soklhtos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 σε ευχαριστώ φίλε μου βασίλη.. τι να πώ έχω γνωστούς εκεί είδη ψάχνουν να βρούν κάτι.. αν βρεθεί καλός.. απλά έχω ένα στήριγμα εκεί. δεν νομίζω πάντος να υπάρχουν τεχνικά λύκεια εκεί.. τελοσπάντον.. θα το κάνω αυτό που λες..
HERTHAN Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 2. οι γερμανοί καλού κακού κάνανε τόσα όμως έχουν τρελά λεφτά τώρα και δεν φοβάτε καμία χώρα.!!! 5. αν κάπια χώρα τώρα ειδικά προσπαθήσει να μπεί την κάτσαμε.. θα μας αφανίσουν.. δεν σου είπα ότι θα φοβηθούμε να και να έρθουν και να μην έρθουν αλλά αν τύχενε αυτό τελιόσαμε. αν πέσουμε θα κάνουμε 100 δεκαετίες να ξαναανεβούμε.. 2.Γιατι εμεις να τους φοβηθουμε δηλαδη δεν καταλαβα επειδη εχουν λεφτα?Απο το μηδεν ξεκινησαν κι αυτοι και κοιτα που ειναι τωρα.Κι εμεις αν ειμαστε εξυπνοι εκει μπορουμε να φτασουμε κι ακομα παραπερα. Αν ομως συνεχισουμε να εχουμε την ιδια νοοτροπια τοτε καλα να παθουμε οπως σου ειπα και πιο πριν. 5.Ποια χωρα να μπει και να μας αφανισουν μη πιστευεις σε χαζομαρες που λενε μερικοι.Ειπαμε δεν ειμαστε και στο ιρακ.Οικονομικη υφεση εχουμε δεν ειμαστε τρομοκρατες για να μπουν στη χωρα.
not87not Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 soklhtos διαβασα ολα τα σχολια σου και εβγαλα ενα συμπερασμα για σενα. Δεν εχεις δικη σου γνωμη και γενικως λες ασυναρτησιες. Το χειροτερο ολων ειναι που ειπες ειναι οτι ντρεπεσαι να πεις πως εισαι Ελληνας. Πισω απο οτιδηποτε υπαρχει στον κοσμο, πισω καθε επιστημη, απο καθε επιτευγμα του ανθρωπου υπαρχει αμεσα ή εμμεσα Ελληνας ειτε αφορα εμας ειτε τους προγονους μας.. Και αν ντρεπεσαι στο εξωτερικο να πεις οτι εισαι Ελληνας τοτε συγνωμη φιλε μου αλλα εισαι αξιος της μοιρας σου. Τα παραπανω δεν τα λεω για να σε προσβαλω, που σε ξερω αλλωστε? Απλα σου λεω, οπως και πολλοι αλλοι (τυχαιο?) να προσγειωθεις. Φιλικη συμβουλη. Διαβαζε και καμια εφημεριδα γιατι εχεις μπερδεψει γερμανους, μερκελ, πρωθυπουργους κλπ.
Anastazio Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δεν έχω το λινκ που έστειλε ένα μέιλ κάποιος για βοήθεια στην Ελλάδα , όπως βοηθάμε πχ. την Σομαλια , δώστε ένα $$ όλοι να το στείλουμε στους φτωχούς. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά....ΔΕΝ θα τα πάρεις. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω....αλλά απο λαντζέρης, κροίσος δεν γίνεσαι , Κύριε Ωνάση Το κλωτσηδών και τον ρατισμό τον είχαμε ως φοιτητές στην Αγγλία εν έτη 2004 , που η Ελλάδα είχε τα πολύ πάνω της , δεν θέλω πάλι να σε στεναχωρήσω , αλλά το BBC βλέπουνε , έχουνε άσχημη εικόνα.... Προσγειώσου και ενημερώσου , στο ξαναλέω. Δ.Μ. Δε ξερω τι μυαλα κουβαλαει ο τοπικ σταρτερ γιατι εκτως απο προυποθεσεις και βιογραφικα θελει και παπαρια για να ψαξεις την τυχη σου αλλου,δεν μεταναστευουν ολοι για να ψαξουν γραφειο γωνια σε ρετιρε αλλα συμβουλες με υφος 40 καρδηναλιων νομιζω δε του ειναι απαραιτητες. Ζ.ζ.ζ
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό που μου αρέσει (not) είναι ότι σε τέτοια θέματα οι μεγαλύτεροι έχουν την τάση να προσγειώνουν τους νεαρότερους και ειδικά πιο φιλόδοξους. Επειδή οι μεν δεν κατάφεραν πάρα πολλά για διάφορους λόγους όπως τύχη, περιστάσεις ή έλλειψη προσωπικής προσπάθειας, προτιμούν συνέχεια να αποτρέψουν παρά να βοηθήσουν με θετικότερες προτάσεις το υποτιθέμενο μέλλον της χώρας (νεολαία). Τετραγωνική λογική με ουσία λέμε. Το χειροτερο ολων ειναι που ειπες ειναι οτι ντρεπεσαι να πεις πως εισαι Ελληνας. Point taken, but let's see the other way around. Δοκίμασε να πας σε μια ομάδα μέσων Ελλήνων σήμερα και να τους πεις: "Γεια σας, είμαι πολιτικός/φοροφυγάς/Αλβανός/ΓΑΠ/κτλ" Στη χειρότερη απλά θα σε λιντσάρουν εάν δεν σε κοιτάξουν με μισό μάτι. Το θέμα είναι ότι με μία λέξη έχεις μεγάλες πιθανότητες να δημιουργήσεις αρνητική προκατάληψη και συνεπώς πρόβλημα από το πουθενά. Βρίσκεις κάποιο νόημα στο παραπάνω? Γιατί εγώ δεν βρίσκω κανένα. Αν πχ αύριο μεθαύριο ο soklhtos απορριφθεί από ένα καλό job offer επειδή άκουσε τη δική σου συμβουλή να τιμάει την καταγωγή του και για x μέρες δεν θα έχει εισόδημα για να φάει, τι θα του πεις? Πρόβλημά σου που με άκουσες ή μήπως να φάει την καταγωγή του? Το θέμα είναι ότι καλώς ή κακώς έχει αρχίσει και δημιουργείται μία αρνητική αντίληψη έξω από τα σύνορα. Οι πιο μορφωμένοι ξένοι φυσικά δεν θα κολλήσουν εκει αλλά θεωρείται ανούσιο να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα από το πουθενά. soklhtos μπορείς να κάνεις δυο απλά πράγματα: 1) να σταματήσεις να παίρνεις γνώμες από οποιοδήποτε forum 2) να ξεκινήσεις άμεσα με κάτι, οτιδήποτε. Μόνο η πράξη θα κάνει τις σκέψεις πραγματικότητα.
not87not Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 "Αν πχ αύριο μεθαύριο ο soklhtos απορριφθεί από ένα καλό job offer επειδή άκουσε τη δική σου συμβουλή να τιμάει την καταγωγή του και για x μέρες δεν θα έχει εισόδημα για να φάει, τι θα του πεις? Πρόβλημά σου που με άκουσες ή μήπως να φάει την καταγωγή του? Το θέμα είναι ότι καλώς ή κακώς έχει αρχίσει και δημιουργείται μία αρνητική αντίληψη έξω από τα σύνορα. Οι πιο μορφωμένοι ξένοι φυσικά δεν θα κολλήσουν εκει αλλά θεωρείται ανούσιο να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα από το πουθενά."" Σχετικά με την πρώτη παράγραφο. Αν ο soklhtos και ο οποιοσδήποτε προσπαθήσει να κρύψει την καταγωγή του στο εξωτερικο, ειδικα οι μορφωμενοι οπως λες, θα σκεφτουνε "εδω αυτος ντρεπεται για τη χωρα του, ειναι αξιος να καθισει στη δικη μας?". Επιπλεον το να κρυψεις οτι εισαι Ελληνας ειναι παλι ανωφελο αν το θελεις ετσι γιατι καποια στιγμη μαθαινεται. Και φαντασου ποσο βλακας θα φανεις (οχι εσυ , ο οποιοσδηποτε) οταν καταλαβουνε οτι ντρεπεσαι για την ιδια σου τη χωρα. Οσον αφορα το job offer δε νομιζω, ειδικα σε σοβαρες δουλειες, να κοιτανε απο ποια χωρα εισαι. Ειδικα σε πολυπολιτισμικες πολεις. Προσωπικα ανηκω στην κατηγορια του soklhtos. Εχω μονο απολυτηριου λυκειου αλλα αυτο δε με εμποδισε το καλοκαιρι να παω στο Λονδινο για μια συνεντευξη (αφου πρωτα καναμε τηλεφωνικη συνεντευξη). Γυρισα ομως για προσωπικους λογους αμεσως στην Ελλαδα και δεν εμαθα τελικα αν θα με προσλαμβανανε ή οχι. Οσο κοσμο γνωρισα και στην εταιρια αλλα και στο hostel μολις ακουγανε οτι ειμαι Ελληνας κατευθειαν μου λεγανε για την ζεστη και οτι η κριση δεν αφορα μονο εμας αλλα ολη την Ευρωπη. Μαλιστα διπλα απο το hostel υπηρχε ενα subway fast food και εκεινη την περιοδο ειχανε αγγελια κολλημενη στην πορτα. Εγω οπως ειχα παραγγειλει ενα σαντουιτς επιασα κουβεντα με την υπευθυνο και μολις της ειπα οτι ειμαι Ελληνας χαρηκε γιατι ηρθε μια φορα στην Ελλαδα και της αρεσε πολυ. Και οταν της ειπα οτι ηρθα για δουλεια στο Λονδινο με ενημερωσε αμεσως για την αγγελια. Γενικως ητανε πολλοι φιλικοι ολοι οσοι γνωρισα. Ετυχε? Τι να πω. Αυτα οσον αφορα εμενα. Ας μας απαντησει καλυτερα κανενας Ελληνας του εξωτερικου.
not87not Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 "Αν πχ αύριο μεθαύριο ο soklhtos απορριφθεί από ένα καλό job offer επειδή άκουσε τη δική σου συμβουλή να τιμάει την καταγωγή του και για x μέρες δεν θα έχει εισόδημα για να φάει, τι θα του πεις? Πρόβλημά σου που με άκουσες ή μήπως να φάει την καταγωγή του? Το θέμα είναι ότι καλώς ή κακώς έχει αρχίσει και δημιουργείται μία αρνητική αντίληψη έξω από τα σύνορα. Οι πιο μορφωμένοι ξένοι φυσικά δεν θα κολλήσουν εκει αλλά θεωρείται ανούσιο να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα από το πουθενά."" Σχετικά με την πρώτη παράγραφο. Αν ο soklhtos και ο οποιοσδήποτε προσπαθήσει να κρύψει την καταγωγή του στο εξωτερικο, ειδικα οι μορφωμενοι οπως λες, θα σκεφτουνε "εδω αυτος ντρεπεται για τη χωρα του, ειναι αξιος να καθισει στη δικη μας?". Επιπλεον το να κρυψεις οτι εισαι Ελληνας ειναι παλι ανωφελο αν το θελεις ετσι γιατι καποια στιγμη μαθαινεται. Και φαντασου ποσο βλακας θα φανεις (οχι εσυ , ο οποιοσδηποτε) οταν καταλαβουνε οτι ντρεπεσαι για την ιδια σου τη χωρα. Οσον αφορα το job offer δε νομιζω, ειδικα σε σοβαρες δουλειες, να κοιτανε απο ποια χωρα εισαι. Ειδικα σε πολυπολιτισμικες πολεις. Προσωπικα ανηκω στην κατηγορια του soklhtos. Εχω μονο απολυτηριου λυκειου αλλα αυτο δε με εμποδισε το καλοκαιρι να παω στο Λονδινο για μια συνεντευξη (αφου πρωτα καναμε τηλεφωνικη συνεντευξη). Γυρισα ομως για προσωπικους λογους αμεσως στην Ελλαδα και δεν εμαθα τελικα αν θα με προσλαμβανανε ή οχι. Οσο κοσμο γνωρισα και στην εταιρια αλλα και στο hostel μολις ακουγανε οτι ειμαι Ελληνας κατευθειαν μου λεγανε για την ζεστη και οτι η κριση δεν αφορα μονο εμας αλλα ολη την Ευρωπη. Μαλιστα διπλα απο το hostel υπηρχε ενα subway fast food και εκεινη την περιοδο ειχανε αγγελια κολλημενη στην πορτα. Εγω οπως ειχα παραγγειλει ενα σαντουιτς επιασα κουβεντα με την υπευθυνο και μολις της ειπα οτι ειμαι Ελληνας χαρηκε γιατι ηρθε μια φορα στην Ελλαδα και της αρεσε πολυ. Και οταν της ειπα οτι ηρθα για δουλεια στο Λονδινο με ενημερωσε αμεσως για την αγγελια. Γενικως ητανε πολλοι φιλικοι ολοι οσοι γνωρισα. Ετυχε? Τι να πω. Αυτα οσον αφορα εμενα. Ας μας απαντησει καλυτερα κανενας Ελληνας του εξωτερικου.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό Γενικως ητανε πολλοι φιλικοι ολοι οσοι γνωρισα. και αυτό θα σκεφτουνε "εδω αυτος ντρεπεται για τη χωρα του, ειναι αξιος να καθισει στη δικη μας?" Είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα. Θα μπορούσα να πω ότι το τελευταίο βρίσκεται στη δική μας φαντασία και νοοτροπία.
xlapacas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 να φυγετε παιδια να πατε σε καλυτερα μερη..μια απορια εχω ομως! πως θα κοιτατε τους μεταναστες που ηρθαν στην χωρα μας και θα σας κουνανε το μαντηλι με την δουλιτσα τους το σπιτακι και το αμαξακι τους?και εκει που θα πατε μη νομιζετε οτι ειναι χαλβαδες σαν εμας να αφησουν απ την απεξω τους δικους τους για να βαλουν εσας στις δουλεις! καλη τυχη παντς
green gordon Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Παντως πριν ντραπεις τοσο πολυ που εισαι Ελληνας δεν φροντισες να μαθεις ουτε ορθογραφια. Καλη τυχη.
not87not Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 triapoulakiakathontan εγω εβγαλα αυτο αυτο το συμπερασμα γιατι η δικη μου περιπτωση ειναι ιδια με αυτο που θελει να κανει ο soklhtos. Ετυχε? Δεν ξερω. Οπως και να 'χει ειναι γελοιο το να εισαι σε αλλη χωρα και να ντρεπεσαι να λες οτι εισαι Ελληνας. Ή μηπως εχεις την εντυπωση οτι στο job offer θα το παιξεις βορειοευρωπαιος και θα το χαψουνε.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 να φυγετε παιδια να πατε σε καλυτερα μερη..μια απορια εχω ομως! πως θα κοιτατε τους μεταναστες που ηρθαν στην χωρα μας και θα σας κουνανε το μαντηλι με την δουλιτσα τους το σπιτακι και το αμαξακι τους?και εκει που θα πατε μη νομιζετε οτι ειναι χαλβαδες σαν εμας να αφησουν απ την απεξω τους δικους τους για να βαλουν εσας στις δουλεις! καλη τυχη παντς Έτσι! Μια ζωή η ελληνική νεολαία πνιγμένη στις ενοχές και στους φόβους. triapoulakiakathontan εγω εβγαλα αυτο αυτο το συμπερασμα γιατι η δικη μου περιπτωση ειναι ιδια με αυτο που θελει να κανει ο soklhtos. Ετυχε? Δεν ξερω. Οπως και να 'χει ειναι γελοιο το να εισαι σε αλλη χωρα και να ντρεπεσαι να λες οτι εισαι Ελληνας. Ή μηπως εχεις την εντυπωση οτι στο job offer θα το παιξεις βορειοευρωπαιος και θα το χαψουνε. Το παράδειγμα με το job offer ήταν όπως έγραψα παράδειγμα. Στις πιο πολυπολιτισμικές χώρες οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο θετικοί στη νοοτροπία αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν εξαφανιστεί τα όποια στοιχεία ρατσισμού ή προκατάληψης. Προσωπικά δεν είχα θέμα με την καταγωγή μου αλλά γνωστός μου είχε την ατυχία να απορριφθεί από μια τυπική απλή δουλειά επειδή ήταν μαύρος. Υπάρχουν πάμπολλες δουλειές από απλές καθημερινές έως και υψηλοβάθμιες εταιρικές θέσεις. Και οι πρώτες μπορούν να θεωρηθούν "job offer" και είναι και αυτές που ίσως αναλογικά να περιέχουν δόσεις κοινωνικής απόκλισης. Επανέρχομαι στο αρχικό μέρος όπου ένας νέος δηλώνει ότι ντρέπεται για την καταγωγή του. Που πιστεύεις πέφτει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτό το συναίσθημα?
not87not Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Παντως πριν ντραπεις τοσο πολυ που εισαι Ελληνας δεν φροντισες να μαθεις ουτε ορθογραφια. Καλη τυχη. χαχαχα ναι. αυτο ηθελα να το γραψω σε προηγουμενο σχολιο μου
ggQQbb Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Τα έχουμε πει 100 φορές. Εδω κάποιοι νομίζουν οτι είμαστε αντίθετοι στο να φύγουν οι νεότεροι απο την Ελλάδα, οτι τους χαλάμε τα όνειρα τους οτι στεκόμαστε εμπόδιο και άλλα ωραία τέτοια. Όπως προανέφερα σε προηγούμενες σελίδες έχω γνωστούς Μηχανικούς απο πολυτεχνείο και μεταπτυχιακό και δυσκολεύονται να βρουν δουλειά. Μην λοιπόν έχετε την εντύπωση οτι θα πάτε σε μια χώρα αγγελικά πλασμένη που περιμένανε πως και πως να πάτε εσείς για να σας δώσουν δουλειά. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, με το καλό λοιπόν να πάτε να δοκιμάσετε την τύχη σας αλλα προσέξτε μην προσγειωθείτε απότομα
Anastazio Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Τα έχουμε πει 100 φορές. Εδω κάποιοι νομίζουν οτι είμαστε αντίθετοι στο να φύγουν οι νεότεροι απο την Ελλάδα, οτι τους χαλάμε τα όνειρα τους οτι στεκόμαστε εμπόδιο και άλλα ωραία τέτοια. Όπως προανέφερα σε προηγούμενες σελίδες έχω γνωστούς Μηχανικούς απο πολυτεχνείο και μεταπτυχιακό και δυσκολεύονται να βρουν δουλειά. Μην λοιπόν έχετε την εντύπωση οτι θα πάτε σε μια χώρα αγγελικά πλασμένη που περιμένανε πως και πως να πάτε εσείς για να σας δώσουν δουλειά. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, με το καλό λοιπόν να πάτε να δοκιμάσετε την τύχη σας αλλα προσέξτε μην προσγειωθείτε απότομα Ρε βαλτε το ρημαδι να δουλεψει μια φορα,επειδη σπουδασαν οι γνωστοι σε μια εποχη που και η κουτση μαρια εχει πτυχιο δε σημαινει οτι οποιος μεταναστευσει θα απασχοληθει στο αντικειμενο του η θα ψαξει για δουλιτσα με γραβατα γραφειο και ρετιρε,δεν εχουν ολοι την ιδια ψευτοματαιοδοξια,απο καπου ξεκινας και ισως εκει καταληξεις,ισως και οχι,δε μενεις ομως στο 0 επειδη δε μπορεις να ξεκινησεις απο το 100.Τελικα δεν χρηζει προσγειωσης μονο ο τοπικ σταρτερ............
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα