Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello παιδιά,

Αν και θεωρώ τον εαυτό μου ειδίμονα στα τεχνολογικά ζητήματα (σύνδρομο φωτεινού παντογνώστη), με τα μέσα αποθήκευσης ομολογώ ότι ποτέ δεν ασχολήθηκα.

Απλώς θέλω να δώ αν πραγματικά αξίζει να σκάσω ένα κάρο λεφτά για λίγα GB Solid State αποθηκευτικου χώρου για το λειτουργικό.

Σε gaming PC θα δώ κάποια ωφέλημη διαφορά που να δικαιολογεί το κόστος?

Το αν θα ανοίγουν τα Windows σε 5 δευτερόλεπτα αντί για 100 και ο Firefox σε 0,001sec λίγο με ενδιαφέρει.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η απάντηση είναι απλή στο ερώτημά σου. Αν πάρεις καναν 120άρι και περνάς εκεί το παιχνίδι που κυρίως παίζεις ανά περίοδο, ΝΑΙ θα δεις.

Εννοώ φυσικά στo loading time του παιχνιδιού και στα save/load που κάνεις μέσα εκεί. Αν η ερώτησή σου αφορά τα FPS, OXI φυσικά και δεν θα δεις

• Super Moderators
Δημοσ.

παίζει να "δει" ελάχιστη βελτίωση στα min fps, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά :P

Δημοσ.

Αν βαλεις σε ενα pc 4ετιας ενα ssd >150 ευρω θεωρειτε μια πολυ καλη αναβαθμιση , αν ομως εχεις ενα pc "τελευταιας γενιας" για να δεις διαφορα πρεπει να δωσεις 250 + ευρω ...

Τελευταια αρκετα games εχουν κανει στροφη και αντι να φορτωνουν την gpu φορτωνουν την cpu + σκληρο δισκο ...

Σε βαρια online games δεις μεγαλη διαφορα κυριως σε delay αλλα και σε fps γιατι η ram+cpu δεν ζοριζοντε λογω ssd ...

Υπαρχουν gamers που εχουν καταργησει ασυρματο ποντικι/πληκτρολογιο/router για να μειωσουν το delay , εχουν αλλαξει 10 οθονες για να βρουν μια γρηγορη κτλ ...

Ας μην ξεχναμε skype/antivirus/bot programs κτλ που τρεχουν ταυτοχρονα (αναλογως το game) ...

Δημοσ.

πρέπει να δώσει 250+ euro για να δει διαφορά? τι να πάρει δλδ pci-e ssd?

Αδερφε οτι πληρωσεις παιρνεις ... Λες να δει διαφορα αν εχει ενα pc me i7+gtx 590 και να βαλει ενα ssd με 70 ευρω ?

• Super Moderators
Δημοσ.

στην γενική χρήση? σίγουρα...

έχεις κάποιο review που να δείχνει ότι ένας pci-e ssd βελτιώνει τόσο τις επιδόσεις του συστήματος σε ένα game ώστε να αξίζει να δώσει 250+ euro?

Δημοσ.

στην γενική χρήση? σίγουρα...

έχεις κάποιο review που να δείχνει ότι ένας pci-e ssd βελτιώνει τόσο τις επιδόσεις του συστήματος σε ένα game ώστε να αξίζει να δώσει 250+ euro?

Εγω μιλαω για ssd , εσυ λες για pci-e ssd που κανει πανω απο 500 ευρω ...

Δεν χρειαζομε review εχω σε 3 pc ssd ...

Δημοσ.

Αδερφε οτι πληρωσεις παιρνεις ... Λες να δει διαφορα αν εχει ενα pc me i7+gtx 590 και να βαλει ενα ssd με 70 ευρω ?

εγώ πήρα έναν agility 3 με 100 ευρώπουλα και είδα διαφορά σε σχέση με raptor...δηλαδή τι περισσότερο προσφέρει ένας των 250 ευρώ??(προφανώς μιλάμε για επιδόσεις, αφήνοντας απέξω τη χωρητικότητα)..i7 έχω, πράγμα το οποίο δε βλέπω που σχετίζεται με το δίσκο..δηλαδή αν έχω ένα μικρό διπύρηνο με μια καλή μητρική sata 3 και την ίδια μητρική με έναν 2600k πιστεύεις ότι θα δεις καμιά σημαντική διαφορά με τον ίδιο ssd πάνω??

καλά η vga δε ξέρω που κολλάει άσχετο....

panther αξίζει να αγοράσεις κάτι φτηνό πχ agility 3/ force series

θα δεις μεγάλη διαφορά όσον αφορά την αποκρισιμότητα του συστήματος

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγω μιλαω για ssd , εσυ λες για pci-e ssd που κανει πανω απο 500 ευρω ...

Δεν χρειαζομε review εχω σε 3 pc ssd ...

δλδ ποιον ssd να πάρει με 250+ euro?

με κάτω από 200 παίρνει 120-128gb, OCZ Vertex 3/Corsair Force GT/ Crucial M4/Samsung 830

κι εγώ έχω ssd, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να δώσει 250+ euro...

Δημοσ.

Δηλαδη θεωρεις οτι ενας ssd με 500 mb/sec (peek) read/write με ενα δισκο με 200 mb/sec read/write (στα χαρτια μονο και κατασκευη πριν 2 χρονια) ειναι το ιδιο ?

• Super Moderators
Δημοσ.

οι 500mb/sec read/write δεν έχουν 250+, έχουν 150-170 euro...

και πιστεύω να ξέρεις ότι τα 500mb/sec δεν τα βλέπει ποτέ σε normal χρήση, παρά μόνο σε μεταφορές μεγάλων αρχείων από και προς SSD...

Δημοσ.

Δηλαδη θεωρεις οτι ενας ssd με 500 mb/sec (peek) read/write με ενα δισκο με 200 mb/sec read/write (στα χαρτια μονο και κατασκευη πριν 2 χρονια) ειναι το ιδιο ?

Σε καθημερινή χρήση ναι, δεν θα δεις καμία διαφορά απολύτως. Πρόσφατα άλλαξα από OCZ Vertex 2 σε Samsung 830 και δεν είδα διαφορά στην πράξη (μόνο στα νούμερα των benchmarks).

Δημοσ.

οι 500mb/sec read/write δεν έχουν 250+, έχουν 150-170 euro...

και πιστεύω να ξέρεις ότι τα 500mb/sec δεν τα βλέπει ποτέ σε normal χρήση, παρά μόνο σε μεταφορές μεγάλων αρχείων από και προς SSD...

Τωρα πλακα κανεις ... Με 170 ευρω ? Και το πιστευεις ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...