Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε, έστω ότι υπάρχει θεός, θα ρίξει φωτιά και θα σας κάνει σαν "χτυπημένο" plextor:p

Αποστολή από το GT-S5830 με τη χρήση Insomnia App

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πώς στην ευχή ξέρεις τι είχε πει ο Αριστοτέλης, από την στιγμή που δεν ξέρεις καν που καταλήγει στο βιβλίο αυτό;

Ξέρεις; Πες μου.

Δεν ξέρεις; Failed.

Ο Αριστοτελης δεν εδωσε ΠΟΤΕ(ποτέ) καμια αποδειξη για το οτι δεν υπαρχει ψυχη.

Οποτε ΤΕΛΕΙΩΣ ακυρο φυσικα αυτο που ειπες:

Επιμένουν να λένε για ψυχή, την στιγμή που πάνω από 2000 χρόνια έχει αποδειχθεί ότι η ψυχή δεν υπάρχει (Αριστοτέλης, περί ψυχής, όχι ότι το έχεις διαβάσει... αλλά επειδή θα ρωτήσεις).

Θες και άλλα;

Καμια επαφη με την πραγματικοτητα φυσικα και ολοι το βλεπουν οτι αυτα που λες ειναι τοσο εκτός πραγματικοτητας αλλά προσπαθεις πραγματι να το καλυψεις αυτο.

Αποτυχημενα μεν αλλά προσπαθεις.

Σας ταΐζουν όλους μαζί τους χριστιανούς ναρκωτικά και τα λέτε αυτά που λέτε;

Μια ακομα αναφορα αφου μαλλον δεν μπορεις να μιλησεις σοβαρα.

Αντε αυτα που λες ειναι εκτός πραγματικοτητας, αλλά θα σε παιρναμε σοβαρα αν δεν εκανες αυτους τους χαρακτηρισμους νηπιαγωγειου.

Δημοσ.

Καιρο ειχαμε να τσακωθουμε για την θρησκεια. ^_^

Σε οτι αφορα τις αποδειξεις που λενε και οι δυο μεριες, το βαρος της αποδειξης πεφτει σε αυτους που πιστευουν οτι υπαρχει θεος.

Δεν μπορω να σου αποδειξω οτι κατι δεν υπαρχει. Εσυ πρεπει να μου αποδειξεις οτι υπαρχει.

Αν απλα πιστευεις, αλλα δεν εχεις αποδειξεις, τοτε δικαιωμα σου, αυτο αλλωστε ειναι η εννοια της πιστης.

Η επιστημη απο την αλλη εχει κανει πολλη καλη δουλεια τους τελευταιους αιωνες, καταρριπτωντας πολλα απο αυτα που θεωρουσαν δεδομενα οι χριστιανοι.

Δημοσ.

Παιδιά, ο θεός βρίσκεται παντού κι όχι στον ουρανό μόνο. Είναι σαν το γνωστό στιχάκι του μαχαιριτσα: "... και μέσα και παντού...".

Μη σας διακόπτω :-)

Δημοσ.

Οχι μην παραφραζεις τι ειπα.

Δεν μπορεις να ξεφυγεις ετσι απο την αληθεια η οποια ειναι οτι αυτα που ειπες ηταν λαθος καθως δεν υπαρχει επισημη πηγη, Αγια Γραφη κλπ της εκκλησιας που να λεει αυτη την φραση.

Πόσο μαλλον με την εννοια που θελεις να την δωσεις.

Ψαξε καλυτερα τι νοημα εχει η φραση "πιστευε και μη ερευνα" και ποιος και εαν την λεει και για τι προτου εκτεθεις τοσο ωστε να την αποδωσεις στον Ορθοδοξο Χριστανισμο(εκει δνε το εννοεις?).

Εγω δεν θα στο πω για να αφησω να εκκρεμει η αμαθεια σου και γενικα αυτη η τραγικη κατασταση στα φορουμ οπου ο καθε ημιμαθης και αμαθης ποσταρει οτιδηποτε εχει ακουσει ή νομιζει οτι ξερει.....

Ψεύδεσαι. Μετράμε ψέματα... 1.

Λογικο, αφου αναφερομουν σε εσενα που εισαι ημιμαθεις και αμαθης αναλογα με το θεμα.

Άρα παραδέχεσαι ότι ξεκίνησες τις προσβολές πρώτος (και ναι, προσβολή είναι η κατάλληλη λέξη που ψάχνεις).

Οχι καμια σχεση. Αυτα στον δικο σου κοσμο.

Σοτν δικο μας, τνω υπολοιπων, δεν εγιναν ποτέ.

Μην γραφουμε τζαμπα, οι υπολοιποι ειδαν τι εγινε, τζαμπα προσπαθεις να πεισεις για πραγματα οφθαλμοφανη.

ερευνήστε τις γραφές διότι μέσα απτα λόγια των γραφών φτάνεις στην αιώνιο ζωή

Τι θες να σου πω άλλο?

Το

ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν

το μεταφράζεις ως:

ερευνήστε τις γραφές διότι μέσα απτα λόγια των γραφών φτάνεις στην αιώνιο ζωή

Απόδειξη. Άρα λες πάλι ψέματα.

Συν ότι αποδεικνύεται ότι δεν ξέρεις ελληνικά!

χαχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχαχα

Προφανως και ΕΣΥ το κάνεις αυτο αφου το μόνο που κάνεις εδω και ωρα ειναι να αποφευγεις να μιλησεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και μόνο λες αοριστα και εκτός θεματος που απαντας πραγματα, και με χαρακτηρισμους μπας και νιωσεις ανωτερος ή δεν ξερω γω τι.

Και ύστερα από την ομολογία σου ότι ξεκίνησες πρώτος τις προσβολές... μπορείς πλέον να δεις ποιος συμπεριφέρεται όπως λες. :)

Kisses!

Δημοσ.

Καιρο ειχαμε να τσακωθουμε για την θρησκεια. ^_^

Σε οτι αφορα τις αποδειξεις που λενε και οι δυο μεριες, το βαρος της αποδειξης πεφτει σε αυτους που πιστευουν οτι υπαρχει θεος.

Οχι κάνεις λαθος.

Η μια πλευρα πιστευει οτι υπαρχει Θεος τελος.

Η αλλη πλευρα ομως δεν εχει δικαιωμα να πιστευει οτι δεν υπαρχει Θεος τελος, χωρις καμια αποδειξη, διοτι η αλλη πλευρα ειναι η επιστημη.

Και η επιστημη δεν καταρριπτει τιποτα εαν δεν το αποδειξει οτι καταρριπτεται.

Προφανως και δεν εχουμε στοιχεια για το αν υπαρχει Θεος ή οχι αλλά επισης προφανως δεν εχουμε καμια αποδειξη για το οτι δεν υπαρχει Θεος.

Οποτε η κατασταση ειναι απλη: ΔΕΝ ξερουμε εαν υπαρχει Θεος ή οχι απο επιστημονικης πλευρας.

Γιατι οπως ειπα αν βγω και πω οτι υπαρχει καπου στο συμπαν ενας πλανητης οπου ζουνε ελεφαντες γηινης μορφης, που εχουν χρωμα ροζ και εχουν 55 ποδια τοτε ναι μεν θα με παρετε με τις πετρες αλλά απο την αλλη δεν θα πρεπει η επιστημη να πει οτι ειμαι λαθος. Διοτι πρεπει να αποδειξει οτι ειμαι λαθος. Αυτο ΦΥΣΙΚΑ δεν σημαινει οτι ειμαι και σωστος. Φυσικα και δεν σημαινει οτι υπαρχει τετοιος πλανητης. Μια θεωρι ακαι μόνο ειναι δηλαδη. Μια αναποδεικτη θεωρια και μόνο.

Το μόνο που ειναι αληθες δηλαδη ειναι οτι δεν ξερουμε εαν υπαρχει τετοιος πλανητης ή οχι.

Και ύστερα από την ομολογία σου ότι ξεκίνησες πρώτος τις προσβολές... μπορείς πλέον να δεις ποιος συμπεριφέρεται όπως λες. :)

Δεν ειναι προσβολη να πεις σε καποιον ημιμαθη ή αμαθη οτι ειναι ημιμαθης ή αμαθης.

Η συμπεριφορα σου νηπιαγωγειου δεν θα κρατησει και πολυ εδω μεσα.... ;)

Ηδη 2 μελη μου εστειλαν μηνυμα να μην σου δινω σημασια γιατι εισαι γνωστος......(δεν μπορω να πω τι ειπαν) αλλά τελοσπαντων δεν με νοιαζει τι μου λενε και δεν γινετια να αφηνω την αληθεια να διαστρεβλωνεται τοσο πολυ.

Δημοσ.

είχα διαβάσει λίγο απο ενα βιβλίο του γέροντα και μίλαγε για δαιμονες ...

ξέρει κανεις παραπάνω? δεν το έχω το βιβλίο γιατι πέθανε η γιαγιά μου και το θάψανε μαζι της (μαζι με τα αγαπημένα της πράγματα και μια γάτα) και δεν ξέρω πως λέγετε , αν ξέρει κάποιος να μου πει ευχαριστώ.

Δημοσ.

Οχι κάνεις λαθος.

Δηλαδή, εαν σου ζητήσω να μου αποδείξεις την ύπαρξη του, θα με γράψεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι; ;ρ

ξέρει κανεις παραπάνω? δεν το έχω το βιβλίο γιατι πέθανε η γιαγιά μου και το θάψανε μαζι της (μαζι με τα αγαπημένα της πράγματα και μια γάτα) και δεν ξέρω πως λέγετε , αν ξέρει κάποιος να μου πει ευχαριστώ.

Η γάτα ήταν ζωντανή ή την σκοτώσατε για να ταιριάζει με το όλο κλήμα; ;ρ

Δημοσ.

Οχι κάνεις λαθος.

Η αλλη πλευρα ομως δεν εχει δικαιωμα να πιστευει οτι δεν υπαρχει Θεος τελος, χωρις καμια αποδειξη, διοτι η αλλη πλευρα ειναι η επιστημη.

Και η επιστημη δεν καταρριπτει τιποτα εαν δεν το αποδειξει οτι καταρριπτεται.

Προφανως και δεν εχουμε στοιχεια για το αν υπαρχει Θεος ή οχι αλλά επισης προφανως δεν εχουμε καμια αποδειξη για το οτι δεν υπαρχει Θεος.

Οποτε η κατασταση ειναι απλη: ΔΕΝ ξερουμε εαν υπαρχει Θεος ή οχι απο επιστημονικης πλευρας.

Γιατι οπως ειπα αν βγω και πω οτι υπαρχει καπου στο συμπαν ενας πλανητης οπου ζουνε ελεφαντες γηινης μορφης, που εχουν χρωμα ροζ και εχουν 55 ποδια τοτε ναι μεν θα με παρετε με τις πετρες αλλά απο την αλλη δεν θα πρεπει η επιστημη να πει οτι ειμαι λαθος. Διοτι πρεπει να αποδειξει οτι ειμαι λαθος. Αυτο ΦΥΣΙΚΑ δεν σημαινει οτι ειμαι και σωστος. Φυσικα και δεν σημαινει οτι υπαρχει τετοιος πλανητης. Μια θεωρι ακαι μόνο ειναι δηλαδη. Μια αναποδεικτη θεωρια και μόνο.

Το μόνο που ειναι αληθες δηλαδη ειναι οτι δεν ξερουμε εαν υπαρχει τετοιος πλανητης ή οχι.

H επιστημη, ειναι απλα επιστημη. Δεν παιρνει θεση. Απλα ειναι το εργαλειο για να κατανοησουμε τον κοσμο γυρω μας.

Και οι δυο πλευρες ασπαζονται την επιστημη, γιατι πολυ απλα δεν μπορουν να κανουν αλλιως.

Αυτο που ξεχνας ομως, ειναι οτι μεχρι τωρα η επιστημη εχει καταρριψει παρα πολλα γεγονοτα που η θρησκειες ηθελαν να τα δεχομαστε σαν αληθινα.

Ετσι οπως παει η δουλεια δηλαδη, το πιο πιθανο ειναι να καταφερουν να αποδειξουν την μη υπαρξη κατι υπερφυσικου.

Δεν μπορεις να μου ζητας να παρω στα σοβαρα την δημιουργια του κοσμου και του ανθρωπου ετσι οπως αναφερονται στις Γραφες(μεταξυ πολλων αλλων γεγονοτων), οποτε γιατι να παρω στα σοβαρα και τα υπολοιπα?

Δημοσ.

Iσως ειναι αυτο που ειχα βαλει σε λινκ σε προηγουμενο ποστ του thread, δες εδω http://www.oodegr.com/oode/asynithista/apokryfismos/mavres_dynameis.htm . Το να θαψεις καποιον με τα αγαπημενα του πραγματα και τη γατα του δεν μου κανει και πολυ χριστιανικο παντως. Μου θυμιζει συνηθειες απο "ειδωλολατρικες" θρησκειες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...