Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω το εξής πρόβλημα, οταν βάζω το δίσκο στη πρίζα (καθώς δεν έχει διακόπτη on/off) κολάει ο υπολογιστής εντελώς και κανω επανεκίνηση και τότε λειτουργεί κανονικά ο σκληρός. τι μπορεί να συμβαίνει ; είχα κάνει φορμάτ πρόσφατα στον υπολογιστή.

Δημοσ.

Απ' την 1η φορά που σύνδεσες τον συγκεκριμένο δίσκο στο έκανε; Ή μια ωραία μέρα στα καλά καθούμενα;

μια μερα στα καλα καθουμενα... τον δοκιμασα σε διαφορετικες θυρες , με διαφορετικα καλωδια με διαφορετικους μετασχηματιστες, μονο οταν κανω ρεσταρτ δουλευει η οταν συνδεσω το δισκο στην πριζα πριν ανοιξω τον υπολογιστη...

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα σε πρώτη φάση να τρέξεις μία live διανομή linux στον υπολογιστή σου και να δείς εάν εκεί έχεις προβλήματα. Είναι ένας καλός τρόπος για να σιγουρευτείς εάν το πρόβλημα είναι hardware ή software issue..

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα σε πρώτη φάση να τρέξεις μία live διανομή linux στον υπολογιστή σου και να δείς εάν εκεί έχεις προβλήματα. Είναι ένας καλός τρόπος για να σιγουρευτείς εάν το πρόβλημα είναι hardware ή software issue..

πως θα το κανω αυτο; πρεπει να εγκαταστησω τα λινουξ;

Δημοσ.

'Οχι. Εννοεί να φτιάξεις ένα δισκάκι (CD ή DVD) με τη χρήση ενός προγράμματος που "καίει" αρχεία "ως ISO" (πχ το ΙmgBurn), για να φτιάξεις ένα bootable δισκάκι, το οποίο θα περιέχει μια διανομή Linux η οποία θα φορτωθεί στη RAM του πισιού (πρέπει να ορίσεις από το BIOS setup να εκκινήσει πρώτα από CD/DVD το μηχάνημα), αντι να εγκατασταθεί στον σκληρό. Λειτουργικό σε δισκάκι μ' άλλα λόγια.

Το ISO αρχείο το οποίο θα κατεβάσεις και μετά θα "κάψεις", θα το βρεις σε άπειρα μέρη στο Web. Γκούγκλαρε για "linux live cd".

Δημοσ.

παιδες στα linux ubuntu 11.10 δουλευει ρολοι! ολα κομπλε! πως θα γινει να εχω και windows xp sp3 kai ubuntu στο ιδιο υπολογιστη; δηλαδη να επιλεγω οταν ξεκιναω τον υπολογιστη; πρεπει να κανω partition ;

Δημοσ.

Αν έχεις κα'ναν περίσσιο δίσκο, κάνε εγκατάσταση των linux που θες (αποσυνδέοντας πρώτα τον δίσκο των Win μην πάει κάτι στραβά-και τον ξανασυνδέεις μετά την εγκατάσταση), και ξεκινάς κάθε φορά το μηχάνημα, αλλάζοντας τη σειρά του boot order στους δίσκους.

Aν δεν έχεις άλλο δίσκο διαθέσιμο, αλλά μπορείς να τα εγκαταστήσεις σε άλλο partition, καν' το, και μέσα από τα linux θα μπορέσεις να ορίσεις από ποιό partition θα εκκινείς (...μη γίνει μόνο καμμιά ιστορία, και χαλάσει ο boot loader των Win, και δεν μπορείς να μπουτάρεις από αυτά κάποια στιγμή...).

Αλλά γιατί να βάλεις linux; Για τον εξωτερικό και μόνο; Προφανώς έχουν κάποιο πρόβλημα τα ΧΡ σου (αυτός ήταν ο σκοπός της δοκιμής με live CD), και αν δε σε χαλάει, καλύτερα απλά να ξαναεγκαταστήσεις τα Win...Προσωπικά το βλέπω ως καλύτερη λύση.

Δημοσ.

Αν έχεις κα'ναν περίσσιο δίσκο, κάνε εγκατάσταση των linux που θες (αποσυνδέοντας πρώτα τον δίσκο των Win μην πάει κάτι στραβά-και τον ξανασυνδέεις μετά την εγκατάσταση), και ξεκινάς κάθε φορά το μηχάνημα, αλλάζοντας τη σειρά του boot order στους δίσκους.

Aν δεν έχεις άλλο δίσκο διαθέσιμο, αλλά μπορείς να τα εγκαταστήσεις σε άλλο partition, καν' το, και μέσα από τα linux θα μπορέσεις να ορίσεις από ποιό partition θα εκκινείς (...μη γίνει μόνο καμμιά ιστορία, και χαλάσει ο boot loader των Win, και δεν μπορείς να μπουτάρεις από αυτά κάποια στιγμή...).

Αλλά γιατί να βάλεις linux; Για τον εξωτερικό και μόνο; Προφανώς έχουν κάποιο πρόβλημα τα ΧΡ σου (αυτός ήταν ο σκοπός της δοκιμής με live CD), και αν δε σε χαλάει, καλύτερα απλά να ξαναεγκαταστήσεις τα Win...Προσωπικά το βλέπω ως καλύτερη λύση.

απλα μου αρεσαν και ηθελα να τα δοκιμασω . δε το γλιτωνω το φορματ δηλαδη; :(

Δημοσ.

...μα δεν είπα δεν το γλυτώνεις. Για ξαναδιάβασε!

...εκτός κι αν εννοείς "τί θα γίνει με τον δίσκο στα ΧP"...

Τεσπα, για δοκίμασε την "επαναφορά συστήματος" των Win σε κάποια περασμένη ημερομηνία, μπας και...

Δημοσ.

...έγραψα στη συνέχεια κι άλλα στο πιο πάνω ποστ.

Επίσης, υπάρχουν κι άλλες επιλογές : όπως επιδιόρθωση των Win μέσα απ' το CD. Δες όμως πρώτα την επαναφορά.

Δημοσ.

...έγραψα στη συνέχεια κι άλλα στο πιο πάνω ποστ.

Επίσης, υπάρχουν κι άλλες επιλογές : όπως επιδιόρθωση των Win μέσα απ' το CD. Δες όμως πρώτα την επαναφορά.

τωρα επαναφορα σχετικο ειναι γιατι μου το κανει πολυ καιρο απλα τωρα το εγραψα στο φορουμ. επιδιορθωση χωρις φορματ; ειναι αξιοπιστο αυτο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...