Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έκανα ολική αναβάθμιση του Υπολογιστή μου

Mobo: Gigabyte MB 990FXA-UD3 (sAM3+, DDR3, 990 FX)

VGA: Sapphire 6670 (PCI Express , DDR3 , 2 GB)

CPU: AMD FX 4100 (AM3+ , 3,6 GHz , 12 MB)

HDDs: 2xVelociraptor WD1500HLFS ( Raid 0 ) με το OS και κάτι άλλους 1TB για Backup και αρχεία.

RAM: CORSAIR CMX4GX3M2A1600C9 XMS3 DDR3 8GB

PSU: CORSAIR CMPSU-600CXV2 BUILDER SERIES 600W

Case: Asus Vento κατι,οχι σάπιο καλό airflow,Cable Management δικό μου ( το είχα πάρει καμιά 80αρα άλλα βαριέμαι να ψάχνω τις παραγγελίες μου.)

Πριν καμιά εβδομάδα άρχισαν τα όργανα εκεί που έπαιζα ένα Game γκρίζες γραμμές και Freezare όλο το PC.

Πατώ 5-6-15 φορές το Numlock για να δω αν ήταν ρεύματος και Mobo ανοιγόκλεινε μια χαρά.

Τραβά ένα Cmos ξαναπεάω το boot στο Raid και όλα κομπλέ.

Μετά από 2 μέρες πάλι τα ιδία Freeze χωρίς error message/BSOD κλπ.

Ρίχνω ένα Wipe στους Drivers της VGA βάζω τους καινούργιους ηρέμησα.

Μετά από μερικές ώρες εκτός ότι έφαγα 10 Freeze στα καπάκια εκτός του ότι μου πεταχτήκαν 300 μηνύματα ο οδηγός της κάρτας γραφικών αναγκάστηκε να κλείσει άρχισε να κάνει ένα βούισμα το Case όταν έκανα Browsing και είτε Scrollara είτε έκανα Hover πάνω από ένα Hyperlink (Ακόμα και τώρα που γραφώ με κάθε πάτημα κουμπιού κάνει μικροβουισματα...)

Γενικά δηλαδή σε ότι έχει να κάνει θέμα με Load στον CPU βούισμα και Άγιος Ο Θεός..

Βήματα που έχω κάνει μέχρι τώρα:

Έχω αλλάξει κάρτα γραφικών έβαλα μια 5670 που είχα και συνεχίζει να κάνει Freeze

Αποσύνδεσα σκληρούς και αντιγραφικό και συνέχιζε το βουητό

Αποσύνδεσα όλα τα Fans από το Case και τιποτις

Σύνδεσα Πράσινο Μαύρο στο PSU με έναν σκληρό πάνω και το βουητό άφαντο

Έκανα μια περιστροφή της ψύχρας της CPU 180 μοίρες επανατοποθετώντας θερμοαγωγιμη και τίποτα

Σταμάτησα το ανεμιστήρα της CPU με το δάχτυλο και με το καλώδιο και μαντεψτε....εκει βζζζζζζζ

Θερμοκρασίες VGA και CPU είναι κανονικότατες

[Μέντιουμ]:

Ή Τα έκλασε κανένα πυκνωτακι στην Motherboard

Ή Το τροφοδοτικό είναι έτοιμο να εκραγεί

Ή ;;;;;;;;;;;;;;(Τα φώτα σας)

[/Μέντιουμ]

Bonus Παρατήρηση :Οταν παταώ το Power On για να ανάψει ο υπολογιστής υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην περιστροφή του Fan της CPU ένα μικρό κομπασμέ δηλαδή άλλα μετά από 3 -4 δευτερόλεπτα γύρναει κανονικά και στις σωστές στροφές. )

Bonus 2 ακομα δεν εχω καταφερει με ακριβεια να προσδιορίσω την πηγη του βουητού

Thanx προκαταβολικά

Δημοσ.

βγαλε τελειως cpu και βαλτον με προσοχη!για δες για τιποτα καμενο πανω στην μητρικη!αποσυνδεσε ολα τα καλωδια και συνδεσετα ξανα

Δημοσ.

Για να δουμε...

Αρχιζω την εγχειρηση σε κανα 15λεπτο θα εχω τελειωσει και θα ξαναποσταρω.

Μπα δεν εγινε δουλεια το βουητο ακομα.

Αρχιζω και πιστευω οτι ειναι το τροφοδοτικο αλλα επειδη δεν εχω κανεναν κοντα με ενα θελω να αποκλεισω ολα τα αλλα πρωτα..

Δημοσ.

Το εχω γραψει και πιο πανω αποσυνδεσα ολους τους σκληρους και συνεχιζε.

Παρατηρησα κατι καινουργιο ομως επειδη απο το πολυ βαλε βγαλε εχω ανοιχτο το κουτι ακουμπησα την πλατη του PSU και ζεματαγε ενω ο ανεμηστηρας δουλευει κανονικα.

Ετρεξα το OCCT και μετα απο 2 λεπτα Stressaρισματος κολλησε το συμπαν.

Ολο το βραδυ που ειχα συνδεσει την τηλεοραση και εβλεπα σειρες απο το Pc (δεν ζοριζοταν δηλαδη) ουτε κολληματα ουτε τιποτα.

Τωρα περιμενω απο τα Multirama να μου πουν αν υπαρχει αυτο για να το παραλαβω αυριο.

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0638654&catid=020500

Σαπιο ξεσαπιο,δεν αναγραφει Efficiency αλλα ειδα και τα καλα επωνυμα...

Δημοσ.

Δεν ειπα ζεστο ειπα ζεματιστο,ζεστή ειναι η VGA οταν ακουμπαω την πλακετα,ζεστος ειναι ο Nes που πινω τωρα :)

Ο θορυβος τελικα οντως ερχεται απο το PSU και το οτι ο ανεμιστηρας της ψυχτρας της CPU ζοριζεται κατα την εκκινηση αυξανει τις πιθανοτητες κακης τροφοδοσιας..

Εγγυηση εχω,Format εκανα με τα χιλια ζορια μπας και ειχε κακοκατσει πουθενα κανενας Driver της VGA και δεν εχω καμια ορεξη να μεινω χωρις PC εστω και χωρις Games οταν εχω να διορθωσω γραπτα.

Δημοσ.

Δυστυχως δεν εχω καποιον γνωστο κοντα με τροφοδοτικο...αλλιως πρωτη κινηση αυτη θα ηταν.

Ειχες παρομοια συμπτωματα και εφταιγε το PSU;

Αλλους πειραματισμους δεν κανω αν δεν ειναι τροφοδοτικο ειναι Motherboard οποτε παει πακετο στο πλαισιο μπας και μου βαλουν και Revision 2 :P

Δημοσ.

Τελικα το τροφοδοτικο μας άφησε...Δεν εδινε αρκετο ρεύμα για τους 2 μονο σκληρούς και μετα απο λιγο δεν γυρναγε καν ο ανεμιστηρας του επεξεργαστή.Αυτο που με προβληματίζει ειναι οτι με το πρασινο μαύρο φορτώνουν και οι 4 σκληροί και αντιγραφικο που κούμπωσά για να τον ζορισω.50-50 δηλαδη μεχρι να μου φέρουν τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Update.

Σημερα ηρθαν 2 φιλαρακια με τα PC τους για φτιαξιμο και δοκιμασα τα τροφοδοτικα τους.

Δυστυχως ηταν το ενα 350W και το αλλο 400W του '60..Δεν ειχαν 8pin βυσμα αλλα μονο 2pin τεσπα,αφου εφτιαχνα τους αλλους υπολογιστες ξηλωσα και τον δικο μου απο το κουτι,εβαλα την mobo πανω στον παγκο και τον ανοιξα με κατσαβιδακι στο PWR Button.

Νταντάν το Fan του PSU απλα δεν γυρναγε.

Δοκιμασα να του δωσω λιγες στροφες με το δαχτυλο (Ειχε μεγαλη αντισταση) και ισα που κουνιοταν.

Ξερω οτι εχουν αισθητηρες που ρυθμιζουν τις στροφες αναλογα με την θερμοκρασια αλλα και τωρα που ειναι στο κουτι τιποτα.

Ζορισα λιγο το PC και εσβησε...

Τεσπα μεχρι να μου ερθει το PSU την Δευτερα...(Ελπιζω) θα τον εχω μονο για τα βασικα και χωρις πολυ ζορισμα.

Θα τον εστελνα πακετακι στο Πλαισιο για να μου αλλαζαν Mobo για καλο και για κακο αλλα με το που μου ειπαν 1 εβδομαδα ειπα ενα ωραιοτατο ουστ και ειπα να περιμενω το PSU πρωτα.

(Η προηγουμενη ASROCK μου παντως ηταν κυρια σε αυτα τα θεματα..Δεν εχεις καινουργιο τροφοδοτικο με 8 ή 4 pins; Σου πεταω ενα Molex να βγαινει απο την Mobo να κανεις την δουλεια σου)

Δημοσ.

Τελος

Αφου τα Multi ειναι για κλωτσιες και δεν κρατησαν το τροφοδοτικο που ειχα παραγγειλει και τηλεφωνικως αλλα και Online πηγα Πλαισιο και ξεμπερδεψα.

Πηρα αυτο---> http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Adata-BN-series-550W-80-ABN550-BZ-CEU.htm

Και τερμα τα βουισματα τερμα τα Freezes και τα Reboots και ειμαστε μια χαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...