Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα..

Τον τελευταίο καιρό παγώνει το pc στα ξαφνικά, παγώνει εννοω σταματάει ο ήχος,βλέπω ενα screenshot κ φυσικά δεν κουνιέται το ποντίκι.

Αυτο συνέβει αρκετές φορές σε τυχαίες στιγμές, ανεξαρτήτως εαν εχω να κάνω ρεσταρτ το pc 2 βδομάδες η 2ώρες, επίσης έχει συμβεί καθως έχω ανοιχτά διαφορετικά προγράμματα(δλδ δεν το παρατήρησα μόνο στο ίδιο).

Η πρώτη μου σκέψη ηταν, οτι είναι η RAM, μετα απο λίγο googlarisma κατέβασα το Memtest86 και το έτρεξα το οποιο δεν βρήκε κανένα πρόβλημα στις RAM μετα απο περίπου 40' (αρκετά test).

Μετά απο αυτό, έκανα μία εκκαθάριση δίσκου, έσβησα ότι θεωρούσα άχρηστο στο Pc και έκανα εναν έλεχνο και ανασυγκρότιση δίσκου, ένα restart..

Μετα ίδα τις θερμοκρασίες του cpu οπου στο idle είναι 25-30 στο Load Με αρκετά ανοιχτά πραγματάκια μέσα σε 3 ώρες max πήγε 60c οπότε μάλλον δεν είναι και η θερμοκρασία.

Αυτή τη στιγμή έχω βγάλει τη μία ram και εχω μόνο μια (2gb).

Ξαναπάγωσε το Pc όταν είχα μόνο την άλλη, αλλά προς το παρών τπτ με αυτή.

Edit: έγινε και με αυτη τη ram

Edit2: κατεβασα επίσης το prime95,hard disk sentinel,furmark και occt και δεν βρήκα κανένα πρόβλημα ουτε οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές.

Και το pc ξανα κόλλησε και η μία ηταν στο boot.

Τώρα, τι έχω παρατηρήσει;

Βασικά δεν είναι κανένα αναμμένο λαμπάκι πάνω στην motherboard όταν γίνεται αυτό.

Τις τελευταίες πχ 4 απο τις 6 φορές μόλις έγινε και άνοιξα το Pc πάγωσε με το που έκανε load η επιφάνεια εργασίας.

Τι άλλο να κοιτάξω?

Pc specs: 2600k i7,4gb ram kingston,6950 ati,ssd 80. Κανένα overclock.

PS: Ελπίζω να μην είναι σε λάθος section το post.

Επεξ/σία από zedz
  • Moderators
Δημοσ.

Αναφερεις πως εκανες διαφορα τεστ. Πχ το memtest για 40 λεπτα.

Τα υπολοιπα τεστ για ποσες ωρες τα εκανες?

Εχεις δοκιμασει να μπεις σε safe mode? Με καποιο linux live cd?

Δημοσ.

Ωραία, μετά απο όλα αυτά, τέλος έκανα και ένα φορματ, ινσταλλ ξανά τα windows7 και τωρα μέσα σε 1.30 ώρα έχει κολλήσει τουλάχιστον 6 φορές το Pc.Mετά το τελευταίο φορμάτ το μόνο μου έκανα Update ήταν οι drivers της m/b και της gpu.

Ότι προγραμματάκι και ενα παιχνίδι έτρεξα ήταν εγκατεστημένο στον ssd.

Το furmark συνολικά το έτρεξα ένα μισάωρο, το prime ενα 10λεπτο και το occt ήταν στο on λίγο λιγότερο.

Οχι, δεν δοκίμασα να μπω σε safe mode ουτε κάποιο Linux(δυστυχώς είμαι άσχετος με linux αλλα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα),

Το τροφοδοτικό είναι 750w.

Πιστεύω είναι ο ssd..?!

Ποιο test να αφήσω σήμερα ίσως και όλο το βράδυ(εαν δεν γίνει τπτ) να τρέχει?

• Moderators
Δημοσ.

Ωραία, μετά απο όλα αυτά, τέλος έκανα και ένα φορματ, ινσταλλ ξανά τα windows7 και τωρα μέσα σε 1.30 ώρα έχει κολλήσει τουλάχιστον 6 φορές το Pc.Mετά το τελευταίο φορμάτ το μόνο μου έκανα Update ήταν οι drivers της m/b και της gpu.

Ότι προγραμματάκι και ενα παιχνίδι έτρεξα ήταν εγκατεστημένο στον ssd.

Το furmark συνολικά το έτρεξα ένα μισάωρο, το prime ενα 10λεπτο και το occt ήταν στο on λίγο λιγότερο.

Οχι, δεν δοκίμασα να μπω σε safe mode ουτε κάποιο Linux(δυστυχώς είμαι άσχετος με linux αλλα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα),

Το τροφοδοτικό είναι 750w.

Πιστεύω είναι ο ssd..?!

Ποιο test να αφήσω σήμερα ίσως και όλο το βράδυ(εαν δεν γίνει τπτ) να τρέχει?

Αν θελεις κανε ενα κοπο να διαβασεις αυτο και συγκεκριμενα το Ηardware κομματι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξαναέκανα ένα memtest για ένα 6ωρο και δεν υπήρχαν errors.Επίσης το LinX με 10 τεστ με problem size 14000 δεν εβγαλε καποιο προβλ. Υπαρχει καποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα για ton corsair ssd?

επισης η m/b που έχω ειναι η asrock p67 pro3.

Επεξ/σία από zedz
Δημοσ.

Με τα software τεστ δεν βγάζεις πολλές φορές άκρη.

1ον: Βγάλε ολες τις pci κάρτες που εχεις στο μηχάνημα και μπες windows, δες συμπεριφορά.

2ον: Αν εχεις άλλους δίσκους βγάλε τα sata καλώδια και μείνε με τον ssd που εχεις το λειτουργικό,μπες windows και δες συμπεριφορά.(το 1ο ισχυει)

3ον: Άλλαξε θύρα sata στον ssd,μπες windows δες συμπεριφορά.(το 1ο & 2ο ισχυεί και σε αυτο το τεστ)

Ελπίζω να μην εχεις μητρική απο τις πρώτες παρτίδες Sandy διότι είχαν θέμα

Γράψε μας ποια μητρική εχεις.

Αν εχεις κάνει και τα 3 βήματα και δεν βλέπεις φως, κράτα και τα 3 βήματα που σου γράφω παραπάνω, κατέβασε ubuntu 32bit κάψε το cd, μπες με live cd απο το boot (επέλεξε στο bios να μπουτάρει απο το cd) μπες ubuntu (try ubuntu)σερφαρε, κάτσε κάμποση ώρα περιεργάζοντας το λειτούργικό, παίξε και καμιά πασιέντζα και δες συμπεριφορά.

Αν εχεις μητρική πρώτης παρτίδας και ssd pci express εχεις θέμα.

Δημοσ.

Τις τελευταιές 2-3ς μέρες,μεχρι χ8ες το βράδυ δεν έκανε τπτ το Pc και χ8ες για ενα 2ωρο κολλούσε καθε 10 λεπτά.

θα περιμένω λίγο ακόμη και μετά 8α δοκιμάσω αυτα που έγραψες venumis.

Βtw, ευχαριστώ για την βοη8ειά σας.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μερικά ερωτήματα διότι μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο το οποίο σε συμβουλεύω να διαβάσεις πως λυθηκε τελικά εδώ

παγώνει το πισι και μετά απο αντικατάσταση μητρικής

1. Έχει τύχει μετά από ώρες λειτουργίας να παρατηρήσεις πως δεν αναγνωρίζει τον 2ο εσωτερικό back up δίσκο σου (αν έχεις δευτερο). Οτι δε τον βλέπει καθόλου το πισι

2. Έχει τύχει όταν ανοίγεις το πισι να παγώσει πριν καν μπει στα windows και εσύ να κουνήσεις καλώδια εντος του πισι και να λειτουργήσει μετά το restart κανονικά??

Δημοσ.

στην αρχη λες πως σου βγαζει ενα screenshot μηπως λεω μηπως ειναι μια μπλε οθονη και γραφει ακαταλαβιστικα ? παντως εφοσον εκανες format τοτε ειναι hardware θεμα , RAM μυριζομαι .

Δημοσ.

nk_surfer εχω 64bita και τον τελευταίο καιρό κανένα antivirus.Το pc δεν το είχα κάνει ποτε format μεχρι πριν λίγες μέρες και πριν το format είχα windows home edition kai twra windows ultimate.

Τα συγκεκριμένα windows ultimate τα έχει και το προηγούμενο Pc μου και δεν έχει κολλήσει ποτέ!

kkostas77, το διάβασα το post σου, φαίνεται παρόμοιο πρόβλημα αλλά, την 1η φορά που έκανα memtest διάρκησε 40λεπτά και την 2η φορά 6-7ώρες! χωρις κανένα πρόβλημα φυσικά και δίχως να κολλήσει το pc κατα τι διάρκεια.

1. Αυτό δεν το έχω παρατηρήσει αλλά στη διάρκεια 8-9 μηνών ποτε δεν έιχα πρόβλημα αναγνώρισης κάποιου δίσκου.

Εχω τον master τον sdd 80 και σαν 2ο εναν κανονικό 1tb.

2. έχει τύχει αρκετές φορές να παγώσει πριν καν μπει στα windows αλλα δεν εχω δοκιμάσει να κουνήσω τα καλώδια.

Παντα ο μόνος τρόπος για να 'ξεκολλήσει' είναι κρατώντας πατημένο το κουμπί για λίγο

vanquisherwv, δεν μου βγάζει ενα Screenshot, 8ελω να πω οτι βλέπω αυτο που έτρεχα εκείνη τη στιγμή (είτε έχω ανοιχτο έναν chrome, είτε ένα vlc,10 προγράμματα ή Κάποιο game) παγωμένο σαν screenshot.Πιστεύω θα καταλάβαινα εάν ήταν ένα BSOD :P

Δοκίμασα για λίγο ta ubuntu, live cd αλλά δεν έτυχε να κολλήσει, θα ξαναδοκιμάσω φυσικά μιάς και μπορεί να έτυχε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι σπουδάζω και το pc δεν είναι στην ίδια πόλη που το πήρα οπότε δεν μπορώ να βρώ εύκαιρη mo/bo ή οτιδήποτε.

Έτυχε επίσης να ανοίξω προγράμματα που είναι εγκατεστημένα μόνο στον ssd και να παγώσει αλλά και κάποια που ήταν εγκατεστημένα στον 2ο σκληρό.

Δεν είμαι απόλυτος οτι δεν έτρεχε κάποια διεργασία απο τον 2o φυσικά αλλα πιστεύω δεν έτρεχε :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...