Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, λοιπόν, εδώ και πολύ καιρό προσπαθώ να προμηθευτώ κάποια προϊόντα από μεγάλα και μικρά site του εξωτερικού (γιατί στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα δεν υπάρχουν)και κανένα site από την Amazon μέχρι το πιό μικρό μαγαζάκι δεν μπορεί να τα αποστείλει. Ο λόγος λέει είναι ότι θεωρούνται "Restricted Items" "Hazardous Materials" ή "Dangerous goods" δηλ. απαγορευμένα και επικίνδυνα υλικά. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι δεν προσπαθώ να παραγγείλω C-4 Plastic Explosives ή TNT αλλά κοινό χαρτάκι εκτύπωσης (50 φύλλα), 1-2 σπρέι κόλλας και ίσως και μία συσκευασία εποξιδικής ρητίνης να χυτευσω ένα καλούπι (κι αυτήν για λόγους εξωπραγματικής διαφοράς στην τιμή σε σχέση με εδώ). Με την τακτική που έχουν εφαρμόσει έχουν αποκόψει τον μισό πλανήτη και πλέον ή αγορά μέσω internet δεν μπορώ να καταλάβω τι εξυπηρετεί (κάτι με αυτό κάτι με τους αβάσταχτους τελωνιακούς δασμούς). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, έχετε αντιμετωπίσει εσείς παρόμοια προβλήματα? Υπάρχει κάποια λύση?

Δημοσ.

Τι χυτεύσεις κάνεις;

Κυρίως handmade κοσμήματα.

To spray ειναι το προβλημα στην μεταφορα με αεροπλανο.

Και τα σπρέι που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά πως έρχονται εδώ, αποκλειστικά οδικός?

Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι ισλαμιστής τρομοκράτης;

Σσσσσσσ!!!!! Μην μας καταλάβουνε!!!

Linkare τα items που θες να παραγγείλεις.

http://www.amazon.com/Mod-Podge-Matte-Mat-8-oz/dp/B0046IQ4U2

http://www.amazon.com/Mod-Podge-Clear-Sealer-Matte/dp/B003VY9DNM

http://www.amazon.com/Epson-Ultra-Premium-Presentation-S041341/dp/B00004Z613

...και googlαρε parcel forwarding απο USA. Tα παντα γινονται.

Ελπίζω να έχεις δίκιο γιατί έχω απογοητευτεί. Θα προσπαθήσω και θα σου πω.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ αλλά δυστυχώς...ούτε το συγκεκριμένο παράρτημα δεν τα αποστέλλει, αλλά ούτε και κανένα άλλο της Amazon. Πίστευα ότι ίσως έβρισκα κάποιο μικρότερο μαγαζί, αλλά κι αυτό χλωμό το βλέπω. Η μεγάλες εταιρίες ωστόσο, που πάνε με το γράμμα του νόμου, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Με το parcel forwarding σύστημα που πρότεινε πιο πάνω ο yanc πιστεύω πως γίνεται, αλλά για να πω με σιγουριά, θα πρέπει πρώτα να παραγγείλω και να δω στην πράξη τι γίνεται. Θα ενημερώσω με νέα όταν γνωρίζω περισσότερα. Ευχαριστώ!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δυστυχώς, τίποτα. Δεν γίνεται ούτε με την parcel forwarding τακτική, που φανταζόμουν ότι θα είναι λίγο πιο ελαστικοί. Μετά από επικοινωνία μου με αρκετές τέτοιες εταιρίες της Μεγάλης Βρετανίας (προσπάθησα Ευρώπη για να μην πληρώσω εκτελωνισμό), διαπίστωσα ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει λύση σε ένα τόσο απλό πρόβλημα. Φοβούνται προφανώς για τις άδειες τους. Τα σπρέι δεν πετάνε και δεν μπόρεσα να βρω και κάποια εταιρία που να κάνει οδικές μεταφορές (για τόσο μικρές παραγγελίες). Μου κάνει πάντως πολύ μεγάλη εντύπωση...έχουν αποκόψει τον πλανήτη στα δύο, τουλάχιστον εμπορικά. Και το λέω αυτό γιατί δεν είναι μόνο τα σπρέι. Στην έρευνα που έκανα τις τελευταίες ημέρες η λίστα είναι τεράστια. Για μένα θα έπρεπε στην τελική να υπάρχουν περιοδικά μεταφορικές-εμπορικές πτήσεις, για τέτοιου είδους εμπορεύματα...αφού την χερσαία μεταφορά την κατάργησαν. :( :angry: :wacko: :blink:

Δημοσ.

Ζήτησε από τους πωλητές/αποστολείς το MSDS (Material Safety Data Sheet).

Είναι το χαρτί που έχει ΌΛΑ τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάποιος, από τους κανόνες μεταφοράς (άρθρο 14) μέχρι και το πως πρέπει να γίνει η απόρριψη του στη φύση, εάν είναι τοξικό ή επικίνδυνο για την αναπνοή ή τα μάτια κλπ.

Το άρθρο 14 (για την μεταφορά) θα γράφει και εάν είναι επικίνδυνο να μπει σε αεροπλάνο (επιβατική πτήση) ή σε ποιά κλάση επικινδυνότητας ανήκει (UN number, και Class). Εάν δεν είναι επικίνδυνα τότε δεν έχεις κανένα περιορισμό. Εάν είναι, απλά ψάχνεις τον "νόμιμο" τρόπο να τα φέρεις.

Αν χρειαστείς βοήθεια PM και θα σε βοηθήσω

Δημοσ.

Δυστυχώς, τίποτα. Δεν γίνεται ούτε με την parcel forwarding τακτική, που φανταζόμουν ότι θα είναι λίγο πιο ελαστικοί. Μετά από επικοινωνία μου με αρκετές τέτοιες εταιρίες της Μεγάλης Βρετανίας (προσπάθησα Ευρώπη για να μην πληρώσω εκτελωνισμό), διαπίστωσα ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει λύση σε ένα τόσο απλό πρόβλημα. Φοβούνται προφανώς για τις άδειες τους. Τα σπρέι δεν πετάνε και δεν μπόρεσα να βρω και κάποια εταιρία που να κάνει οδικές μεταφορές (για τόσο μικρές παραγγελίες). Μου κάνει πάντως πολύ μεγάλη εντύπωση...έχουν αποκόψει τον πλανήτη στα δύο, τουλάχιστον εμπορικά. Και το λέω αυτό γιατί δεν είναι μόνο τα σπρέι. Στην έρευνα που έκανα τις τελευταίες ημέρες η λίστα είναι τεράστια. Για μένα θα έπρεπε στην τελική να υπάρχουν περιοδικά μεταφορικές-εμπορικές πτήσεις, για τέτοιου είδους εμπορεύματα...αφού την χερσαία μεταφορά την κατάργησαν. :( :angry: :wacko: :blink:

Κοίτα αν βρεις από Γερμανία,η DPD έχει καλό οδικό.Σε καμια βδομάδα θάναι στα χέρια σου,εγγυημένα.

Δημοσ.

Ζήτησε από τους πωλητές/αποστολείς το MSDS (Material Safety Data Sheet).

Είναι το χαρτί που έχει ΌΛΑ τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάποιος, από τους κανόνες μεταφοράς (άρθρο 14) μέχρι και το πως πρέπει να γίνει η απόρριψη του στη φύση, εάν είναι τοξικό ή επικίνδυνο για την αναπνοή ή τα μάτια κλπ.

Το άρθρο 14 (για την μεταφορά) θα γράφει και εάν είναι επικίνδυνο να μπει σε αεροπλάνο (επιβατική πτήση) ή σε ποιά κλάση επικινδυνότητας ανήκει (UN number, και Class). Εάν δεν είναι επικίνδυνα τότε δεν έχεις κανένα περιορισμό. Εάν είναι, απλά ψάχνεις τον "νόμιμο" τρόπο να τα φέρεις.

Αν χρειαστείς βοήθεια PM και θα σε βοηθήσω

Θα στείλω ένα mail στην παραγωγό εταιρία, αυτοί φαντάζομαι θα μπορούν να μου το στείλουν και μόλις ξέρω θα ενημερώσω για το τι έγινε.

Κοίτα αν βρεις από Γερμανία,η DPD έχει καλό οδικό.Σε καμια βδομάδα θάναι στα χέρια σου,εγγυημένα.

Έστειλα ένα mail-ερώτηση στην DPD της Αγγλίας, ζητώντας τους μία διεύθυνση για να προχωρήσω στην παραγγελία από την Amazon.UK και μόλις παραλάβουν να μου τα μεταφέρουν οδικός στην Ελλάδα. Έχουν περάσει κάμποσες ημέρες και δεν έχω λάβει απάντηση. (Δεν έκανα κίνηση για την Γερμανική DPD γιατί στην Γερμανική Amazon δεν υπάρχουν όλα τα προϊόντα που θέλω).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...