kaminia7eldi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σας παιδια.. Προκειται να αγορασω εναν οικονομικο εξ.σκληρο δισκο 320 Gb.. Λοιπον σκεφτομαι γι'αυτον εδω . Τι γνωμη εχετε? Ειναι καλος? Αν οχι πειτε καμια αλλη προταση! Ευχαριστω
dimitrisOS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 80 ευρο για 320gb , δεν το πρωτινω εγω Μεχρι ποσα λεφτα δίνης ;
kaminia7eldi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 60-80 δινω Δημητρη..Δηλαδη τα 80 ειναι το μεγιστο που δινω για 320 Gb.
dimitrisOS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 http://www.skroutz.gr/s/80138/Seagate-Portable-External-Drive-500GB.html
washcloud Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Τον θες απλά για μεταφορά σχετικά μεγάλου όγκου αρχείων (να πηγαινοφέρνεις αρχεία σε φίλους, δουλειά, σχολή κτλ); Ή για δίσκο-"αποθήκη"; Σ' ενδιαφέρει το μέγεθος; (Θα προτιμούσες μεγαλύτερο; Ή σου αρκούν τα 320 για ό,τι δουλειά κι αν τον θες; )
Thanasis159 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Πολύ καλός δίσκος, τον έχω και εγώ. Κοίτα να δεις ποσό έχουν αυξηθεί οι τιμές μετά το περιστατικό το φθινόπωρο. Τον πήρα από το Πλαίσιο πριν από 8 μήνες, στα 56€!
washcloud Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Πολύ καλός δίσκος ...αναφορικά με ποιό κριτήριο...;
Thanasis159 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Απροβλημάτιστος και ήσυχος. Δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό εδώ και 8-9 μήνες.
washcloud Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Θα..."έπρεπε" δηλαδή να σου έχει παρουσιάσει...; Επίσης, με την καμμία να μη συγκρίνεις ΜΟΝΤΕΛΑ μεταξύ τους, και δη εξωτερικών δίσκων. Και για να γίνω πιο καταννοητός, απλά δεν έχει πολύ νόημα η κατάθεση προσωπικής εμπειρίας (του καθ' ενός), όταν πρόκειται για δίσκους, κι όταν πρόκειται για πρόταση αγοράς. Αν του κλατάρει τ' αλλουνού στον έναν, στους δύο, στους 8-9, στους 18-19 μήνες, τί θα του πεις; Ή και σ' εσένα αν κλατάρει οσωνούπω, τί θα λες; "Μην παίρνετε"; Και για να εξηγηθώ, οι δίσκοι κατά βάση κλατάρουν όποτε γουστάρουν, κι ακόμα περισσότερο οι "εξωτερικοί". Κι ο μέσος προσδωκόμενος χρόνος ζωής τους, είναι περίπου αντίστοιχος της εγγύησης αντικατάστασης που τους παρέχεται.
Thanasis159 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δεν διαφωνώ, άλλα δεν έκανα σύγκριση με κάποιο άλλο μοντέλο, απλά ανέφερα την εμπειρία μου με τον συγκεκριμένο δίσκο. Ειδικά με εξωτερικούς, έχω κακή εμπειρία. Τους χρησιμοποιώ αρκετά και τους μεταφέρω αρκετά, άλλα o συγκεκριμένος μέχρι τώρα ανταποκρίθηκε. Συμφωνώ ότι η χρήση του καθενός διαφέρει και μπορεί η σύγκριση να μην οδηγεί πουθενά, άλλα δεν είναι κακό να αναφέρουμε και την έμπειρα μας για το συγκεκριμένο προϊόν. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση. Αν o δίσκος ανταποκρίνεται καλά σε πολλούς, τότε μάλλον κάτι πάει καλά!.
kaminia7eldi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 @washcloud Βασικα θελω εναν σκληρο που να τα συνδιαζει και τα δυο..Δηλαδη προς το παρων χρειαζομαι μια δίσκο-"αποθήκη" αλλα μετα απο κατι μηνες μπορει να χρειαστω να μεταφερω συχνα τα αρχεια.. Τα 320 μου ειναι αρκετα.. Αλλα αν μπορουσα να βρω ενα σκληρο στη τιμη των 60-80 και να εχει μεγαλυτερη χωρητικοτητα δεν θα με χαλουσε καθολου @DimitrisOS ευχαριστω για την προταση. @Thanasis159 ασ'τα να πανε εχουν αυξηθει πολυ οι τιμες.. Παντως ευχαριστω για την ενημερωση
washcloud Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δεν διαφωνώ, άλλα δεν έκανα σύγκριση με κάποιο άλλο μοντέλο, απλά ανέφερα την εμπειρία μου με τον συγκεκριμένο δίσκο. Ειδικά με εξωτερικούς, έχω κακή εμπειρία. Τους χρησιμοποιώ αρκετά και τους μεταφέρω αρκετά, άλλα o συγκεκριμένος μέχρι τώρα ανταποκρίθηκε. Συμφωνώ ότι η χρήση του καθενός διαφέρει και μπορεί η σύγκριση να μην οδηγεί πουθενά, άλλα δεν είναι κακό να αναφέρουμε και την έμπειρα μας για το συγκεκριμένο προϊόν. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση. Αν o δίσκος ανταποκρίνεται καλά σε πολλούς, τότε μάλλον κάτι πάει καλά!. ...είμαι ο Καμίνια, και βλέπω εσένα να λες "πολύ καλός δίσκος" (...κάτι σαν τον χασάπη και τον μανάβη που λένε "ναι είναι καλό το κρέας και τα πορτοκάλια"). Κατά πάσα πιθανότητα θα με επηρρεάσεις "θετικά". Αντιστοίχως αν μου πεις "πω, χάλια, μου χάλασε σε λίγους μήνες" θα μ' επηρρεάσεις αρνητικά προς την αγορά του. Και να μ' επηρρεάσεις αρνητικά, πάει καλά. Αν μ' επηρρεάσεις θετικά και μου κρασάρει, μετά θα σαλτάρω... Και καθώς κυριολεκτικά οι δίσκοι (εκτός ελαχίστων τρανταχτών εξαιρέσεων, πχ Seagate 7200.11) είναι "ό,τι κάτσει με το συγκεκριμένο κομμάτι", το να πεις "πολύ καλός δίσκος", δεν λέει, ξαναλέω, ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα...Γι' αυτό, καλό είναι αν δεν υπάρχει κάποιο πραγματικά ξεχωριστό χαρακτηριστικό, να μη λέμε κάτι, πέραν ίσως ενός στεγνου "9 μήνες που τον έχω πάντως, δε μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα ο δικός μου". Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από το "πολύ καλός δίσκος"... Και τέλος, για να βγει συμπέρασμα για μια παρτίδα δίσκων, και να μπορεί κάποιος ασφαλώς να τους χαρακτηρίσει "καλούς" (ή κακούς αντίστοιχα), θα πρέπει ΠΑΡΑ πολλοί να καταθέσουν εμπειρίες (ώστε να μην είναι "σύμπτωση", όπως είπες). Συνοψίζοντας : το "πολύ καλός δίσκος", έχει την ίδια αξία του "πολύ όμορφος κόσμος". Και τα γράφω αυτά, περισσότερο για να τα έχει υπ' όψιν του ο Καμίνιας, και ο κάθε Καμίνιας που θα τύχει να τα δει γραμμένα... Καμίνια : εφ' όσον θες δίσκο-απόθήκη, τον οποίον μαλιστα σκοπεύεις να "ταλαιπωράς" με πήγαιν' έλα, γνώμη μου είναι καλύτερα να ψάξεις και να πάρεις ξεχωριστά σκληρό και θήκη. Είναι βέβαια λίγο μανούρα, αλλά θα εξασφαλιστείς περισσότερο έτσι, στο ενδεχόμενο να πάθει κάτι είτε η θήκη, είτε ο σκληρός. Και μάλλον θα σου βγει και παραπάνω από το "καθαρό" 80άρι που υπολογίζεις (μέχρι κα'να 100άρι ίσως). Ενδέχεται όμως να βρεις δίσκο με 5χρονη εγγύηση, και με παραπάνω GB κι όλας (500άρη ας πούμε). Ο συγκεκριμένος που έβαλες στο μάτι, τί εγγύηση έχει; Ή αυτός που σου πρότεινε ο Δημήτρης; Μη βιαστείς -αν δεν καίγεσαι- να προβείς σε αγορά πάντως. Ψαξ' το μέσω Skroutz (θα ΕΙΝΑΙ λίγο σκίσιμο, είναι η αλήθεια, αλλά ίσως τ' αποτελέσματα ν' αξίζουν τον κόπο), και μέσω Amazon.uk πχ. ΣΚέψου πόσο σημαντική διαφορά κι εξασφάλιση είναι, ακόμη κι ενός χρόνου διαφορά στην εγγύηση (αυτός πχ που είδες, είναι στα 3 χρόνια, ενώ του Δημήτρη στα 2. Εγώ θα προτιμούσα του Πλαισίου, αν με κάλυπταν τα 320). Επίσης, ειδικά απ' τη στιγμή που αφ' ενός θες να έχεις μονίμως αποθηκευμένα αρχεία, και στο μέλλον όπως λες θα τον πηγαινοφέρνεις κι όλας, υπάρχει το ζήτημα του τί θα γίνει αν χαλάσει ο controller και θα πρέπει να επιλέξεις μεταξύ της εγγύησης ή των αρχείων σου... Γενικά λοιπόν, και με βάση τα παραπάνω, καλύτερα να έχεις ξεχωριστό σκληρό και ξεχωριστή θήκη ώστε να μην τίθεται θέμα ακύρωσης εγγύησης. Κι αν μάλιστα πάρεις κάποιον σκληρό με 5χρονη εγγύηση (συνήθως οι Black edition της WD έχουν τέτοια, είτε 3.5άρηδες, είτε 2.5άρηδες), είναι το ιδανικό. Κι ας βγαίνει παραπάνω σε κόστος. Επίσης διαφορές (κόστους) υπάρχουν στις 3.5άρες θήκες και στις 2.5άρες (αυτές είναι φθηνότερες, και ίσως βολεύει γι' αυτό τον λόγο να πάρεις 2.5άρη δίσκο, που όμως είναι συνήθως ακριβότερος). Ψάξου, ξαναλέω, δεν ξέρω καν αν υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα να σε βολεύουν, απλά μια γενική κατεύθυνση να λάβεις υπ' όψιν παραθέτω.
kaminia7eldi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Το θεμα ειναι οτι καιγομαι γιατι προκειται να φυγω για Καναδα μονιμως και θα αφησω τον σταθερο εδω.. Και ο σταθερος εχει πολλαααα αρχεια που τα χρειαζομαι οπωσδηποτε. Οποτε πρεπει αναγκαστικα να παρω εναν. Βεβαια τωρα δυο σκληρους δεν θα μπορουσα να παρω γιατι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα γι'αυτο θα προτιμησω να παρω εναν που να τον εχω ως μεσο αποθηκευσης. Απο την αλλη η εγγυηση στην περιπτωση μου δεν παιζει ρολο. Διοτι θα το αγορασω θα περασω τα αρχεια και θα φυγω.. Παντως ευχαριστω για τις συμβουλες!
washcloud Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 ...να γιατί πρέπει να μας τα λέτε όλα εξ' αρχής. Οπότε είναι καθαρά ζήτημα χρημάτων, άντε και μεγέθους. Σε ΑΥΤΗΝ την περίπτωση, τσίμπα αυτόν του Πλαισίου, αν σου φτάνουν τα 320. Για να μη μπλέκεις και με παραγγελίες - αλλά "καλόν", μη περιμένεις. Για την ακρίβεια, εκεί που θα πας, θα είναι καλύτερα τα πράγματα με τέτοιες αγορές. Οπότε......
ppaio Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Για τους δισκους της Seagate εχω μια συμβουλη καντε back up στα αρχεια σας και μετα ανοιγετε την πορτα του μπαλκονιου και τον πετατε οπως ειναι.Πιστευω καταλαβατε οτι ειμαι θυμα των περιφημων δισκων που χαλαγανε πριν 1-2 χρονια.Κοιταξτε ανατολικα Samsung Hitachi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα