Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά θέλω να μοιραστώ την εμπειρία που ζω τελευταία μπας και νιώσω λίγο καλύτερα γιατι εδώ και 2 χρόνια έχει αλλάξει η ζωή μου και έχει πάρει τη κάτω βόλτα.

Λοιπόν, με ταλαιπωρούν κάποια προβλήματα υγείας εδώ και δύο χρόνια περίπου και αν και δεν είναι πολύ σοβαρά με έχουν φέρει σε μια κατάσταση που πλέον αδιαφορω για τα πάντα, και όταν λέμε για τα πάντα το εννοώ, δε με ενδιαφέρει τίποτα, ούτε να βγω έξω με την παρέα μου, ούτε καν να κάνω μια σχέση, νιώθω ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζω έχουν γίνει μέρος της ζωής μου, είμαι 23 χρονών και το μόνο που κάνω είναι να παίρνω τα χάπια μου σαν το 80χρονο παππού μου, να τρέχω στα μπουρδελα νοσοκομεία μας για εξετάσεις κάθε μήνα, να έχω γνωρίσει τους μίσους γιατρούς της Αθήνας, και να νιώθω ότι οποιαδήποτε στιγμή η κατάσταση μου μπορεί να χειροτερέψει να αρχίσουμε πάλι τις εξετάσεις, να παίρνω αλλά φάρμακα που θα πρέπει να μην με πειράξουν στο στομάχι, και άντε πάλι από την αρχή.

Τώρα θα μου πεις και εσύ ρε φίλε αφού η κατάσταση σου δεν είναι σοβαρή, υπάρχουν πολύ σοβαρά πράγματα που μπορεί να πάθει κανείς.. Αλλά έλα που λόγω της μεγάλης διάρκειας που έχει πάρει το όλο θέμα με έχει αλλάξει τη ζωη. Ώρες ώρες αρχίζω και σκέφτομαι για το αν είχα κάποιο σοβαρό πρόβλημα τι θα έκανα και αρχίζω να γελάω με τον τρόπο που χειρίζομαι τα πράγματα και καταλήγω στο ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε χειρότερα και από τα ζώα, αν δεν πάθουμε κάτι δεν σκεφτόμαστε τους άλλους και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να περνάμε καλά εμείς, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε λεφτά, δόξα.. να είμαστε βρε παιδί μου οι καλύτεροι σε όλα.. Βέβαια τώρα θα έρθεις να μου πεις καλά δεν σκεφτόμαστε όλοι έτσι όπως τα λες.. Αλλά έλα που έτσι είναι τα πράγματα.. Μπορεί να κάνουμε ότι νοιαζόμαστε για τους φτωχούς αλλά το θέμα είναι ότι δεν κάνουμε κάτι.. Αυτό θέλω να πω.. Λέμε λέμε αλλά στην πράξη ο άνθρωπος είναι γεννημένους στο να μην αρκείται σε αυτά που έχει αλλά συνέχεια να θέλει όλο και περισσότερα πράγματα (πρώτη λέξη που έμαθε ήταν ΜΑΜΑ η δεύτερη ήταν ΜΠΑΜΠΑ και η τρίτη ήταν ΚΙ ΑΛΛΟ) και να μην κοιτάει το ότι η ζωή δεν είναι ούτε η δόξα ούτε τα χρήματα, η ζωή είναι απλή και υπάρχει σε κάθε καλημέρα που θα σου πει ο οποιαδήποτε ακόμα και ο Πακιστανός που δεν γουστάρουν κάποιοι "βλέπε Άδωνη Γεωργιάδη".

Όλοι έχουμε την εντύπωση ότι η ευτυχία πάντα προέρχεται από κάτι καλό που μας έχει συμβεί, τελικά όπως αποκαλύπτεται οι δυσκολίες (μέχρι ένα όριο βέβαια.. Όπως στην περίπτωση μου Πχ.) είναι θετικές φάσεις στη ζωή μας, αφού αυτές μας φτάνουν στη πραγματική ευτυχία. Η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από το να δίνει κανείς σημασία στα μικρά πολλά ευχάριστα πράγματα που κας συμβαίνουν καθημερινά. Τελικά μου μένει ένα πράγμα στο μυαλό μετά από αυτήν τη περιπέτεια που έζησα, κάτι που μου έχει πει ένας παππούς πριν από 4 χρόνια στα Χανιά που είχα πάει το καλοκαίρι.. Εκεί που έριχνε τα ζάρια και εκεί που με ρωτούσε για τα "πιπινια" όπως έλεγε μου λέει: παιδί μου η ζωή είναι μικρή και πιο απλή από ότι φανταζομαστε.

Με πήρε 4 χρόνια για να καταλάβω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι εννοούσε αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

* ΜΕΡΚΕΛ άντε και Γ@#£$€¥ :)

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φιλαρακο διαβασα ολο το κειμενο σου και ναι εχεις δικαιο σε ολα.

αλλα δεν βρηκα μεσα πουθενα την λεξει Θεος!

ολοι μας εχουμε προβλημτα αλλοι σοβαρα αλλοι μικρα και τα παρουσιαζουν ως μεγαλα, το θεμα ειναι οτι ολοι μας ειμαστε χαμενοι μεσα σε αυτον τον κοσμο. εγω προσωπικα πιστευω οτι υπαρχει αλλη ζωη μετα απο εδω. γιατι θεορω αδικια το να γεννηθει καποιος πχ τυφλος σε αυτον τον κοσμο ή να σκοτωσουν ενα μικρο παιδι πριν καν γεννηθει. θελω να πω οτι ολα οσα περναμε εδω μας εξασφαλιζουν κατι που θα το μαθουμε αφοτου πεθανουμε. σιγουρα αυτη η αναζητηση της δοξας και της επιτυχιας μας εχει φαει ολους. ακομα και αν δεν πιστευεις μπορεις να το δεις και ως μια ελπιδα την τελευταια ισως οτι δηλαδη δεν ειναι ολα τοσο μαυρα τελικα γιατι ολα γινονται για καποιο σκοπο που σιγουρα θα μαθουμε καποια στιγμη.

δεν ξερω αλλα μπορει να βοηθουσε αν μας ελεγες τη προβλημα εχεις.

Δημοσ.

Πάλι οι ίδιοι θα είμαστε;

με μια διαφορα αλλοι θα βασανιζονται και αλλοι θα περναν καλα.

δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να θελει να βασανιζεται.

τελος η ανθρωπινοι λογικη εχει ορια δεν μπορει να καταλαβει πολλα πραγματα.

Δημοσ.

Φίλε μου ο μηδενισμός δεν έχει να προσφέρει πολλά παρά την πλήρη παραίτηση και αποστασιοποίηση απ' όλα.

Έχει μια κυνική γοητεία βέβαια, κι εγώ την πατάω και όσο πιο απογοητευμένος είμαι τόσο πιο εύκολα τον αποδέχομαι...ξέρωγω τί να πω...

προσωπικά από την απογοήτευση και τέτοιες νίλες μπορώ να ξεφύγω μόνο με δημιουργική διαδικασία (καλλιτεχνική ή όχι), έρωτα και συνεχή εγρήγορση...για να αρπάξει το μυαλό άλλες στροφές και να έχεις κάποιους στόχους

@paraser

καλά, αν είναι να σπαταλήσεις την ενέργεια σου σε θεούς και δαίμονες καλύτερα να γίνεις πλήρως αυτοκαταστροφικός μηδενιστής. Τουλάχιστον δε θα τρέφεις αυταπάτες...

Δημοσ.

@paraser

καλά, αν είναι να σπαταλήσεις την ενέργεια σου σε θεούς και δαίμονες καλύτερα να γίνεις πλήρως αυτοκαταστροφικός μηδενιστής. Τουλάχιστον δε θα τρέφεις αυταπάτες...

φιλε μου εισαι λαθος

Δες όμως έξω! ΕΧΕΙ ΗΛΙΟ!!!! τι θα μπορουσες να πεις σε εναν τυφλο? δεν ειναι αδικο!

Δημοσ.

τι προβλημα υγειας εχεις;

ρήξη στον αχίλλειο τένοντα (χειρουργείο)

γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Φίλε ξανά διάβασε αυτά που έγραψα... Δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα.

Δημοσ.

φιλαρακο διαβασα ολο το κειμενο σου και ναι εχεις δικαιο σε ολα.

αλλα δεν βρηκα μεσα πουθενα την λεξει Θεος!

ολοι μας εχουμε προβλημτα αλλοι σοβαρα αλλοι μικρα και τα παρουσιαζουν ως μεγαλα, το θεμα ειναι οτι ολοι μας ειμαστε χαμενοι μεσα σε αυτον τον κοσμο. εγω προσωπικα πιστευω οτι υπαρχει αλλη ζωη μετα απο εδω. γιατι θεορω αδικια το να γεννηθει καποιος πχ τυφλος σε αυτον τον κοσμο ή να σκοτωσουν ενα μικρο παιδι πριν καν γεννηθει. θελω να πω οτι ολα οσα περναμε εδω μας εξασφαλιζουν κατι που θα το μαθουμε αφοτου πεθανουμε. σιγουρα αυτη η αναζητηση της δοξας και της επιτυχιας μας εχει φαει ολους. ακομα και αν δεν πιστευεις μπορεις να το δεις και ως μια ελπιδα την τελευταια ισως οτι δηλαδη δεν ειναι ολα τοσο μαυρα τελικα γιατι ολα γινονται για καποιο σκοπο που σιγουρα θα μαθουμε καποια στιγμη.

δεν ξερω αλλα μπορει να βοηθουσε αν μας ελεγες τη προβλημα εχεις.

Φυσικά και υπάρχει θεός.. ορίστε και τα επιχειρήματα.

http://www.youtube.com/watch?v=Yyf-BfdKxEg

Δημοσ.

Φίλε μου ο μηδενισμός δεν έχει να προσφέρει πολλά παρά την πλήρη παραίτηση και αποστασιοποίηση απ' όλα.

Έχει μια κυνική γοητεία βέβαια, κι εγώ την πατάω και όσο πιο απογοητευμένος είμαι τόσο πιο εύκολα τον αποδέχομαι...ξέρωγω τί να πω...

προσωπικά από την απογοήτευση και τέτοιες νίλες μπορώ να ξεφύγω μόνο με δημιουργική διαδικασία (καλλιτεχνική ή όχι), έρωτα και συνεχή εγρήγορση...για να αρπάξει το μυαλό άλλες στροφές και να έχεις κάποιους στόχους

@paraser

Φίλε μου δεν τα βλέπω όλα μαύρα.. Εξήγησα ότι μόνο όταν έχουμε προβλήματα αρχίζουμε και ενδιαφερόμαστε για τους άλλους.. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.. Όλοι νοιαζόμαστε για τους άλλους αλλά στην ουσία ζούμε για την πάρτι μας και μόνο.. Ξέρεις πόσοι στάθηκαν πραγματικά δίπλα μου στα χειρουργεία που μπήκα?

2 φίλους μόνο θυμάμαι και φυσικά η μάνα μου και ο πατέρας μου.

Και όταν λέω όλοι μας δεν εννοώ το 100% αλλά για το 99.9%, γιατι ο άνθρωπος από την φύση του είναι έτσι.. Δεν τον κατηγορώ.. Έτσι είναι.. Φίλε μόνο όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα θα με καταλάβεις δυστυχώς.

* είμαι πολύ κοινωνικό άτομο.

Φυσικά και υπάρχει θεός.. ορίστε και τα επιχειρήματα.

http://www.youtube.com/watch?v=Yyf-BfdKxEg

Φίλε δεν λέω.. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχει θεός αλλά είναι πολύ άδικο το μα την λέμε σε αυτούς που πιστεύουν σε αυτόν..

Φιλικά πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...