Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

ειχα ρωτησει και σε ενα αλλο τοπικ, αλλα δεν ελαβε απαντησεις. εχετε καμμια εικονα για εργασια στην Τσεχια..;;; natek η εταιρια που εχει δειξει ενδιαφερον. Υποψην, αυτη την περιοδο εργαζομαι. οποτε υπαρχει και το ρισκο να φυγω και να ειναι χειροτερα.

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, νέος στο φόρουμ, να σας γράψω και εγώ την δικία μου εμπειρια από την μεταναστευση στο εξωτερικο(Γερμανία). Από την ελλάδα έφυγα για διάφορους λόγους και για τον οικονομικο χωρις όμως να είναι ο κυριος παράγοντας. Μηχανικός με δικό μου γραφείο, έβγαζα 800 περιπου καθαρά τον μήνα. Όμως ως μηχανικος εχασα την αξιοπρεπεια μου αφου για να βγαλω αδεια στην πολεοδομια έπρεπε να παω απειρες φορες, χωρις να υπάρχει μπούσουλας, υστερώντας απέναντι στην παράγκα των παλιων μηχανικών οι οποιο λαδώνανε τόσα χρόνια και βγάζανε αδειες σε 3-5 μέρες. Επισης με τα αυθαίρετα ήτανε άλλη μια τρέλα, για οσους είναι μηχανικοι καταλαβαινουν. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι ειμαι 31 χρονών και στην ελλαδα δεν υπάρχει προοπτικη για μια αξιοπρεπή ζωη σε όλα τα επίπεδα..υγεία,παιδεία,εργασία…ούτε να οδηγήσεις δεν μπορείς πια στις μεγάλες πόλεις..

Ηρθα σε μια μικρη πόλη της Ανατολικής Γερμανίας οπου εργάζεται εδώ και ένα χρόνο η κοπέλα μου ως ηλεκτρ.μηχ με συμβολαιο και αμοιβετε αρκετα καλα 2000 καθαρά για 8ωρη εργασία(αν δουλέψεις παραπάνω μεσα στην εβδομάδα τότε μπορείς να φύγεις νωρίτερα την παρασκευη!). Εγώ ήρθα για να ψάξω στον τομέα μου αν και χωρίς γερμανικά είναι παρα πολύ δύσκολο. Εχουν εντατικα μαθήματα για ξένους 4ωρες/μέρα με 1 ε/ωρα που είναι αρκετά φθηνά. Το καλό και το κακό ταυτόχρονα είναι που από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην πόλη και περίμενα με τις βαλιτσες στα χερια την δικία μου να έρθει σε ένα μπαρ-εστιατοριο για να μην πολυλογω βρήκα δουλεια σαν βοηθος. Αυτό είναι το καλό.. το κακό είναι ότι το μεροκάματο για 6 ώρες εργασία είναι 30 ευρω+ένα γέυμα+όλα τα ποτά σου(καφέδες,χυμόι,ποτά)… οπότε δεν υπάρχουν καλά μεροκάματα για ανειδίκευτους, εκτός αν βρεί κάποιος μια ακόμη part time εργασία και παίρνει αλλα 20-25 ε/3ωρο ώστε να βγαζει 50 ε/9ωρο. Το θετικό είναι ότι τα ενοικεια είναι χαμηλά για τα μικρά σπιτι 300 ε τα 35-40τ.μ με ολους τους λογαριασμους μέσα εκτός από το νερό που δεν είναι τόσο ακριβό.

Αυτα..

Δημοσ.

6 ωρες και 30 ευρω μαζι με το γευμα και ολα σου τα ποτα ειναι μια χαρα χαρουλα και ειδικα με τα χαμηλα ενοικια ταιριαζει γαντι. Δεν θα πω οτι ειναι καλα (προφανως και δεν ειναι αλλα βγαινεις).

Δημοσ.

Ειναι καλο μπονους, τρως και πινεις δωρεαν στο μαγαζι που δουλευεις οποτε σιγουρα σου μενουν περισσοτερα φραγκα για την τσεπη σου. Σκεψου οτι σε Ελλαδα και Κυπρο για τετοια δουλεια τα 30 ευρω φανταζουν πλεον μακρινο ονειρο και οχι για 6 ωρες αλλα για 9 minimum (συνηθως 10-11). Δεν ειναι ιδανικο και ειναι σκατοδουλεια του κερατα (δεν ξερω ομως πως ειναι στην Γερμανια σε τετοια δουλεια) αλλα βγαινεις μεχρι να παρουσιαστει κατι αλλο.

Δημοσ.

εγώ λέω 18 χρονών είσαι και έχεις όλη την ζωή μπροστά σου τι περιμένεις από τα 18 να βρείς δουλειά με 1400 ευρώ και κύρος?

Η ξενιτιά είναι πολύ σκληρό πράμα και στο λέω εγώ που την έζησα... όσο καλά και να είναι σε μια χωρα πάντα έχεις στο μυαλό σου το κολοχωρι σου με όσα άσχημα του καταλογίζεις τώρα όταν πας εκεί θα το πεθυμήσεις.

Έπειτα πως να πάει μπροστά αυτός ο τόπος αν όλοι με την πρώτη δυσκολία λακίσετε και την κάνετε???

είσαι 18 πήγαινε δώσε πανελλαδικές (το στρατιωτικό σου το έκανες? ) πιάσε μια δουλειά του μεροκάματου και όλα θα γίνουν όρεξη και μεράκι να έχεις και θα μείνεις ευχαριστημένος...

στρωμένο δεν θα βρείς τίποτα! ούτε στο εξωτερικό! μην περιμένεις με ένα ψάξιμο στο insomnia η παίρνοντας 2,3 τηλέφωνα να βρείς την τέλεια δουλειά.. ούτε ελλάδα ούτε εξωτερικό..

για να πιάσεις ψαρια πρέπει να μουσκέψεις τον κόλο σου.

Αλήθεια εδώ ελλάδα για πες μας τι προσπάθεια έκανες και δεν βρήκες τίποτα??? έτσι απλά για να δούμε ποσο πολύ προσπάθησες και ποσο δύσκολα είναι... μην πεις μονολεκτικά "προσπάθησα" πες έκανα αυτό το άλλο εκείνο πήγα εκεί αλλου ρώτησα τον τάδε κτλ.

Δημοσ.

σε αυτόν που είναι 18 χρονών και με την πρώτη δυσκολία σκέφτεται να τα παρατήσει μπας και βρει το παράδεισο αλλου...

btw κάνω πολλά τυπογραφικά έτσι και αλλιώς κάποια τα διορθώνω με edit μερικά δευτερα όταν πια έχω ξαναδιαβάσει τι έγραψα :)

αυτό θα το αφήσω έτσι για να μην χαθεί το νόημα του post σου

Δημοσ.

είσαι 18 πήγαινε δώσε πανελλαδικές (το στρατιωτικό σου το έκανες? ) πιάσε μια δουλειά του μεροκάματου και όλα θα γίνουν όρεξη και μεράκι να έχεις και θα μείνεις ευχαριστημένος...

αφου έχεις μείνει εξωτερικό, έχεις ιδέα τι εφόδια έχουν οι 18άρηδες? Επίσης, τα εφόδια αυτά γνωρίζεις πως έχουν αποκτηθεί?

Δημοσ.

Πιστεύω ότι μια διστακτικότητα που δείχνουν κάποιο στο να συστήσουν σε κάποιον αν πάει στο εξωτερικό είναι ότι και αυτός ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Γενικά είναι καλύτερα από ότι στην Ελλάδα τώρα, αυτό είναι σίγουρο ότι ισχύει για τις περισσότερες ευρωπαικές χώρες, αλλά ότι υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχουν, ειδικά για κάποιον ανειδίκευτο. Μην πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχουν Γερμανοί έτοιμοι να δουλέψουν και περιμένουν όλοι εμάς.

Από εκεί και πέρα είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να ψάξει κανείς σε μια χώρα και γενικά είναι πολύ καλό να έχει κάποιον που να ξέρει τι γίνεται και να τον βοηθήσει. Επίσης καλό είναι να υπάρχει μια χρηματική καβάντζα γιατί στην αρχή υπάρχουν έξοδα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

εγώ λέω 18 χρονών είσαι και έχεις όλη την ζωή μπροστά σου τι περιμένεις από τα 18 να βρείς δουλειά με 1400 ευρώ και κύρος?

Η ξενιτιά είναι πολύ σκληρό πράμα και στο λέω εγώ που την έζησα... όσο καλά και να είναι σε μια χωρα πάντα έχεις στο μυαλό σου το κολοχωρι σου με όσα άσχημα του καταλογίζεις τώρα όταν πας εκεί θα το πεθυμήσεις.

Έπειτα πως να πάει μπροστά αυτός ο τόπος αν όλοι με την πρώτη δυσκολία λακίσετε και την κάνετε???

στρωμένο δεν θα βρείς τίποτα! ούτε στο εξωτερικό! μην περιμένεις με ένα ψάξιμο στο insomnia η παίρνοντας 2,3 τηλέφωνα να βρείς την τέλεια δουλειά.. ούτε ελλάδα ούτε εξωτερικό..

για να πιάσεις ψαρια πρέπει να μουσκέψεις τον κόλο σου.

Αλήθεια εδώ ελλάδα για πες μας τι προσπάθεια έκανες και δεν βρήκες τίποτα??? έτσι απλά για να δούμε ποσο πολύ προσπάθησες και ποσο δύσκολα είναι... μην πεις μονολεκτικά "προσπάθησα" πες έκανα αυτό το άλλο εκείνο πήγα εκεί αλλου ρώτησα τον τάδε κτλ.

Αν και ουδεμία σχέση έχω σε εκείνον που απαντάς, ας σου σχολιάσω δυο πραγματάκια γιατί είσαι φαουλ.

Καταρχάς, από τα 18 ενηλικιώνεται κάποιος και δεν έχει υποχρέωση να δώσει λογαριασμό σε κανέναν για το τι θέλει να κάνει στη ζωή του, πόσο μάλλον σε κάποιον άγνωστο.

Επειδή έχει όλη τη ζωή μπροστά του, δεν χρειάζεται να περιμένει μέχρι τα 30 για να ξεκινήσει να την βλέπει πιο σοβαρά. Μπορεί και τώρα.

Αν καταφέρει να βρει μια δουλειά με 1400 μηνιαίως, μόνο θετικά μπορώ να το δω για τη ζωή του εφ'όσον δεν παρασιτιάζει και κάνει τη δουλειά που υποχρεώνεται να κάνει.

For your information, το μυαλό δεν θα γυρνάει πάντα στην Ελλάδα, ειδικά όταν αρχίζει να δραστηριοποιείται σοβαρά στο καινούριο μέρος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η νοσταλγία θα έρχεται, κατά κανόνα, στον ελεύθερο χρόνο όπως γίνεται φυσιολογικά και με τις άλλες περιπτώσεις.

Για το πως θα πάει μπροστά το τόπος αν όλοι φύγουν, απλά θα σου θυμίσω τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιούνη.

Επίσης, προσγειώσου λίγο και άσε τη καραμέλα με τα αγγούρια που υποννοείς ότι πρέπει να φάει ο κάθε νέος. Με τη λογική σου, εσύ και ο κάθε Έλληνας θα πρέπει να πάει μερικά χρονάκια σε τριτοκοσμική χώρα για να βιώσει το λούκι ώστε να "καμαρώνει πως κόπιασε".

Και το επαναλαμβάνω, μιας και είναι 18+ δεν χρειάζεται να σου απαντήσει ακριβώς τι και πως. Εννοείται ότι δεν έχεις δικαίωμα να απαιτείς μια απάντηση που αφορά την προσωπική του ζωή.

ΥΓ. Και στον συγκεκριμένο που απαντάς, έθεσε το ερώτημα του μερικούς μήνες πριν οπότε ξαναπροσγειώσου στη πραγματικότητα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

τελικά καταλήξαμε;

μεταναστεύουμε;

μένουμε;

έχω ένα φίλο που ψήνετε για αυστραλία, να τον μεταπείσω;;

να τον πείσω να φύγουμε για καναδά;; νέα ζηλανδία ίσως;;

Δημοσ.

Καλο ειναι να ενημερωθεις , και απο την πρεσβεια, πριν κανεις ασκοπο ταξιδι, ασκοπα εξοδα και εχεις και τιποτα ιστοριες .Και στο Καναδα νομιζω οτι υπαρχει ενα μορατοριουμ σχετικες με τις αιτησεις , αλλα δεν ειμαι σιγουρος.Ζορι και η μεταναστευση, η Ευρωπη πληττεται , παραεξω δυσκολευουν τα πραγματα :unsure:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...