Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους!! :D

Είναι το πρώτο μου post, οπότε περιμένω την ..κατανόησή σας!!

Είμαι φοιτήτρια σε τμήμα πληροφορικής, ωστόσο δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ο προγραμματισμός. Δεν είναι πως δε μου αρέσει ο κλάδος μου, απλά δεν ενθουσιάζομαι όταν πρέπει να ασχοληθώ για τις ανάγκες κάποιας εργασίας με το κομμάτι αυτό. Πιστεύετε θα μπορούσα να ασχοληθώ με κάτι άλλο που δε χρειάζεται προγραμματισμό μετά το τέλος των σπουδών μου ή θα πρέπει να αλλάξω κατεύθυνση στις σπουδές μου κάνοντας ένα μεταπτυχιακό αργότερα που να συνδυάζει την πληροφορική με κάτι διαφορετικό;;Ποια είναι η γνώμη σας;

Δημοσ.

δεν νομιζω να σου πει καποιος μια λυση που να σου ταιριαζει και αυτο γιατι ο καθενας απο εμας εχει τις δικιες του αναγκες. προφανως τον προγραμματισμο(να ασχολιθεις με την πληροφορικη) τον διαλεξες μεσα απο πολλες και διαφορετικες σχολες, ισως το ηθελες λιγο περισσοτερο απο καποια αλλη σχολη. [πχ εγω ηθελα να μπω σε μια σχολη και μπηκα αλλα ενω την ηθελα πολυ τελικα εφυγα γιατι δεν αντεχα σωματικα, στην δευτερη σχολη που μπηκα αρχισα παλι να σκευτομαι το να φυγω, αλλα ειπα δεν μπορει αυτο να συνεχιζεται, πρεπει καπου να κατασταλαξεις, τελικα με υπομονη εμεινα και πλεον την δουλεια δεν την κανω σαν αγκαρια] θελω να καταληξω οτι σκεψου πρωτα τοι δουλειες μπορεις να κανεις και ποσο υπομονη αν πχ μπορεις να πας εξωτερικο για μεταπτυχιακο γιατι να μην πας?! (η δικια μου αποψη ειναι οτι ο προγραμματισμος δεν εχει μελλον στην Ελλαδα, στο εξωτερικο χρυσοπληρωνεται). το οτι ξερεις προγραμματισο δεν σημαινει οτι θα γινεις και προγραμματιστης σε μια εταιρια απο την στιγμη που δεν το θελεις,υπαρχουν τοσες αλλες θεσεις.

**ο προγραμματισμος θελει πολυ υπομονη!

Δημοσ.

Δε χρειαζεται να γινεις προγραμματιστρια από τμήμα πληροφορικής..

Είναι λάθος αν νομίζεις οτι στη σχολή θα μάθεις μόνο προγραμματισμό.

Έχουμε τόσους κλάδους. Ενδεικτικά αναφέρω

Systems Administration

Network Administration

Security

E-commerce

Και φυσικά δεκάδες μεταπτυχιακά για ειδικεύσεις

Καλωσήρθες μπδγ.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Η αλήθεια είναι πως έχω απογοητευτεί, γιατί έψαχνα για κάποια part time απασχόληση και σε 4-5 εταιρείες που πήγα θεωρούσαν δεδομένο πως επειδή φοιτώ σε σχολή πληροφορικής, είμαι programmer. Η πτυχιακή μου είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (php/mysql), αλλά θα ανακουφιστώ πολύ όταν την τελειώσω :rolleyes: Pantelwolf, στους τομείς που μου ανέφερες δεν χρειάζεται προγραμματισμός;πχ στο security. Eκτός και αν κάνω κάτι σε πολιτικές ασφάλειας;

Δημοσ.

Βρήκες κι εσύ περίοδο να βγεις στην αγορά εργασίας.. Μην απογοητευτείς αν δε βρεις, έτσι όπως τα υπολογίζω δουλειά βρίσκεις στέλνοντας σε πάνω από 100 εταιρίες βιογραφικά. στοχευμένα πάντα, όχι κουκουρούκου.

Δεν εχω δουλέψει ποτέ σαν προγραμματιστής. Έχω δουλέψει σαν τεχνικός (field tech) , σαν καθηγητής, σαν υπάλληλος καταστήματος, σαν ΙΤ support και σαν Systems Administrator.

Το Security που αναφέρεις ειναι νέος σχετικά κλάδος, έχει αρκετό διάβασμα και ευθύνες, καλοπληρώνεται, έχει να κάνει με πολιτικές ασφαλείας, τροπους αποφυγής επιθέσεων, πιστοποιήσεις, δίκτυα, εγκαταστάσεις κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...