zoranb Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Να το όλο κόνσεπτ για να έχετε και εικόνα. Τα δύο φωτιστικά, η μπρίζα (φαίνεται ελάχιστα κάτω δεξιά) και από πάνω της υπάρχει ένας αλέ ρετούρ για το φως του δωματίου. Θέλω να χωνέψω κάπως το διακόπτη (εάν πρόκειται για έναν με 4 θέσεις στη πλάτη του κρεββατιού είτε εάν το κάνω με δύο ξεχωριστούς να μπαίνουν κάτω από τα ραφάκια πάνω στα οποία είναι το κάθε πορτατίφ!
Lucifer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Εάν ηλεκτρολογικά γίνεται αυτό που λέω στο edit, τότε μπορείς να το κάνεις, απλώς δεν ξέρω για χωνευτό. Αυτό λέω: Φεύγουν 2 καλώδια με διακόπτη από κάθε φωτιστικό ενώνονται (κάτω απ' το κρεββάτι) σε ένα κοινό καλώδιο με διακόπτη και αυτό μετά μπαίνει στην πρίζα.
zoranb Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 ok μα λες αυτό που έχω στο πρώτο σκίτσο στο πρώτο post του thread αλλά έχει πάει σε άλλο επίπεδο τώρα το θέμα, εάν μου κάνει τη δουλειά ένας διακόπτης με 4 θέσεις αλλιώς θα πάω στην κλασσική λύση που το καθένα θα έχει από έναν διακόπτη, χωρίς κεντρικό και απλά θα τους κρύβω κάτω από τα ράφια!
leftermann Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 έντιτ, με πρόλαβε ο λέφτερ, αλλά το δικό του μοιάζει σαν κουμπί για να εκτοξεύεις πύραυλο από υποβρύχιο. ενώ ο δικός σου για να περαστεί θέλει να γίνει το σπίτι σαν να το χτύπησε ο πύραυλος. Αυτός που εκτόξευσα από το υποβρύχιο. Υπάρχουν και πιο καλαίσθητοι διακόπτες: 1, 2, 3. Αντί για 1 διπλός μπορούν να μπουν 2 μονοί. Εγώ πχ θα έβαζα 2 τέτοιους. Δύο μικρές τρυπούλες στο ξύλο του κρεβατιού κάπου στην μέση. Ένας το δεξί, ένας το αριστερό πορτατίφ. Με τα δύο δάχτυλα, και τα δυο πορτατίφ. 4 θέσεων δεν βρίσκω πουθενώ. 3 βρίσκω, αλλά κάποιο πορτατίφ δεν θα ανάβει μόνο του με 3 θέσεων. Θα πηγαίνει σβηστά/δεξί(ή αριστερό)/both.
pournaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Εάν ηλεκτρολογικά γίνεται αυτό που λέω στο edit, τότε μπορείς να το κάνεις, απλώς δεν ξέρω για χωνευτό. Αυτό λέω: Φεύγουν 2 καλώδια με διακόπτη από κάθε φωτιστικό ενώνονται (κάτω απ' το κρεββάτι) σε ένα κοινό καλώδιο με διακόπτη και αυτό μετά μπαίνει στην πρίζα. Δε διαφερει σε διαταξη απο αυτο που ειπα στην αρχη. Με κλεισιμο του κεντρικου σιακοπτη, οι δυο αλλοι θα ειναι ανενεργεοι, πραγμα που το θεωρω και φυσιολογικο, αυτη πρεπει να ειναι η διαταξη. Ολες οι αλλες, αυτοαναιρουν η μια την αλλη. Απλα με το δικο μου τροπο, αντι να εχει το διακοπτη στο κεντρο του κρεβατιου (και να κανει κατασκευες, θα εχει τηλεκοντρολ, και τα καλωδια των πορτατιφ θα πηγαινουν και τα δυο στην πριζα οπου θα υπαρχουν να δυο αντικειμενα που ανεφερα. Θα χρειαστει μονο μια προεκταση καλωδιου για το αριστερο πορτατιφ.
zoranb Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Πως συνδέεται καλωδίωση 2x0.75 στο διακοπτάκι αυτό βρε παιδιά;
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Το ένα καλώδιο από την μία και το άλλο από την άλλη..
zoranb Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 είναι δίκλωνο το καλώδιο που έχω... εάν βάλω τον ένα κλώνο στη μια και τον άλλο στην άλλη μετά πως θα συνεχίζει να φτάνει μέχρι το πορτατίφ;
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Ο διακόπτης θα μπει ενδιάμεσα του ενός κλώνου
zoranb Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Ο διακόπτης θα μπει ενδιάμεσα του ενός κλώνου δεν το καταλαβαίνω αυτό επίσης κάτι ακόμα, λέω να το κάνω έτσι τελικά -εάν δεν βρώ διακόπτη που με 4 κλικ να γίνονται όλα τα ενδεχόμενα- αλλά δεν ξέρω με τί θα κάνω την ένωση Α (τα Β είναι οι διακόπτες).
leftermann Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 1. στο δίκλωνο καλώδιο, θα κόψεις στο σημείο που θες τον διακόπτη, τον έναν μόνο κλώνο. Τον συνδέεις στις δύο θέσεις του διακόπτη. Τον δεύτερο κλώνο δεν τον πειράζεις. 2. στο σημείο Α φτάνουν 3 δίκλωνα καλώδια. Θα έχεις 2 ενώσεις (με κλέμες), κάθε μια ένωση θα έχει έναν κλώνο από κάθε ένα από τα 3 καλώδια. Καλή μόνωση.
zoranb Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 κλέμα δεν ήθελα να βάλω γιατί είναι λίγο industrial κ θέλω να φαίνεται καλαίσθητο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα ενωσω αλλά να φαίνεται καλαίσθητο; τώρα για το δίκλωνο καλώδιο έχω σκεφτεί κ κάτι άλλο αλλά δεν ξέρω εάν γίνεται... λοιπόν, μπορώ για τη συνδεσμολογία να πάρω ένα καλώδιο με 4κλώνους, ώστε να ξεκινάει από τη μπρίζα κ με τα 4 και μόλις φτάνει στο πορτατίφ εκεί να φεύγουν οι δύο κλώνοι, ένα ζέυγος για το ένα πορτατίφ και το άλλο για το άλλο πορτατίφ... καλό; ούτε κλέμες ούτε διακλαδώσεις κλπ., το θέμα είναι υπάρχει καλώδιο τετράκλωνο ώστε να το χρησιμοποιήσω όπως εξήγησα!
leftermann Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 νομίζω δεν υπάρχει 4κλωνο. Υπάρχει σίγουρα 5κλωνο. Αλλά είναι χοντρό ε. αντί για κλέμες/μονωτική ταινία: heatshrink. Λογικά θα βρεις και στο ηλεκτρολογικό υλικό.
zoranb Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 αυτό το heatshrink το έχω χρησιμοποιήσει αλλά μου κάνει πολύ φθηνοκατάσταση και επίφοβο (ίσως δεν είναι αλλά ξέρεις είναι ψυχολογικό), έλεγα εάν υπήρχε τίποτα πλαστικό με βιδάκια, σαν κλέμα αλλά ποιό ποιοτικό
pournaras Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 αυτό το heatshrink το έχω χρησιμοποιήσει αλλά μου κάνει πολύ φθηνοκατάσταση και επίφοβο (ίσως δεν είναι αλλά ξέρεις είναι ψυχολογικό), έλεγα εάν υπήρχε τίποτα πλαστικό με βιδάκια, σαν κλέμα αλλά ποιό ποιοτικό δε σε πιανουμε με τιποτε ρε μπιπ μπιπ Κλεμα ειναι industrial μονωτικη ειναι φτηνοκατασταση Οπως και να εχει, αυτες οι δυο περιπτωσει υπαρχουν θες δε θες. Αυτο με το 4πλο καλωδιο που λες το βρισκω πολυ υπερβολικο, βασικα πως θα τα εχεις τα καλωδια; Αν ειναι στο αερα, ηδη εχεις αποδεχτει τη φτηνοκατασταση (τροφη για σκεψη, για το κρυψιμο του), οποτε μια μονωτικη στο ιδιο χρωμα (προφανως ασπρο οπως ειναι τα 2χ0.75), και περιποιημενη ματιση (δεσιμο), θα σου κανει σωστη δουλεια. Το ρευμα που θα περασει αο αυτα ειναι πολυ λιγο, οποτε ουτε θα σου λιωσει, ουτε θα σου χαλασει τη συνδεση. Το heatsrink παλι την ιδια δουλεια θα σου κανει, ισως λιγο πιο ομορφο, αλλα να εχεις στο μυαλο οτι απο τη μια μερια θα μπαινει ενα 0.75, ενω απο την αλλη θα βγουν 2χ0.75
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα