Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

έχω εξωτερική κεραία και έχω τραβήξει καλώδιο από πάνω από την ταράτσα που είναι η κεραία μέχρι την τηλεόραση.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν φτάνει το καλώδιο μέχρι την τηλεόραση.

Υπάρχουν κάποιες προεκτάσεις όπως η παρακάτω και νομίζω μου κάνει. Σωστά; Εγώ θέλω 2 μέτρα.

Διάβασα κάπου ότι εάν είναι μεγάλη η προέκταση χάνεται το σήμα σιγά σιγά. Ισχύει για μεγάλες προεκτάσεις ή και για μικρές όπως θέλω εγώ ;;

Δημοσ.

Ενταξει μια μικρη απωλεια θα την εχεις, αλλα μη φανταστεις οτι θα καταλαβεις διαφορα.

Ναι το καλωδιο που εχεις στο λινκ ειναι σωστο.

Δημοσ.

χανεται αλλα πολυ λιγο.κυριως χανεται απο κακες διασυνδεσεις και οχι μεγαλο μηκος καλωδιου.

αν εχεις ψηφιακο σημα δε σε νοιαζει ομως.

Δημοσ.

φίλε γιατί δεν παίρνεις ένα ενιαίο

ώστε να μην ψάχνεις μετά τα κομμάτια σε περίπτωση που

τραβηχτεί το καλώδιο για χψ λόγους αλλά και για καιρικές συνθήκες σε περίπτωση που θα είναι εκτεθειμένο

Δημοσ.

Την σύνδεση της προέκτασης θα την κάνω μέσα στο σπίτι.

Δυστυχώς είχα πάρει ένα μεγάλο καλώδιο ήδη (30 μέτρα μου φαίνεται είναι) και είναι κρίμα να πάω να πάρω άλλο μεγαλύτερο για 1 με 1,5 μέτρο σχεδόν που χρειάζομαι.

Δημοσ.

παντως αμα θες να το σιγουρεψεις για να μην εχεις καθολου απωλεια σηματος μπορεις να βαλεις εναν ενισχυτη σηματος λιγο μετα την κεραια..και θα εισαι καλυμμενος οσα μετρα προεκταση και να βαλεις.....

Δημοσ.

παρε αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750590

πιστευω δε θα εχεις προβλημα αφου μονοκοματο ειναι το καλωδιο μεχρι την κεραια, λιγοτερη θα ειναι δηλαδη η απωλεια απο οτι αν ειχε το σπιτι εγκατασταση και περνουσε απο καποιες πριζες μεχρι το δωματιο σου, οπου και εκει θα χρησημοποιουσες ενα τετοιο καλωδιο απο την πριζα στην τηλεοραση.

αν δεις οτι δεν παιζει μετα κοιτας για ενισχυτή, οπου μπορει να ειναι και θεμα περιοχης με κακο σημα.

Δημοσ.

Μια σχετική ερώτηση: Ο ενισχυτής σήματος λειτουργεί και για τα ψηφιακά; Η οικοδομή μου είναι τριόροφη και γύρω έχει εξαόροφες οπότε βλέπω με πολλά σπασίματα, θα βοηθούσε αν έβαζα έναν;

Δημοσ.

Μια σχετική ερώτηση: Ο ενισχυτής σήματος λειτουργεί και για τα ψηφιακά; Η οικοδομή μου είναι τριόροφη και γύρω έχει εξαόροφες οπότε βλέπω με πολλά σπασίματα, θα βοηθούσε αν έβαζα έναν;

ο ενισχυτης ενισχυει σημα και θορυβο μαζι,και εχει νοημα να τον βαλεις αμα εχεις μακρυ καλωδιο.

στα ψηφιακα συνηθως δε βαζουν γιατι οι ψηφιακοι δεκτες εχουν λιγοτερες απαιτησεις σε ισχυ σηματος και αν βαλεις πολυ ισχυρο σημα μπουκωνουν και δε δειχνουν τιποτα.

αρχικα τσεκαρε τις καλωδιωσεις σου και τις ενωσεις.

Δημοσ.

Στα ψηφιακα υπαρχει μετρηση σηματος - ποιοτητας, ειτε απο την ιδια την τιβι αν παιζει μονη της ψηφιακα, ειτε απο τον δεκτη που εχεις παρει.

Κανε μια μετρηση εκει να δεις τι σημα και τι ποιοτητα εχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...