Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Ο υπολογιστης μου ειναι αρκετα παλιος,και λογου του οτι δεν εχω καθολου χρηματα για καινουργιο,σκεφτηκα να παρω μια μεγαλυτερη μνημη γιατι αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο στον υπολογιστη μου ειναι η μνημη(DDR 2x512mb)που εχει.Θα μου πειτε τι θελεις και ασχολεισε ακομα με τις DDR αλλα οικονομικα ειναι το μονο που μπορω να αντεξω αυτην την στιγμη.Εψαξα λιγο και ειδα πως απο επωνημες εταιριες δεν υπαρχουν πια και το μονο ικανοποιητικο που βρηκα ηταν αυτο.

Θα ηθελα να μου πειτε αν εχετε δει κατι καλυτερο και επισις αν θα κουμπωνει η συγκεκριμενη μνημη στο pc μου μιας και δεν ξερω πολλα απο αυτα.

Το συστημα μου ειναι το εξης :

Memory SPD:

SMBus address 0x50

Memory type DDR

Manufacturer (ID) Kingston (7F98000000000000)

Size 512 MBytes

Max bandwidth PC3200 (200 MHz)

Part number K

Serial number 63128FC3

Manufacturing date Week 19/Year 04

Number of banks 2

Data width 64 bits

Correction None

Registered no

Buffered no

Nominal Voltage 2.50 Volts

EPP no

XMP no

JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency

JEDEC #1 2.0-2-2-6-n.a. @ 133 MHz

JEDEC #2 2.5-3-3-7-n.a. @ 166 MHz

JEDEC #3 3.0-3-3-8-n.a. @ 200 MHz

DIMM # 2

SMBus address 0x51

Memory type DDR

Manufacturer (ID) Kingston (7F98000000000000)

Size 512 MBytes

Max bandwidth PC3200 (200 MHz)

Part number K

Serial number 61129AC3

Manufacturing date Week 19/Year 04

Number of banks 2

Data width 64 bits

Correction None

Registered no

Buffered no

Nominal Voltage 2.50 Volts

EPP no

XMP no

JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency

JEDEC #1 2.0-2-2-6-n.a. @ 133 MHz

JEDEC #2 2.5-3-3-7-n.a. @ 166 MHz

JEDEC #3 3.0-3-3-8-n.a. @ 200 MHz

Chipset:

Northbridge NVIDIA nForce4 rev. A3

Southbridge NVIDIA nForce4 MCP rev. A3

Graphic Interface PCI-Express

PCI-E Link Width x16

PCI-E Max Link Width x16

Memory Type DDR

Memory Size 1024 MBytes

Channels Dual

Memory Frequency 201.0 MHz (CPU/11)

CAS# latency (CL) 3.0

RAS# to CAS# delay (tRCD) 3

RAS# Precharge (tRP) 3

Cycle Time (tRAS) 8

Bank Cycle Time (tRC) 11

DRAM Idle Timer 16

Command Rate (CR) 2T

Δεν ξερω ποσο χρησιμες ειναι αυτες οι πληροφοριες αλλα ειναι οτι βρηκα για την μητρικη και την μνημη που εχω αυτην την στιγμη.Οτι αλλο ειναι πειτε μου.

Σας ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ.

Κατεβασε το cpuz και πες μας λιγο ποιον επεξεργαστη εχεις και ποια ειναι ημητρικη.στην καρτελα mainborad θα δεις το μοντελο της μητρικης και στην πρωτη καρτελα τον επεξεργαστη.επισης,τι windows εχεις και ποια η χρηση του υπολογιστη?

Δημοσ.

Ο επεξεργαστης μου ειναι ο AMD Athlon 64 3500+ με socket 939 και η μητρικη μου ειναι η MS-7125 nforce 4 της Nvidia.Εχω τα windows 7 ultimate,και το pc το χρειαζομαι περισσοτερο για να κανω μουσικη π.χ fl studio(κρασαρει το cpu στα 2 instruments που θα βαλω)και κανενα mmo game(Lineage II).

Δημοσ.

Δυστυχώς η μητρική σου δεν παίρνει άλλη μνήμη (έχεις δύο slots και είναι καλυμμένα με 2 χ 512). Πρέπει να βγάλεις τελείως αυτές που έχεις και να βάλεις καινούριες.

Η μητρική σου παίρνει ddr 1 μνήμες και πολύ δύσκολα θα βρεις ντιμάκια του ενός gb ώστε να τα κάνεις 2. Επίσης κακώς εγκατέστησες τα windows 7 σε τέτοιο μηχάνημα. Είναι σίγουρα ένας από τους λόγους της αστάθειας και των κολλημάτων.

Αν δεν θέλεις να πας σε καινούριο μηχάνημα (που προτείνεται ειδικά αν τρέχεις home studio προγράμματα)

η πρόσκαιρη λύση είναι να εγκαταστήσεις πάλι τα windows xp (σίγουρα θα αυξηθούν οι επιδόσεις του υπολογιστή σου) και να αγοράσεις μνήμες (μόνο μεταχειρισμένες θα βρεις, είναι παλιές και σπάνιες και όσοι τις έχουν τις μοσχοπουλάνε)

Χρειάζεσαι 2 χ 1GB PC3200 DDR 400. (Η μητρική σου πάιρνει 2 χ 2GB αλλά αποκλείεται να βρεις και δεν αξίζει οικονομικά)

Ένα dimm βρίσκω εδώ με 15 ευρώ: http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/ram/47778-ram-ddr1-2/

Τσέκαρε αυτήν από το πλαίσιο: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Transcend-1GB-DDR-400-Ram-Dimm.htm

2 τετοια χρειάζεσαι

Δημοσ.

Δεινοσαυρος:

Φιλε μου,εχεις δικιο για το λειτουργικο απλα την τελευταια φορα που εκανα φορματ και εβαλα τα xp μου εκανε κατι περιεργα με τον ηχο(εμπαινε σε σιγαση απο μονο του και δεν εβγαινε κιολας)και με τα 7 λυθηκε το προβλημα.Τωρα οσο αναφορα τις καρτες που μου προτεινες ειναι μια καλη λυση αλλα αν εξαιρεσουμε την πρωτη λογο αποστασης η δευτερη αν την παρω χ2 βγαινει λιγο ακριβη.Αυτην που εβαλα στο πρωτο μου post δεν θα κουμπωνει?

Thanos1972:

Με μια γρηγορη ματια βρηκα καποια ενδιαφεροντα πραγματα στις αγγελιες αλλα το budget μου ειναι maximun 50 Ε οποτε το μονο που μπορω να παρω ειναι μια καρτα μνημης...

Δημοσ.

Kαλημέρα φίλε μου. Καταρχήν συγγνώμη αλλά δεν είχα προσέξει τις μνήμες που πόσταρες. Ναι, σου κάνουν.

+1 Στον Θάνο. Ειδικά για τη δουλειά που κάνεις ένας διπύρηνος θα σε βοηθήσει αρκετά. Δες και αυτόν: είναι συμβατός με τη μητρική σου. http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/29194-amd-athlon-64-x2-full/

Για τα windows τώρα μάλλον κάποιο πρόβλημα υπήρχε με τους drivers. Καλύτερα θα ήταν να το ψάξεις παραπάνω και να γυρίσεις στα xp μέχρι να κάνεις την αναβάθμιση.

Δημοσ.

Καταρχην σας ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σας και τις απαντησεις που μου δωσατε.Μια τελευταια απορια γιατι μαλλον θα καταλειξω στον επεξεργαστη που μου προτεινε ο φιλος δεινοσαυρος.Αν αγορασω τελικα τον συγκεκριμενο επεξεργαστη δεν θα χρειαστω και τις καρτες που ποσταρα?Θελω να πω θα μπορω να δουλεψω και να παιξω και κανενα game μονο με τον επεξεργαστη η απλα αν παρω και τις μνημες θα εχω μεγαλυτερη διαφορα?

Δημοσ.

To θέμα τίθεται ως εξής: Πρωτη και απόλυτη προτεραιότητα είναι οι μνήμες (στην περίπτωσή σου). Μετά ο επεξεργαστής. Με 50+ ευρώ τα πάιρνεις και τα δύο και δίνεις (λίγο ακόμα) χρόνο στο σύστημά σου.

Αναφορικά με τα παιχνίδια τώρα πρέπει να μας πεις ποιά κάρτα γραφικών έχεις. Σε κάθε περίπτωση παιχνίδια μετά το 2007-8 δεν θα μπορείς να τα παίξεις.

Δημοσ.

Μονο Lineage II παιζω στο συγκεκριμενο pc απλα κολλαω πολυ λογω της μνημης πιστευω γιατι δεν ειναι τοσο παιχνιδι γραφικων.Θα προσπαθησω να τα παρω και τα δυο οπως ειπες και εσυ για να καταφερω να κανω λιγο ακομα υπομονη με αυτο το μηχανημα μεχρι να μαζεψω χρηματα και να συνθεσω ενα απο την αρχη.Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου,να σαι καλα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...