Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To θετικό είναι οτι οι αλήτες κοπρόσκυλα ΔΥ και συνδικαλιστές θα απολυθούνε η θα πεινάσουνε. Δεν έχει συμβεί ακόμα αλλά soon.. είναι αναπόφευκτο.

Αυτο ξαναπεστο....ερχεται η ωρα.....!

Δημοσ.

Να το δω και να μην το πιστεύω. Προσωπικά δεν νομίζω να συμβεί.

Εκεί βασίζεται το πολιτικό μας σύστημα.

Αν αρχίσουν να απολύουν κόσμο, θα έχουν αυτοκαταργηθεί.

Απο τι θα αντικατασταθούν όμως;

Δημοσ.

Μπορεις να απολαυσεις το σπιτι σου.Παλια δεν ειχες χρονο.

Δεν τζακωνεσαι πια με το αφεντικο σου για τις υπερωριες (σου λεει δεν στις πληρωνω και αμα δεν θες γεια σου).

Σταματησαμε τα πιτογυρα.

Μπορεις να παιξεις ολα αυτα τα παιχνιδια που δεν ειχες χρονο και εχουν μαζευτει στον σκληρο σου.

Γλυτωσες απο το πρωινο ξυπνημα.(ανεργος)

Το οτι τωρα με την υφεση υπαρχουν ευκαιριες ειναι το πιο αστειο πραγμα που εχω ακουσει. Ισως αν ασχολεισαι με γεωργικα και στελνεις εξωτερικο γιατι αμα ακουσεις ποσο καιρο ειναι απληρωτοι αυτοι που συνεργαζονται με μεγαλα ελληνικα σουπερ μαρκετ θα κλαψεις.

Δημοσ.

Και εγώ άνεργος είμαι , και προσπαθώ να βρω κάποια θετικά , γιαυτό και άνοιξα το νήμα.

Ενα θετικό που βλέπω πολύ , είναι οι οικογένειες. Ξανα-δεθηκα με γονείς , αδερφή , ξαδέρφια

και βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Δημοσ.

Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα. Θα μπορουσαμε να είμαστε Βραζιλία , Μεξικο, Αιγυπτος. Είμαστε στην μεση.

Και γιατι θεωρεις οτι ειμαστε καλύτερα απο αυτες τις χωρες?

Στη μεση ειπες? Δηλαδη μεχρι τωρα που ειμασταν, στη κορυφη?

Δημοσ.

Καλύτερα να μην πιάνουμε την Βραζιλία ειδικά στο στόμα μας.

Ναι έχει και αυτή προβλήματα (και ποιος δεν έχει) αλλά τα μεγέθη των δυο οικονομιών είναι εντελώς δυσανάλογα, εις βάρος μας εννοείται.

Η Βραζιλία κατασκευάζει - εξάγει ένα σωρό πράγματα. Τα ιπτάμενα ραντάρ της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι Embaer.

Αν δεν κάνω λάθος είναι και στους G20.

Δημοσ.

To θετικό είναι οτι οι αλήτες κοπρόσκυλα ΔΥ και συνδικαλιστές θα απολυθούνε η θα πεινάσουνε. Δεν έχει συμβεί ακόμα αλλά soon.. είναι αναπόφευκτο.

Ίσως πλακώσουν και κανα 2 πολιτικούς στο ξύλο αλλά καντάφι έτσι ώστε οι υπόλοιποι να ψαρώσουν και να την κάνουν με ελλαφρά η να μην τολμάνε να κλέψουν. Soon και αυτο.

Ολα τα άλλα αρνητικά, δεν υπάρχει κατι θετικό, δεν θα βάλει μυαλό κανένας. Τα 2 εκ ελλήνων που αξίζουν θα συνεχίσουν να ζουν στην αφάνεια ενώ οι υπολοιποι θα συνεχίσουν τις κλασικές απεργίες , κλεισιμο δρόμων , τσαμπουκάδες, λαμογιες, πελατοκρατία, αναξιοκρατία, παρανομία κτλ.

Όταν δεν τους παίρνει άλλο να συνεχίσουν την αλητεία οι αλλήτες θα είναι οι πρώτοι που θα γίνουν "καθαροί" και "πατριώτες" οταν σφίξει το ζονάρι. Αυτός που έκλεβε περισσότερο που είχε κουμπάρο τον δημαρχο θα είναι ο πρωτος που θα καταγγέλει τον δίπλα για φοροδιαφυγή όταν η φοροδιαφυγη θα τιμωρείται με φυλάκιση. Τετοια άθλια υποκείμενα είμαστε.

Κατα τα άλλα είμαι ηρεμος. Το έχω πάρει απόφαση. Δεν θα γίνουμε Αγγλία - Γερμανία. Δεν μας κόβει. Δεν το έχουμε ρε παιδί μου πώς το λένε. Σαν να είσαι 1.60 και να θες να γίνεις μπασκετμπολίστας. Αστο. Είναι κάτι που πρεπει να το δεχτουμε, είμαστε άχρηστοι συγκριτικά με τις σοβαρές χώρες. Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα. Θα μπορουσαμε να είμαστε Βραζιλία , Μεξικο, Αιγυπτος. Είμαστε στην μεση. Όσοι νιώθουν οτι είναι στην κορυφή αεροπλανάκι και δρόμο για σοβαρές χώρες. Απλα και ξεκαθαρα, σεμνά και ταπεινα

Πολύ βιάζεσαι.Όλα στην Ελλάδα γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς.Σκέψου απλά αν έχεις δει ποτέ στην Ελλάδα ζευγάρι όπου ένας από τους δύο να μη ζει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Δημοσ.

Τίποτα θετικό, όταν με το καλό μετά απο 20 χρόνια ξεπεραστεί η κρίση πάλι τις ίδιες λαμογιές θα κάνουμε. Δεν έμαθε κανείς να ζει με λιγότερα...πολύ απλά το κάνει γιατί αναγκάζεται. Δεν ήταν συνειδητή απόφαση, απλά έτσι το έφερε η ανάγκη. Μεθαύριο έχουμε πάλι εκλογές...πάω στοίχημα ότι πράσινοι και γαλάζιοι θα κινηθούν σε χαμηλά μεν αλλά όχι κάτω απο τα ιστορικά τους χαμηλά και θα ακούμε πάλι βλακείες για την "εμπιστοσύνη που έδειξε ο λαός στην διαχείριση της κρίσης".

Δημοσ.

Εχω και εγω ενα. Φαντασου οτι εχεις χασεις τα ποδια σου. Το θετικο ειναι οτι δεν χρειαζεται να δενεις τα κορδονια σου καθε λιγο και λιγακι. Η να αγοραζεις παντελονια και παπουτσια. Η να εχεις φαγουρα και κραμπες. Χα. Τελικα υπαρχουν πολλα θετικα αν χασεις τα ποδια σου.

Εχουμε καταστραφει σαν χωρα και καποιοι χαιρεστε που γιναμε πιο σκεπτομενοι καταναλωτες. Ε βεβαια, οταν δεν εχεις λεφτα, σκεφτεσαι τι να (μην) αγορασεις. Θετικοτατο.

+100000

Δημοσ.

Καλύτερα να μην πιάνουμε την Βραζιλία ειδικά στο στόμα μας.

Ναι έχει και αυτή προβλήματα (και ποιος δεν έχει) αλλά τα μεγέθη των δυο οικονομιών είναι εντελώς δυσανάλογα, εις βάρος μας εννοείται.

Η Βραζιλία κατασκευάζει - εξάγει ένα σωρό πράγματα. Τα ιπτάμενα ραντάρ της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι Embaer.

Αν δεν κάνω λάθος είναι και στους G20.

Ναι και έχει το μισό κατακεφαλήν εισόδημα απο εμάς όντας στην ~50η θέση ενώ εμείς είμαστε στην 30η (λιγότερο απο τα μισά σε απόλυτο αριθμό). To human development index που είναι ουσιαστικά το βιοτικό επίπεδο η Ελλάδα είναι πάλι στην 30η ενώ η Βραζιλία στην 89η.

Οπότε ναι καλύτερα είναι να μη πιάνουμε Νότιες Αμερικές, Ινδίες και Κίνες στο στόμα μας...γιατί δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε το πόσο χάλια ζει ο λαός εκεί.

Στους G20 υπάρχουν χώρες όπως Αργεντινή (Ναι), Νότιος Αφρική, Κίνα, Ινδονησία και Μεξικό...όλοι ξέρουμε πόσο καλά ζουνε εκεί έτσι;

Δημοσ.

Η καταστροφή μας δεν είναι οικονομική. Είναι, κατά κύριο λόγο, πολιτισμική.

Έχουμε, εν γένει, ανατολίτικη συμπεριφορά σε δυτικά μοντέλα λειτουργίας.

Συν ότι είμαστε ΝΕΑ ΧΩΡΑ, με ηλικία 150 χρόνια περίπου.

Οι παλιές χώρες έχουν περάσει τις αναμπουμπούλες τους. Π.χ., η Αγγλία έχει περάσει ΔΝΤ επί Θάτσερ (OMG, το "Θάτσερ" δεν το χτυπάει ο ορθογράφος... ΕΛΕΟΣ).

Στην Γαλλία, τους λέγανε να τρώνε παντεσπάνια όταν δεν είχαν ψωμί.

Μακάρι να χάσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να έρθουν ξένοι για να μάθουν οι κυβερνώντες να είναι σωστοί κυβερνώντες και οι κυβερνώμενοι να είναι σωστοί κυβερνώμενοι.

Δημοσ.

Μακάρι να χάσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να έρθουν ξένοι για να μάθουν οι κυβερνώντες να είναι σωστοί κυβερνώντες και οι κυβερνώμενοι να είναι σωστοί κυβερνώμενοι.

Ναι μακαρι.

Καλα, εχετε ξεφυγει πολυ καποιοι. Ουτε οι νοσταλγοι της Χουντας δεν λενε τετοια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...