Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χάλασε το καζανάκι μου και πήρα άλλο μηχανισμό.

Ξεκίνησα τη δουλειά για την αντικατάσταση αλλά κολλάω κάπου. Ο παλιός μηχανισμός, στο σημείο εξόδου του νερού, βιδώνεται πάνω στην πορσελάνη με ένα μεγάλο πλαστικό κομμάτι, το οποίο όμως... δεν είναι εξάγωνο! Έχω εργαλείο με το οποίο θα μπορούσα να το βγάλω αν ήταν εξάγωνο, όπως είναι οποιοδήποτε είδους παξιμαδιού (πλαστικό, μεταλλικό, μικρό, μεγάλο). Αλλά αυτό είναι... δωδεκάγωνο, μάλιστα οι γωνίες έχουν και στρογγυλεμένες άκρες!

Οπότε σκέφτηκα να το καταστρέψω (κλασσικά :devil:).

ΧΛΩΡΟΦΟΡΜΙΟ. Λιώνει σχεδόν όλα τα πλαστικά, έχω καλή εμπειρία με αυτό λόγω DIY κατασκευών με plexiglass παλιότερα. Άριστη λύση, ελάχιστη ποσότητα θα το «μούλιαζε» αρκετά ώστε να το τραβήξω με μια πένσα ή κάτι τέτοιο. Μένω όμως Ηράκλειο και δε ξέρω που πουλάνε και αν θα μου δώσουν κιόλας. Χλωροφόρμιο ζητάς, όχι καραμέλες. Στην Αθήνα έβρισκα τρόπο να πάρω.

ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. Ίδιο αποτέλεσμα με το χλωροφόρμιο, αλλά πιο δύσκολα, με πιο πολύ κίνδυνο και με το φόβο να πάθει κάτι και η πορσελάνη.

Οπότε η ερωτήσεις είναι:

1. Πως μπορούμε να βρούμε χλωροφόρμιο στο Ηράκλειο Κρήτης;

2. Τι άλλο μπορώ να κάνω για να το διαλύσω, πέρα απ' το να παίζω με τον αναπτήρα επί τρία τέταρτα της ώρας;

3. Αν ξεχάσουμε την καταστροφική επιλογή, πως αλλιώς μπορώ να το αφαιρέσω;

Σίγουρα κάποιος θα είχε παρόμοιο πρόβλημα με καζανάκι, δε μπορεί. B)

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτό το πλαστικό βιδώνει με πεταλούδα κάτω από την πορσελάνη.... Για κάνε τον κόπο να δεις.

Δημοσ.

Δυστυχώς δε βιδώνει με πεταλούδα. Βιδώνει με ένα μεγάλο δωδεκάγωνο πλαστικό παξιμάδι, αυτό που θα προσπαθήσω να καταστρέψω.

:P

post-190405-0-03475300-1329790876_thumb.jpg

Δημοσ.

Α, μιλάς για το μεσαίο, σωστά... Για κοίτα μήπως βρεις κάβουρα που να μπορέσει να το πιάσει όλο απ' έξω.

Αλλιώς μπορείς με τον κάβουρα να το πιάσεις κάθετα και να το στρίψεις...

Δημοσ.

Αμ δεν υπάρχει κάβουρας διαθέσιμος. Την πιο πλούσια εργαλειοθήκη την έχω εγώ από τους γνωστούς μου δυστυχώς.

Στην αρχή σκέφτηκα να αγοράσω έναν, αλλά 20€+ για να φτιάξω το καζανάκι; Ούτε ο μηχανισμός δεν είχε τόσο.

:P

Δημοσ.

Κατσαβιδι (ισιο) και σφυρι, και οπως ακριβως ειναι στη φωτογραφια, θα κανεις μια μικρη εγκοπη καπου πανω αριστερα, και μετα θα αρχισεις να το χτυπας εχοντας το κατσαβιδι σχεδον καθετο (παντα οπως βλεπουμε τη φωτο), ωστε σιγα σιγα, να γυρισει ολος ο δισκος προς τα αριστερα, και να ξελασκαρει. Μετα λογικα θα ανοιξει με το χερι.

Δημοσ.

Epic. Όντως το έκοψα, αλλά ήταν άλλο αντικείμενο αυτό που με ξελάσπωσε... το σιδηροπρίονο δε χώραγε. Μη τρομάξετε.

:mrgreen:

post-190405-0-30672500-1329792781_thumb.jpg

Δημοσ.

Οχι, σκεψου τωρα τον Haldol στις 5 το πρωι, με το κατανα στα χερια, να κυνηγαει ενα καζανακι...

Για ταινια του Ταραντινο ειναι :mrgreen: .

Δημοσ.

Epic. Όντως το έκοψα, αλλά ήταν άλλο αντικείμενο αυτό που με ξελάσπωσε... το σιδηροπρίονο δε χώραγε. Μη τρομάξετε.

:mrgreen:

post-190405-0-30672500-1329792781_thumb.jpg

Ρε ανώμαλε, είπαμε είναι περίεργη περιοχή τα Καμίνια, αλλά όχι και έτσι.;ρ

*Αναπαράσταση.;ρ

post-51718-0-33539300-1329818002_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...