Luxx Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Απαγορευεται το ποτο, οταν πινουμε αντιβιωση ή οχι;
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 υποτίθεται θα ακυρώσει τη δράση της
akpe Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είναι μόνο αυτό. Τόσο η αντιβίωση όσο και το αλκοόλ μεταβολίζονται στο συκώτι, άρα ο συνδυασμός τους το επιβαρύνει τραγικά. Μια φορά αν τύχει και πιείς πρίν/αφού πάρεις (όχι να πιείς το χάπι με whisky) χλωμό να πάθεις τίποτε, στη χειρότερη να μειωθεί η δράση της. Αν το κάνεις συνέχεια όμως επιβαρύνεται τραγικά το συκώτι σου και ρισκάρεις κίρρωση. Κάτι άλλο σχετικό που βρήκα: Ένα ποτηράκι κατά λάθος πιθανότατα δεν θα σας βλάψει. Όμως, η χρήση αλκοόλ με τα αντιβιοτικά κατά κανόνα απαγορεύεται, όχι μόνο επειδή μπορεί να αλλοιωθεί ο μεταβολισμός και η δράση του αντιβιοτικού, αλλά κυρίως επειδή το αλκοόλ σε συνδυασμό με ορισμένα αντιβιοτικά μπορεί να σας προκαλέσει συμπτώματα εφάμιλλα του εμφράγματος. Πρόκειται για την αντίδραση της δισουλφιράμης, όπου ο ασθενής νιώθει ένα έντονο αίσθημα βάρους στο στήθος, η πίεσή του μπορεί να μειωθεί σε ανησυχητικά επίπεδα και το αποτέλεσμα να είναι μοιραίο. Nικόλαος Σιταράς, αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών. Από: http://www.vita.gr/html/ent/356/ent.1356.asp Εντιτ: μιλάμε για αντιβίωση από το στόμα, οι αντιβιοτικές κρέμες κ.λπ. απ'όσο ξέρω δεν είναι τόσο επικίνδυνες παρέα με αλκοόλ (από φαρμακοποιό αυτό).
*Kezar* Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είναι μόνο αυτό. Τόσο η αντιβίωση όσο και το αλκοόλ μεταβολίζονται στο συκώτι, άρα ο συνδυασμός τους το επιβαρύνει τραγικά. Μια φορά αν τύχει και πιείς πρίν/αφού πάρεις (όχι να πιείς το χάπι με whisky) χλωμό να πάθεις τίποτε, στη χειρότερη να μειωθεί η δράση της. Αν το κάνεις συνέχεια όμως επιβαρύνεται τραγικά το συκώτι σου και ρισκάρεις κίρρωση. Κάτι άλλο σχετικό που βρήκα: Εντιτ: μιλάμε για αντιβίωση από το στόμα, οι αντιβιοτικές κρέμες κ.λπ. απ'όσο ξέρω δεν είναι τόσο επικίνδυνες παρέα με αλκοόλ (από φαρμακοποιό αυτό). μπορει να αρχησουν οι πονοκεφαλοι και να συνεχιστουν πολλες μερες.. επειτα οι ζαλαδες και στην χειροτερη το συκωτι οπως ειπε ο φιλος.. επειδη παιρνω για την μεση μου πολλα φαρμακα και κορτιζονι.. πριν την αρχισω την κορτιζονι και ειχα πιει Mesulid και μετα απο 3 ωρες ηπια 2 ποτηρια βοτκα..την επομενη μερα ξυπνησα και ειχα απλα ενα τεραστιο πονοκεφαλο.χωρις να εχω μεθυσει χωρις τπτ..+οι κοιλοπονοι. αλκοολ-οδηγηση-αντιβιωση δεν πανε μαζι.
Kelte Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Απαγορευεται το ποτο, οταν πινουμε αντιβιωση ή οχι; Ναι! Διαβασε και τις οδηγιες
Luxx Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Οι οδηγιες δε λενε κατι σχετικο με αλκοολ. Αλλα στο ιντερνετ που διαβασα λεει να το αποφευγουμε. Βγηκα σημερα, δεν αντεξα, και ηπια λιγο. Ελπιζω να μη παθω κατι. Αλλα δε θα ξαναπιω πλεον.
Panos.Powers Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δεν πεθαινεις ετσι ευκολα .. Παρ'ολα αυτα κανει κακο στον οργανισμο να πινεις και να παιρνεις αντιβιωση . Κανε υπομονη.
Apoll Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Εκτός από δύο δυνατά αντιβιωτικά, το οινόπνευμα δεν έχει καμμία επίδραση με την αντιβίωση. Η συμβουλή είναι καθαρά 'παραδοσιακή', και δίνεται από τους γιατρούς από την αρχή χρήσης των αντιβιωτικών, μιας και δεν υπήρχαν έρευνες. Αλλά από την άλλη, αν έχεις πρόβλημα και πέρνεις αντιβίωση για μια εβδομάδα, σε χαλάει τόσο πολύ να απέχεις από το αλκοόλ; Γιατί μην ξεχνάς τις επιδράσεις που έχει αυτό, στον οργανισμό σου. Ιδίως με τον συνδιασμό με παρακεταμόλες και κοδεϊνες που πιθανόν να πέρνεις από αντιπυρετικά και παυσίπονα.
Socratis_g Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 τίποτα δεν παθαίνεις ρε. πιέστα όλα μαζί.
panos2171 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Μια φορα που με ειχε δωσει ο γιατρος αντιβιωση (δε θυμαμαι γιατι) οταν τον ρωτησα αν μπορω να πιω αλκοολ μου ειχε πει πως μετα θε πρεπει να μου δωσει χαπια για το στομαχι (μαλλον θα αρχιζε να ποναει) οποτε μου ειπε να το αποφυγω.
RottenLungs Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Η λογική λέει οτι το αλκοόλ δεν κάνει κάποια αντίδραση με την αντιβίωση. ΓΙΑΤΙ αλλιώς θα έπρεπε να το λέει στο χαρτάκι. Το έχω κοιτάξει σε όσες αντιβιώσεις έχω πάρει και δεν το ανφέρει πουθενά. Εδώ λέει για χίλιες δυο προφυλάξεις και δεν θα σκεφτόντουσαν να γράψουν οτι απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ;;;;; Το μόνο που μου έχει πεί γιατρός είναι οτι μπορεί να μειώσει την επίδραση της αντιβίωσης αλλα μία μπυρίτσα δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. (Επίσης μου είχαν πέι πως βγήκε αυτό ο μύθος αλλα δεν θυμάμαι σχεδόν καθόλου)
The_Judas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Όπως και να έχει κάποιος που θέλει να αναρρώσει γρήγορα, σίγουρα δεν πίνει αλκοόλ. Με τις πιο πολλές αντιβιώσεις πάντως δεν θα έχει πρόβλημα.
caution Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Όποιος όμως πρέπει να παρτάρει - πίνει και με αντιβίωση. Been there - still here to tell the story.
RottenLungs Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Παιδιά κάτι που έμαθα στην πράξη... Το ποτό δεν με πείραξε (ε πήγα στο live του κολλητού, δεν γινόταν να μην πιώ έστω μία μπύρα) αλλα δεν είχα φάει πολυ καλά όταν πήρα την αντιβίωση και με γ@μησε η κοιλιά μου. Έφαγα ένα σουβλάκι και έστρωσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα