Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια μια απορια..ειχα τα 7 σε εναν western 500..και εβαλα επανω αλλον εναν sata western 120..εβαλα κανονικα τα καλωδια τα sata και τα ρευματα τους..ρευμα δεν εβαλα ξεχωριστο καλωδιο..εβαλα το ιδιο καλωδιο το οποιο εχει 2 προεκτασεις και μου διαβαζει και τους 2 σκληρους ως master...κανονικα ετσι πρεπει να ειναι η εχει γινει καμια πατατα και πρεπει να ειναι ο ενας slave? γιατι αποτι ξερω με τις γνωσεις που εχω αν ειναι συνδεμενοι με sata και οι 2 δεν παιζει καποιο ρολο

Δημοσ.

Tα καλώδια ρεύματος δεν έχουν σχέση. Και γενικά στο SATA πρωτόκολλο δεν διαχωρίζονται σε "master" και "slave" οι συσκευές, καθώς δεν συνδέονται στο ίδιο κανάλι μέσω ενός κοινόχρηστου καλωδίου, όπως οι IDE. Δεν ξέρω τί ακριβώς είδες και πού - πάντως ησύχασε και δεν έχεις κανένα απολύτως θέμα...

Δημοσ.

Δεν ξέρω τί εννοεί στο ΒΙΟS όταν τους χαρακτηρίζει έτσι, κι αν εμφανιστεί κάποιος που θα σου εξηγήσει τί ακριβώς εννοεί - πάντως από εμένα, να είσαι σίγουρος ότι πρόβλημα δεν έχεις κανένα με τους δίσκους σου. 

Δημοσ.

κοιτα και οι 2 οι σκληροι ενταξει λειτουργουνε...απλως παραξενευομαι γιατι και οι 2 ειναι σε sata και μου βγαζει master στο bios..τελος παντων η απορια λυθηκε..ευχαριστω αδερφε :)

Δημοσ.

κοιτα και οι 2 οι σκληροι ενταξει λειτουργουνε...απλως παραξενευομαι γιατι και οι 2 ειναι σε sata και μου βγαζει master στο bios..τελος παντων η απορια λυθηκε..ευχαριστω αδερφε :)

Στο bios στα βγάζει σαν IDE master, γιατί το πιο πιθανό είναι να μην έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή στο bios να είναι οι σκληροί δίσκοι στη μορφή AHCI.

Έτσι στους "βλέπει" σαν IDE και όχι σαν SATA και χάνεις τα χαρακτηριστικά των SATA.

Ενεργοποίησε την επιλογή να τους βλέπει σαν AHCI mode ή σε άλλες μητρικές σαν SATA native mode.

Και επίσης αν έχεις ήδη φορτώσει το λειτουργικό με το σκληρό δίσκο σε IDE mode θα πρέπει να ακολουθήσεις μία διαδικασία για να στους αναγνωρίσει σαν AHCI mode.

Αυτή η διαδικασία περιγράφεται εδώ:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?91808-Change-from-IDE-to-AHCI-after-Installation

Δηλαδή μπαίνεις στο λειτουργικό όντας από bios σε ide mode, αλλάζεις το registry key όπως το περιγράφει ο οδηγός στο λινκ εδώ, κάνεις restart, μπαίνεις στο bios και επιλέγεις AHCI mode (αν είχες τους δίσκους σε RAID, θα επέλεγες RAID mode - πληροφοριακά το αναφέρω), πατάς στο bios save and exit και ξανακάνει restart το pc, ξαναμπαίνεις απευθείας στο bios και σιγουρεύεσαι πως δέχτηκε την επιλογή σου για AHCI mode, και επίσης ελέγχεις πως ο δίσκος που έχεις φορτώσει το λειτουργικό σύστημα (π.χ. Windows 7) είναι ορισμένος να ξεκινά, να είναι πρώτος στο boot priority. Ξαναπατάς save and exit και κάνει restart το pc και φορτώνει το λειτουργικό κανονικά και πλέον είσαι σε AHCI mode. Μετά πας και φορτώνεις τους drivers για το SATA. Ανάλογα με το αν έχεις μητρική με chipset Intel, AMD ή nVidia υπάρχουν οι αντίστοιχοι οδηγοί στο internet. Της Intel oνομάζονται Intel Inf Drivers και Intel Rapid Storage Technology (ουσιαστικά μόνο τον τελευταίο χρειάζεσαι, αλλά καλό είναι να φορτώσεις και τους inf πάντα). Στην AMD το βρίσκεις στο site της ως southbridge drivers.

Δημοσ.

cortan εκανα αυτο που μου ειπες...εκανα την αλλαγη στο registry..εκανα επανεκιννηση..μπηκα στο bios..αλλαξα την ρυθμιση απο native ide σε achi...παταω save and exit...αλλα μενει εκει που λεει verify μετα...πρεπει να περιμενω?

Δημοσ.

cortan εκανα αυτο που μου ειπες...εκανα την αλλαγη στο registry..εκανα επανεκιννηση..μπηκα στο bios..αλλαξα την ρυθμιση απο native ide σε achi...παταω save and exit...αλλα μενει εκει που λεει verify μετα...πρεπει να περιμενω?

Που σου λέιε verify πού εννοείς?

Στο bios?

Koλλάει το bios?

Στη διαδικασία save and exit?

Δημοσ.

εκανα save exit..και πριν μπει στα windows σου βγαζει την οθονη απτο bios...και ειχε μεινει εκει που λεει verifying progress..αλλα ενταξει ολα οκ..εγω ο μακακας δεν ειχα βαλει boot priority τον σκληρο..ολα οκ τωρα..πραγματικα σε ευχαριστω για αυτην την βοηθεια..δεν την ηξερα καν αυτη την λειτουργεια :D

Δημοσ.

Στο bios στα βγάζει σαν IDE master, γιατί το πιο πιθανό είναι να μην έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή στο bios να είναι οι σκληροί δίσκοι στη μορφή AHCI.

Έτσι στους "βλέπει" σαν IDE και όχι σαν SATA και χάνεις τα χαρακτηριστικά των SATA.

Ενεργοποίησε την επιλογή να τους βλέπει σαν AHCI mode ή σε άλλες μητρικές σαν SATA native mode.

Και επίσης αν έχεις ήδη φορτώσει το λειτουργικό με το σκληρό δίσκο σε IDE mode θα πρέπει να ακολουθήσεις μία διαδικασία για να στους αναγνωρίσει σαν AHCI mode.

Αυτή η διαδικασία περιγράφεται εδώ:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?91808-Change-from-IDE-to-AHCI-after-Installation

Δηλαδή μπαίνεις στο λειτουργικό όντας από bios σε ide mode, αλλάζεις το registry key όπως το περιγράφει ο οδηγός στο λινκ εδώ, κάνεις restart, μπαίνεις στο bios και επιλέγεις AHCI mode (αν είχες τους δίσκους σε RAID, θα επέλεγες RAID mode - πληροφοριακά το αναφέρω), πατάς στο bios save and exit και ξανακάνει restart το pc, ξαναμπαίνεις απευθείας στο bios και σιγουρεύεσαι πως δέχτηκε την επιλογή σου για AHCI mode, και επίσης ελέγχεις πως ο δίσκος που έχεις φορτώσει το λειτουργικό σύστημα (π.χ. Windows 7) είναι ορισμένος να ξεκινά, να είναι πρώτος στο boot priority. Ξαναπατάς save and exit και κάνει restart το pc και φορτώνει το λειτουργικό κανονικά και πλέον είσαι σε AHCI mode. Μετά πας και φορτώνεις τους drivers για το SATA. Ανάλογα με το αν έχεις μητρική με chipset Intel, AMD ή nVidia υπάρχουν οι αντίστοιχοι οδηγοί στο internet. Της Intel oνομάζονται Intel Inf Drivers και Intel Rapid Storage Technology (ουσιαστικά μόνο τον τελευταίο χρειάζεσαι, αλλά καλό είναι να φορτώσεις και τους inf πάντα). Στην AMD το βρίσκεις στο site της ως southbridge drivers.

Ομολογω οτι πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.Μπορεις να μου πεις ποια ακριβως ειναι τα χαρακτηριστικα του Sata που χανεις οταν εχεις τους δισκους σε IDE?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...