Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλοι μου. Εστω οτι εχουμε ενα σπιτι με 4 δωματια.

Στο δωματιο νο1 θα ειναι το ρουτερ μας με το desktop pc μας.

Το δωματιο νο2 θα εχει τηλεοραση που συνδεεται στο ιντερνετ.

Ενω στο δωματιο νο3 και νο4 θα εχουμε ενα λαπτοπ το οποιο θελουμε να συδεετααι ενσυρματα στο ιντερνετ και αυτο θα βρισκεται μια στο ενα δωματιο μια στο αλλο.

 

Εννοειται ολες οι παραπανω συσκευες θα περνουν ιντερνετ απτο ρουτερ που ειναι στο δωματιο νο1.

 

Ερωτησεις...

1)Στο δωματιο νο1, πρεπει να υπαρχουν 4 πριζες δικτυου οπου η καθεμια θα συνδεεται με ενα διαφορετικο δωματιο;

2)μπορουν να ειναι συνδεδεμενες ταυτοχρονα ολες οι παραπανω συσκευες στο ιντερνετ;

3)επειδη ο ηλεκτρολογος μου ειναι ολιγον τι ... μπαρμπας.... τι ακριβως καλωδιο χρειαζομαι για τη δουλεια αυτη;

Δημοσ.

1. Θα δώσουν 4 εξόδους, αν βρεις καμία διπλή πρίζα προτίμησε τη...

2. Μπορούν αρκεί κ το ρουτερ να έχει ανάλογες εισόδους διαφορετικά βάζεις switch ή αλλάζεις ρουτερ.

3. Αν είναι μπαρμπας αστο δεν θα ξέρει το να κάνει... Βρες κανά νέο.

Utp cat5e ή cat 6 k είσαι Οκ για παραπάνω δεν δε παίρνει λογω κόστους. Επίσης πες του να έχει κάποια απόσταση απο τη γραμμή του ρεύματος γιατι επηρεάζεται.

Τέλος τα 8 καλώδιακια που εχει εσωτερικα καθε καλωδιο δεν τερματίζονται στην τύχη αλλα έχουν προκαθορισμένη σειρά.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Ευχαριστω αλλα την απαντηση στην πρωτη ερωτηση δεν την καταλαβα.

Στο δωματιο 1 θα υπαρχουν 4 πριζες δικτυου οπου η καθε μια θα καταληγει μεσα απο τοιχους σε μια διαφορετικη πριζα δικτυιου σε διαφορετικα δωματια;

Δημοσ.

Ευχαριστω αλλα την απαντηση στην πρωτη ερωτηση δεν την καταλαβα.

Στο δωματιο 1 θα υπαρχουν 4 πριζες δικτυου οπου η καθε μια θα καταληγει μεσα απο τοιχους σε μια διαφορετικη πριζα δικτυιου σε διαφορετικα δωματια;

 

Εννοω ότι δεν ειναι αναγκη στο δωματιο 1 να βαλεις 4 πριζες και το γεμίσεις αλλά μπορεις να βαλεις 2 διπλές ή να βρεις καποια αλλη αισθητικά πιο ωραία λύση.

Δημοσ.

παιδια εχω αλλη μια απορια. Εστω οτι εχουμε 4 δωματια. Αν το ρουτερ ειναι στο δωματιο 1 σε ενα κουτι οπου εκει εχει 3 πριζεσ δικτυου οπου η καθεμια θα βγαινει σε διαφορετικο δωματιο γινεται ο υπολογιστης που θα συνδεθει ενσυρματα με το ρουτερ να ειναι στο δωματιο 2? Και απλα να βαλω το καλωδιο δικτυου απτη καρτα δικτυου του pc στη πριζα και ετσι ναχει ιντερνετ το pc?

 

ααα και κατι τελευταιο παιδια.γιαυτο που θελω χρειαζομαι κατι αλλο εκτος απτο ρουτερ,καλωδια κ πριζες? Πχ switch (δε ξερω καν τι κανει) ή κατι τετοιο?

Δημοσ.

παιδια εχω αλλη μια απορια. Εστω οτι εχουμε 4 δωματια. Αν το ρουτερ ειναι στο δωματιο 1 σε ενα κουτι οπου εκει εχει 3 πριζεσ δικτυου οπου η καθεμια θα βγαινει σε διαφορετικο δωματιο γινεται ο υπολογιστης που θα συνδεθει ενσυρματα με το ρουτερ να ειναι στο δωματιο 2? Και απλα να βαλω το καλωδιο δικτυου απτη καρτα δικτυου του pc στη πριζα και ετσι ναχει ιντερνετ το pc?

Δεν καταλαβα σχεδον τιποτα αλλα:

Αν το ρουτερ σου εχει 4 εξοδους, τοτε θα πρεπει να το βαλεις στο σημειο που εχεις 3 μπριζες δικτυου/3 σωληνωσεις προς τα αλλα δωματια. Ιντερνετ θα εχουν ολα τα σημεια εφοσον συνδεσεις τα καλωδια των μπριζων τους με το ρουτερ.

 

Οσο για το δωματιο που θα εχεις το ρουτερ εκει θα συνδεεις το pc απευθειας πανω του με καλωδιο χωρις να παρεμβαινουν μπριζες. Αν ωστοσο ειναι απαραιτητο μεσω μπριζων, παλι γινεται αρκει να υπαρχουν εγκατεστημενες.

 

Switch θα χρειαστεις μονο αν το ρουτερ σου εχει λιγοτερες απο 4 εξοδους LAN.

 

Kαι σχετικα με την ερωτηση 1 στο πρωτο ποστ, μπορεις να αποφυγεις να φτιαξεις 4 μπριζες πανω στον τοιχο με 2 τροπους.

Α. Αν εισαι στα σκαψιματα του σπιτιου μπορεις να πεις του ηλεκτρολογου να φτιαξει η να μεγαλωσει το υπαρχον κουτι με τις σωληνωσεις καλωδιων δικτυου. Ωστε να βαλεις το ρουτερ ΜΕΣΑ στον τοιχο και να ξεκινουν απευθειας τα καλωδιο για τις σωληνωσεις. Φυσικα για το desktop pc του κουτιου 1 θα βγει μια μπριζα δικτυου στον τοιχο και θα εισαι κυριος.

 

Αλλα επειδη αυτο το βλεπω λιγο δυσκολο να γινει υπαρχει η λυση Β που ειπε ο Chrisxxx.

Βαζεις δηλαδη 2 μπριζες με διπλες εξοδους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...