moularia Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Καλημερα σε ολα τα παιδια Εχω μια οθονη η οποια ξαφνικα καηκε και δε φωτιζει. Αν της ριξω εξωτερικο φως απο μπροστα φαινονται τα γραμματα. Ξερει κανεις μηπως τι εχει καει για να το αλλαξω επειδη δεν εχω ξαναασχοληθει με επισκευη οθονων? Ευχαριστω.
άδικος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Φαίνεται να έχει χαλάσει ο inverter που τροφοδοτεί τις λυχνίες της (με μικρότερη πιθανότητα να έχει καεί κάποια λυχνία). Αν πιάνει το χέρι σου & με μερικά εργαλεία μπορείς να την επισκευάσεις. Ποιο monitor είναι;
Stasino80 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Νομίζω όλες οι συσκευές μου είναι Samsung! Ατυχία φίλε, είναι στην εγγύηση?
moularia Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας Αδικε αυτο φανταζομε και εγω μιας και data παιζει κανονικα, ειναι το μοντελο 940Ν και για να απαντησω και στο δευτερο μελος, οχι δεν ειναι σε εγγυηση. Βοηθεια για την επισκευη της ψαχνω. Τα παω καλα με τις επισκευες.
άδικος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Με 2 λόγια: Θα λύσεις την οθόνη σου μέχρι να φτάσεις στο κύκλωμα τροφοδοσίας. Εκεί θα ελέγξεις αν & πόσοι πυκνωτές έχουν φουσκώσει & θα τους αντικαταστήσεις. Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις ολόκληρη την πλακέτα τροφοδοσίας για να αποφύγεις τον κόπο, αν & θα δώσεις μερικά ευρώ παραπάνω & χάνεις & την ευχαρίστηση . Αν έχει καεί λυχνία θα πρέπει να παραγγείλεις άλλη. Γενικά αναζήτησε το service manual της οθόνης σου εδώ για να μπορείς να κινηθείς (δε κατάλαβα ακριβώς ποια έχεις). Επίσης αυτός ο μικρός οδηγός θα σε βοηθήσει: www.lcd-monitor-repair.com/previewbook.pdf
moularia Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Καλημερα και παλι. Να αλλαξω ολη τη πλακετα του μεταλακτη, δε το σκεφτομε καν, καλυτερα να παρω καινουργια οθονη. Απο διαφορα forums που ειδα, σε πυκνωτες - μετασχηματιστη - ασφαλεια θα επικεντρωθω, αλλα απο οτι ειδα δεν ειναι κατι στανταρντ. Ολα μπορουν να φταινε. ειδωμεν στη πραξη τοτε. Αυτο το pdf ειναι πολυ χρησιμο. Ευχαριστω και παλι.
άδικος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Καλημέρα. Το να αλλάξεις την πλακέτα του inverter δεν είναι ακριβό. Μπορείς να βρεις στο ebay αρκετά οικονομικά. Το λέω αυτό στην περίπτωση που δεν μπορείς να προχωρήσεις σε αλλαγή στοιχείων (πυκνωτές, μ/σ). Στη θέση σου & εγώ δε θα την άλλαζα ολόκληρη, απλά το ανέφερα σαν επιλογή για να σε διευκολύνω. Τα forum που είδες σε οδηγούν σωστά στα βασικά στοιχεία που μπορεί να φταίνε. Βέβαια θα χρειαστείς & τον κατάλληλο εξοπλισμό αφού θα προχωρήσεις σε χειρουργείο & όχι αντικατάσταση. Όργανο για να βρεις τα χαλασμένα στοιχεία σε περίπτωση που δεν είναι φουσκωμένοι πυκνωτές που φαίνονται εύκολα, κολλητήρια/θερμοπίστολα, παρελκόμενα κλπ. & τέλος μην αποκλείσεις & την ελάχιστη πιθανότητα της καμένης λυχνίας. Καλή τύχη φίλε & ενημέρωσε μας για τα αποτελέσματα!
Solar_Fields Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Η Dell u2412M στα 215 ευρω πιανεται για λυση?
moularia Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Καλημέρα. Το να αλλάξεις την πλακέτα του inverter δεν είναι ακριβό. Μπορείς να βρεις στο ebay αρκετά οικονομικά. Το λέω αυτό στην περίπτωση που δεν μπορείς να προχωρήσεις σε αλλαγή στοιχείων (πυκνωτές, μ/σ). Στη θέση σου & εγώ δε θα την άλλαζα ολόκληρη, απλά το ανέφερα σαν επιλογή για να σε διευκολύνω. Τα forum που είδες σε οδηγούν σωστά στα βασικά στοιχεία που μπορεί να φταίνε. Βέβαια θα χρειαστείς & τον κατάλληλο εξοπλισμό αφού θα προχωρήσεις σε χειρουργείο & όχι αντικατάσταση. Όργανο για να βρεις τα χαλασμένα στοιχεία σε περίπτωση που δεν είναι φουσκωμένοι πυκνωτές που φαίνονται εύκολα, κολλητήρια/θερμοπίστολα, παρελκόμενα κλπ. & τέλος μην αποκλείσεις & την ελάχιστη πιθανότητα της καμένης λυχνίας. Καλή τύχη φίλε & ενημέρωσε μας για τα αποτελέσματα! Απο οτι ειδα ολη η πλακετα εχει κανα 70αρι. Εχω κανονικο εργαστηριο εδω, αρα δεν τιθεται θεμα εργαλειων κ.λ.π. που ειπες. Αν μπλεξω και δε το λυσω οπτικα το θεμα (φουσκωμενα capacitors, k.l.p.), θα ηταν χρησιμο να βρω το ηλ. διαγραμμα για να μετρησω αντιστασεις και φορτιο γενικοτερα, αλλα δεν.... Το να ειναι λυχνια δε το αποκλειω. Ψαχνω να βρω πως θα το δω σιγουρα ακομη.
άδικος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 70 πάει πολύ! Αν ψάξεις καλύτερα θα βρεις καλές τιμές, ακόμα & κιτ επιδιόρθωσης... πχ. kit, εδώ, εδώ... Θα ήταν πολύ χρήσιμο να βρεις διάγραμμα του κυκλώματος όπως λες, αλλά δε κατάφερα να βρω το service manual της οθόνης σου Ίσως με μερικά ακόμα στοιχεία βρεθεί κάτι...
moularia Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 SAMSUNG 940N gh19ls Αυτη ειναι. Αν το βρω τοσο φθηνα, γιατι εγω αλλα ειδα, παιζει να το αλλαξω ολο. Να σιγουρευτω με τη λαμπα πρωτα.
moularia Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Εισαι αψογος που εκανες το ψαξιμο για μενα. Θα πεσει μελετη.
moularia Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπερα και παλι και επανερχομε με νεωτερα. Δυσκολεψε λιγο το θεμα, μιας και ημουν αρκετα αισιοδοξος μολις ειδα φουσκωμενους, αυτους τους 3 πυκνωτες. Δεν αναψε ομως και το μονο που μπορω να δω αχνα στην οθονη ειναι το μενου της οθονης που ασπριζει αρκετα απο μονο του. Το power, παιζοντας με το κουμπακι, δειχνει να ανταποκρινεται και διακρινω και το "οπτικο τσαφ" που συμβαινει οταν αναβει μια οποιαδηποτε LCD οθονη. Ταση στην εξοδο δε παιρνω ομως. Μαλλον παω για πλακετα, αυτη ειναι. Δεν εχω ξαναπαρει απο το e-bay και δε ξερω πως γινεται.
άδικος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα. Αντικατέστησες αυτούς τους 3 πυκνωτές με άλλους ακριβώς ιδίων χαρακτηριστικών; Επίσης μπορεί να χρειαστούν αλλαγή & οι άλλοι πυκνωτές & ας μην φαίνονται τόσο προβληματικοί. Αυτά για την ιστορία. Για να μην παιδεύεσαι μπορείς να πας κατευθείαν στην αγορά της πλακέτας & να μη ξοδεύεσαι με δοκιμές στοιχείων. Όσο αφορά τις λυχνίες, αν δεν κατάφερες να διαπιστώσεις αν έχουν πρόβλημα, επειδή ξέρω ότι τριγυρίζει αυτή η περίπτωση στο μυαλό σου, έχουμε τα εξής: Δεν καίγονται εύκολα, & αν χαλάσουν συνήθως δείχνουν πρώτα σημάδια προβλήματος. Περίεργα χρώματα, τρεμοπαίξιμο & διάφορα άλλα που παραπέμπουν σε πρόβλημα οθόνης. Επίσης έχεις 2 λάμπες, οπότε πιθανό η μια να δούλευε (όχι όμως πάντα, κάποιοι inverters σταματούν να δουλεύουν όταν χαλάσει η μια & δεν δίνουν ούτε στην άλλη). Όπως & να'χει πάντως δε μπορεί να αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα, όλα παίζουν, απλά είναι πιο σπάνιο Στο θέμα αγορών από ebay: Χρειάζεσαι ένα λογαριασμό τραπέζης για αγορές με χρεωστική κάρτα (προτιμώ Πειραιώς). Άπλα πας & τους λες θέλω ένα τέτοιο λογαριασμό για αγορές στο internet. Ανοίγεις λογαριασμό ebay με τα αληθινά σου στοιχεία. Ανοίγεις λογαριασμό paypal με αληθινά στοιχεία & προτίμησε το όνομα σου να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες. Συνδέεις τη χρεωστική σου κάρτα με το paypal (get verified το λέει μέσα) Λιγάκι χρονοβόρο αλλά μετά μπορείς να κάνεις άνετα τις αγορές σου. Εναλλακτικά μπορείς στο paypal να δηλώσεις μια προπληρωμένη κάρτα. Συνήθεις απορίες & απαντήσεις θα βρεις εδώ καθώς & σε όλο το διαδίκτυο. Good luck
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα