Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οκ, το ξέρω ότι ο τίτλος είναι λίγο περίεργος αλλά σας το εξηγώ καλύτερα!

Λοιπόν:

Έχω ένα HTPC στον οποίο έχω ένα κοινόχρηστο φάκελο, ας τον πούμε Folder, τον όποιο και έχω κάνει mount σε έναν άλλο υπολογιστή στο σπίτι που τρέχει Windows 7.

Στον φάκελο αυτό λοιπόν έχω κάνει συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Όταν προσπαθώ να κάνω μία Αντιγραφή - Επικόλληση απο τον Folder πάλι μέσα στον Folder (δλδ αντιγραφη στον ίδιο φάκελο δικτύου), το αρχείο αντιγράφεται μέσω LAN!

Δηλαδή στην ουσία το πάει απο Htpc --> PCμου --> HTPC είναι λογικό αυτό; Εφόσον μιλάμε στην ουσία για τον ίδιο δίσκο και το ιδίο Folder, απλά μέσω του PC μου...

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

αφου ο αρχικος φακελος δε βρισκεται στον υπολογιστη με τα win7 και βρισκεται στο htpc, οτι ενεργειες κανεις θα ειναι μεσω δικτυου. αν καταλαβα καλα

Δημοσ.

αφου ο αρχικος φακελος δε βρισκεται στον υπολογιστη με τα win7 και βρισκεται στο htpc, οτι ενεργειες κανεις θα ειναι μεσω δικτυου. αν καταλαβα καλα

Ναι, η "ενέργεια" που κάνω είναι μέσω δικτύου, όμως ο προορισμός αντιγραφής - επικόλλησης είναι στο ΙΔΙΟ δικτυακό φάκελο, οπότε δε θα πρεπε να γίνεται στο HTPC τοπικά;

Δημοσ.

και πως ξερες εσυ οτι ακολουθει αυτη τη διαδρομη?

το βλέπω απο το activity της κάρτας δικτυου του υπολογιστή και από ένα network meter που έχω, πχ αντιγράφω 1GB και το GB αυτό περνάει μέσω της κάρτας του Υπολογιστή μου...

Δημοσ.

Είναι αναμενόμενο αυτό που βλέπεις. Αν θέλεις να αντιγράφεις ή μετακινείς αρχεία αποκλειστικά μεταξύ φακέλων του δίσκου του απομακρυσμένου μηχανήματος χωρίς αυτό το «πηγαινέλα», θα πρέπει να το κάνεις με άλλον τρόπο (remote desktop, SSH τερματικό/terminal services ή άλλον παρόμοιο) και όχι μέσω πρωτοκόλλου SMB.

Δημοσ.

Είναι αναμενόμενο αυτό που βλέπεις. Αν θέλεις να αντιγράφεις ή μετακινείς αρχεία αποκλειστικά μεταξύ φακέλων του δίσκου του απομακρυσμένου μηχανήματος χωρίς αυτό το «πηγαινέλα», θα πρέπει να το κάνεις με άλλον τρόπο (remote desktop, SSH τερματικό/terminal services ή άλλον παρόμοιο) και όχι μέσω πρωτοκόλλου SMB.

Ναι, στο remote desktop δεν υπάρχει φυσικά τέτοιο θέμα.

Πάντως που φάνηκε γενικά πολύ παράξενο και για αυτό άνοιξα και το θέμα.

Σάς ευχαριστώ όλους για τα φώτα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...