Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταία έχω αρχίσει να παίζω μπαλίτσα συχνότερα από ότι παλιά. Χρησιμοποιώ τα αγαπημένα μου Asics GT-2140, τα οποία όμως... προορίζονται για τρέξιμο, όχι για ποδόσφαιρο. Στέκονται εξαιρετικά και εκεί, δεν έχω κανένα παράπονο. Ίσως διότι δεν έχω δοκιμάσει κιόλας με παπούτσια για ποδόσφαιρο.

Πιστεύετε ότι θα κέρδιζα κάτι εάν αγόραζα κάποιο ζευγάρι καλά παπούτσια ποδοσφαίρου;

Τι συν θα είχα με τα ποδοσφαιρικά και τι μείον, σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιώ τώρα;

Φυσικά δε παίζω επαγγελματικά ή οτιδήποτε τέτοιο. Απλά για χαβαλέ με την παρέα (οκ, και με κάτι άγνωστους πολλές φορές) αλλά πλέον, αρκετά συχνά. Δηλαδή αν είναι να «κερδίσω» τίποτα σε στυλ +10% καλύτερο έλεγχο της μπάλας (αν μπορούσε να μετρηθεί κάτι τέτοιο), να μου λείπει, τσάμπα τα 100-150 ευρώ.

Α, επίσης παίζω σε τεχνητό τάπητα σε γήπεδο 8×8 συνήθως, όχι σε χόρτο.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σιγουρα θα σε βοηθησουν στο κοντρολ , στα σουτ αλλα και στις πασες αλλα γιατι να αγορασεις τοσο ακριβα ποδοσφαιρικα αφου παιζεις ερασιτεχνικα και δεν εχεις πολλες απαιτησεις??

καλυτερα να παρεις ενα ζευγαρι κοντα στα 50 ευρο και σιγουρα θα τα εκτιμισεις περισοτερο απο το να εδινες 100+ ευρο... :-D

Δημοσ.

Για παίξιμο σε τάπητα μην πάρεις παπούτσια με μεγάλες τάπες (αυτά δηλαδή που έχουν οι ποδοσφαιριστές) αλλά αυτά που έχουν μικρές και πολλές. Αλλιώς μπορεί να πάρεις κανα γόνατο παραμάσχαλα. Αν τα πόδια σου δεν είναι "δεμένα", πρόσεχε τις εναλλαγές κατευθύνσεων στο παιχνίδι.

Πάρε κάτι σε τέτοιο στυλ.

Δημοσ.

Κοιτάχτε, σίγουρα δε μου χρειάζονται τα κορυφαία, αλλά έχω το συνήθειο να παίρνω καλά πράγματα από ότι παίρνω. Εάν βγαίνω οικονομικά παίρνω το καλύτερο (ή έστω κάτι πολύ καλό), εάν όχι, δε παίρνω τίποτα. Επιλογή να πάρω κάτι «μέτριο» για μένα δεν υφίσταται.

Εάν, φυσικά, κάποιο κομμάτι είναι εξαιρετικό στα λεφτά του και ανταγωνίζεται άλλα ακριβότερα θα το πάρω, δεν έχω κάποιο κόλλημα με την τιμή. Δεν είναι η τιμή που κάνει ένα προϊόν καλό, αλλά συνήθως ένα καλό προϊόν είναι και ακριβό.

Όπως είχα πάρει δηλαδή τα Asics που έχω (~ 90€), που όλοι έλεγαν ότι είναι τρομερή επιλογή και «ρίχνουν» σε πολλά ακριβότερα παπούτσια.

Συνεχίζουμε λοιπόν... :mrgreen:

Ξεκαθαρίσαμε ότι δε παίρνω παπούτσι με τάπες σαν αυτές που έχουν τα κανονικά για χορτάρι, δε κάνει για τεχνητό τάπητα. Οπότε πλέον κοιτάω τις κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία «μικρές και πολλές τάπες». Έχουμε κάτι εδώ;

Επίσης, έχει να κάνει το παπούτσι με τον τρόπο παιχνιδιού; Δηλαδή, θέλει άλλο παπούτσι κάποιος που βασίζεται στη ντρίμπλα για να σκοράρει και άλλο κάποιος που στηρίζεται σε ταχύτητα, στήσιμο και συνεχή έλεγχο της μπάλας και του παιχνιδιού;

Δημοσ.

Επίσης, έχει να κάνει το παπούτσι με τον τρόπο παιχνιδιού; Δηλαδή, θέλει άλλο παπούτσι κάποιος που βασίζεται στη ντρίμπλα για να σκοράρει και άλλο κάποιος που στηρίζεται σε ταχύτητα, στήσιμο και συνεχή έλεγχο της μπάλας και του παιχνιδιού;

Εεε.. τέτοια εξειδίκευση σε παπούτσι δεν υπάρχει ούτε σε ομάδες κατηγορίας τσου λου..

Καλύτερα να πας σε ένα μαγαζί να τα δοκιμάσεις επί τόπου γιατί πρέπει να σου κρατάει καλά το πόδι. Πάρε και ένα ταπεινό ζευγάρι επικαλαμίδες με υποστήριξη αστραγάλου και είσαι ninja στο 8χ8. Maximum 100€ συνολικά.

Δημοσ.

ελα ρε σεις δεν βολευει να παιζεις μπαλα με αυτά τα asics, ειναι πολύ ψηλά...

αμα πάιζεις συχνά δώσε ξέρω γω μέχρι 50 γιουρια, και βρίσκεις ενα πιο χαμηλό παπουτσι...πιστευω θα σε βολεψει.

εχω παιξει με τετοια, εχω παιξει και με nike απλα αθλητικά, που απλα ειναι πιο χαμηλά...καμια σχεση.

Δημοσ.

Για τα Nike TOTAL90 Strike IV ξέρουμε τίποτα; Βγαίνουν σε έκδοση για τεχνητό χόρτο και... σου δίνει η Nike τη δυνατότητα να κάνεις customize το παπούτσι μέσω της ιστοσελίδας της (χρώματα, κλπ).

Αυτό ψήνομαι να τσιμπήσω... :D

Βέβαια για να στο φτιάξουν όπως θέλεις χρειάζονται 4-6 εβδομάδες, αλλά χαλάλι. Παίζω με τα Asics ως τότε, όπως κάνω τόσο καιρό τώρα.

Δημοσ.

Ενα βασικό πλεονέκτημα των ποδοσφαιρικών είναι ότι έχεις καλύτερο πάτημα στο τάπητα και δε γλιστράς σε απότομες κινήσεις ή όταν αλλάζεις ξαφνικά πορεία. Οπότε κινείσαι κάπως πιο άνετα.

Προσωπικά, τα ποδοσφαιρικά με βοηθάνε και στο τεχνικό κομμάτι, κυρίως στα κοντρόλ και στα σουτ με την εξωτερική πλευρά (για περισσότερα φάλτσα και δύναμη), επειδή έχουν πιο λεπτή και εφαρμοστή επιφάνεια αλλά ταυτόχρονα και πιο σκληρή (τσούζει και λιγότερο ;) ). Κάπως πλεονεκτικά είναι και στα κρεμάσματα/"σκαψίματα" εξαιτίας της λεπτότερης μύτης.

Επίσης η μπάλα "κολλάει" καλύτερα πάνω στο παπούτσι σε συγκεκριμένες τρίπλες.

Τα παραπάνω πλεονεκτήματα βέβαια προϋποθέτουν να έχεις κι εσύ ένα καλό τεχνικό επίπεδο B), αλλιώς δε ξέρω αν θα δεις κάποια διαφορά.

Καμιά φορά παίζω μπάλα με παρόμοια asics και σε γενικές γραμμές με βολεύουν. Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι με αυτά γλιστράω πιο εύκολα.

Εάν εσύ νιώθεις ότι έχεις καλό πάτημα και δε γλιστράς, δε θα λεγα ότι είναι απαραίτητο να πάρεις ποδοσφαιρικά. Εκτός κι αν θες να προστατέψεις τα asics όσο γίνεται απ' τη φθορά, γιατί μετά από λίγο καιρό ενδέχεται να αρχίσει να φθείρεται η σόλα και να ξεκολλάει η μύτη της απ το μπροστινό μέρος του παπουτσιού.

• Like 1
Δημοσ.

Εεε.. τέτοια εξειδίκευση σε παπούτσι δεν υπάρχει ούτε σε ομάδες κατηγορίας τσου λου..

Καλύτερα να πας σε ένα μαγαζί να τα δοκιμάσεις επί τόπου γιατί πρέπει να σου κρατάει καλά το πόδι. Πάρε και ένα ταπεινό ζευγάρι επικαλαμίδες με υποστήριξη αστραγάλου και είσαι ninja στο 8χ8. Maximum 100€ συνολικά.

διαφωνω τετοια εξειδίκευση υπαρχει αλλα δεν θα την καταλαβεις στο πλαστικο.

η σειρα mercurial και f της nike και adidas αντιστοιχα ειναι για ταχυτητα, εκρηξη, ντριπλα

ενω τα total 90 και predator ειναι για ακριβια στην πασα, σουτ κτλ

προσεξτε τα παπουτσια που φοραν οι μεγαλοι παικτες και το στυλ παιχνιδιου τους

C.Ronaldo mercurial

Messi f50

Beckham predator

Xavi predator

Rooney total 90

Gerrard predator

Neymar mercurial

D.Silva f50

Γνωμη μου πανε παρε αυτα με τις μεγαλες ταπες(ειναι καλητερα και πιο ανθεκτικα) και οποια σειρα απο τις 4 σου αρεσει καθως ειναι η καλητερες. Τις εχω δοκιμασει και τις 4 εχουν διαφορες μεταξυ τους αλλα σε τοσο ερασιτεχνικο επιπεδο δεν θα τις καταλαβεις. Παρε κανα φαντακτερο για να εισαι μουρι :mrgreen:

Δημοσ.

Γνωμη μου πανε παρε αυτα με τις μεγαλες ταπες(ειναι καλητερα και πιο ανθεκτικα)

Σε καμία περίπτωση μεγάλες τάπες σε πλαστικό τάπητα! Είναι σχετικά σκληρό το έδαφος και οι τάπες βουλιάζουν σε μικρό μόνο βαθμό, οπότε και σε χτυπάνε στο πέλμα.

Ούτε είναι καλύτερα, ούτε πιο ανθεκτικά για το συγκεκριμένο τάπητα. Ισα ίσα, σπάνε οι τάπες πιο εύκολα.

Μόνο ποδοσφαιρικά με σχάρα (πολλές μικρές τάπες) για τέτοιου είδους τάπητα.

• Like 1
Δημοσ.

αυτό. με τις μεγαλες τάπες ή θα σπασεις τα ποδια σου η θα φας καντηλι απο αυτον που εχει το 5χ5 γιατι του χαλας τον ταπητα. (τοχω δει και αυτο)

Τις διαφορές δεν θα τις καταλάβει ούτε σε 1 εκατομμύριο χρόνια

και θα δωσει και τσαμπα λεφτα

Δημοσ.

Kαταρχας τα ασικς ειναι για τρεξιμο.Δευτερον εισαι ασχετος με το σπορ,αρα και με τον εξοπλισμο του(δεν ειναι κακο αυτο μην το λαβεις αρνητικα) απλα το λεω γιατι λες να παρεις nike custumize παππουτσια.Αυτα τα αγοραζουν η τοπ παιχτες παγκοσμιως ή κατι ψωμια που δεν ξερουν μπαλα και νομιζουν πως θα κανουν την διαφορα με τα παππουτσια.Εν κατακλειδι,παρε ενα ζευγαρι puma/nike/adidas/lotto με σχαρα(ετσι λεγεται το "πολλες και ψιλες ταπες" που αναφερεις.ειναι για τεχνηρους ταπητες κ για ξερο-χωματινο εδαφος αυτα).Οι παπαραπανω μαρκες παπουτσιων με εχουν βγαλει ασπροπροσωπο.Προσωπικα παιζω σε ομαδα τοπικα αλλα κ 8χ8 και αγοραζω παπουτσια μια φορα ανα 2χρονια,παντα στις εκπτωσεις και ποτε τιμη ανω των 60€.Το να δωσεις 100+ € για πλαστικους ταπητες που παιζεις ειναι τουλαχιστον μ@λακια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...