Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας έχει τύχει να περιμένετε στην σειρά για κάποια δημόσια υπηρεσία και ο μπροστινός σας να επιθυμεί/γουστάρει/σας επιβάλει να τον ακούτε να φλυαρεί στο κινητό θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ώρα που θα χάσει περιμένοντας την σειρά του να εξυπηρετηθεί;

Ε σε έμενα συμβαίνει σχεδόν πάντα. Δεν αντέχω άλλο για πολλούς λογους

Τα πιο πρόσφατα αληθινά παραδείγματα που μου συνέβησαν

Τραγικό νούμερο 1. Ελληνικά ταχυδρομεία Αθήνα, κατάστημα χωρίς χαρτάκι προτεραιότητας άρα όρθιος στην σειρά. Ο πισινός μου :-D βλέποντας την ουρά και βλέποντας ότι θα πάρει τουλάχιστον 1 ώρα για να φτάσει ταμείο αποφασίζει να καλέσει την Γιωργία ετών 23 η οποία: μένει στα Τρίκαλα με τους γονείς της, έχει έναν σκύλο που τον ονομάζει ρομελ, πηρέ ένα πάπλωμα από τα ικεα πριν 3 μέρες που ήρθε στην Αθήνα, έχει μείνει πολύ ευχαριστημένη από αυτήν την αγορά, στον δρόμο για τα Τρίκαλα ζαλίστηκε και το βράδυ θα βγει με την Μαρία και την δέσποινα. Πως τα ξέρω όλα αυτά;; Ο τύπος τα έλεγε σχεδόν μέσα στο αυτί μου, αυτά και χίλιες άλλες 2 ανούσιες λεπτομέρειες που δεν θέλω να και δεν αντέχω να ακούω μια ώρα που είμαι στημένος όρθιος και έχω ήδη τα νεύρα μου.

Η κλήση κράτησε 45 λεπτά και το τυπακι το έκλεισε μόλις έφτασε ταμείο.

Τραγικό νούμερο 2. Οαεδ λίγο καλυτέρα τα πράγματα, κατάστημα με χαρτάκι προτεραιότητας και καρέκλες. Βρίσκω μια και αράζω. Σκάει κοπελιά παραδίπλα μου και αρχίζει να σκάφτεται πως θα αξιοποιήσει τον χρόνο που θα περιμένει την σειρά της..

Ξεκινα η κλήση στην Δήμητρα η όποια είναι ερωτευμένη με έναν χλεχλε που δεν έχει τα κότσια να της πει να βγουνε,η συζήτηση γύρισε στην αποτρίχωση και κατέληξε στην δίαιτα

Διάρκεια κλήσης 15 λεπτά γιατί μετά προτίμησα να βγω έξω στο κρύο και να κοιτάζω τον αριθμό από εκεί

Ευτυχώς δεν χρησιμοποιώ ΜΜΜ γιατί θα είχα φρικάρει. Η κοπέλα μου μου λέει ότι εκεί τα πράγματα είναι χειρότερα

Θεωρώ τρομερή αγένεια να μιλάς με τις ώρες για ανούσια πράγματα σε δημόσιο χώρο όπου γνωρίζεις πως ο διπλανός σου δεν έχει επιλογές για να σε αποφύγει. Δε θα ασχοληθώ τόσο στα περί ιδιοτικοτητας γιατί ο καθένας την αντιλαμβάνεται όπως γουστάρει.

Εδώ θα προσθέσω και ένα πρόβλημα/χάρισμα που έχω. Οργανικά δεν αντέχω την ακτινοβολία και εξηγούμε. Αν μιλήσω 2 λεπτά στο κινητό με πιάνει έντονος πονοκέφαλος. Επίσης μου έχει τύχει να καθίσω κοντά σε συσκευή wifi για 1 ώρα και μόνο που δεν λιποθύμησα. Αφού πήγα τουαλέτα και έβγαλα τα έντερα μου συνήλθα λίγο αν και ήμουν σαν ζόμπι την υπόλοιπη μέρα.

Αγόρασα έναν ακριβό μετρητή ακτινοβολίας και προς έκπληξη μου διαπίστωσα πως ένα κινητό την ώρα που είναι σε κλήση εκπέμπει σε επικίνδυνα όρια στα 6 μετρα κυκλικά, φτάνει στα αυξημένα όρια στα 10 μετρά και για να πιάσει φυσιολογικά όρια έπρεπε να πάω τον μετρητή στα 15 μετρα.

Άκουσα ότι υπάρχουν συσκευές που μπλοκάρουν τα κινητά και έχουν βάλει τέτοιες συσκευές στην βουλή αλλά και σε εξεταστικά κέντρα. Έψαξα και βρήκα μια φορητή συσκευή και σκεφτομαι να την αγοράσω.

Έβαλα κάποιους όρους στον εαυτό μου για την χρήση αυτής της συσκευής (jammer)

1ον σε καμία περίπτωση να μην την ανοίγω αν καταλαβαίνω πως η κλήση που κάνει κάποιος διπλανός μου είναι επείγον ακόμα και αν με ενοχλεί η ακτινοβολία

2ον σε καμία περίπτωση να μην την ανοίγω για παραπάνω από 10-20 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή θα χρειαστεί για να πετάξει την κλήση σε αυτόν που μιλαει, έτσι ώστε να μην γίνω η αίτια να χαθεί κάποια άλλη κλήση από αυτούς που έχω γύρω μου που ίσως είναι επείγον.

3ον να αγοράσω μια συσκευή που να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη εμβέλεια. Είπαμε θέλω να κόψω τον διπλανό μου και όχι ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Επειδή είμαι σίγουρος πως θα βρεθούν κάποιοι να ρωτήσουν ποιος νομίζω πως είμαι που θα λογοκρίνω και θα αποφασίζω ποτέ θα τελειώνει μια κλήση απανταω πως το κάνω γιατί έχει καταπατηθεί η ελευθερία μου, δεν αντέχω άλλο τόση ηχορύπανση και για λογούς υγείας

Επεξ/σία από kmpoukouvalas
  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φιλε εχεις δικαιο, μερικοι ειναι ενοχλητικοι,

αλλα το οτι καταπατουν την ελευθερια σου ή την δικια μου

δεν μας απαλασει απο το να κανουμε το ιδιο, τωρα αν ειναι για λογους υγειας αλλαζει το θεμα!

Δημοσ.

Noμιζω πως τα jammers δεν ειναι ακριβως νομιμα. Νομιζω.

Τοτε πως τα εχουν στην βουλη; Εκει δεν ειναι παρανομα

Κιαν το μαραφέτι αυτό έχει χειρότερη ακτινοβολία από τα κινητά;

Σιγουρα θα εχει γιαυτο και θα το ανοιγω μονο 10-20 δευτερολεπτα

• Moderators
Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα. Νομιζω πως και σε καποιους χωρους στυλ σινεμα κλπ τα χρησιμοποιουν επισης, αλλα και παλι να εχεις ενα φορητο jammerακι για να ελεγχεις το σημα των αλλων δεν μου φαινεται πολυ νομιμο. Οπως ειπα, δεν ειμαι σιγουρος.

Παντως εχει πλακα για να κανεις χαβαλε με τους φιλους σου μεχρι να σε καταλαβουν (οι φιλοι σου) και να σε βριζουν (true story :P)

Δημοσ.

1ον. Τα jammers έχουν πολύ γέλιο.

2ον. Δεν είναι ακριβώς παράνομα. Εκτός και αν εκπέμπουν εκτός προδιαγραφών. Π.χ. κάποιος DIY oscillator με εύρος 800~2000 MHz και ακτίνα δράσης ~5 μέτρα δεν είναι παράνομος.

3ον. Πρέπει να εγκατασταθούν σε σχολικές τάξεις και σε φυλακές.

* Σε μερικές χώρες είναι εντελώς παράνομα (Π.χ. Αυστραλία/Γερμανία). Στην Ελλάδα εξαρτάται από το τι εκπέμπει αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.

Μου φαίνεται κάπως υπερβολικό να σε επηρεάζει τόσο πολύ η ακτινοβολία. Έχεις ψάξει γιατί; Μήπως (λέω) είναι ψυχολογικό;

Δημοσ.

Παντως ο τοπικ σταρτερ εχει σοβαρο point.

Πχ το καπνισμα στους δημοσιους χωρους και καλα απαγορευτηκε μεταξυ αλλων και για λογους υγειας. Το να ερχεται ο αλλος να σου βαζει το κινητο του στους 50 ποντους απτο κεφαλι σου για οση ωρα γουσταρει και να στο ψηνει μαζι με το δικο του, επιτρεπεται, θεωρειται αυτονοητο μαλιστα.

Φυσικα ως κοινωνια-επιστημη ειμαστε παρα πολυ μακρια απο το να φτασουμε να βαλουμε περιορισμους στη χρηση αυτων των πομπων ισχυρης ακτινοβολιας, αλλα ειναι θεμα που θα ΕΠΡΕΠΕ να μας προβληματιζει. Αν τολμησεις να διαμαρτυρηθεις ομως, η θα γινεις ο γραφικος της υποθεσης η θα κινδυνεψεις να φας και τιποτα ψιλες αν πεσεις σε κανεναν Ελληναρα αντρακλα.

Τα jammer και λοιπες πατεντες δεν ειναι λυσεις. Το ζητημα ειναι πρωτιστως κοινωνικο, αντιστοιχο του καπνισματος. Ειναι σαν να λεμε οτι για τους καπνιστες φοραμε απο ενα φιμωτρο με ειδικα φιλτρα νικοτινης και πισσας για να μην τα εισπνεουμε στους δημοσιους χωρους, εμεις οι μη καπνιστες.

Δυστυχως στην περιπτωση των κινητων πρεπει πρωτα να αποδειχθει οτι προκαλουν προβληματα υγειας (αλλο πραγμα οι αποδειξεις και αλλο οι ενδειξεις-υποψιες-ερευνες). Και στη συνεχεια να σπασουν ισχυρα κοινωνικα ταμπου (τυπου το κινητο το χρησιμοποιω, οπου, οποτε και οσο θελω στους δημοσιους χωρους).

Δημοσ.

Μου φαίνεται κάπως υπερβολικό να σε επηρεάζει τόσο πολύ η ακτινοβολία. Έχεις ψάξει γιατί; Μήπως (λέω) είναι ψυχολογικό;

Λιγο αδυνατον να ποναει το κεφαλι μου μεσα σε 2 λεπτα απο ψυχολογικους λογους.

Ασχετα με αυτο η χρηση του κινητου που εκανα παντα και πριν ακομα ανακαλυψω την αιτια για τους πονοκεφαλους ηταν μηδαμινη σε δημοσιους χωρους οπως π.χ. οταν παω σε ενα γιατρο και περιμενω την σειρα μου στην αιθουσα αναμονης μαζι με αλλους(οι μπλαμπλαδες δεν χαμπαριαζουν ουτε εκει).

99% η συζητηση που ειχα ξεκιναγε και τελειωνε σε μια προταση "Ελα.... θα σε παρω σε λιγο" και αυτο το εκανα για να μην ενοχλω τους γυρω μου.

Τοσο δυσκολο ειναι;

Δημοσ.

πραγματικά είναι αγενές κι ενοχλητικό, αν και πολλές φορές βγάζω γέλιο από τέτοια πράματα...

Ας πούμε με τους ηλικιωμένους και τα κινητά γελάω πολύ:

το τηλέφωνο βαράει στη διαπασών για μερικά λεπτά, όλο το λεωφορείο/καφενείο κτλ έχει δυσανασχετήσει αλλά ο παππούς χαμπάρια.

Τελικά όταν το καταλάβει, συνήθως μετά από υπόδειξη κάποιου, και το σηκώσει αρχίζει το πανηγύρι: φωνές και χειρονομίες λες και προσπαθεί να μιλήσει με κάποιον στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Και βέβαια το πλήρες μπάχαλο στη συνεννόηση: «Έλα! Ποιός; Έλα, μ' ακους; -δε δουλεύει αυτό ρε παιδί μου; αφού το πάτησα- Έλα!! Ποιός είναι; Στο λεωφορείο, στο 27! ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ!!!! Όχι! Πατάτες! Ναι! δε βρήκα! ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΙΠΑ!»

Δημοσ.

Τη μεγαλυτερη ζημια την εχει κανει η cosmote/What's up και η vodafone με τα "απεριοριστα" 1500 λεπτα. Απο τοτε ολοι μιλανε επι ωρες στο κινητο και στα πριζουνε! Εχω μαθει στο λεωφορειο απειρες συνταγες μαγειρικης απο τον διπλανο μου που μιλουσε στο κινητο. Επισης εμαθα και τον αντρα μιας που ειναι στη φυλακη και μιλουσαν στο κινητο.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Δηλαδη ειναι προτιμότερο να μενουν όρθιοι και αμιλητοι επι 1 ώρα; Ο καθενας προσπαθει να κανει ότι μπορει για να την παλέψει σε ΜΜΕ και ουρες αναμονης ωστε να περασει λιγο πιο ευχαριστα η ωρα του.. Δε λεω ότι ειναι ωραια να ακους καποιον να μιλαει στο κινητο αλλά δεν ειναι πιο ενοχλητικο από το να ειναι μια παρεα 2-3 ατόμων πισω μου σε μια ουρα και να μιλανε. Αλήθεια σε αυτη την περιπτωση τι κανουμε; Πιστολι;

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά το απολαμβάνω. Χωρίς πλάκα. Έτσι και είναι ηλίθιος και αυτός που μιλάει ακόμα καλύτερα. Να ακούς να μιλάν για κρίση, να λενε ποιος φταίει, να δίνουν λύσεις, να αναρωτιούνται γιατί δεν κάνουν τις λύσεις τους... Μια φορά σε τρένο Αθήνα - Θεσσαλονίκη μου κράτησαν συντροφιά για 6 ώρες, τρεις 45ρηδες που λύσαν το πρόβλημα της χώρας. Σχεδόν μαστούρωσα με την κουβέντα.

Μια άλλη φορά με τον Λούσιφερ ήμασταν μέσα στο μετρό και απέναντι μας ήταν μια κοπελιά η οποία μιλούσε με μια άλλη κοπελιά στο κινητό και η συνομιλία πήγαινε κάπως έτσι:

''Ελα Μαρία. Μίλησες με τον Γιάννη? Εγώ συννενοήθηκα με Δήμητρα και μου είπε ότι και αυτή και η Νατάσσα είναι μέσα το βράδυ για τον Κώστα. Α δεν ξέρω ρε συ, αναλόγως τι θα πει και ο Γιώργος. Ναι, ναι. Καλά με την Λένα έχω να σου πω τι έγινε το βραδυ. Εμένα μου τα είπε ο Μπάμπης που του τα είπε η Αναστασία η κολλητή της δικιάς του της Εύας. Χαμός. Είχαν βγει μια παρέα, Μάκης, Θανάσης, Παρασκευάς και Αλέκος, και πήγαν όλοι στο σπίτι του Τάσου για καφέ. Εκεί ήταν και η Άννα η πρώην του Μάκη, που πήγε κρυφα με τον Μιχάλη και μαλώσαν. Τους άκουσε όλη η πολυκατοικία. Η Νίτσα απο το πέμπτο, ο μπαρμπα-Αριστείδης απο τον 4ο, η Θωμίνα με τα τρία της παιδιά χιούι ντιούι και λιούι χαμός σου λέω. Φωνάξαν αστυνομία, ήρθε ο Σπύρος που είχε υπηρεσία, μας ηρέμησε και όλα εντάξει.''

Μέσα σε 5 λεπτά παίζει να ανέφερε όλη την Αθήνα.

Αυτές είναι οι μικρές χαρές της ζωής ρε συ kmpoukouvala. :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...