palawiaris Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δεν γίνεται να έχεις μόνιμο συμβόλαιο και να λες ότι είναι όλοι για τα 3 μέτρα. Αν κοιτάξεις στον διαδίκτυο θα βρεις στοιχεία που λένε πόσο πολύ ανέβηκε το ποσοστό του εργατικού δυναμικού που πάει σε ψυχολόγο.Άραγε γιατί; Επίσης θα βρεις ότι το 22% εργάζεται με εξευτελιστικούς μισθούς που δεν φτάνουν για τίποτα.Εντελώς για τίποτα. Το καλό που έχουν οι γερμανοί είναι ότι σχεδόν πάντα θα πληρώσουν στην ώρα τους.Μέχρι εκεί. Οπότε; Ήσουν ή είσαι γερμανία; Ε ναι ρε παλαβιάρη! Ντάξει είπαμε ψηλό οι Γερμανοί, αλλά όχι και τόσο! Ωχ συγνώμη υπέρβαλα.Να το κάνουμε 2; Για να μην με καταλαβαίνεται λάθος,δεν συγκρίνω την κατάσταση εκεί με την κατάσταση στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα ξεφύγανε εκτός ορίου οι καταστάσεις. Αλλά και εκεί εκμεταλεύονται πολύ την μεγάλη ζήτηση εργασίας.Τόσο που τις πιο πολλές φορές δεν αξίζει ο κόπος να πας να εργαστείς εκεί. Ένα μηνιάτικο για έναν ανειδίκευτο ελεύθερο ξεκινάει από 900-1000 περίπου.Τα μισά θα είναι έξοδα σπιτιού.Από αυτά που μένουν πάλι τα μισά θα είναι έξοδα μετακινήσεως.Οπότε τι μένει;Αξίζει να πας; Υπάρχουν όμως και καλές δουλιές ακόμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Ένα μηνιάτικο για έναν ανειδίκευτο ελεύθερο ξεκινάει από 900-1000 περίπου.Τα μισά θα είναι έξοδα σπιτιού.Από αυτά που μένουν πάλι τα μισά θα είναι έξοδα μετακινήσεως.Οπότε τι μένει;Αξίζει να πας; Υπάρχουν όμως και καλές δουλιές ακόμα. Το βιοτικό επίπεδο τι μετατροπή σε μονάδα χρήματος έχει?
spacefart Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 φιλος μου πηγε πριν ενα χρονο για δουλεια στην ιρλανδια. σε ξενη εταιρια φυσικα λογω της υπερβολικα χαμηλης φορολογησης που εχουν εκει. ειναι σε μια πολη 17.000 κατοικων παιρνει καθαρο μισθο 1300 - 1400 ευρω. θεση: phone support SONY products για Ελλαδα 650 ευρω δινει για το σπιτι / μηνα 250 μεσο ορο για φαγητο / ανα μηνα [πανακριβα τα σουπερμαρκετ και ποιοτητα αστα..] νερο = δωρεαν γκαζι / ρευμα .. δε θυμαμαι ακριβως κανα 200αρι πανω κατω ανα μηνα ας πουμε ποτα εξοδος βαλε ενα 100ρικο / μηνα [και λιγα βαζω.. εκει κοβεις φλεβες αν δεν πιεις!] ασφαλεια εκει ΔΕΝ εχουν. αμα χρειαστει να παει σε γιατρο τα βαζουν απο την τσεπη τους. ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ πριν 2 μηνες η εταιρια τους ανακοινωσε οτι λογω περικοπων θα διωξουν μεχρι τελος Μαρτιου 30 ατομα, αναμεσα τους και αυτος.
palawiaris Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 triapoulakiakathontan Δεν μετατρέπεται σε χρήμα αλλά εξαρτάται από το πόσο γεμάτο πορτοφόλι έχεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 triapoulakiakathontan Δεν μετατρέπεται σε χρήμα αλλά εξαρτάται από το πόσο γεμάτο πορτοφόλι έχεις. Πολύ άστοχο. Το να ζεις σε μια πόλη όπου υπάρχει: 1) πολύ πράσινο 2) οργάνωση 3) σεβασμός προς τον πολίτη 4) ηρεμία στον προσωπικό χώρο 5) αξιοκρατία ανεβάζει κατά πολύ το βιοτικό επίπεδο ζωής. Ακόμα και αν σε κάποιες περιπτώσεις η διαφορά χρημάτον είναι αμελητέα, το περιβάλλον συμβάλει απίστευτα στην υγεία του ατόμου. Δεν μετατρέπεται σε χρήματα διότι είναι ανεκτίμητης αξίας. Το κριτήριο του κέρδους χωρίς να συνυπολογίζεται ο παράγοντας άνθρωπος δεν αποτελεί ισορροπία.
not87not Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Σωστός, σωστός, σωστός Να το κάνεις τι το χοντρό πορτοφόλι σε μια πόλη όπου η ποιότητα ζωής είναι πολύ χαμηλή. Βέβαια έχει μεγάλη σημασία και το τι ζητά ο καθένας από τη ζωή του. Έχω ακούσει πολλές φορές πχ εδώ στη Λαρισα να λένε "φτιάχνουν μεγάλα πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους και δεν έχουμε που να παρκάρουμε τα αυτοκίνητα"
palawiaris Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Παίδες δεν ζω και δεν έζησα ποτέ σε πόλη.Πάντα σε χωριό. Για ποιο λόγο μένετε σε πόλη ακόμα αφού δεν σας αρέσει;
Anastazio Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Στέκομαι σε ένα μόνο πράγμα που έγραψες φίλε μου... Θα στο γράψω όσο πιο κομψά μπορώ. Με τον ανταγωνισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, ΕΙΔΙΚΑ στον τομέα των υπολογιστών, οι περισσότερες εταιρίες σε ότι αφορά τη γλώσσα (καθαρά σε αυτο αναφέρομαι) απαιτούν: Τα αγγλικά σου να είναι mother και η γνώση της εγχώριας γλώσσας να είναι fluent. Ακόμα και αν υποθέσω πως έχεις πτυχίο proficensy στα Αγγλικά, δεν είσαι καν σε επίπεδο fluent. Και για να φθάσεις έστω στο επίπεδο αυτό στη μητρική γλώσσα της χώρας που θα δουλέψεις, χρειάζεσαι χρόνια εντός της χώρας, μιλώντας μόνο αυτή τη γλώσσα. Aπο προσωπική εμπειρία.... Η δουλειά σε άλλη χωρα, εμπεριέχει αρκετές προυποθέσεις που πολλές από αυτές σου έχουν ήδη γράψει τα παιδιά παραπάνω. Σε συμβουλεύω, πριν ακούσεις τον οποιονδήποτε, έστω και αν δουλεύει σε ξένη χώρα, πως υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, να τον ρωτήσεις τι παίζει με τον ανταγωνισμό Εδω εσυ δε ξερεις πως γραφεται το proficiency δινεις και συμβουλες?!χαχαχα!
Nephelia Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Αν κοιτάξεις στον διαδίκτυο θα βρεις στοιχεία που λένε πόσο πολύ ανέβηκε το ποσοστό του εργατικού δυναμικού που πάει σε ψυχολόγο.Άραγε γιατί; Επίσης θα βρεις ότι το 22% εργάζεται με εξευτελιστικούς μισθούς που δεν φτάνουν για τίποτα.Εντελώς για τίποτα. Το καλό που έχουν οι γερμανοί είναι ότι σχεδόν πάντα θα πληρώσουν στην ώρα τους.Μέχρι εκεί. Οπότε; Ήσουν ή είσαι γερμανία; είμαι αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω στατιστικές.Και είχα αναφέρει ότι πλέον δεν βρίσκεις ολοήμερη δουλειά,σε παίρνουν για 400 ευρώ για να μην σε ασφαλίζουν κτλ,Αλλά τώρα ΕΑΝ κάποιος έχει ολοήμερη δουλειά πληρώνεται καλά,αυτό είναι σίγουρο.Οταν λέω είναι άψογοι εννοώ πως θα σε πληρώσει,θα σου μάθει την δουλειά,δεν θα σε πετάξει έξω μετά από 3 εβδομάδες και όλα τα σχετικά τυπικά πράγματα. Οτι οι δουλειές έχουν πέσει είναι γεγονός. οτι όλο και πλέον πιο πολλοί Γερμανοί πάνε σε ψυχολόγο μάλλον οφείλεται γενικώς στον τρόπο ζωής τους.Δεν είναι και πολύ παιδιά της χαράς.
soklhtos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Στέκομαι σε ένα μόνο πράγμα που έγραψες φίλε μου... Θα στο γράψω όσο πιο κομψά μπορώ. Με τον ανταγωνισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, ΕΙΔΙΚΑ στον τομέα των υπολογιστών, οι περισσότερες εταιρίες σε ότι αφορά τη γλώσσα (καθαρά σε αυτο αναφέρομαι) απαιτούν: Τα αγγλικά σου να είναι mother και η γνώση της εγχώριας γλώσσας να είναι fluent. Ακόμα και αν υποθέσω πως έχεις πτυχίο proficensy στα Αγγλικά, δεν είσαι καν σε επίπεδο fluent. Και για να φθάσεις έστω στο επίπεδο αυτό στη μητρική γλώσσα της χώρας που θα δουλέψεις, χρειάζεσαι χρόνια εντός της χώρας, μιλώντας μόνο αυτή τη γλώσσα. Aπο προσωπική εμπειρία.... Η δουλειά σε άλλη χωρα, εμπεριέχει αρκετές προϋποθέσεις που πολλές από αυτές σου έχουν ήδη γράψει τα παιδιά παραπάνω. Σε συμβουλεύω, πριν ακούσεις τον οποιονδήποτε, έστω και αν δουλεύει σε ξένη χώρα, πως υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, να τον ρωτήσεις τι παίζει με τον ανταγωνισμό φίλε μου "kkostas77" για να καταλάβεις μερικά πράγματα να σου πω το εξής. Ποτέ δεν είπα από την πρώτη ώρα θα πιάσω δουλειά στον τομέα μου., να βρω πρώτα μια δουλειά να παίρνω έναν βασικό μισθό να σταθώ στα πόδια μου και μετά θα πάω κολέγιο για να συνεχίσω τις σπουδές μου στον τομέα μου. (την γλώσσα όπως είπες) την μαθαίνω και δεν έχω συναντήσει πρόβλημα, φυσικά θα την μάθω όταν πάω εκεί μετά από αρκετό καιρό. εξάλλου πόσοι Έλληνες πήγαν και έμαθαν; οι πιο πολλοί έμαθαν. (και να σου πω ένα συμβάν) ο θείος μου είναι εκεί έφυγε μετανάστης πριν πολύ καιρό. Έμαθε αγγλικά πάρα πολύ καλά, έγινε Καναδός, και ζει με την γυναίκα του. και ψάχνει για να πάω και εγώ εκεί με τα αδέρφια μου. σε λίγο καιρό την μαθαίνεις την γλώσσα ειδικά αν έχεις και φίλους όπως έχω. για αυτό μην κολλάς πουθενά
palawiaris Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 είμαι αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω στατιστικές.Και είχα αναφέρει ότι πλέον δεν βρίσκεις ολοήμερη δουλειά,σε παίρνουν για 400 ευρώ για να μην σε ασφαλίζουν κτλ,Αλλά τώρα ΕΑΝ κάποιος έχει ολοήμερη δουλειά πληρώνεται καλά,αυτό είναι σίγουρο.Οταν λέω είναι άψογοι εννοώ πως θα σε πληρώσει,θα σου μάθει την δουλειά,δεν θα σε πετάξει έξω μετά από 3 εβδομάδες και όλα τα σχετικά τυπικά πράγματα. Οτι οι δουλειές έχουν πέσει είναι γεγονός. οτι όλο και πλέον πιο πολλοί Γερμανοί πάνε σε ψυχολόγο μάλλον οφείλεται γενικώς στον τρόπο ζωής τους.Δεν είναι και πολύ παιδιά της χαράς. Όχι. Ολοήμερη δουλειά στην γερμανία δεν σημαίνει πάντα καλά λεφτά.Αυτό ήταν πριν την εποχή του ευρώ και του ενοικιαζόμενου εργάτη. http://www.dgb.de/themen/++co++1447743c-3664-11df-5e49-00188b4dc422 εδώ γράφει ότι το 22τοις εκατό ζει με μισθούς φτώχειας. Που αυτό σημαίνει ότι ακόμα ένα τέτοιο ποσοστό μπορεί να ζει με μέτριους μισθούς. Συμφωνώ ότι ο γερμανός θα σε πληρώσει,διαφωνώ ότι δεν θα σε πετάξει γρήγορα έξω. Ο λόγος ότι παντού θα σε προσλάβουν με πάνω κάτω 1 μήνα συμβόλαιο δοκιμής.Το λεγόμενο probezeit γερμανιστί.Μετά συνήθως κανα 6μηνο.Οπότε αν δεν τους κάνεις ή ακόμα αν σπάσει η δουλειά σε πετάνε.Έχουν το κάθε δικαίωμα. -Άψογος εργοδότης είναι αυτός που σέβεται τους υπαλήλους που σέβονται τον εργοδότη τους.Αμοιβαία. Και ο άψογος εργοδότης όταν πάει καλά η επιχείρηση θα δώσει κίνητρα.Δηλαδή λίγη αύξηση παραπάνω απο την προβλεπόμενη,εφόσον βγάζει καλά κέρδη και πάει καλά. Και εννοείται ότι θα είναι τυπικός στις πληρωμές. Και εφόσον η παραγωγική δύναμη της γερμανίας πάει πάρα πολύ καλά,βγάζουν τρελλά κέρδη και πάνε πάρα πολύ καλά,και δίνουν τότε μισθούς πείνας όπως γράφει η σελίδα παραπάνω,ή και εδώ http://www.mindestlohn.de/kampagne/mindestlohn-hautnah/ τότε nephelia οι γερμανοί εργοδότες για μένα δεν είναι καθόλου άψογοι.Και επιμένω.Αυτό δεν είναι αψογότητα.Αυτό είναι κινεζοποίηση.
massey Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Καλησπερα.. Καποιος που ζει ή εχει ζησει στη Πολωνια μπορει να μου πει 2 λογια για τον τροπο ζωης,το κοστος,τις συνθηκες γενικοτερα?
Nephelia Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Όχι. Ολοήμερη δουλειά στην γερμανία δεν σημαίνει πάντα καλά λεφτά.Αυτό ήταν πριν την εποχή του ευρώ και του ενοικιαζόμενου εργάτη. http://www.dgb.de/themen/++co++1447743c-3664-11df-5e49-00188b4dc422 εδώ γράφει ότι το 22τοις εκατό ζει με μισθούς φτώχειας. Που αυτό σημαίνει ότι ακόμα ένα τέτοιο ποσοστό μπορεί να ζει με μέτριους μισθούς. Συμφωνώ ότι ο γερμανός θα σε πληρώσει,διαφωνώ ότι δεν θα σε πετάξει γρήγορα έξω. Ο λόγος ότι παντού θα σε προσλάβουν με πάνω κάτω 1 μήνα συμβόλαιο δοκιμής.Το λεγόμενο probezeit γερμανιστί.Μετά συνήθως κανα 6μηνο.Οπότε αν δεν τους κάνεις ή ακόμα αν σπάσει η δουλειά σε πετάνε.Έχουν το κάθε δικαίωμα. -Άψογος εργοδότης είναι αυτός που σέβεται τους υπαλήλους που σέβονται τον εργοδότη τους.Αμοιβαία. Και ο άψογος εργοδότης όταν πάει καλά η επιχείρηση θα δώσει κίνητρα.Δηλαδή λίγη αύξηση παραπάνω απο την προβλεπόμενη,εφόσον βγάζει καλά κέρδη και πάει καλά. Και εννοείται ότι θα είναι τυπικός στις πληρωμές. Και εφόσον η παραγωγική δύναμη της γερμανίας πάει πάρα πολύ καλά,βγάζουν τρελλά κέρδη και πάνε πάρα πολύ καλά,και δίνουν τότε μισθούς πείνας όπως γράφει η σελίδα παραπάνω,ή και εδώ http://www.mindestlohn.de/kampagne/mindestlohn-hautnah/ τότε nephelia οι γερμανοί εργοδότες για μένα δεν είναι καθόλου άψογοι.Και επιμένω.Αυτό δεν είναι αψογότητα.Αυτό είναι κινεζοποίηση. καλέ τώρα είδα ότι απάντησες Niedriglöhne πληρώνουν λίγοι στην Γερμανία και συνήθως αυτά τα γραφεία που στέλνουν δυναμικό στο εργοστάσιο με 6 ευρώ την ώρα ούτε αξιόπιστα δεν είναι ούτε τίποτα (και πάντα υπάρχουν καλύτερα γραφεία από αυτά,ψάξιμο θέλει τπτ άλλο) Η Probezeit πάντα είναι 6 μήνες και παραπάνω,λογικό είναι Συνεχίζω να τους θεωρώ άψογους για τους λόγους που προανάφερα και οι Γερμανοί απέχουν πολύ από τα να πληρώνουν μισθούς όπως στην Ελλάδα έντιτ μπερδεύτηκα στο άλλο ποστ με τους αριθμούς αλλά κατάλαβες πάνω κάτω
palawiaris Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Γιατί επιμένεις για κάτι που το βλέπω και ακούω τακτικά εδώ; Μπορείς με κάποιο τρόπο αν γίνεται, να αποδείξεις αυτά που πιστεύεις;
Nephelia Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Γιατί επιμένεις για κάτι που το βλέπω και ακούω τακτικά εδώ; Μπορείς με κάποιο τρόπο αν γίνεται, να αποδείξεις αυτά που πιστεύεις; τι να σου αποδείξω ; Μου παραθέτεις λινκ από το συνδικάτο που ξέρουμε τι ρόλο τραβάει η DGB Δεν το έχω ζήσει να υπάρχει συμβόλαιο δοκιμής ενός μήνα και,ούτε στο άμεσο περιβάλλον μου.Παρέθεσε όσα λινκ θέλεις αλλά καλύτερη είναι η προσωπική πείρα.Εσένα αν σου έτυχε να σε κρατήσουν για ένα μήνα,τι να σου πω,σε μια χώρα των 82 εκ συμβαίνει και αυτό. Τέλος δεν θα σου λινκάρω όλα τα γραφεία τώρα για να σου δείξω ότι κάποιοι πληρώνουν 6 ευρώ την ώρα,προφανώς και εσύ ξέρεις γερμανικά οπότε ψάξ'το. Γιατί να γραφτεί κάτι που δεν ισχύει ; υπάρχουν και γραφεία με 5μιση ευρώ αλλά τι σου λέω τώρα θα μας πεις ότι λέμε ψέμματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα