Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τυφλός όμως ανάμεσα σε τόσα εκατομμύρια σπερματοζωάρια ήταν ο τυχερός και κατάφερε να νιώσει αυτό που λέγεται ζωή, το οτι δεν μπορεί να δεί είναι μαι λεπτομέρεια.

Τι να πουν τα υπόλοιπα σπερματοζωάρια που δεν γονιμοποιήθηκαν? Άποψή μου, και μια μέρα να έρθεις στην ζωή είναι ευλογία (όχι απο τον θεό).

Η ζωη περιλαμβανει και την οραση. Το να βλεπεις ειναι σημαντικο κομματι της ζωης για πολλους λογους. Αρα ναι, ειναι ζωη αλλά οχι ολοκληρωμενη. Τωρα φυσικα περιμενω απαντησεις για το πως η ολοκληρωση της ζωης εχει να κανει με το συναισθημα κτλ :rolleyes:

Επισης, τα σπερματοζωαρια που δεν γονιμοποιηθηκαν δεν θα πουν τιποτα επειδη δεν ανεπτυξαν συνειδηση κτλ εφοσον δεν γονιμοποιηθηκαν. Σαν να λεμε σε καποιο παιδι της Χιροσιμα που γεννηθηκε με ποδια στο μετωπο οτι ειναι τυχερος μιας και τα αλλα σπερματοζωαρια δεν καταφεραν να γονιμοποιηθουν. Μη παρεξηγηθω, καλα ειναι ολα αυτα τα ελπιδοφορα κτλ αλλά ας ειμαστε και ρεαλιστες. Επισης, οσοι δεν εχουμε τετοια προβληματα και ειμαστε εξω απ'το χορο ευκολα λεμε τετοιες "πιπες" για το ποσο υπεροχη ειναι η ζωη, αν ειμασταν στη θεση τους ομως?

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@newlife4

Λες ότι η ζωή σου έχει πάρει τη κάτω βόλτα. Μάλλον συμβαίνει το αντίθετο.

Ωραίος ο προβληματισμός και η φιλοσοφική σου διάθεση. Thanks for sharing.

Δημοσ.

εγώ έκανα μια μαλακία σήμερα... :-(

κάνω εθελοντισμό με άτομα με ειδικές ανάγκες, πάμε οι συνοδοί και τους πέρνουμε με το αυτοκίνητο και τους βγάζουμε έξω..

Είμαστε πολύς κόσμος ΑΜΕΑ μαζί με εθελοντές μπορεί και να μαστε 150 άτομα..

σήμερα πήγαμε για παράδειγμα σε ένα χώρο εκδηλώσεων με μουσική και φαγητό...

Εγώ συνόδευα σήμερα μια κοπέλα σπαστικιά, τα μυαλά ωστόσο τετρακόσια...

σε κάποια φάση ένας άλλος εθελοντής έφερε στο τραπέζι μας ένα άλλο παληκάρι γύρω στα 25 το οποίο είχε την ιδια ασθένεια.. το παιδί δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου.. και η κοπέλα τα κατάφερνε κι αυτή μόνο υποβασταζόμενη..

Να μην τα πολυλογώ, παρατήρησα ότι κάτι έτρεχε μεταξύ τους.

Στην επιστροφή η κοπέλα μου εξομολογήθηκε ότι οι δυό τους έχουν σχέση...

Και τότε είπα την κοτσάνα μου, θέλοντας να της πω ότι προσφέρομαι να τους βοηθήσω κι αυτήν και αυτόν να βρίσκονται.. αφού έχουν ανάγκη από κάποιον να τους κρατάει όρθιους..

της απάντησα, όταν μου είπε "το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να μετακινηθούμε μόνοι μας",

"ναι, ναι, είναι μεγάλο πρόβλημα"

φακ!

της είπα φυσικά μετά ότι είμαι διατεθειμένη να τη βοηθήσω..

άλλωστε χάρηκα τόσο πολύ που αυτοί οι δύο άνθρωποι παρόλλα τα εμπόδια ήρθαν κοντά και νιώθουν ευτυχισμένοι.

Φίλε αν μένεις Θεσσαλονίκη, σου προτείνω να έρθεις να κάνεις κι εσύ εθελοντισμό με τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μπορείς να έρχεσαι όποτε σου κάνει κέφι, δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Επίσης θα συναντήσεις ανθρώπους που έχουν διαφορετικές αξίες απο το "είμαι cool, έχω ωραίο αυτοκίνητο και κινητό..

ή ο κώλος μου διαγράφεται γαμάτα μ'αυτό το τζίν.... wow"

επίσης, η διάθεση και το πείσμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες να νιώσουν ευτυχισμένα, έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θα σε ταρακουνήσει και θα σε κάνει να δεις πιο καθαρά και να εκτιμήσεις τη ζωή που έχεις.

Δημοσ.

εγώ έκανα μια μαλακία σήμερα... :-(

κάνω εθελοντισμό με άτομα με ειδικές ανάγκες, πάμε οι συνοδοί και τους πέρνουμε με το αυτοκίνητο και τους βγάζουμε έξω..

Είμαστε πολύς κόσμος ΑΜΕΑ μαζί με εθελοντές μπορεί και να μαστε 150 άτομα..

σήμερα πήγαμε για παράδειγμα σε ένα χώρο εκδηλώσεων με μουσική και φαγητό...

Εγώ συνόδευα σήμερα μια κοπέλα σπαστικιά, τα μυαλά ωστόσο τετρακόσια...

σε κάποια φάση ένας άλλος εθελοντής έφερε στο τραπέζι μας ένα άλλο παληκάρι γύρω στα 25 το οποίο είχε την ιδια ασθένεια.. το παιδί δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου.. και η κοπέλα τα κατάφερνε κι αυτή μόνο υποβασταζόμενη..

Να μην τα πολυλογώ, παρατήρησα ότι κάτι έτρεχε μεταξύ τους.

Στην επιστροφή η κοπέλα μου εξομολογήθηκε ότι οι δυό τους έχουν σχέση...

Και τότε είπα την κοτσάνα μου, θέλοντας να της πω ότι προσφέρομαι να τους βοηθήσω κι αυτήν και αυτόν να βρίσκονται.. αφού έχουν ανάγκη από κάποιον να τους κρατάει όρθιους..

της απάντησα, όταν μου είπε "το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να μετακινηθούμε μόνοι μας",

"ναι, ναι, είναι μεγάλο πρόβλημα"

φακ!

της είπα φυσικά μετά ότι είμαι διατεθειμένη να τη βοηθήσω..

άλλωστε χάρηκα τόσο πολύ που αυτοί οι δύο άνθρωποι παρόλλα τα εμπόδια ήρθαν κοντά και νιώθουν ευτυχισμένοι.

Φίλε αν μένεις Θεσσαλονίκη, σου προτείνω να έρθεις να κάνεις κι εσύ εθελοντισμό με τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μπορείς να έρχεσαι όποτε σου κάνει κέφι, δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Επίσης θα συναντήσεις ανθρώπους που έχουν διαφορετικές αξίες απο το "είμαι cool, έχω ωραίο αυτοκίνητο και κινητό..

ή ο κώλος μου διαγράφεται γαμάτα μ'αυτό το τζίν.... wow"

επίσης, η διάθεση και το πείσμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες να νιώσουν ευτυχισμένα, έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θα σε ταρακουνήσει και θα σε κάνει να δεις πιο καθαρά και να εκτιμήσεις τη ζωή που έχεις.

1328535017907.gif

Δημοσ.

Φίλε μου όλοι έχουν προβλήματα, πάρα πολλά και διαφορετικά. Έχω και εγώ προβλήματα υγείας κληρονομικά από τότε που γεννήθηκα και έχω περάσει διάφορα. Αυτό που είπες για "μικρά" καθημερινά πράγματα που μπορούν να αποτελέσουν χαρά για τους ανθρώπους ισχύει και είναι ο μόνος τρόπος πλέον να αισθανθούμε λίγο καλύτερα με την οικονομική κρίση και όλα αυτά που συμβαίνουν. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι γονείς σου και να σε βοηθήσουν πιστεύω, αν δεν τους έχεις στο πλαϊ σου μπορεί να παίξει μεγάλο επιβαρυντικό ρόλο στην κατάστασή σου. Εύχομαι να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου.

Δημοσ.

Θεωρείς ότι αυτό το, σχεδόν κωμικά υπεραπλουστευτικό, βιβλίο θα δώσει απάντηση στους όποιους προβληματισμούς του topic starter;

νομιζω οτι ο ts μολις τωρα βγαινει στην ζωη(23χρ.),δεν εχει εμπειριες ζωης(life experience) και απλα του φαινεται παραξενο το πως λειτουργει ο γυρω κοσμος.δυστηχως λειτουργει με βαση τον καπιταλισμο. ο ts δεν εχει προσαρμοστει ακομα στην νεα κατασταση που βιωνει.μετεφηβικη ηλικια.κτλπ

σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο το βιβλιο αλλα θα παρει μια ιδεα ....βαριεμαι να κατσω να του εξηγω τα στραβα και αναποδα της ζωης.ας του τα εξηγησει ο μπαμπας του ή αν δεν εχει τελοσπαντον πιο εμπειρος απο αυτον.

Δημοσ.

Topic Starter αυτά που γράφεις πρέπει να τα πιστέψεις πραγματικά γιατι σημασία δεν έχει τι λέμε αλλα τι κάνουμε. Γιατι άμα τα πίστευες δεν θα ήσουν κλεισμένος σε ένα σπίτι αλλα θα προσπαθούσες να ζήσεις την κάθε στιγμή και να εκμεταλευτείς το γεγονός οτι είσαι νέος, γεμάτος ζωή αλλα με κάποια μικρά προβλήματα. Επίσης θα εκμεταλευόσουν τις δυνάμεις σου για να κυνηγήσεις τα αναθεωρημένα σου θέλω. Με την παθητική στάση που εσύ λές οτι έχεις κρατήσει, τι κερδίζεις και τι προσφέρεις;

Το ενδιαφέρον στο όλο topic ου τράβηξαν οι ξερόλες του φόρουμ που έχουν διαβάσει 1-2-100 βιβλία ή 1500 blogs και νομίζουν οτι κατέχουν την γνώση του κόσμου. Χαλαρώστε παιδιά, όλοι έχουμε απόψεις και όλοι έξυπνα παιδιά είμαστε. Μπορείτε να πείτε την άποψη σας, να μας δώσετε επιχειρήματα και να κάνουμε κουβέντα. Αλλα τα εξυπνακίστικα πόστ που κάνετε δείχνουν μόνο πόσο στενόμυαλοι είστε όσο προοδευτικές ιδέες και να έχετε. Η πλάκα της όλης υπόθεσης είναι οτι τα πιο συντηριτικά μυαλά (συντηριτικά με την πραγματική σημασία της λέξης και όχι με τις κοινωνικές προεκτάσεις της) τα έχω συναντήσει σε προδευτικούς κύκλους, άτομα που έχουν διαβάσει 2 βιβλία του Μαρξ, 4 του Λένιν και νομίζουν οτι ΑΥΤΟΙ ξέρουν και κανένας άλλος. Κι εγω μαρξιστής είμαι και έχω διαβάσει και κάμποσα βιβλία, και σπουδάζω στο ΕΜΠ τελευταίο έτος αλλα το λέω οτι δεν έχω όλη την γ@μημένη γνώση αυτού του γ@μημένου κόσμου.Ούτε 1/100000. Χαλαρώστε και κατεβείτε απο το καλάμι που έχετε ανέβει.

@ Και astak για εξήγησε που κολλάει το βιβλίο του μάρξ με τον συλλογισμό του t.s γιατι δεν βλέπω καμία σύνδεση.Σταματήστε να πιστεύετε στον ΚΑΚΟ καπιταλισμό και τον ΚΑΛΟ σοσιαλισμό. Και τα δύο είναι οικονομικά συστήματα χωρίς καμία ηθική προέκταση. Ο καθένας παλεύει για το σύστημα που θεωρεί οτι θα είχε καλύτερη ζωή.

Δημοσ.

stavi ενα μεγαλο μπραβο για τη βοηθεια που προσφερεις σε αυτα τα ατομα.

Μπραβο πραγματικα. Ακομα υπαρχουν ανθρωποι ευτυχως. Μπραβο.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

@stavi όταν λες "σπαστικιά" τι εννοείς;

Δεν εννοώ φυσικά ότι σου τη σπάει.. :-(

Σπαστικότητα είναι η παθολογική αύξηση του μυϊκού τόνου, που εκδηλώνεται ως αντίσταση τύπου ελατηρίου στην κίνηση

stavi ενα μεγαλο μπραβο για τη βοηθεια που προσφερεις σε αυτα τα ατομα.

Μπραβο πραγματικα. Ακομα υπαρχουν ανθρωποι ευτυχως. Μπραβο.

Sent from my iPhone using Insomnia

ευχαριστώ πολύ!!!!

Δημοσ.

Επίσης θα συναντήσεις ανθρώπους που έχουν διαφορετικές αξίες απο το "είμαι cool, έχω ωραίο αυτοκίνητο και κινητό..

Υπερβάλλεις λίγο. Δεν είναι και τόσοι πολλοί αυτοί, εξαρτάται από τι παρέες επιλέγει ο καθένας.

Τα ΑΜΕΑ πολλές φορές έχουν περισσότερα κόμπλεξ(εξαιτίας της κατάστασής τους), ακόμα και εάν περιτριγυρίζονται από άτομα που προσπαθούν να βοηθήσουν.

Όσο για τον φίλο μας, ο ίδιος το ανέφερε ότι πάντα υπάρχουν χειρότερα πράγματα στην ζωή μας.

Ό,τι και να σου τύχει δεν πρέπει να απογοητεύεσαι, διότι αδικείς όλους τους συνανθρώπους σου που έχουν λιγότερες ευκαιρίες στην ζωή από σένα, και πίστεψέ με είναι πολλοί!

Εφόσον κατάλαβες τι εννοούσε ο παππούς με τα λόγια του, δεν πιστεύω ότι χρειάζεσαι την υποστήριξη του insomnia. :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...