Sadako Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν.. Δεν έχω δουλέψει πολύ με macros, είδα κανά 2 βιντεάκια με tutorials, δεν μου φάνηκαν κάτι τραγικό, αλλά όταν δοκίμασα για κάτι που χρειάστηκα, σκάλωσα, γιατί από ό,τι είδα καταγράφει μόνο ακολουθία από πληκτρολογήσεις. Εγώ αυτό που θέλω το κάνω επιλέγοντας κάποια πράγματα με το ποντίκι, οπότε δεν ξέρω αν γίνεται.. Εν ολίγοις, αυτό που θέλω να κάνω, είναι να επιλέγω ένα table και να εκτελούνται αυτόματα τα εξής βήματα: 1. Αλλαγή του φορμάτ του πίνακα στην πρώτη επιλογή από το Design tab (το πιο απλο δηλαδή.. 2. Αντιγραφή του περιεχομένου της πρώτης row (αποτελείται από ΕΝΑ column) 3. Επικόλληση στην πρώτη γραμμή ΠΑΝΩ από τον πίνακα (να ΜΗΝ ανήκει δηλαδή στον πίνακα) 4. Μετατροπή αυτού του κειμένου σε "No Spacing" και σε συγκεκριμένο font type και size 5. Διαγραφή της πρώτης γραμμής του πίνακα (όπως το επιλέγω με το ποντίκι σβήνεται αυτόματα και η τελευταία γραμμή, που είναι και αυτό που θέλω. Είναι οι μοναδικές γραμμές του πίνακα που έχουν μια στήλη. Όλες οι προηγούμενες έχουν πολλές στήλες) 6. Διαγραφή 3ης, 4ης, 6ης,10ης και κάποιες άλλες τέλος πάντων στήλες 7. Μετατροπή όλων των περιεχομένων του πίνακα σε ένα συγκεκριμένο font type και size.. Οι πίνακες στους οποίους θα εφαρμόζεται το macro έχουν παρόμοια μορφή. Μια γραμμή που αποτελείται από ένα column, από κάτω πολλές γραμμές με τον ίδιο αριθμό από columns (απλά ο αριθμός των γραμμών διαφέρει από πίνακα σε πίνακα) και απο κάτω μια γραμμή σαν την πρώτη, δηλαδή αποτελείται από ένα μόνο column. Μπόρει να βοηθήσει κανείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα