iliadelo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 επειδη δεν βλεπω να γραφω πανελληνιες φετος σκεφτομαι να παω εξω για σπουδες και συγκεκριμενα Γερμανια, απλα το μονο που με απασχολει ειναι ποσο δυσκολα παιρνεις πτυχιο εκει. Δηλαδη πρεπει να πηγαινεις καθε μερα στην σχολη κ μετα ολη μερα να διαβαζεις?. Υπαρχει κ ελευθερος χρονος? Τα μαθηματα ειναι υπερβολικα δυσκολα να τα περασεις αν δεν ξερεις τελεια γερμανικα (αγγλικα ξερω καλα).
Anubis13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δεν ξερω κατα ποσο γινονται προπτυχιακα μαθηματα στα αγγλικα. Μεταπτυχιακα ισως γινονται αρκετα αλλα προπτυχιακα ειναι μια καλη ευκαιρια για να ψαξεις. Επισης θα μαθεις την γλωσσα αναγκαστικα νομιζω. Και μια συμβουλή αν δεν αλλαξεις τροπο σκεψης ολα τα πτυχια ειναι δυσκολα. Βεβαια μπορεις να μαθεις και καποια τεχνη στην γερμανια. Αλλα και αυτο θα ειναι δυσκολο αν δεν αλλαξεις τροπο σκεψης.
Alxnks Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 σε γενικες γραμμες.. εξωτερικο (για το οτιδηποτε) + (ο κακως εννοουμενος) ελληνικος τροπος σκεψης = σιγουρη συνταγη αποτυχιας!
Erunildo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Το Σεπτεμβριο ξεκινησα σπουδες Γαλλια. Το μεγαλυτερο προβλημα γενικα ειναι η γλωσσα. Εχω μητρικη τα γαλλικα,δεν τα ειχα μιλησει για καιρο και ειναι το μονο που με ζοριζει(οταν χρειαζεται να γραψεις πολλα κυριως). Αποκει και περα,ναι μεν θελει διαβασμα αλλα εχεις χρονο για ολα. Δουλευω δυο μερες την βδομαδα+το διαβασμα και υπαρχει αρκετος ελευθερος χρονος. Γενικα θα σου ελεγα δοκιμασε το,αν κατεχεις την γλωσσα. Διαφορετικα θα δυσκολευτεις πολυ νομιζω. Ισως κανε μαθηματα γερμανικων και πανε του χρονου,νεος εισαι εχεις χρονια μπροστα σου:Ρ Ή μαθε καποια τεχνη,λιγοτερα χρονια σπουδων και θα βγεις στην αγορα πιο γρηγορα.
koslibpro Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Εγω παλι προτινω να δωσεις πανελληνιες.οι ελληνικες σχολες,πολλες εστω απο αυτες,ειναι κορυφαιες. Αποστολή από Galaxy Nexus με Insomnia App v2.0
arxangelos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Ο κολλητος μου ειναι απο την Γερμανια. Απο τι μου λεει ολες οι σχολες εκει ειναι ανωτατου επιπεδου κααι βγαινεις πραγματικα μικρος επιστημονας με τεραστιες γνωσεις πανω στο αντικειμενο που θα σπουδασεις. Παραλληλα οι εταιριες παραμονευουν σα τα κορακια για να σε αρπαξουν προσφεροντας σου ενα σιγουρο επαγγελματικο μελλον. Το μονο κακο που βλεπω ειναι οτι δεν ξερεις καθολου την γλωσσα(αν και θα την μαθεις οιστευω ζωντας εκει) αλλα παλι η δυσκολια θα ειναι μεγαλη. Η ελλαδαθα σου δωσει σιγουρο πτυχιο αλλα η Γερμανια θα σου δωσει σιγουρη δουλεια αν την αξιζεις βεβαια. Τελος υπαρχει αρκετος ελευθερος χρονος αλλα οχι οπως τους ελληναρες φοιτητες διαβαζω 3 μηνες 9 μηνες κοιμαμαι. Αυτα...πιστευω βοηθησα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα