Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, αν γνωρίζει κάποιος.

Εχω βρει κάποια δουλειά στην Ελβετία, η οποία ξεκινά επίσημα από Ιούνιο. Σκοπεύω να πάω στη δουλειά 3 μήνες νωρίτερα, και στη χώρα 3.5 μήνες νωρίτερα μήπως και βρω κανένα σπίτι.

Οι άδειες παραμονής είναι όμως εώς 3 μήνες για όσους δεν έχουν οικονομική δραστηριότητα.

Υπάρχει κάποια λύση για να καταφέρω να πάω 3.5 μήνες πριν το συμβόλαιο μου; Να περάσω ίσως τα σύνορα με Γαλλία και να ξαναμπώ στη χώρα; Να επιστρέψω Ελλάδα για 2 μέρες (παίρνοντας και άλλα πράγματα) και να κάνω το κορόιδο ότι μπήκα 1η Μαρτίου;

Έχει κανείς εμπειρία τι γίνεται;

Δημοσ.

Αυτό όσον αφορά άλλες χώρες ότι γίνεται. Πχ στη Σιγκαπούρη, που ισχύει ότι ισχύει και στην Ελβετία, γίνεται. Λογικά θα ισχύει και εκεί πέρα. Εγώ στη θέση σου, αν δεν έβρισκα σίγουρη απάντηση, θα ρωτούσα ένα ταξιδιωτικό γραφείο

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ.

Και εγώ έχω ακούσει ότι το κάνουν. Αλλά είναι προτιμότερο να φαίνεται ότι μπήκα στη χώρα πχ 29/2 από Ελλάδα ή από Γαλλία; Προφανώς, το πρώτο διάστημα μέχρι τέλος Φλεβάρη θα το κρύψω ή αν με ρωτήσουν θα πω ότι είχα πάει για συνέντευξη και τότε αποφάσισα ότι θα μείνω στη χώρα.

Κανένας που να ζει εκεί;

Δημοσ.

Ακουσα για κατι κοπελες, δεν ξερω αν ισχυει, οτι πηγαν Αυστραλια και στο αεροδρομιο τις ρωτησαν τον λογο της επισκεψης. Οταν απαντησαν οτι ηρθαν για να βρουνε δουλεια , δεν επιτρεψαν τις εισοδο τους και τις εστειλαν παλι πισω στην Ελλαδα. Το ιδιο το εχω ακουσει και για το Καναδα. Σημειωτεον αυτα τα εχω ακουσει δεν ξερω αν ισχυουν.

Εσυ, αν σε ρωτησουν, εχεις μονο απαντηση. Ηρθα για διακοπες.

Δε νομιζω να εχεις προβλημα. Πηγες για διακοπες, εκατσες 3 μηνες, σου αρεσε και ξαναγυρισες να συνεχισεις τις διακοπες....Δεν νομιζω να τους απασχολει απο ποια χωρα μπηκες.

Δημοσ.

Ακουσα για κατι κοπελες, δεν ξερω αν ισχυει, οτι πηγαν Αυστραλια και στο αεροδρομιο τις ρωτησαν τον λογο της επισκεψης. Οταν απαντησαν οτι ηρθαν για να βρουνε δουλεια , δεν επιτρεψαν τις εισοδο τους και τις εστειλαν παλι πισω στην Ελλαδα. Το ιδιο το εχω ακουσει και για το Καναδα. Σημειωτεον αυτα τα εχω ακουσει δεν ξερω αν ισχυουν.

Παντου ισχυει αυτο οταν η χωρα χρειαζεται visa. Η απλη τουριστικη δεν επιτρεπει κατι τετοιο.

Δημοσ.

Ρε παίδες όλο το insomnia την κοπανάει για έξω ?

Να μάθω που πηγαίνετε οι περισσότεροι για να ανοίξω cafe και σουβλατζίδικο κοντά.

Έχω επισκεφτεί τρεις φορες την "κwλοελβετια".Δεν μου ζήτησαν στο αεροδρόμιο βίζες ούτε μου έκαναν ερωτήσεις.Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται άδεια παραμονής.Μπορεί όμως και να κάνω λάθος μια και δεν έμεινα ποτε μου εκεί πάνω από 4 νύχτες.Ευτυχώς.

Πάντως πολλά και καλά λεφτά εκεί αν δουλεύεις σε τράπεζες και όχι μονο αλλα πολύ βαρεμάρα όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...