Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω παρατηρησει πολλες αγγελιες στο ιντερνετ οπου πωλουνται ταινιες απο

εφημεριδες.

Ξερει κανεις αν αυτο ειναι παρανομο ή νομιμο?

Δημοσ.

Δεν ξερω παρανομο ή νομιμο, παντως μου φαινεται μαλακια .

Κατι σαν warez sites που σε χρεωνουν για να κατεβασεις.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως πάνω σε κάποιες απ αυτές αναγράφεται πως «Απαγορεύεται η πώληση, ενοικίαση κλπ» αλλά δεν ξέρω αν το γράφουν σ όλες.

Θεωρητικά νομίζω πως θα μπορούσε να την πουλήσει κανείς μαζί με την εφημερίδα.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως πάνω σε κάποιες απ αυτές αναγράφεται πως «Απαγορεύεται η πώληση, ενοικίαση κλπ» αλλά δεν ξέρω αν το γράφουν σ όλες.

Θεωρητικά νομίζω πως θα μπορούσε να την πουλήσει κανείς μαζί με την εφημερίδα.

Κιεγω ετσι θυμαμαι οτι αναγραφεται κατι τετοιο.

Αν εχει παρει ο αλλος 2 χρονια πριν μια εφημεριδα που ειχε μια

ταινια μεσα σημερα που θα την βρει την εφημεριδα?

Δημοσ.

Δε μπορείς να μεταπωλείς ήσυχος το πνευματικό έργο χωρίς την άδεια του δικαιούχου. Ακόμα κι αν δε το γράφει πάνω, υφίσταται σχετική νομοθεσία, που συνεπάγεται πως - ειδικά αν κατατεθεί μήνυση από τον δικαιούχο - έχεις πρόβλημα. Εντάξει, τώρα αν στο Μοναστηράκι πχ ή κάποιοι σκόρπιοι πουλάνε τέτοια, δεν ασχολείται κανείς. Αλλά αφού ρωτάς περί νομιμότητας, ναι, υπάρχει κώλυμα.

Προσωπικά είχα αρκετές κάποια στιγμή κι επειδή μου έπιαναν χώρο, τις χάρισα.

Δημοσ.

Παράνομο είναι σίγουρα. Αλλά.από την άλλη ποιος αγοράζει ταινίες σήμερα?εκτός βέβαια και αν κάνει κάποιος συλλογή.

android.png

Δημοσ.

Απο την στιγμη που η βασικη ιδεα με τα πνευματικα δικαιωματα ειναι η απολυτη μεγιστοποιηση του κερδους και το χαρισμα ειναι παρανομο. Γιατι δινεις κατι χωρις κοστος ενα προιον ενω θα μπορουσε ο αποδεκτης να κανει νεα αγορα αρα νεα κερδη για την εταιρια.

Τωρα σοβαρα απο την στιγμη που εχουν πληρωθει τα πνευματικα δικαιωματα απο την εφημεριδα/περιοδικο στην εταιρια και εχουν παραχθει συγκεκριμενα αντιτυπα, εσυ δινεις χρηματα για να αποκτησεις το προιον και καποια στιγμη δεν το θες. Δεν κανεις αντιγραφα, πουλας το αντιτιπο που εχεις.

Ειναι παρανομο να πουλησουμε μια ταινια που εχουμε αγορασει, ενα παιχνιδι, ενα βιβλιο;

Δημοσ.

«ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χρήση του δίσκου αυτού (DVD) προορίζεται μόνο για ιδιωτική κατ΄οίκον προβολή. Απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο η αντιγραφή, αναπαραγωγή, μεταπώληση και ενοικίαση του δίσκου αυτού (DVD). Το παρόν διατίθεται αποκλειστικά μέσω του εντύπου με το οποίο κυκλοφορεί. Απαγορεύεται η αυτοτελής πώλησή του.»

Με απλά λόγια, απαγορεύεται οποιαδήποτε πράξη δημιουργίας αντίτυπων και είσπραξης χρημάτων από τρίτους, από το έργο αυτό. Δε διάβασα κάτι περί χαρίσματος. :-)

Δημοσ.

«ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χρήση του δίσκου αυτού (DVD) προορίζεται μόνο για ιδιωτική κατ΄οίκον προβολή. Απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο η αντιγραφή, αναπαραγωγή, μεταπώληση και ενοικίαση του δίσκου αυτού (DVD). Το παρόν διατίθεται αποκλειστικά μέσω του εντύπου με το οποίο κυκλοφορεί. Απαγορεύεται η αυτοτελής πώλησή του.»

Με απλά λόγια, απαγορεύεται οποιαδήποτε πράξη δημιουργίας αντίτυπων και είσπραξης χρημάτων από τρίτους, από το έργο αυτό. Δε διάβασα κάτι περί χαρίσματος. :-)

Μπα,σύμφωνα με την προηγούμενη (πως το λένε αυτό που οι retired εισαγγελείς κάνουνε παρεμβάσεις στα δρώμενα ; ),επισήμανσή σου,η μόνη νομίμως αποδεκτή δωρεά σου θα ήταν μόνο στο δημιουργό ή στον νομίμως εξουσιοδοτηθέντα προς εμπορικήν εκμετάλευσιν....

Πιας-τ-αυγό-και-κούρεφτο,πες το και στο τεραμπαϊτιό μου raid αυτό....

...

Δημοσ.

Μπα,σύμφωνα με την προηγούμενη (πως το λένε αυτό που οι retired εισαγγελείς κάνουνε παρεμβάσεις στα δρώμενα ; ),επισήμανσή σου,η μόνη νομίμως αποδεκτή δωρεά σου θα ήταν μόνο στο δημιουργό ή στον νομίμως εξουσιοδοτηθέντα προς εμπορικήν εκμετάλευσιν....

Πιας-τ-αυγό-και-κούρεφτο,πες το και στο τεραμπαϊτιό μου raid αυτό....

...

Κατάλαβα τί λες. Πάντως δε γράφει κάτι τέτοιο στο κειμενάκι, οπότε...

Επίσης, αν δε τα έπαιρνε κάποιος θα τα είχα ήδη πετάξει. Για την ακρίβεια την ώρα που τα πετούσα ήρθε κάποιος και τα πήρε. :devil:

Δημοσ.

Λολ ρε,κάπως έτσι κάνω και γω οταν αναβθμίζω το raid μου πουλώντας το παλιό:

Ξεχνάω να το σβήσω!

Μεταξύ μας τώρα,εχεις την εντύπωση οτι τα συνοδευτικά πληρούν όλους τους όρους της νομιμότητας;

Δηλαδή οι νταβατζήδες πληρώνουν ΑΕΠΙ(η όπως στο πέος ονομάζεται ο εισπράκτωρ τους;)

Δημοσ.

Ό,τι βγαίνει σε έντυπο είμαι βέβαιος πως είναι 100% νόμιμο επί δικαιωμάτων. Αλίμονο αν ρισκάρει οποιοδήποτε έντυπο να κυκλοφορήσει δισκάκι με ταινία χωρίς να το ξέρει η εκπρόσωπος εταιρεία, θα φάει μήνυση την επόμενη που θα το διαφημίσει. Εξάλλου για να γραφεί ταινία σε δισκάκι έχει κάποια διαδικασία υποτιτλισμού, μεταγλώττισης κτλ που αναλαμβάνουν διάφοροι τρίτοι. Όλα αυτά με άδεια αναπαραγωγής κτλ (και προφανώς ο δικαιούχος παίρνει και ποσοστά από τις πωλήσεις, δεν είναι τυχαίο το σύστημα). Εντάξει, μη λέμε ό,τι νά 'ναι... ^_^

Σκέψου και το άλλο, αν έστω και μία φορά κάποιο έντυπο κυκλοφορούσε ταινία χωρίς να πάρει άδεια από κανέναν, τότε γιατί να μη κυκλοφορήσει μια πολύ πρόσφατη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι ότι τα φράγκα αλλάζουν τσέπη στο ίδιο παντελόνι,σε διαφορετικό μπατζάκι.

Χώνει και τις επισφάλειες στα έξοδα,σμπρώχνει και σε εξωτικά νησιά τα κέρδη και του μένει το χάρισμα του αγγελιόσημου σαν κερασάκι στη τούρτα,όλα γραμμένα είναι,δεν είναι απ´ το μυαλό μου.

Πόσο αγνοί πολίτες είμαστε.

Btw,σιγά μη μηνύσει τον εαυτό του για διαφυγόντα κέρδη.Κι αν το κάνει,θα είναι για θαλασσοδάνεια.Και ξέρουμε καλά που θα δώσουν το λογαριασμό.

Πάω για ύπνο,συγχύστηκα πάλι απόψε,ενθυμούμενος τις διώξεις στα subz sites,ταυτόχρονα με το κράξιμο που φάγανε όταν δημοσιοποίησαν σε σειρά που πρόβαλαν με υπότιτλους απ´ τη 'σκηνή'...

Επεξ/σία από pamelouketo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...