spook Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Φόρμα Αναβάθμισης υπολογιστή Ποσό που διαθέτουμε : 500 ευρώ Χρήση υπολογιστή : Gaming (not extreme), browsing, movies, multitasking Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. LG Flatron E2350 Link δεν ενδιαφέρομαι να αλλάξω οθόνη στο μέλλον. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Λάρισα, δεν έχω πρόβλημα να παραγγείλω αρκεί να είναι άμεσα διαθέσιμα. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα είτε από ένα είτε από δύο. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω μόνος μου. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Έχω windows 7 ultimate 64bit Ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε. Έχω psu:Chieftec 750w Link, case:Antec Nine Hundred Link, optical:LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N και 2 hdd sata2 (320-120gb) τους οποίους θα αναβαθμίσω αργότερα μόλις σοβαρευτούν οι τιμές των δίσκων. Σκέφτομαι να πάω σε i5 2500-2500k, αλλά δεν θα κάνω overclock. Με απασχολεί και η συμβατότητα του psu. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τα παραπάνω σε συνδυασμό με: Mobo: Asus P5N-D Link CPU: Intel Core2Duο E8200 Link GPU: Asus EN8600 GT-S Link RAM: (4x) Kingston HYPER-X 1gb Link Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους δώσουν τα φώτα τους. Αν μπορέσουμε να χωρέσουμε και κανά ssd 64 και πάνω gb που να αξίζει, ευπρόσδεκτος. Φιλικά, Ανδρέας.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σου Ανδρέα. Απ ότι καταλαβαίνω θα κρατήσεις τροφοδοτικό (ναι είναι συμβατό), κουτί, δίσκους και dvd-rw. Παρεπιπτόντως τους δίσκους που έχεις εφόσον είναι και sata 2 δεν χρειάζεται να τους αλλάξεις ούτε αργότερα. Μια χαρά είναι για αποθήκες. Βεβαίως όταν πέσουν οι τιμές παίρνεις και καποιον 1-2 tb sata 3 με 50-70 ευρώ. Μια πρόταση: Μητρική: http://www.skroutz.gr/s/347783/Gigabyte-GA-Z68AP-D3-B3.html Επεξεργαστής: http://www.skroutz.gr/s/313287/Intel-Core-I5-2500-Box.html Μνήμη: http://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit-2x4GB-PC3-12800-9-9-9-24.html Κάρτα γραφικών: http://www.skroutz.gr/s/288837/Sapphire-Radeon-HD6850-1GB.html SSD: http://www.skroutz.gr/s/335065/Crucial-M4-64GB-2-5-Solid-State-Drive.html Αυτά βγαίνουν 560 ευρώ. Αν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση καλώς. Αν πάντως θέλεις να ρίξεις κάπως την τιμή, η μόνη έκπτωση που θα πρότεινα εγώ και είναι αμελητέα θα ήταν να πας στον i5 2400. Γλυτώνεις έτσι ένα εικοσάρικο. Δίσκος μεγαλύτερος από 60 δεν μπαίνει με τίποτα. Επίσης καλό θα ήταν να μην πας σε κάτι κάτω από 6850 σε κάρτα γραφικών. Προτάσεις: 1) Πας στην σύνθεση ως έχει ->560 ευρώ 2) Πας στην σύνθεση ως έχει αλλά με τον 2400 ->540 ευρώ 3) Δεν παίρνεις ssd και στην παραπάνω σύνθεση πας για 6870 κάρτα γραφικών ->500 ευρώ. Αργότερα παίρνεις μεγάλο ssd. ΥΓ. Εγώ θα επέλεγα την δεύτερη λύση.
Michaels_V2 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 εγω θα σου προτεινω τα εξης! cpu:Link δεν χρειαζεσαι τον κ.. m/b:Link gpu:Link ram:Link η Link η Link οποιο κιτ σου αρεσει συνολο 510! για ssd,γνωμη μου,αργοτερα με 100€ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320147! αν και θα εχει ληξει η προσφορα ο δεινοσαυρος γραφει πιο γρηγορα
spook Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 @Δεινόσαυρος. Την δεύτερη δεν θα την προτιμήσω για τον λόγο του ότι προτιμώ να κόψω από δίσκο και να αναβαθμιστώ σε εκείνον τον τομέα αργότερα παρά να κόψω από την cpu. Ααα και επίσης η μητρική δεν με βολεύει για τον λόγο ότι δεν έχει 7.1 sound system, και θα είναι τα μισά ηχεία μου ανενεργά. @michael. Μου άρεσε η πρόταση σου αλλά αν και καλή σαν μητρική η πρόταση θα κοιτάξω και αν θέλετε κοιτάξετε και εσείς μήπως μπορέσουμε να βρούμε κάποια πιο διαθέσιμη και με περισσότερες επιλογές καταστημάτων. Τέλος να συμπληρώσω ότι ίσως προτιμήσω την 6870. o Δεινόσαυρος την χρησιμοποιεί οπότε πρέπει καλά να κρατάει για τόσο μεγάλο πλάσμα με τόσες απαιτήσεις. Τι λέτε γι αυτή; Asus P8Z68 Link Ευχαριστώ και τους δύο για τις προτάσεις σας και το χρόνο σας. Ουσιαστικά μία μητρική στα ίδια περίπου money και δυνατότητες με την gigabyte και 7.1 αούντιο και είμαστε κομπλέ. Φιλικά, Ανδρέας.
nodas_21greek Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Ποιά ηχεία έχεις φίλε Ανδρέα; Γιατί μπορεί κι οι μητρικές που ανέφεραν τα παιδιά να σε καλύψουν αν βγάλεις τον ήχο με οπτική και κάνει την αποκωδικοποίηση το σύστημα ήχου σου. (Όπως το έχω στα Ζ-5500). (Αν αυτό που λέω δεν ισχύει ας με διορθώσει κάποιος συμφορουμίτης)
Michaels_V2 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 η μητρικη που σου προτεινα εχει 7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec), Supports THX TruStudio με τα χαρακτηριστικα που εχει δεν θα βρεις αλλη σε τετοια τιμη..η asus P8Z68 δεν ειναι καλη επιλογη για o/c
spook Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 @nodas. έχω διάφορα ξεχωριστά συστήματα τα οποία επιτελούν το κάθε ένα διαφορετικό σκοπό, γι αυτό και θέλω να λειτουργούν σαν surround 7.1. Με την οπτική τι παίζει δεν γνωρίζω. Θα προτιμούσα λοιπόν για να μην μπλέξουμε με τα ηχεία και με καλώδια απλά να υποστηρίζει 7.1 και το κάθε βύσμα στην θέση του @michael. το ο/c όπως αναφέρω και στο πρώτο δημοσίευμα δεν με ενδιαφέρει γι αυτό και κοιτάμε και για 2500 και όχι 2500k. Ποτέ δεν έχω κάνει και ίσως ποτέ να μην κάνω. Αν αυτή είναι η μοναδική διαφορά τους θα προτιμήσω της Asus όπως στην περίπτωση με τους επεξεργαστές προτίμησα τον 2500. Αν υπάρχουν και άλλα που ίσως να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα ή διαφορά, θα σε παρακαλούσα αν δεν σου είναι κόπος να μου τα επισημάνεις. Τέλος κοίταξα και μία msi Z68-MA G45 Link. Τι γνώμη έχεις γι αυτή σε σύγκριση με τις άλλες 2; Τέλος με πια από αυτές θα είχα καλύτερη απόδοση crossfire; Γιατί κάπου είχαδιαβάσει ότι π.χ. σε περίπτωση crossfire το pci-e τρέχει σε χ8. Ευχαριστώ.
dimpa16 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Εγω παντως θα ηθελα να σου επισημανω, οτι καλυτερα να παρεις τον 2500Κ για να ειναι πιο future proof και να εχει καλυτερη μεταπωλητικη αξια. Δεν εχει τρομερα μεγαλη χρηματικη διαφορα,γυρω στο 15αρι... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-2500K-s1155-3-30GHz-6MB-BX80623I52500K.htm
spook Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό γίνεται εύκολα. Άλλωστε σε επεξεργαστή καταλήξαμε εύκολα και δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι από το πακέτο είτε 2500 είτε 2500κ το ίδιο περίπου. Αν πάρω 2500κ όμως θα ήταν καλύτερο να πάρω και την asrock να κάνουμε κανά ο/c.
dimpa16 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 http://www.skroutz.gr/s/371869/Asus-P8Z68-V-LX.html
spook Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Σε αυτήν αναφέρθηκα στο 4ο σχόλιο. Αλλά ο φίλος michaels, μου είπε ότι δεν κάνει για o/c, οπότε να προτιμήσω την asrock που πρότεινε εξ αρχής. Μετά τσέκαρα μία άλλη msi αλλά δεν με κέντρισε.
Michaels_V2 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 ειχα μαθημα φιλος...απο asus Asus P8Z68-V και ανω ειναι πολυ καλες για o/c..με ολες τις υπολοιπες τις ιδιας εταιρειας φτανεις πιστευω τα 4ghz και λιγο πιο πανω.. εγω δεν θα αγοραζα Msi οταν εχω επιλογες απο asus asrock gigabyte..αλλα τωρα εσυ επιλεγεις.. αποφασισε για αρχη αν παρεις τον κ..και ποσα λεφτα θα διαθεσεις για μητρικη..
Δεινόσαυρος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Bασικά πάει asus gigabyte - msi asrock όταν μιλάμε για ίδια μοντέλα. Οι asrock μια χαρά είναι βεβαια, αλλά να χαμε να λεγαμε..
Michaels_V2 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 μπα εγω νομιζω asus asrock gigabyte msi
dimpa16 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Παρε την asus. Μια χαρα μητρικη ειναι και o/c θα κανεις και σε καλη τιμουλα παιζει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα