BaLsAmoMenos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Φυσικα αν/οταν κηρυξουμε πτωχευση, ο μεσος ελληνας θα ειναι απολυτα σωστος στα παντα. Θα πληρωνει τους φορους του, θα παιρνει και θα δινει αποδειξεις, δεν θα κανει λαμογιες, θα ψηφιζει τα σωστα ατομα και δεν θα θελει να μπει στο δημοσιο. Ναι. Πρωτον, γιατι μονο μια σωστη κυβερνηση θα αποφασισει να κηρυξει πτωχευση που θα εμπνεει και σεβασμο στους πολιτες και, δευτερον, γιατι μαθαμε τις επιπτωσεις των παραπανω (που μετρια ζημια καναν στο κρατος ετσι και αλλιως).
LRoi Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Φυσικα αν/οταν κηρυξουμε πτωχευση, ο μεσος ελληνας θα ειναι απολυτα σωστος στα παντα. Θα πληρωνει τους φορους του, θα παιρνει και θα δινει αποδειξεις, δεν θα κανει λαμογιες, θα ψηφιζει τα σωστα ατομα και δεν θα θελει να μπει στο δημοσιο. Αφου πρωτα εχει βγει ο ηλιος απο την δυση, γιατι αφου θα ερθουν τα πανω κατω στην ελλαδα, γιατι να μην γινει και αυτο? Αν/όταν κηρύξουμε πτώχευση, δεν θα υπάρχουν φράγκα και θέσεις στο δημόσιο για να παραπλανά ο κάθε τυχάρπαστος τους κουτόφραγκους. Οι αποδείξεις μας έφεραν εδώ που είμαστε, σίγουρα, όχι κάτι τύποι που εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική εξουσία και πέρασαν κάτι μέτρα περί (μη) ευθύνης υπουργών, κάτι μίζες στη μίζενς και στη φέροσταλ, κάτι Ολυμπιακούς αγώνες της μάσας με δανεικά κλπ.
KilliK Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Για ψαξε το και εσυ λιγο παραπανω, και κυριως τις εννοιες πρωτογενες ελλειμα-πλεονασμα. Και το 2011 (και μαλλον και το 2012) ειχαμε πρωτογενες ελλειμα, που σημαινει το οτι απο τα δανεικα κοντα στα 6 - 10 δις πανε σε δαπανες (μισθους συνταξεις). Αν φαληρισεις το ΑΕΠ θα πεσει εως και 60% (περιπτωση αργεντινης) οποτε και τα εσοδα του κρατους θα πεσουν δραματικα με συνεπεια αμα θες να εχεις τους σημερινους μισθους-συνταξεις δεν θα χρειαζεσαι 6δις αλλα τα διπλα και τριπλα. Και επειδη ο Βαρουφακης δεν ειναι μεσιας υπαρχουν και αλλες αποψεις, καλο διαβασμα ειναι αυτο Link Κραταω αυτο, αφιερωμενο στα ευκολα λογια και στους δημαγωγους Ο δε σημαντικός διανοητής Καρλ Κράους υποστηρίζει την εξής ευφυή κατά τη γνώμη μου άποψη. «Το μυστικό του δημαγωγού είναι να φαίνεται τόσο κουτός όσο κι οι ακροατές του, ώστε να νομίζουν πως είναι τόσο έξυπνοι όσο κι εκείνος...». Λέτε; παρα πολυ σωστα τα λεει.ωραιος.
Dropsreef Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 παρα πολυ σωστα τα λεει.ωραιος. Ωραία τα λέει ο κύριος αλλά έχω απορία. Αν στους 1,000,000 άνεργους προσθέσεις άλλους 500,000 (οι οποίοι 500,000 δεν θα καταναλώνουν μιας και εισόδημα γιοκ και η ανεργία θα τρέχει με υψηλούς ρυθμούς μιας και η μη κατανάλωση οδηγεί σε λουκέτο μικρομεσαίες επιχειρήσεις) τί ακριβώς θα καταφέρεις?
LRoi Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Ωραία τα λέει ο κύριος αλλά έχω απορία. Αν στους 1,000,000 άνεργους προσθέσεις άλλους 500,000 (οι οποίοι 500,000 δεν θα καταναλώνουν μιας και εισόδημα γιοκ και η ανεργία θα τρέχει με υψηλούς ρυθμούς μιας και η μη κατανάλωση οδηγεί σε λουκέτο μικρομεσαίες επιχειρήσεις) τί ακριβώς θα καταφέρεις? Ότι και πριν: Να τα λέει ωραία ο κύριος
lary7 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Ωραία τα λέει ο κύριος αλλά έχω απορία. Αν στους 1,000,000 άνεργους προσθέσεις άλλους 500,000 (οι οποίοι 500,000 δεν θα καταναλώνουν μιας και εισόδημα γιοκ και η ανεργία θα τρέχει με υψηλούς ρυθμούς μιας και η μη κατανάλωση οδηγεί σε λουκέτο μικρομεσαίες επιχειρήσεις) τί ακριβώς θα καταφέρεις? 500.000-700.000 ανεργους λιγοτερους απο την περιπτωση που πας για χρεωκοπια.....
Toufas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Ναι. Πρωτον, γιατι μονο μια σωστη κυβερνηση θα αποφασισει να κηρυξει πτωχευση που θα εμπνεει και σεβασμο στους πολιτες και, δευτερον, γιατι μαθαμε τις επιπτωσεις των παραπανω (που μετρια ζημια καναν στο κρατος ετσι και αλλιως). Μην ανησυχεις. Ειμαι σιγουρος οτι στις επομενες εκλογες θα βγει η σωστη κυβερνηση. Μιας και το προβλημα ειναι της τωρινης μονο, και οχι μιας πολιτικης νοοτροπιας εδω και ~20 χρονια. Lroi, ποτε δεν αρνηθηκα οτι οι πολιτικοι φταινε λιγοτερο απο οτι λες. Αλλα δεν βγηκαν με το ετσι θελω. Τους εβγαλε ο λαος με την ψηφο του και με την ελλειψη της ψηφο του. Οταν καποιος κανει κατι κακο, δεν του ξανα αναθετεις την ιδια δουλεια για πολλοστη φορα με την ελπιδα οτι δεν θα τα σκατωσει. Fool me once, shame on you, fool me twice shame on me λενε εδω που ειμαι. Τωρα θα μου πεις "τι να ψηφισω?". Δεν ξερω τι θα ψηφισεις, αλλα ξερω τουλαχιστον 300 ατομα (και τα κομματα που εκπροσωπουν) που δεν αξιζουν την ψηφο σου. Ο λαος της ελλαδας εχει τις κυβερνησεις που του αξιζουν.
Dropsreef Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Τον τρόπο θέλω. Με το φτωχό μου το μυαλό αν αύριο απολύσεις 500,000 δημόσιους θα φτάσεις στο 1,500,000 άνεργους συνολικά (αν και στην πραγματικότητα είναι πολλοί περισσότεροι μιας και αρκετοί δεν είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οαεδ) και σε κανένα τρίμηνο μικρομάγαζα θα βαράνε λουκέτο
firewalker Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Στο παρα-5 θυμάστε ποιος έγινε πρωθυπουργός... Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.
kirileman Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δείτε και αυτό (οντοπικ, οφτοπικ, χου κεαρς) Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο. http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2012/02/to-13.html
lary7 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Τον τρόπο θέλω. Με το φτωχό μου το μυαλό αν αύριο απολύσεις 500,000 δημόσιους θα φτάσεις στο 1,500,000 άνεργους συνολικά (αν και στην πραγματικότητα είναι πολλοί περισσότεροι μιας και αρκετοί δεν είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οαεδ) και σε κανένα τρίμηνο μικρομάγαζα θα βαράνε λουκέτο Αρα αν αυριο προσλαβεις 500.000 Δ.Υ και μειωσεις την ανεργια τοτε η οικονομια θα ανθησει?Το θεμα εδω δεν ειναι οι Δ.Υ αλλα μιας που το ανεφερες, οι μισθοι που πληρωνει το κρατος πρεπει να μεταφραζονται σε παραγωγικοτητα. Δεν τα γενναει τα λεφτα το κρατος, απο φορους τα παιρνει ή απο δανεικα.
KilliK Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ωραία τα λέει ο κύριος αλλά έχω απορία. Αν στους 1,000,000 άνεργους προσθέσεις άλλους 500,000 (οι οποίοι 500,000 δεν θα καταναλώνουν μιας και εισόδημα γιοκ και η ανεργία θα τρέχει με υψηλούς ρυθμούς μιας και η μη κατανάλωση οδηγεί σε λουκέτο μικρομεσαίες επιχειρήσεις) τί ακριβώς θα καταφέρεις? Θα χτυπηθει στα ισα το Συστημα γιατι θα χασει ενα μεγαλο μερος του στρατου του που το στηριζει εδω και 30 χρονια. και αυτο ειναι ενα ουσιαστικο βημα για να αρχισει να αλλαζει επιτελους κατι σε αυτον τον τοπο.
LRoi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Αρα αν αυριο προσλαβεις 500.000 Δ.Υ και μειωσεις την ανεργια τοτε η οικονομια θα ανθησει?Το θεμα εδω δεν ειναι οι Δ.Υ αλλα μιας που το ανεφερες, οι μισθοι που πληρωνει το κρατος πρεπει να μεταφραζονται σε παραγωγικοτητα. Δεν τα γενναει τα λεφτα το κρατος, απο φορους τα παιρνει ή απο δανεικα. Δεν θα προσλάβεις 500.000 ΔΥ αλλά θα ενισχύσεις τον ιδιωτικό τομέα με πολλούς τρόπους ώστε να δεχτεί τους 500.000 που θα απολύσεις και θα αυξήσεις την παραγωγικότητα. Θα τους δώσεις κίνητρο να επιστρέψουν στα χωριά τους και θα τους δώσεις συγκεκριμένη αγροτική και κτηνοτροφική πολιτική για να αυξήσεις την τροφική επάρκεια, να μειώσεις τις εισαγωγές και να προσπαθήσεις να αυξήσεις τις εξαγωγές. Η αποκέντρωση σε αυτό το υδροκέφαλο κράτος είναι το πρώτο βήμα.
Dropsreef Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Αρα αν αυριο προσλαβεις 500.000 Δ.Υ και μειωσεις την ανεργια τοτε η οικονομια θα ανθησει? Οχι. Η απορία μου γεννήθηκε από την έλλειψη προτάσεων στο συγκεκριμένο άρθρο.Οκ πελατειακές σχέσεις αλλά πες μας κάτι παραπάνω από την ανεργία που θα προκύψει σε περίοδο τεράστιας ύφεσης εφόσον η θεωρία σου στηρίζεται στις απολύσεις του Δημόσιου Τομέα Με τα λίγα οικονομικά που μου έμαθαν στο πανεπιστήμιο υπάρχουν οι εξής επιλογές: Είτε ο μισθός παραμένει ανέγγιχτος όπως και οι τιμές των προϊόντων. Είτε ο μισθός μειώνεται αλλά μειώνονται και οι τιμές των προϊόντων. Εδώ βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου.Οι τιμές προς τα πάνω(σε αυτό συμβάλει και ο ΦΠΑ) ο μισθός προς τα κάτω και εσυ ως κράτος περιμένεις να έχεις έσοδα.Δεν προκύπτουν τα έσοδα που επιθυμείς και βάλε έκτακτες εισφορές και βάλε τέλος ακινήτων και και και . Συμπέρασμα? Μία τρύπα στο νερό. Η αγοραστική δύναμη στα τάρταρα και τα λουκέτα αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό. Και αντί αυτού μένουμε στις απολύσεις των Δημοσίων.Και όλο αυτό μας κάνει να θεωρήσουμε το άρθρο καλό. Θα χτυπηθει στα ισα το Συστημα γιατι θα χασει ενα μεγαλο μερος του στρατου του που το στηριζει εδω και 30 χρονια. και αυτο ειναι ενα ουσιαστικο βημα για να αρχισει να αλλαζει επιτελους κατι σε αυτον τον τοπο. Θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου αν όλο αυτό γινόταν σε περίοδο πραγματικής ανάπτυξης(και οχι πλασματικής).Μία ανάπτυξη που θα συντελούσε στην απορρόφηση των εν λόγω απολυμένων. Καλή η γροθιά στο σύστημα αλλά με την ύφεση να βαράει διψήφιο αριθμό το να προσθέσεις άλλους 500,000 ανέργους δεν βελτιώνεις την κατάσταση.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 αυτό το παραμύθι με την επιστροφή στα χωριά δε θα σταματήσει επιτέλους;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα