makisg133 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Καλημερα,γνωριζω οτι βαζωντας ενα repeater στην πριζα του σπιτιου σου αναμεταδιδει το σημα του ασυρματου router σε ολο το σπιτι μεσω της ηλεκτρικης καλωδιωσης αλλα η απορια μου ειναι (επειδη ρωτησα εναν τεχνικο δικτυων) πως το σημα σταματα μεσα στα ορια του σπιτιου κ δεν συνεχιζει κ πριν απο τον μετρητη της ΔΕΗ που εχει το καθε σπιτι??????Ευχαριστω!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 όταν λες repeater εννοείς wifi repeater (ο οποίος ενισχύει το ασύρματο σήμα) ή powerline που χρησιμοποιεί την καλωδίωση του ρεύματος για δίκτυο? διότι το πρώτο δεν έχει καμία σχέση με το μετρητή της ΔΕΗ...
makisg133 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 ναι εχεισ δικιο...αυτο εννουσα....δεν ειμαι μεγαλος γνωστης του αντικειμενου κ μπερδευτηκα εχεις δικιο,αυτο εννουσα.....δεν ειμαι μεγαλος γνωστης του αντικειμενου κ μπερδευτηκα
άδικος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Με μπέρδεψες Ποιο από τα 2 εννοείς τελικά;
micos000 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Αφού αναφέρεται σε καλωδιώσεις της ΔΕΗ μάλλον για το powerline λέει ο makis. Εγώ δεν κατάλαβα την απορεία σου makis. Δηλαδή δεν πίστεψες το τεχνικό; Όντως το δίκτυο σταματάει στο ρολόι της ΔΕΗ και χρειάζεσαι μια συσκευή για κάθε υπολογιστή ή media device που θα συνδέσεις και μια που θα συνδέσεις το router (ξεκινάνε από τα 20€ η συσκευή). Αν έχεις διόροφη π.χ. κατοικία και έχεις δύο ρολόγια της ΔΕΗ δεν μπορείς να επεκτείνεις το δίκτυο από τον ένα όροφο στον άλλο. Όπως επίσης και δεν μπορείς να το βγάλεις έξω από το σπίτι σου.
άδικος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Αν έχεις διόροφη π.χ. κατοικία και έχεις δύο ρολόγια της ΔΕΗ δεν μπορείς να επεκτείνεις το δίκτυο από τον ένα όροφο στον άλλο. Μη το λες. Προσωπικά έχω περάσει σήμα & από διαφορετικά ρολόγια. Γενικά παίζουν πολλά με τη συνδεσμολογία αλλά ναι ο κανόνας είναι ίδιο ρολόι - ίδια φάση. Μερικές γνώμες μπορείτε να δείτε εδώ & να πάρει ο makisg133 μια ιδέα τι κάνει το homeplug.
makisg133 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 η απορια μου ειναι πως σταματα στο ρολοι αφου το κυκλωμα δεν διακοπτεται εκει.....απλα εχει μπει ο μετρητης σε σειρα με το κυκλωμα κ μετρα τα φορτια
micos000 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό πιστεύω ότι θα στο εξηγήσει καλύτερα ένας ηλεκτρολόγος αλλά φαντάζομαι ότι θα αλλάζει το κύκλωμα του ρολογιού τις συχνότητες του ρεύματος ή θα πέφτει φραγή οπότε θα κόβεται το δύκτιο. Ή μπορεί να μην επιτρέπει το ρολόι να υπάρχει επιστρεφόμενο ρεύμα από το σπίτι στο δύκτιο, οπότε χωρίς επιστροφή ρεύματος δεν υπάρχει εξερχόμενη επικοινωνία από μέσα προς τα έξω. Δηλαδή να λειτουργεί σαν ένα firewall.
άδικος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Από τον μετρητή & ύστερα, το κύκλωμα συνεχίζεται στο δίκτυο της ΔΕΗ, όχι σε άλλες παροχές. Οι συσκευές αυτές δεν μπορούν να δουλέψουν σε μεγάλες αποστάσεις, πχ μέχρι 200m στην καλύτερη, πάνω στο ίδιο δίκτυο. Επίσης επηρεάζονται πολύ από θόρυβο στη γραμμή, όπως επαγωγικά φορτία. Αυτό πιστεύω ότι θα στο εξηγήσει καλύτερα ένας ηλεκτρολόγος αλλά φαντάζομαι ότι θα αλλάζει το κύκλωμα του ρολογιού τις συχνότητες του ρεύματος ή θα πέφτει φραγή οπότε θα κόβεται το δύκτιο. Ή μπορεί να μην επιτρέπει το ρολόι να υπάρχει επιστρεφόμενο ρεύμα από το σπίτι στο δύκτιο, οπότε χωρίς επιστροφή ρεύματος δεν υπάρχει εξερχόμενη επικοινωνία από μέσα προς τα έξω. Δηλαδή να λειτουργεί σαν ένα firewall. Αυτό βασικά δεν ισχύει, είναι άλλος ο τρόπος που δουλεύει μια παροχή, αλλά υπάρχει "επικοινωνία".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα