Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

zedz το πρόβλημά σου δείχνει καταρχην πως έχει να κάνει με hardware και όχι με το λειτουργικό σου.

Ο λόγος που σε ρώτησα αν σου έχει τύχει να μη σου αναγνωρίζει δίσκους, είναι μήπως είχε πρόβλημα κάποιο καλωδιάκι και σου δημιουργούσε βραχυκύκλωμα. Μπορεί κάποιο καλωδιάκι να μη πατάει καλά. Γενικά δοκίμασες να δεις αν οι μνήμες είναι κουμπωμένες σωστά, αν όλα τα καλώδια και ειδικά αυτά που βγαίνουν απ τους σκληρούς σου, είναι σωστά βαλμένα κτλ κτλ??

Όταν λες πως πατάς πατημένο το κουμπάκι εννοείς οτι κάνεις επανεκίνηση και αυτό μετά δουλεύει σωστά κατευθείαν ή σου έχει τύχει να κάνεις 2-3 φορές επανεκίνηση και αυτό να παγώνει πάλι πριν καν φορτώσει τα windows? Σε μένα πχ μου τα εκανε αυτά και με ένα απλό κούνημα του tower έκανε σωστή εκίνηση.

Αποδείχθηκε όμως πως και οι μνήμες δεν έτρεχαν σε σωστή συχνότητα οπότε τις αντικατέστησα με άλλες συμβατές με τη μητρική μου που έτρεχαν σε χαμηλότερη αλλά και πως τα καλώδιά μου κάπου βραχυκύκλωναν.

Συνήθως τέτοια παγώματα ακόμα και σε τεχνικό τμήμα να τα πας, δε μπορουν εύκολα να τα παρατηρήσουν και κατά 99% είναι ή η motherboard ή οι μνήμες.

Δημοσ.

nk_surfer εχω 64bita και τον τελευταίο καιρό κανένα antivirus.Το pc δεν το είχα κάνει ποτε format μεχρι πριν λίγες μέρες και πριν το format είχα windows home edition kai twra windows ultimate.

Τα συγκεκριμένα windows ultimate τα έχει και το προηγούμενο Pc μου και δεν έχει κολλήσει ποτέ!

kkostas77, το διάβασα το post σου, φαίνεται παρόμοιο πρόβλημα αλλά, την 1η φορά που έκανα memtest διάρκησε 40λεπτά και την 2η φορά 6-7ώρες! χωρις κανένα πρόβλημα φυσικά και δίχως να κολλήσει το pc κατα τι διάρκεια.

1. Αυτό δεν το έχω παρατηρήσει αλλά στη διάρκεια 8-9 μηνών ποτε δεν έιχα πρόβλημα αναγνώρισης κάποιου δίσκου.

Εχω τον master τον sdd 80 και σαν 2ο εναν κανονικό 1tb.

2. έχει τύχει αρκετές φορές να παγώσει πριν καν μπει στα windows αλλα δεν εχω δοκιμάσει να κουνήσω τα καλώδια.

Παντα ο μόνος τρόπος για να 'ξεκολλήσει' είναι κρατώντας πατημένο το κουμπί για λίγο

vanquisherwv, δεν μου βγάζει ενα Screenshot, 8ελω να πω οτι βλέπω αυτο που έτρεχα εκείνη τη στιγμή (είτε έχω ανοιχτο έναν chrome, είτε ένα vlc,10 προγράμματα ή Κάποιο game) παγωμένο σαν screenshot.Πιστεύω θα καταλάβαινα εάν ήταν ένα BSOD :P

Δοκίμασα για λίγο ta ubuntu, live cd αλλά δεν έτυχε να κολλήσει, θα ξαναδοκιμάσω φυσικά μιάς και μπορεί να έτυχε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι σπουδάζω και το pc δεν είναι στην ίδια πόλη που το πήρα οπότε δεν μπορώ να βρώ εύκαιρη mo/bo ή οτιδήποτε.

Έτυχε επίσης να ανοίξω προγράμματα που είναι εγκατεστημένα μόνο στον ssd και να παγώσει αλλά και κάποια που ήταν εγκατεστημένα στον 2ο σκληρό.

Δεν είμαι απόλυτος οτι δεν έτρεχε κάποια διεργασία απο τον 2o φυσικά αλλα πιστεύω δεν έτρεχε :P

Δοκίμασε λίγο παραπάνω με την ubuntu για να είσαι πιο σίγουρος. Αν δεν κολάει τότε ίσως θα πρέπει να ξεκινήσεις από τον ssd

Δημοσ.

Μπορεί να "χτύπησες" το motherboard με στατικό ηλεκτρισμό. Δυστυχώς συμβαίνει, ιδιαίτερα τον χειμώνα + από μάλλινα ρούχα.

Έτσι έγινε σε μένα. Πήγα να προσθέσω Ram σε ένα laptop μου και την έπαθα :(

Από τότε κάθε φορά που "παίζω" με ηλεκτρονικά, φοράω ένα βραχιολάκι με καλώδιο(από ebay) που το βάζεις στην γείωση του σπιτιού σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...