Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους,

Πρόκειται να κάνω μια αγορά κλιματιστικού για ένα χώρο 33τμ είναι προκασκευασμένη οικία(Προκάτ) και με ενδιαφέρει για ψύξη και θέρμανση στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι μαζί με την κουζίνα δηλαδή(28τμ) χωρίς την τουαλέτα. Βάζοντας και τον παράγοντα του ότι σε ένα προκάτ το ύψος του τοίχου είναι 2.40 και όχι 2.80 όπως είναι στα κανονικά σπίτια τα τετραγωνικά πέφτουν στα 23 με 24τμ. Οπότε καταλήγω σε ένα air condition 12000btu. Το προκάτ έχει άριστη θερμομόνωση με 10 πόντους πάνελ 2 πόντους πετροβάμβακα 100kg και γυψοσανίδα. Το θέλω για καλοκαίρι και για χειμώνα και με στόχο να μου βγει ποιό οικονομικό απο το πετρέλαιο. Κατέληξα σε inverter και είμαι μεταξυ

TOYOTOMI AKIRA GAN/GAG-A135 GVR http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10073101&cmicc=skroutz

και

TOYOTOMI KURO MTN/MTG-A335 DV http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10098815&cmicc=skroutz

ποιο προτίνεται ;

Πείτε την γνώμη και την συμβουλή σας γενικά...

Δημοσ.

Έχω ακούσει πως είναι καλά Ιαπωνικής τεχνολογίας το θέμα είναι να μας πει κάποιος που ξέρει κάτι παραπάνω και να μου πει ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα τι αξίζει περισσότερο.

Δημοσ.

Πιστεύω με ένα 9άρι inverter καλά θα είσαι, εφόσον είναι και πολύ καλά μονομένος ο χώρος. Για μάρκες ο καθένας θα σου πεί τα δικά του, εγώ θα σου έλεγα mitsubishi και αν σου πέφτει πολύ ακριβό βάλε toshiba. Έχω ένα toshiba 13αρι και ψύχει καλά χώρο 60-70τμ με ύψος 5-5.5 μέτρων και χωρίς καθόλου μόνωση. Στην θέρμανση για εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω των 9 βαθμών πέφτει πάρα πολύ η απόδοσή του.

Δημοσ.

Εφοσον, οπως βλεπω διαθετεις τα 600 (διοτι τετοια κλιματιστικα εβαλες), θεωρω οτι θεμα τιμης (να παιξεις δηλαδη με 20-50 ευρω διαφορα, δεν εχει σημασια).

Απο την αλλη τα toyotomi ειναι μαρκα δουλεμενη, και σταθερη αξια (προσωπικη γνωμη παντα, απο οτι εχει δει εγκατεστημενο, και απο συζητησεις μηχανολογων).

Αρα (αφου προφανως θα διαλεγα αυτη τη μαρκα), απο τα δυο θα επαιρνα το GAN GAG A135GVR γιατι ενω εχουν ιδια περιπου χαρακτηριστικα, αυτο εχει το μισο επιπεδο θορυβων, πραγμα που θεωρω απο τα βασικα, και με αυτα που εχω δει, αλλα ειδικοτερα με αυτα που ειναι εγκατεστημενα στη γειτονια μου, που νιωθω καποιες φορες οτι μας κανουν εισβολη οι εξωγηινοι.

Δημοσ.

προσωπικα με την εμπειρια που εχω αμα το χρειαζεσαι και για θερμανση το aircondition αξιζει να δωσεις και παραπανω λεφτα....γιατι ζοριζονται απιστευτα πολυ στην θερμανση.....ενω για ψυξη και ενα με 150ευρω θα σε καλυπτε και δεν θα παρουσιαζε κανενα προβλημα....εγω θα προτιμουσα ενα fujitsu ή toshiba...και αμα εχεις οικονομικη ανεση τοτε πηγαινε χωρις συζητηση για daikin...εχουν πολυ χαμηλα επιπεδα θορυβου αλλα και καταναλωσης......επισης τα daikin ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις απο αποψη ποιοτητας........

επισης μια μικρη διευκρινιση για να προσεχουμε ολοι οταν αγοραζουμε air conditions να ρωταμε να μας πουν ποσα btu ειναι στην θερμανση και ποσα στην ψυξη.....

συνηθως λενε μονο της ψυξης που ειναι και τα υψηλοτερα και στην καλυτερη περιπτωση λενε τον μεσο ορο των btu.....

ο,τι αλλο χρειαστεις πες μου.....ελπιζω να μπορω να βοηθησω

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παιδία για την συμβουλή σας,

Δώστε μου link για ένα μοντέλο της daikin 12000btu. Ξεφεύγει πολύ στην τιμή ;

Ναι το θέλω και για θέρμανση το air-condition. Πιστεύεται ότι μπορεί να την βγάλω φτηνότερα απο το πετρέλαιο ; Με μια καλή αγορά ; Τώρα για το 9.000btu που μου είπε κάποιος φίλος στα παραπάνω post μήπως είναι μικρό. Πιστεύω ότι και μεγαλύτερο να είναι θα δουλεύει καλύτερα με άνεση και οικονομικότερα(μιλάω πάντα σε inverter τεχνολογία).

Δημοσ.

Αρα (αφου προφανως θα διαλεγα αυτη τη μαρκα), απο τα δυο θα επαιρνα το GAN GAG A135GVR γιατι ενω εχουν ιδια περιπου χαρακτηριστικα, αυτο εχει το μισο επιπεδο θορυβων, πραγμα που θεωρω απο τα βασικα, και με αυτα που εχω δει, αλλα ειδικοτερα με αυτα που ειναι εγκατεστημενα στη γειτονια μου, που νιωθω καποιες φορες οτι μας κανουν εισβολη οι εξωγηινοι.

Τελικά στα επίπεδα θορύβου είναι σχεδόν τα ίδια, απλώς ο κωτσόβολος μπέρδεψε όπως συνήθως τα μπούτια του και τα έβαλε ανάποδα.

Να σας δώσω περίσσότερες πληροφορίες για τα προιόντα αυτά:

Για το Akira:

http://www.gedsa.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=vmj_estore.tpl&product_id=60&category_id=33&option=com_virtuemart&Itemid=275

Για το KURO:

http://www.gedsa.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=vmj_estore.tpl&product_id=56&category_id=32&option=com_virtuemart&Itemid=277

Υ.Γ.

Κάτι που ήθελα να συμπληρώσω για τον Κωτσόβολο, μα τόσο Κώτσο νομίζει ότι μπορεί να μας πιάσει ο Κωτσόβολος μεγάλή κοροϊδια εκ μέρους του. Συγκεκριμένα για το κλιματιστικό " Toyotomi GAN GAG A135GVR " Το είδα στο site του Κωτσόβολου 809 ευρώ έκανα μια αναζήτηση στο skroutz.gr και το βρήκα 535 ευρώ. Έπιασα και πήρα τηλέφωνο στον Κωτσόβολο και του τα έχωσα λέω μα καλά τόσο κορόιδα μας περνάτε 300 ευρώ διαφορά. Μου είπαν πως θα κοιτάξουν να δουν και να ενημερώσουν τον υπεύθυνο να δει γιατι υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά. Μετά την επόμενη μέρα βλέπω η τιμή απο τα 809 ευρώ πήγε στα 609 ευρώ και αναφέρετε πως είναι προσφορά λόγο εκπτώσεων. Τώρα αυτή την ψευτοέκπτωση που συνεχίζει να είναι ακριβότερη κατά περίπου 74 ευρώ παραπάνω απο τα άλλα καταστήματα δεν μπορεί να τους κάνει έλεγχο κανένας ΙΝΚΑ ; Γιατί νομίζω η ψευτοεκπτώσεις διώκονται!

Toyotomi Akira GAN/GAG-A135 GVR Inverter

Απόδοση Ψύξης (Btu/h) 12.044 (2047-13512)

Απόδοση Θέρμανσης (Btu/h) 13.989 (2047-17504)

Κατανάλωση Ψύξης (KW) 1,100

Κατανάλωση Θέρμανσης (KW) 1,135

ΕΕR 3,21

COP 3,61

Ενεργειακή κλάση Ψύξη/Θέρμανση Α/Α

Αφύγρανση (L/h) 1,5

Τάση/Φάση/Συχνότητα 230/1/50

Παροχή αέρα εσωτερικής (m3/h) 560

Θόρυβος εσωτερικής dB(A) (Χ/Μ/Υ/Turbo) 27/34/39/42

Θόρυβος εξωτερικής dB(A) 48

Διαστάσεις εσωτερικής (ΜxYxB) mm 770x283x201

Διαστάσεις εξωτερικής (ΜxYxB) mm 658x550x275

Ψυκτικό υγρό R410A

Φίλτρα: Silver Ion, Electrostatic Dedusting

Λειτουργίες: Blow, Turbo, Auto Clean

Toyotomi Kuro MTN/MTG-A335 DV Inverter

Ψυκτική ικανότητα (btu/h): 12340 (3800-14700)

Θερμαντική ικανότητα (btu/h): 13590 (4000-15200)

Κατανάλωση Ψύξης (KW): 1,123

Κατανάλωση Θέρμανσης (KW): 1,062

EER: 3,22

COP: 3,75

Ενεργειακή κλάση ψύξης/θέρμανσης: A/A

Αφύγρανση (L/h): 1,2

Τάση (Volts/Phase/Hz): 220-240/1/50

Παροχή αέρα εσωτερικής (m3/h): 650

Θόρυβος Εσωτερικής (Χ/Μ/Υ/Turbo) dBA: 28/33/40/42

Θόρυβος Εξωτερικής dBA: 54

Διαστάσεις Εσωτερικής (Μ x Υ x B) mm: 790 x 265 x 195

Διαστάσεις Εξωτερικής (Μ x Υ x B) mm: 670 x 540 x 250

Ψυκτικό υγρό: R410A

Φίλτρα: Silver Ion φίλτρο / Nano φίλτρο

Ειδικές Λειτουργίες: Follow Me, Self Clean, Turbo

Μπορεί κανείς να εξηγήση τι σημαίνουν τα:

COP: 3,75 ;

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παιδία για την συμβουλή σας,

Δώστε μου link για ένα μοντέλο της daikin 12000btu. Ξεφεύγει πολύ στην τιμή ;

Ναι το θέλω και για θέρμανση το air-condition. Πιστεύεται ότι μπορεί να την βγάλω φτηνότερα απο το πετρέλαιο ; Με μια καλή αγορά ; Τώρα για το 9.000btu που μου είπε κάποιος φίλος στα παραπάνω post μήπως είναι μικρό. Πιστεύω ότι και μεγαλύτερο να είναι θα δουλεύει καλύτερα με άνεση και οικονομικότερα(μιλάω πάντα σε inverter τεχνολογία).

Στην θέση σου θα έβαζα 9άρι. Για να μην σε πάρω και απ΄τον λαιμό μου αν ο χώρος βρίσκεται στην βόρεια Ελλάδα που έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα ή θές ο χώρος να θερμένεται/ψύχεται άμεσα π.χ 5λεπτά τότε βάλε 12αρι, αν δεν ισχύουν τα παραπάνω πιστεύω οτι και με 9άρι καλύπτεσαι.

Μπορεί κανείς να εξηγήση τι σημαίνουν τα:

COP: 3,75 ;

Οι τιμές αυτές εκφράζουν το πόσες φορές παραπάνω ηλεκτρική ισχύ καταναλώνει το κλιματιστικό από το θερμικό φορτίο που αποδίδει στον χώρο. Το EER είναι για την ψύξη και εκφράζει πόσο περισσότερη ισχύ καταναλώνεται για ψύξη ως προς το ψυκτικό φορτίο που δίνει στον χώρο, π.χ στα δεδομένα που δίνεις για το Toyotomi Akira, ψυκτικό φορτίο 12044 BTU/h (3520.5 W) και καταναλισκόμενη ηλεκτρική ισχύς ψύξης 1.1kW άρα EER = 3520.5/1100W = 3.2 (~3.21 όσο λέει στα τεχνικά χαρακτηριστικά)

To COP είναι η ίδια τιμή για την θέρμανση αντίστοιχο

Για την θέρμανση, θερμαντικό φορτίο 13989 BTU/h (4089 W) και καταναλισκόμενη ηλεκτρική ισχύς θέρμανσης 1135 W άρα COP = 4089W/1135W = 3.6 (~3.61 όσο λέει στα τεχνικά χαρακτηριστικά).

Από τα EER/COP καθορίζεται και η ενεργειακή κλάση του κλιματιστικού

( http://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_energy_label ). Όπως φαίνεται από τις πράξεις που έκανα και βγαίνουν τα νούμερα ακριβώς το κλιματιστικό είναι εντελώς οριακά Β κατηγορία μια αναπνοή λίγο πρίν την Α. Παραταύτα τα εξυπνοπούλια έβγαλαν τα νούμερα με προσέγγιση στο εκατοστό της μονάδας ωστέ να "φαίνονται" οτι είναι Α κατηγορίας ^_^

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ Basilhs23___ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου. Τώρα σχετικά με τους ιονιστές που έχουν τα air condition κάνουν δουλεία αξίζει ;

Δημοσ.

Στα ποσα db μπορούμε να πούμε ότι το κλιματιστικο είναι "αθορυβο";

Πήραν η μητέρα μου ένα 18αρι ινβερτερ Mitsubishi αλλα εμενα μου φαίνεται ότι κάνει θορυβο (η εσωτερική μονάδα).

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

αυτο πραγματικα ειναι καθαρα υποκειμενικο....και αλλον θορυβο κανει η εξωτερικη και αλλον κανει η εσωτερικη μοναδα.....

και εκτος απο αυτο παιζει ρολο αμα το σπιτι ειναι μεσα στην πολη σε κεντρικο δρομο τοτε οσο θορυβο και να κανει δεν θα καταλαβεις σχεδον τιποτα λογω των αυτοκινητων που παιρναν απο κατω......αλλα αμα μενεις σε ενα απομωνομενο σπιτι τοτε λογικο ειναι να ακουγεται το παραμικρο....

αλλα και παλι ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου ποσο θορυβο μπορει να ανεχτει.....

παντως δυο daikin που εχω και ειναι 15 χρονων δεν με ενοχλησαν ποτε.......

Δημοσ.

αυτο πραγματικα ειναι καθαρα υποκειμενικο....και αλλον θορυβο κανει η εξωτερικη και αλλον κανει η εσωτερικη μοναδα.....

και εκτος απο αυτο παιζει ρολο αμα το σπιτι ειναι μεσα στην πολη σε κεντρικο δρομο τοτε οσο θορυβο και να κανει δεν θα καταλαβεις σχεδον τιποτα λογω των αυτοκινητων που παιρναν απο κατω......αλλα αμα μενεις σε ενα απομωνομενο σπιτι τοτε λογικο ειναι να ακουγεται το παραμικρο....

αλλα και παλι ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου ποσο θορυβο μπορει να ανεχτει.....

παντως δυο daikin που εχω και ειναι 15 χρονων δεν με ενοχλησαν ποτε.......

Να προσθεσω οτι ειναι και θεμα εγκαταστασης. Αν δε γινει σωστα, ειδικα η εξωτερικη μοναδα, ακουγεται λες και προσγειωνεται αεροπλανο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...