel, η ταχύτητα θα πάει στα 380 MB/sec περίπου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα