Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανήκω στην κατηγορία των "Δεν ήξερες,δεν ρώταγες..?" αγοραστών PC μάρκας Packard Bell από τον Κοτσόβολο. To μοντέλο που έχω είναι το iMedia 7204 με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Mobo:Gigabyte GA-8TRC410M-NF

CPU:Intel Pentium D 820 @ 2.80 GHz

Ram:2x1GB DDR2 Hynix 533 MHz

GPU:MSI NVidia GeForce GT 520 1GB

 

Έχω περάσει τα πάνδεινα με το συγκεκριμένο σύστημα, αλλά ελέω έλλειψης ρευστού, δεν είχα προβεί σε καμία αλλαγή μέχρι τώρα,πέραν από κάτι επιβεβλημένες αλλαγές(σ.σ. έχω κάψει για άγνωστους λόγους 2 κάρτες γραφικών και 2 τροφοδοτικά).

Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να αλλάξω τις RAM και την κάρτα γραφικών μου,και αγόρασα τα GEIL DDR2 4GB (2X2GB) BLACK DRAGON PC6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT και MSI GT520 MD1GD3 (LP) 1GB PCI-E.

Πάω με χαρά και εγώ να τα "κουμπώσω" στο PC, η κάρτα γραφικών ΟΚ, οι RAM όμως δεν συνεργάζονταν.

Έκανα Hard Reset, έψαξα μάταια τα BIOS [Award Wining Phoenix 20Q 111.101 με τελευταίο update στις 19/07/2006 (!!!)], τις δοκίμασα 1-1 και σε διαφορετικά Slots, αλλά και πάλι τίποτα.

Δεν είμαι τεχνικός Υ/Η, αλλά από 2 πράγματα που ξέρω υποψιάζομαι πως η motherboard δεν σηκώνει τις RAM λόγω παλαιότητας (οι καινούργιες είναι DDR2 αλλά στα 800 MHz).

Θα ήθελα την άποψη/βοήθειά σας περί του θέματος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Υγ.:Υπάρχει κάποιο εργαλείο/εφαρμογή/κάτι-τέσπα που να μπορώ να αυξήσω τα volt της mobo μέσα από τα Windows κάπως, ώστε να δοκιμάσω μήηηηηπως γίνει τίποτα...?

Δημοσ.

δες στο manual της μητρικης μεχρι πόσα γιγα μπορεί να πάρει κάθε slot της μητρικής και ποιες μάρκες είναι συμβατές 100% γιατί ειναι πιθανό στις μητρικές κάποιες ram να μην παίζουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...